zondag 26 november 2017

Anu-D brengt eerbetoon aan voetballer Nouri

#95 Anu-D: Stay Strong Appie

Op 8 juli, tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in het Oostenrijkse Zillertal tegen Werder Bremen, verloor de 20-jarige Ajacied Abdelhak Nouri plotseling zijn bewustzijn. Enige tijd later werd duidelijk dat Nouri ernstige en blijvende schade aan de hersenen heeft, als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer tijdens zijn hartstilstand op 8 juli. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel is nihil.

Rapper Anu-D is opgegroeid in Geuzenveld, dezelfde Amsterdamse wijk waar ook Nouri opgroeide. Toen Anu-D net klaar was met een nummer over zijn vader, en op zoek was naar een nieuwe beat, ontstonden de eerste woorden ‘Geuzenveld huilt, stay strong Nouri’. Vervolgens heeft de rapper zijn gevoel gevolgd en het nummer ‘Stay Strong Appie’ geschreven. Daarna heeft hij het nummer laten horen aan de broer van Nouri, die zeer onder de indruk was.
Rapper Anu-D luisterde veel naar Nederlandse hip-hop en schreef op jonge leeftijd teksten. Hij heeft meegedaan aan de Kunstbende, en de Battle Of Amsterdam. Sinds 2010 heeft hij diverse nummers uitgebracht. In juli verscheen zijn EP Waterman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten