vrijdag 1 december 2017

Hitflits: eerste #1-hit voor Broederliefde; Sinterklaas helpt Kinderen voor Kinderen aan zestiende #1-album.

We hadden er een hard hoofd in. Met megareleases van Taylor Swift, Marco Borsato, deze week Broederliefde en volgende week U2, zou het voor Gruwelijk Eng van Kinderen voor Kinderen, het 38e album in de reeks, erg moeilijk worden om dit jaar nog #1 te komen. Zowel Taylor Swift met Reputation als Marco Borsato met Thuis hielden de kids de afgelopen weken van de eerste plaats.

Broederliefde wilde door, maar kon niet door

Deze week stonden alle seinen op groen voor Broederliefde om met We Moeten Door, de kinderen voor te blijven. Aanvankelijk leek dat er ook op; op maandag stond het album fier bovenaan de voorlopige Album Top 100, op de hielen gezeten door de kinderen.
Maar woensdag waren de rollen omgedraaid: Kinderen voor Kinderen op #1 gevolgd op ruime afstand (zo’n 17%) door Broederliefde. En toen wisten we al dat de hiphoppers het niet meer zouden redden.

Fysiek versus digitaal

Met de Sinterklaasverkopen zou het verschil alleen nog maar groter worden. En daar is maar één reden voor: het album van Broederliefde past niet in een schoen, want er is geen fysiek exemplaar van! We Moeten Door is alleen beschikbaar als download en stream, en  hoe leg je dat Sinterklaas uit?

Dus als Broederliefde met Sinterklaas weer een album uitbrengt, denk er dan ook even aan dat het in een schoen moet passen. Want ook volgend jaar komt Kinderen voor Kinderen met een album, dan rond Vriendschap, het thema van de 64e Kinderboekenweek.

weer tien weken

Hadden de eerste acht #1-albums van Kinderen voor Kinderen maar maximaal vijf weken nodig om #1 te komen, voor Deel 14 in 1983 was dat het dubbele, tien weken. Dat gold ook voor Voor Altijd Jong! – 37, dat precies een precies een jaar geleden, op 3 december 2016, in de tiende week de eerste plaats bereikte. Dat album staat nog steeds genoteerd, deze week op de 15e plaats in de 62e week. Ook dit jaar was er zware concurrentie, waardoor Gruwelijk Eng – 38 er weer tien weken overdeed om de eerste plaats te bereiken.

nog drie te gaan

Gruwelijk Eng – 38 is het zestiende Kinderen voor Kinderen album dat de eerste plaats haalt. Naast vijftien gewone delen (sinds 1981 verschijnt er elk jaar een Kinderen voor Kinderen album), haalde in 2014 het verzamelalbum De Allergrootste Hits Van Kinderen Voor Kinderen – Waanzinnig Gedroomd, ook de eerste plaats. Met zestien #1-noteringen is het koor nog drie #1-noteringen verwijderd van het record van BZN, dat er negentien scoorde.

ALBUM TOP 5

1. (2)   Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng – 38
2. EW  Broederliefde: We Moeten Door (op bijna 22%)
3. (1)   Marco Borsato: Thuis
4. EW  Jannes: Live In Gelredome 15 Jaar
5. (8)   Kensington: Control (dankzij de vijf Ziggo concerten)

Welke albums nog meer in een schoen vallen, volgen nu:
#9 Vreemde Kostgangers: Nachtwerk
#21 Noel Gallagher’s High Flying Birds: Who Built The Moon? (nieuwe #1 in Britse albumlijst)
#29 Björk: Utopia
#53 Sam J’Taime: Niet Van Paris
#56 Jayboogz: Disappear
#72 Andrë Rieu and his Johann Strauss Orchestra: Amore (top 10 in Britse albumlijst)
#77 Alain Clark: Bad Therapy

SINGLES

Lopen ze in de Album Top 100 met We Moeten Door voorlopig de eerste plaats mis, toch kan de vlag bij Broederliefde uit. 
Na een vierde plaats voor ‘Jungle’ (in 2016), een derde plaats voor ‘#JM’ (twee weken geleden) en een tweede plek op Oudejaarsdag 2016 voor ‘Het Is Een Feit’, samen met Emms, scoort het gezelschap deze week met Officieel hun eerste #1-hit in de Single Top 100. En dat is officieel!

SINGLE TOP 5

1. (2)   Broederliefde: Officieel (eerste week op #1)
2. (1)   Frenna & Diquenza: Vervloekt (op bijna 31%)
3. (3)   Famke Louise: Op Me Monnie (er is ook nu ook een remix van, door Frenna & Boef, maar zonder Famke)
4. (5)   Post Malone feat. 21 Savage: Rockstar
5. (8)   Ed Sheeran: Perfect (Sheeran heeft het nummer nu ook opgenomen met Beyoncé)

Naast ‘#JM’ (op #6) en ‘Officieel’ (op #1), krijgen ook de andere tien tracks op We Moeten Door van Broederliefde een notering:
#9 Keskiednis
#11 Mi No Dansi
#15 Alles In feat. Broertje
#19 Sugardaddy
#25 Next Move feat. Jonna Fraser
#29 Steen
#31 Ontsnappen
#32 Life
#34 Nos Tei
#38 Jetlag

Met ‘Silence’ feat. Khalid bleef Marsmello in oktober net buiten de top 10. Maar met ‘Wolfes’ samen met Selina Gomez lukt het hem dit keer wel. ‘Wolfes’ stijgt in de vijfde week van de elfde naar de tiende plaats en levert Gomez na ‘It Ain’t Me’ met Kygo (#3 in maart en april), haar tweede top 10-notering op.

Resteert ons nog de andere eerste weeks:
#58 Ali B & Mula B feat. Dopebwoy: Obesitas
#90 Bløf feat. Geike Arnaert: Zoutelande
#91 Bebe Rexha & Florida Georgia: Meant To Be
#99 Marco Borsato: Als Je Vliegt

kersthits (2)

Hoewel Sinterklaas zijn verjaardag nog moet vieren (aanstaande dinsdag 5 december), gaan de kerstklassiekers al weer op herhaling. Zoals elk jaar is Mariah Carey met ‘All I Want For Christmas Is You’ die het spits afbijt. Vorige week ging haar kerstklassieker op herhaling op de 82e plaats en stijgt deze week door naar de 56e plaats.

Mariah Carey is niet de enige meer, want deze week voegt een oude bekende zich bij haar.  Wham! met ‘Last Christmas’, #2 in 1984, komt binnen op de 88e plaats. Sinds 2003 is het nummer elk jaar van de partij, dit jaar al voor de 19e keer en (incl. kerstweken) voor de 88e week!

Mocht je dit weekend, net als wij, Sinterklaas vieren, dan een leuke pakjesavond gewenst, met surprises en gedichten. En anders een goed weekend. Aan het einde daarvan melden we ons nog met een nieuwe Megaman.

zondag 26 november 2017

Megaman bij week 47 – 25 november 2017

Laatste week op #1 voor Frenna & Diquenza

En verder in deze Megaman:
-          Famke Louise heeft een boodschap voor jonge meiden
-          Comeback voor Charli XCX
-          Luis Fonsi en Demi Lovato gven elkaar de schuld
-          Wulf gaf baan op voor onzekere muzikale toekomst
-          Anu-D brengt eerbetoon aan voetballer Nouri
-          De oude garde

In de albumflitsen lees je alles over de nieuwe noteringen in de Album Top 100.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

laatste week op #1 voor Frenna & Diquenza

#1 Frenna & Diquenza: Vervloekt
     *** vierde week op #1 ***

Als we afgaan op de voorlopige cijfers (tot zondag) , is dit de laatste week dat ‘Vervloekt’ van Frenna & Diquenza de Single Top 100 aanvoert. Na vier weken zal het duo ruimte moeten maken voor een gezelschap van vijf jongens uit de Rotterdamse wijk Spangen. Het is echter nog niet officieel, want zoals gezegd, het gaat om voorlopige cijfers.

Deze week doen Frenna & Diquenza nog goede zaken. Naast hun #1-notering ‘Vervloekt’, dat inmiddels meer dan 8 miljoen keer is gestreamd, krijgen alle andere tracks van hun album We Don’t Stop (#3 in de Album Top 100), een notering en dat zijn de volgende acht:


#7 16 Million feat. Emms
#29 Wanna Be Mine feat. Latifah
#34 Better Days feat. Sevn Alias
#40 Karaat feat. Sevn Alias & KM
#41 Walk Away feat. SFB
#48 Bon Jovi feat. Jonna Fraser
#52 Ball feat. Priceless & Quincy Promes
#65 Sieben Intro

Famke Louise heeft een boodschap voor jonge meiden

#3 Famke Louise: Op Me Monnie
    *** hoogste eerste weeks ***

Na onder meer Monica Geuze en Supergaande, is er weer een vlogger die een hit scoort:  Famke Louise, sinds 16 februari 2016 vlogger op het gebied van beauty en fashion. Famke Louise zijn haar twee voornamen, maar ze wil Femke (dus met een e) genoemd worden.

Famke Louise is geboren op 9 december 1998. Op haar twaalfde scheidden haar ouders. Ze heeft een relatie met Tim van Teunenbroek, alias vlogger Snapking. Eerder dit jaar deed ze mee aan het programma ‘Models in Paris’ op RTL5.

boodschap

Met het nummer ‘Op Me Monnie’, waarin ze met veel auto-tune zingt over haar haters en dat ze ze laten huilen met een lach op haar selfies, wil Famke Louise een boodschap overbrengen. Ze wil een powervrouw zijn. In de videoclip wil ze aan jonge meiden laten zien dat ze kunnen doen wat ze willen, want dat doet ze zelf ook.  Ook zingt ze over het geld dat ze verdiend heeft tijdens het programma ‘Models in Paris’ op RTL5.

Comeback voor Charli XCX

#66 David Guetta & Afrojack feat. Charli XCX & French Montana: Dirty Sexy Money

Met uitzondering van Charli XCX, scoorden David Guetta, Afrojack en French Montana dit jaar één of meerdere hits. Voor de Britse zangeres Charli XCX, alter ego van Charlotte Emma Aitchison, is ‘Sexy Money’ haar eerste hit sinds ‘Boom Clap’ (#28 in 2014).

Luis Fonsi en Demi Lovato geven elkaar de schuld

#67 Luis Fonsi & Demi Lovato: Échame la Culpa

De videoclip van ‘Despacito’ van Luis Fonsi & Daddy Yankee en de remix met Justin Bieber is dit jaar al meer dan 4,5 miljard (!) keer bekeken. De versies samen zijn meer dan 700 miljoen keer gestreamd. Met andere woorden, voor Fonsi & Yankee, de originele uitvoerenden én tevens twee van de drie componisten van het nummer, kan 2017 niet meer stuk. De derde componist is de Panamese zangeres Erika Ender, ook zeer tevreden.
Tja, en dan is daar de opvolger. Althans voor Luis Fonsi die het nummer ‘Échame la Culpa’ (geef mij de schuld maar) opnam met de Amerikaanse actrice/zangeres Demi Lovato. Nu al weten we dat het nummer niet in de buurt zal komen van het succes van ‘Despacito’. Maar de eerste #1-notering hebben de twee al te pakken, in Ecuador!

Wulf gaf baan op voor onzekere muzikale toekomst

#74 Wulf: Mind Made Up

‘Mind Made Up’ is niet het debuut van Wulf. Vorig jaar scoorde de in Weesp geboren Lieuwe Albertsma, een #12-hit als zanger van het nummer ‘Summer On You’ van Sam Feldt. Maar het begon voor Albertsma al in augustus 2012, toen hij met ‘I’m Yours’ van Jason Mraz meedeed aan the Voice of Holland. Geen van de coaches draaide hun stoel,  kritiek was er op zijn Engels, zijn timing en het ‘gemaakte’ reggaegeluid. Oeps, weg hoop.
Maar Albertsma liet zijn koppie niet hangen. In 2013 besloot hij zijn goedbetaalde baan in te ruilen voor het onzekere bestaan als artiest. Hij ging liedjes schrijven met andere muzikanten en deed zoveel mogelijk muzikale ervaring op.

De bijnaam Wulf kreeg hij op zijn vierde van zijn ouders, na het kijken van de film ‘Amadeus’ over het leven van Wolfgang Amadeus Mozart.  Samen met gitarist  Roman de Wilde vormde hij het duo Wulfie & Nomar.

American Idol

Onder de naam Wulfie, deed Albertsman in 2014 mee aan een online wedstrijd van Ryan Seacrest, presentator van American Idol. Alle dertien deelnemers moesten het nummer ‘Sing’ van Ed Sheeran zingen. Winnaar werd Simply Three, Wulfie eindigde tweede.

gouden plaat

In april 2016 kreeg Wulfie een gouden plaat voor meer dan 11 miljoen streams voor het nummer ‘Casanova’, dat in 2015 een hitje was voor het Duitse Palm Trees (#76). Wulfie had het nummer ingezongen.

En nu heeft hij Wulf met ‘Mind Made Up’ eindelijk zelf succes. Het is een positief nummer over zijn leven: kiezen voor je droom en daarvoor alles aan de kant zetten. Toch duurde het even voordat het nummer doorbrak, want het kwam al in mei uit. Sindsdien is de videoclip ruim 530.000 keer aangeklikt.

Anu-D brengt eerbetoon aan voetballer Nouri

#95 Anu-D: Stay Strong Appie

Op 8 juli, tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in het Oostenrijkse Zillertal tegen Werder Bremen, verloor de 20-jarige Ajacied Abdelhak Nouri plotseling zijn bewustzijn. Enige tijd later werd duidelijk dat Nouri ernstige en blijvende schade aan de hersenen heeft, als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer tijdens zijn hartstilstand op 8 juli. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel is nihil.

Rapper Anu-D is opgegroeid in Geuzenveld, dezelfde Amsterdamse wijk waar ook Nouri opgroeide. Toen Anu-D net klaar was met een nummer over zijn vader, en op zoek was naar een nieuwe beat, ontstonden de eerste woorden ‘Geuzenveld huilt, stay strong Nouri’. Vervolgens heeft de rapper zijn gevoel gevolgd en het nummer ‘Stay Strong Appie’ geschreven. Daarna heeft hij het nummer laten horen aan de broer van Nouri, die zeer onder de indruk was.
Rapper Anu-D luisterde veel naar Nederlandse hip-hop en schreef op jonge leeftijd teksten. Hij heeft meegedaan aan de Kunstbende, en de Battle Of Amsterdam. Sinds 2010 heeft hij diverse nummers uitgebracht. In juli verscheen zijn EP Waterman.

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Deze
week zijn de oudgedienden:

#60 Equalz: Alles Delen

Achtste notering, vijfde dit jaar, voor Bizzy (Brandel Drenthe) en Stylez (Navharony Wolff), alias Equalz. Hun ‘Love Song’ staat nog genoteerd, deze week op #25, van #11.

#72 Hef: Hoop

Twee hits in 2015, zeven in 2016 en met ‘Hoop’ ook de zevende in 2017 voor rapper Hef.

#75 Jermaine Niffer, Dopebwoy & Jozo: Alles Contant

In januari stond het album Veel Vuur Veel Stroom van Jermaine Niffer & DJ D-Train een weekje op #92. Deze week debuteert Jermaine Niffer, alter ego van Jermaine Rashid Lodowica, met ‘Alles Contant’, dat hij maakte met Dopebwoy & Jozo.

#98 Tabitha: Jou & Mij

Na drie hits met anderen, waaronder de #13-notering in juli voor ‘Is Dit Over’ met Ronnie Flex, en deze week op #91, komt Tabitha Foen-A-Foe met een eigen nummer: ‘Jou & Mij’.

#99 Rita Ora: Anywhere

Zowel ‘Your Song’ (in augustus) als ‘Lonely Together’ met Avicii (vorige week) bleven steken op de 28e plaats. wellicht komt ‘Anywhere’, de zevende notering voor de Britse zangeres Rita Ora hoger.

Albumflitsen bij week 47 - 25 november 2017

Voor het eerst, sinds Slaaptekort van Boef op 25 maart, worden er weer dubbele cijfers geschreven. Dubbele cijfers zijn meer dan 10.000 verkochte albums in één week. Dat is deze week het geval met Thuis van Marco Borsato (zie de Hitflits).

De eerste keer dat er dit jaar meer dan 10.000 albums werden verkocht in één week, was op 11 maart: ÷ (divide) van Ed Sheeran. De verkopen zwellen dus weer aan en het aantal nieuwe noteringen ook. Dus gaan we snel over naar de andere nieuwe noteringen van deze week in een nieuwe editie van de albumflitsen.

#3 Frenna & Diquenza: We Don’t Stop
Voor de vierde week voeren Frenna & Diquenza de Single Top 100 aan met ‘Vervloekt’. Het nummer is één van de negen tracks op hun album We Don’t Stop, waaraan Jonna Fraser, SFB, Sevn Alias, KM, Priceless, Quincy Promes, Emms en Latifah bijdragen leverden.

#4 K3: Love Cruise
In tegenstelling tot K3 1.0 (zeven #1-noteringen) en K3 2.0 (drie #1-noteringen), lukt het K3 3.0 maar niet om in ons land een #1-album te scoren. Twee jaar geleden werd 10.000 Luchtballonnen tegengehouden door 25 van Adele. Ushuaia kwam vorig jaar niet verder dan de derde plaats en Love Cruise komt dit jaar (nog) niet verder dan de vierde plaats.
In de Belgische albumlijst komt Love Cruise van K3 net als de vorige twee albums binnen op de eerste plaats (hun elfde #1 daar) en staat Thuis van Marco Borsato op een tweede plaats. Bij ons is het een beetje andersom, Thuis (onze #1) staat boven Love Cruise (op #4). In de volledige Benelux zijn meer dan 100.000 albums van Love Control besteld, maar moeten nog wel eerst verkocht worden.

Zeven van de twaalf nummer op Love Cruise komen ook langs in de gelijknamige bioscoopfilm die op 11 december in première gaat. Net als voorheen zijn de nummers op Love Cruise, het derde album van Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe de Pillecyn,  geschreven door Alain Vande Putte, Peter Gillis en Miguel Wiels.

Voor het eerst speelt een K3-lid een instrument. Op ‘Verlegen Vlindertje’ speelt Klaasje dwarsfluit. Klaasje studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam, vormde met haar moeder en zussen het Meijer Quintet en gaf muziekles aan kinderen.

Vanaf 17 maart 2018 gaan de meiden op tournee door België en Nederland. de week daarvoor, op 10 maart, is K3 te gast tijdens het concert van Jan Smit in het Sportpaleis van Antwerpen. Tegen die tijd komt er ook een single uit van K3 met Jan Smit.

#9 Ellen ten Damme & the Magpie Orchestra: Paris
Na het Duitstalige Berlin (#7 in 2014) stond zangeres/actrice Ellen ten Damme op 22 mei van dit jaar opnieuw in Het Concertgebouw Amsterdam. Dit keer zong ze Franse chansons uit de vorige eeuw van onder andere Jacques Brel, Edit Piaff, maar ook nummers van nu, van onder andere Stromae. Ze werd daarbij begeleid door het Magpie Orchestra, bestaande uit musici van haar eigen Magpie band met Thijs Cuppen op piano, blazers van de Konrad Koselleck Big Band en een strijkersensemble. Speciale gast was harpiste Lavinia Meijer.

Sinds 28 september tourt Ellen ten Damme met haar Magpie Band langs de theaters met de voorstelling ‘Paris-Berlin’, waarin dus zowel Franstalige als Duitstalige nummers langskomen.

#17 Jeff Lynne’s ELO: Wembley Or Bust
Vorige week ging de verkoop van start van het concert dat Jeff Lynne en zijn Electric Light Orchestra (ELO) op 27 september 2018 geeft in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaarten gaan snel, dus als je daarbij wilt zijn, wacht niet te lang! In mei stond Lynne ook al in de Ziggo Dome en dat was een groot succes.
Op 24 juni deed Jeff Lynne met zijn ELO de Wembley Arena in Londen aan. Dat optreden, waarbij zo’n 60.000 fans aanwezig waren, is nu uit op de dubbel-cd + DVD Wembley Or Bust. In 2015 stond hij daar ook en verscheen daarvan de DVD Out of the Blue – Live At Wembley, dat een weekje op de 29e plaats stond.

En voor de vinylfanaten: afgelopen vrijdag verscheen de 40th anniversary picture disc van Out Of The Blue, het zevende studioalbum van ELO uit 1977 op vinyl.

#23 Iron Maiden: The Book of Souls: Live Chapter
Na drie top 2-noteringen, was het in 2015 bingo voor de Britse heavy metal groep Iron Maiden, want hun album The Book of Souls bereikte de eerste plaats in ons land. De gelijknamige wereldtournee, die liep van 24 februari 2016 tot 22 juli 2017 en de groep op 8 juni naar het Gelredome in Arnhem bracht, omvatte 117 optredens. De cd/DVD  The Book of Souls: Live Chapter bevat optredens van alle continenten.

#32 Sia: Everyday Is Christmas
In tegenstelling tot veel kerstalbums waarop vooral bewerkingen van kerstklassiekers staan, staat er op Everyday Is Christmas van de Australische zangeres Sia geen enkel oud kerstnummer. Alle tien nummers schreef ze zelf met Greg Kurstin (Adele, P!nk), die haar achtste studioalbum ook produceerde. Beide hebben heel wat afgelachen na de opnames die al in mei plaatsvonden.

vroege kerst?

Hoewel Sinterklaas nog maar een week in het land is, liggen de kerstalbums alweer in de (digitale) schappen. Kerst is vroeg dit jaar, of toch niet? In vergelijking met vorig jaar is kerst zelfs laat. In 2016 kreeg A Pentatonix Christmas van Pentatonix al op 29 oktober een notering!. Het kan echter nog vroeger. In 2013 waren het onze eigen Nick & Simon, die een tweede plaats scoorden met Christmas With … Merry X-Mas Everyone, op 19 oktober!

#40 Morrissey: Low In High School
Low In High School, het elfde studioalbum van de Britse muzikant Morrissey, werd opgenomen in de La Fabrique Studios in het Franse Saint-Rémy de Provence en in de Ennio Morricone's Forum Studios in Rome, Italië. De Franse studio was ook het decor voor World Peace Is None of Your Business (#28 in 2014), het vorige album van Morrissey, dat ook werd geproduceerd door de Amerikaan Joe Chiccarelli.

#43 Sharon Jones and the Dap-Kings: Soul of a Woman
Deze week is het een jaar geleden dat Sharon Lafaye Jones op 60-jarige leeftijd
overleed aan kanker. Na een behandeling in 2013, kwam de kanker in 2015 weer terug. Toch lukte het haar tussen twee ziekteperiodes de opnames te voltooien van Soul Of A Woman, het vierde album dat bij ons een notering krijgt.
Sharon Jones was een laatbloeier. Hoewel ze de soul van de jaren ’60 en de funk van de jaren ’70 heeft meegemaakt, maakte ze pas eind jaren ’90 furore op Desco en Daptone, de befaamde retrosoul-labels. Haar doorbraak kwam in 2008, op 40-jarige leeftijd, met het album 100 Days, 100 Nights (#53), samen met haar Dap-Kings.

#56 Dana Winner: Eerste Liefde
In de Belgische albumlijst komt Eerste Liefde van Dana Winner binnen op de tiende plaats en is daarmee haar twaalfde top 10-album. In ons land kwam de Vlaamse zangeres nooit hoger dan de zestiende plaats, met Geef Me Je Droom in 1997. Dana Winner (52) heeft ook fans in onder andere Zuid-Afrika, Denemarken en Zweden. Veel haar albums zijn ook in andere talen uitgebracht, waarmee Eerste Liefde in totaal haar 45e album is!

Op Eerste Liefde zingt Dana Winner Nederlandstalige bewerkingen van onder andere CCR (‘Who’ll Stop The Rain’ werd ‘Eerste Liefde, Mooiste Liefde’) en Twarres (‘Wër Bisto’ werd ‘Waar Ben Jij’). De Nederlandse teksten zijn onder meer van Frank Vander Linden, zanger van De Mens. Over haar eerste liefde zegt Dana: "Mijn eerste liefde was muziek en die liefde is door de jaren heen alleen maar gegroeid."

#58 Lil Peep: Come Over When You’re Sober Pt. 1
Nog maar een maand geleden, op 15 november 2017, vond de manager van rapper Lil Peep,  zijn artiest dood in de tour bus.  Peep, alter ego van Gustav Åhr, zou die avond een optreden verzorgen in een club in Tucson, Arizona. Kort daarvoor is hij, slechts 21 jaar jong, overleden aan een overdosis. Come Over When You’re Sober Pt. 1, dat nu pas een notering in ons land krijgt.
Lil Peep wordt gezien als één van de verantwoordelijke rappers voor een opleving van de zogenaamde emo-hiphop.  Twee maanden voor zijn dood verscheen zijn debuutalbum

#63 Jaden Smith: Syre
Syre is één van de drie namen van zanger-acteur Jade Christopher Syre Smith, zoon van Jada & Will Smith. In 2010 scoorde Jaden Smith, toen nog elf jaar jong, zijn enige hit in ons land: ‘Never Say Never’ (#70), thema van ‘Karate Kid’, samen met Justin Bieber. De zeventien nummers op Syre schreef Jaden Smith zelf, dan wel met anderen. Op ‘B’ zingen zijn broer Willow en het Amerikaanse model/zangeres Pia Mia.

#77 Green Day: Greatest Hits: God’s Favorite Band
22 nummers staan er op Greatest Hits: God’s Favorite Band van de Amerikaanse rockband Green Day. Acht van de elf hits die de band van Billie Joe Armstrong ins ons land scoorde, staan op het album. Daaronder echter niet ‘The Saints Are Coming’, een nummer met U2 (#1 in 2006). Wel krijg je op Greatest Hits: God’s Favorite Band een nieuwe versie van ‘Ordinary World’’ , waarop zanger Armstrong in duet gaat met countryzangeres Miranda Lambert. Echt nieuw is het nummer ‘Back In The USA’

#79 Black Sabbath: The End - Birmingham
Op 4 februari 2017 vond in the Genting Arena in hun woonplaats Birmingham het allerlaatste concert plaats van de Britse hardrockgroep Black Sabbath. Het optreden vormde het slotconcert van de afscheidstournee ‘The End’, die begon op 20 januari 2016 in Omaha, Nebraska.

Na bijna 25 jaar (1968-2006, 2011-2017), gooiden Ozzy Osbourne (zang), Geezer Butler (bas) en Tony Iommi (gitaar), drie mannen van het eerste uur, de handdoek in de ring. Bill Ward (drums), die er in 1968 ook bij was, ontbrak. Hij stapte in 2012 uit de groep. Grootste hit van Black Sabbath was ‘Paranoid’ (#2 in 1970).

#86 Tove Lo: Blue Lips (Lady Wood Phase II)
Na Lady Wood (#28 in 2016) komt Ebba Tove Elsa Nilsson, beter bekend als de Zweedse zangeres Tove Lo, alweer met een nieuw album, Blue Lips (Lady Wood Phase II). De meeste nummers nam ze al op tijdens de sessies voor Lady Wood. Niet zonder reden, want beide albums maken deel uit van een concept, dat gaat over het sexy en duistere leven van Lady Wood.

#98 Marcus & Martinus: Moments
Marcus & Martinus Gunnarsen zijn twee broers, geboren op 21 februari 2002 in het Noorse Elverum, De eeneiige tweeling won in 2012 het elfde seizoen van Melodi Grand Prix, een talentenjacht op de Noorse tv, waarbij de kandidaten, kinderen onder de zestien, liedjes in het Noors of een Noors dialect zingen. Daarna is het snel gegaan voor de broers. Moments is hun derde album en het eerste dat bij ons een notering krijgt.