vrijdag 28 augustus 2020

Hitflits: Más Más Más eerste #1-notering voor Rolf Sanchez en Netwerk eerste solo #1-album voor Henkie T

Met ‘Pa Olvidarte’, dat hij zong met Emma Heesters, lukte het eind vorig jaar en begin dit jaar net niet; ‘Dance Monkey’ van Tones And I hield het duo vijf weken van de eerste plaats. Maar met ‘Más Más Más’ dat hij schreef met onder andere Kraantje Pappie en Paul Sinha in coronatijd, lukt het Rolf Sanchez nu wel.
Sinds de binnenkomst op 1 augustus gaat ‘Más Más Más’ van Rolf Sanchez met sprongen door de Single Top 100: 85-33-17-7 en deze week door naar de eerste plaats. ‘Más Más Más’ is gezongen in het Spaans (zijn moeder is Dominicaanse) en het Nederlands.

Vier keer eerder werden er #1-hits gescoord waarbij in twee talen werd gezongen, waaronder Nederlands. Dat waren:
1983: the Shorts: Comment Ça Va – Frans/Nederlands
2004: Counting Crows & Bløf: Holiday In Spain – Engels/Nederlands
2009: Damaru & Jan Smit: Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) – Surinaams/Nederlands
2015: Kenny B: Parijs – Nederlands/Frans

Naast zingen is de 29-jarige Rolf Wienk ofwel Rolf Sanchez ook acteur. Hij speelde onder meer in de film ‘Verliefd Op Cuba’ en zal dit najaar acteren in de film ‘Zwanger & Co’.

SINGLE TOP 6

1. (7)   Rolf Sanchez: Más Más Más (eerste week op #1)
2. (4)   Joel Corry feat. MNEK: Head & Heart (op 6,55%)
3. (1)   Jawsh 685 & Jason Derulo: Savage Love (Laxed – Siren Beat)
4. (5)   Dopebwoy & Jonna Fraser: Vakantie
5. (2)   Boef feat. Numida: Tout Est Bon
6. EW  Suzan & Freek / Snelle: De Overkant

Na haar debuutsingle ‘Sweet But Psycho’ (#4 in 2019), scoorde Ava Max drie hits, maar geen daarvan haalde de top 10. Maar met ‘Kings & Queens’ heeft de 26-jarige Amanda Ava Koci uit Milwaukee, Wiscousin, ofwel Ava Max, wel weer een top 10-hit te pakken, want het nummer stijgt in de tiende week naar de tiende plaats.

Met Netwerk scoort Henkie T een #1-album, waarover zo dadelijk meer. Drie van de veertien tracks krijgen een notering in de Single Top 100. Dat zijn:
#28 Roadrunner feat. Lijpe:
#38 Profiteren feat. Kevin
#40 (46) Shawty Is A Freak, met Bryan Mg feat. Yssi SB & Frnkie
Daarnaast staat Henkie T met nog twee nummers genoteerd, samenwerkingen met anderen:
#18 (16) Paper Zien van Yssi SB (remix) feat D-Double/Jack/Sevn Alias & Josylvio
#42 (34) Dom Pérignon van Qlas & Blacka, Murda & Jonna Fraser

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week:
#29 24Kgoldn feat. Iann Dior: Mood
24Kgoldn = de 19-jarige Golden Landis Von Jones uit San Francisco, California. In november verschijnt zijn debuutalbum Dropped Outta College.
Achter Iann Dior zit de 21 –jarige Michael Ian Olmo uit Arecibo, Porto Rico. Zijn debuutalbum verscheen al in november 2019: Industry Plant. De twee werkten eerder samen aan het nummer ‘Gone Girl’ van Iann Dorr

#30 BTS: Dynamite (eerste volledig Engelstalige single van deze Zuid-Koreaanse boyband)

#76 Tate McRae: You Broke Me First
Tatum Rosner ‘Tate’ McRae, 17 jaar, is afkomstig uit Galgary, Alberta. Canada. Van 2007- 2011 verbleef ze met haar familie in Oman, waar haar moeder dansles gaf. Terug in Galgary begon Tata met ballet gevolgd door dans. In 2016 haalde ze de finale van de Amerikaanse tv-show ‘So You Think You Can Dance’. Vanaf 2017 begon Tate met het plaatsen van eigen geschreven liedjes op YouTube

#84 Jason Derulo: Take You Dancing

#95 Conan Gray: Heather
In de Album Top 100 stijgt het album Kid Krow van Conan Gray in derde week naar de 50e plaats; vorige week ging het album op #79 op herhaling. Met ‘Heather’ debuteert de 21-jarige Conan Lee Gray, zoals hij volledig heet, in de Single Top 100. Gray, afkomstig uit Lemon Grove, California, is naast zanger ook vlogger.

#98 Tainy x J Balvin: Agua (nummer komt uit de Spongebob-film ‘Sponge On The Run’)

én die van de vorige week:

#31 (22) Drake feat. Lil Durk: Laugh Now Cry Later
#57 (95) Miley Cyrus: Midnight Sky

#65 (81) Banners: Someone To You
Banners is Michael Joseph Nelson uit Liverpool, die al op zijn zesde zong in het kerkkoor van Liverpool. ‘Someone To You’ stamt uit 2017, werd in 2018 gebruikt in een promo voor het zestiende seizoen van ‘American Idol’ en dit jaar in een trailer voor de tv-serie ‘Love, Victor’ en de talentenjacht ‘America’s Got Talent’.Maar de echte aanleiding voor de notering nu, is TikTok, waar het nummer viral ging. Daarnaast wordt het nummer ook gebruikt in een reclame voor telefoonaanbieder T-Mobile.

#74 (75) Kempi feat. Architrackz, Wa Wa & Bryan Mg: Ondernemer
Wa Wa is de 20-jarige Jordi Wawa uit Rottterdam, die op zijn elfde naar Aalst verhuisde en tegenwoordig in België woont.

Verdwenen na één week:
#98 Ismo, Nass & Riffi: Combos

ALBUMS

In juni 2018 scoorde SBMG, dat bestond uit de rappers Chyvon Pala (Chivv) en Henk Mando (Henkie T)  een #1-notering met het album Metro. In 2019 ging het duo uit elkaar en sindsdien scoorden beiden diverse hits. Chivv zelfs vier #1-hits en twee #1-albums: 2 Borden, 1 Tafel (in 2019) en Un4gettable Nights (in mei van dit jaar).


Henkie T liet zich ook niet onbetuigd en kwam vorig jaar oktober met het album Visionair dat binnenkwam op de vierde plaats. Daarvoor scoorde hij elf hits, waaronder drie top 10-noteringen. Precies elf noteringen verder in bijna een jaar, komt Henkie T met zijn tweede album en mag hij eindelijk ook een #1-notering bijschrijven, want Netwerk komt binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Visionair, dat sinds 5 oktober genoteerd staat, *stijgt in de 48e week naar de 73e plaats.

ALBUM TOP 5

1. EW  Henkie T: Netwerk (eerste week op #1)
2. (1)   Pop Smoke: Shoot For The Stars Aim For The Moon (op 16,42%)
Dit album steeg vorige week terug naar de eerste plaats, waar het op 11 juli ook al een weekje stond. De stijging dankte het album aan de deluxe edition met niet minder dan 15 extra tracks. Daarnaast is de Amerikaanse rapper inmiddels een legend. Hij overleed op 19 februari.
Na André Hazes (25 jaar – Het Allerbeste Van, 2004), Michael Jackson (King Of Pop – The Dutch Collection, 2009), Amy Winehouse Back To Black, 2011), Leonard Cohen (You Want It Darker, 2016), XXXtentacion (?, 2018)en Avicii (Tim, 2019), is Pop Smoke de zevende artiest die postuum een #1-album scoort.

Overigens extra tracks uitbrengen en opnieuw een #1-notering scoren is geen nieuw verschijnsel. Onze eigen Lil’ Kleine lukte dat in 2017 ook met zijn album Alleen.

3. (2)   Boef: Allemaal Een Droom
4. EW  Davina Michelle: My Own World
5. (3)   Juice WRLD: Legends Never Die

Resteren nog de andere nieuwe noteringen van deze week:
#16 the Killers: Imploding The Mirage
#36 the Mavericks: En Espanõl
#52 Nas: King’s Disease
#53 the Waterboys: Good Luck, Seeker
#62 Bright Eyes: Down In The Weeds, Where The World Once Was

En ook, vanwege onze afwezigheid, de nieuwe albums van de vorige week:
#26 (10) Burna Boy: Twice As Tall
#39 (59) Master KG: Jerusalema
#73 (66) Miley Cyrus: The Time Of Our Lives

Al na één week verdwenen:
#23 Biffy Clyro: A Celebration of Endings
#29 Kamelot: I Am The Empire – Live From The 013

Op 20 juni werd Igor van Tyler, the Creator van de eerste plaats gehouden door Greatest Hits II van Queen, maar nu, in de 41e week, lukt het wel en stijgt het album van de zevende naar de eerste plaats van de Vinyl 33. De cd behaalde op 25 mei de vierde plaats. Untrue van Burial, vorige week op de eerste plaats van de Vinyl 33, zakt naar de elfde plaats.