dinsdag 10 juli 2007

MM27: Krant geeft 3 miljoen Prince-albums weg


Prince: Guitar (99)

De Britse krant Mail on Sunday geeft zo’n 3 miljoen gratis exemplaren weg van ‘Planet earth’, het nieuwste album van Prince. Daarop heeft SONY BMG, zijn platenmaatschappij, besloten het album helemaal niet meer uit te brengen in Groot-Brittannië. Met deze gratis-actie wordt Prince daar nu al ‘the Artist formerly available in record stores’ genoemd. De cd-winkels daar zijn woedend over deze actie, die voor hen juist het beleg op het brood diende te zijn.

Waarom doet Prince zoiets? Afgezien van het geld dat hij krijgt voor de deal, bijna € 740.000,--, wil hij dat zoveel mogelijk mensen zijn album kunnen horen. Had hij dan niet gewoon het album op een website kunnen zetten, dan bereik je nog veel meer mensen, toch? Hier is het laatste woord dan ook nog niet over gezegd.

If you can’t beat them, join them

Luidt een bekend gezegde. En HMV, een grote Britse muziekketen, heeft dan ook het volgende besloten. In alle winkels zal de Mail on Sunday worden verkocht, waardoor de cd van Prince dus ook daar te koop is, al is het dan voor € 2,07. door deze zet van HMV halen ze de klant wel binnen hun winkels, waarbij de kans groot is dat deze ook nog wel even verder rondkijkt en wellicht een cd koopt, maar dan wel voor het volle pond natuurlijk.

Overigens wordt het album ook weggegeven tijdens zijn wereldtour, maar het zal in de rest van de wereld wel gewoon worden uitgebracht. ‘Guitar’ is daarvan de eerste single, en zijn negenenveertigste notering. Het nummer komt op #99 binnen, maar is niet de single met de ‘laagste start’. Dat was ‘Scandalous!’ dat op 3 februari 1990 binnenkwam op #100, en uiteindelijk tot #21 kwam. Dus er is nog hoop voor ‘Guitar’!

MM27: Fall out boy is klnkrs kwt


Fall out boy: Thnks fr th mmrs (97)

Een plaatsje lager dan de single ‘Thnks fr th mmrs’, komt het album ‘Infinity on high’ van Fall out boy binnen in de Mega Album Top 100, op #98 (zie daar)

Fall out boy is een band uit Wilmette, Illinois, een buitenwijk van Chicago. De band, opgericht in 2001, bestaat uit Patrick Stump (zang/gitaar), Peter Wentz (bas en voornaamste tekstschrijver), Joseph Trohman (gitaar) en Andrew Hurley (drums). Tijdens hun eerste twee optredens waren ze nog de BZN. Aan het einde van hun tweede concert vroeg ze het publiek om suggesties voor een naam. Daarop kwam iemand met Fall out boy, refererend naar Radioactive Man, de sidekick in de Simpsons-cartoonserie.

In 2005 verscheen het debuutalbum ‘From under the cork tree’, waarvan alleen al in de Verenigde Staten meer dan 2,5 miljoen stuks zijn verkocht. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen in mei ‘Infinity on high’ verscheen. In de eerste week gingen daarvan 260.000 exemplaren over de toonbank, dus dat zit wel goed. De opvolger van ‘Thnks fr th mmrs’, dat staat voor ‘Thanks for the memories’, wordt ‘The take over the breaks over’, deze week op #48 in de Britse hitparade.

Zanger Patrick Stump is goed voor anderen. Zo heeft hij de band Gym class heroes opgenomen op hun eigen label Decaydance Records. Daarnaast heeft hij hun debuutalbum ‘As cruel as school children’ mede geproduceerd en is hij te horen in de nummers ‘Cupid’s chokehold’ en ‘Clothes off’.

MM27: Fouradi haakt in op jumprage


Fouradi: 1 ding (Jumpmasters remix) (95)

‘1 ding’ stond eerder al negentien weken genoteerd, met als hoogste plaats #8 in februari. Ook de Marokkaans/ Nederlandse broers Mohamed (5 januari 1982) en Brahim (19 november 1985) Fouradi kunnen niet meer om jumpstyle heen. Want van ‘1 ding’ is nu door de Jumpmasters een remix gemaakt, die binnenkomt op #95.

MM27: Avril Lavigne van plagiaat beticht


Avril Lavigne: When you’re gone (92)

‘When you’re gone’ is de tiende hit voor de Canadese zangeres Avril Ramona Lavigne (Belleville, Ontario, 27 september 1984). Het is de tweede hitsingle van het album ‘The best damn thing’, dat in april verscheen. Met de eerste single, ‘Girlfriend’ (#34 in april) wordt ze nu beticht van plagiaat. Volgens de Britse band the Rubinoos, die bij ons een hitje hadden met ‘Peek-a-boo’ (#37 in 1978), heeft Avril hun nummer ‘I wanna be your boyfriend’ gebruikt voor haar ‘Girlfriend’.

‘I wanna be your boyfriend’ stamt uit 1979 en heeft de volgende tekst: ‘Hey, hey, you, you, I wanna be your boyfriend.’ In Avril’s ‘Girlfriend’ luidt de tekst: ‘Hey, hey, you, you, I don't like your girlfriend.’ Waar maakt een mens zich druk om, zou je denken. Toch is er meer aan de hand als je naar beide nummers luistert, want dan zijn er meer overeenkomsten dan een paar woordjes. De rechter zal binnenkort uitspraak doen. Maar vergelijk zelf maar: dit is Avril, dit zijn de Rubinoos.

MM27: Editors steken er nog eentje op


Editors: Smokers outside the hospital doors (89)

Altijd een goede zaak natuurlijk. En als het aan de politiek ligt, mag je straks ook niet meer op het schoolplein roken. Maar daar zullen Editors vast niet over zingen. Met een #1-album in Groot-Brittannië gaat het de heren uit Birmingham voor de wind. Ook bij ons, want hun album ‘An end has a start’ kwam vorige week op #2 binnen.
En ‘Smokers outside the hospital doors’ is nu al de grootste hit! Nou ja, dat kan ook makkelijk, want ‘Munich’ stond in november een weekje op #95.

MM27: Fio: van deurwaarder tot houseproducer


Fio: Gimme your love (87)

Fio is het project van de Ridderkerkse producer Ronald Fiolet. Ronald (Rotterdam, 1965) kwam pas laat tot muzikale bloei. Hij zat eerst in de advocatuur, werkte voor een deurwaarderskantoor en volgde de opleiding tot douanebeambte. Zo’n elf jaar geleden werd hij actief in de muziek met het produceren, schrijven en componeren van muziekstukken, en het dj-en op diverse festivals/discotheken in binnen- en buitenland. In de jaren ’90 was hij producer en zanger van Shrink, waarmee hij de hit ‘White world bright world’ scoorde als the Shrink featuring Branko (#58 in 2004). Van de clubhit ‘Nervous breakdown’ is onlangs een remix gemaakt door John Marks en Maarten de Jong. Naast de muziek is Fio momenteel nog actief in de politiek: hij stond tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op plaats tien van de lijst Leefbaar Ridderkerk.

kinderpop

Uit de tijd van Shrink stamt de samenwerking met Henri Lookers. Met twee reclamemensen bedachten ze in 2004 een totaalconcept voor een nieuwe band. Daarbij werd niet alleen gekeken naar een band op de bühne, maar ook op internet, mobieltjes, bereikbaar voor iedereen en overal. Een multimediaproject dus. Het werd My5, en met ‘Hi hi hi’ scoorden ze een hit (#39 in 2005). Dan is ‘Gimme your love’ wel heel andere koek!

MM27: Parla scoort voor de derde maal met 'Liberté'


DJ Parla: Liberté 2007 (72)

Michel Sardou kan tevreden achterover leunen, want voor vierde keer wordt zijn compositie ‘Les lacs du Connemara’ uit 1982 voorzien van een nieuw jasje. De eerste keer door de Band zonder banaan met als titel ‘De bankzitter’ (#73 in 2000). En nu voor derde keer door DJ Parla. De eerste twee keren als Parla & Pardoux (Johnny Dirne & DJ Woony/Maurice van Woensel) met ‘Liberté’ (#42 in 2001) en ‘Liberté 2002’ (#21 in 2002). Nu is het alleen nog DJ Parla, Johnny Dirne dus. Anno 2007 heeft hij van de Sardou-compositie een jumpstyle-versie gemaakt, getiteld ‘Liberté 2007’. Er is zelfs een volledige act rond opgezet, kompleet met twee danseressen die dertig minuten voor je komen dansen.

Vergelijk zelf de ontwikkeling die de compositie doormaakt in de versies van:
- Michel Sardou
- de Band zonder banaan
- Parla & Pardou (2001)
- Parla & Pardou (2002)
- DJ Parla (2007)

MM27: 'Chasing cars' een na langst genoteerde single ooit


Snow patrol: Chasing cars (69)

En dan is het eindelijk zover. ‘Chasing cars’ staat zesenveertig weken genoteerd, en passeert daarmee ‘Rood’ van Marco Borsato dat vorig en dit jaar vijfenveertig weken genoteerd stond. Dat ‘Chasing cars’ het zo lang volhoudt, is volledig te danken aan de downloads. En verrassend genoeg, gold dat destijds ook voor de laatste weken van ‘Rood’. Hierbij de Top 6 van langst genoteerde nummers aller tijden:

1. Plop: ‘Kabouterdans’ (66 weken)
2. Snow patrol: ‘Chasing cars’ (46)
3. Marco Borsato: ‘Rood’ (45)
4. Henk Westbroek: ‘Zelfs je naam is mooi’ (42)
4. City to city: The road ahead (miles of the unknown)’ (42)
4. Jeckyll & Hyde: ‘Frozen flame’ (42)

Klik hier voor de hele lijst van vijftig langst genoteerde singles uit de Mega-geschiedenis.

De leden van Snow Patrol zijn trots dat ze afgelopen zaterdag mochten optreden tijdens Live Earth. Ze trekken zich niets aan van de kritiek op de concertreeks die wereldwijd werd gehouden om aandacht te vestigen op de klimaatproblematiek. “We moeten achter onze overtuiging blijven staan en geloven dat de boodschap zelfs aankomt bij mensen die er negatief over zijn”, zegt zanger Gary Lightbody van Snow Patrol. “Want mensen kunnen er alleen over klagen als ze erover gehoord hebben.”

Gary vindt het jammer dat er zoveel negatieve geluiden zijn over het evenement. “Door de negatieve aandacht in de pers gaat de boodschap bijna verloren”, zegt hij. “Maar de klimaatverandering is echt bijna onomkeerbaar. Het is al bijna catastrofaal, dus daar moeten we aandacht voor vragen."

MM27: Twee hits voor nieuwe Zoop-film


Het kon natuurlijk niet uitblijven, dat na het succes van de films ‘Zoop in Zuid-Afrika’ en ‘Zoop in India’ er een derde ‘Zoop’-film zou komen. Dat werd ‘Zoop in Zuid Amerika’, opgenomen in onder andere Argentinië. Behalve het thema door Thomas Berge (‘De wereld ben jij’ op #39), brengt de volledige cast ook een nummer uit. ‘Baila mi tango’, binnen op #67 is de derde hit voor Bastiaan, Taffie, Moes, Elise, Mike, Bionda, Sira en Aaron. Zowel Bastiaan, Moes als Bionda scoorden al eigen hits. De film ‘Zoop in Zuid Amerika’ gaat op 13 juli in première.

MM27: David Taveré blaast 'Summerlove' nieuw leven in


Er waren eens twee dj’s, DJ Maurice (Maurice Hermans) & DJ Yorit (Jorrit ter Braak). Zij wilden het instrumentale ‘Fiesta de los tamborileros’ (1997) van the Sunclub (#4 in 1997) voorzien van een Engelse en Spaanstalige tekst. Het nummer, getiteld ‘Remember (na na na hey)’ door Summerlove (met zang van DJ Yorit), zou voor de zomer van 2002 worden uitgebracht. Door vertraging met de clip werd het augustus en flopte het nummer. In het feestcircuit werd het echter veel gedraaid en in 2003 was het zelfs de meest gedraaide plaat tijdens après-ski feesten.

Die populariteit ontging de Belgische dj F.R.A.N.K. niet. Hij voorzag ‘Fiesta de los tamborileros’ van een andere zanglijn, en noemde het ‘Summerjam 2003’ dat hij opnam met collega A.J. Duncan, de Canadese zanger Vic Krishna en producer Tony Cottura, onder de naam the Underdog project. Maurice zat ook niet stil en bracht ‘Remember (na na na hey)’ opnieuw uit. Maar niet zijn versie werd dé zomerhit van 2003; het nummer kwam niet verder dan #44, maar ‘Summerjam 2003’.

The Underdog project probeerde in 2004 de versie van Maurice nieuw leven in te blazen onder de titel ‘Remember’. Ook Maurice probeerde het in oktober 2005 opnieuw, nu onder de actnaam Summerlove feat. Monkey circus. Beide versies weden veel gedraaid, maar scoorden niet. Tot vorig jaar.

Toen nam David Tavaré ‘Summerlove’ op, geproduceerd door Luis Rodriguez, Martin Neumayer en DJ Maurice. David komt uit een familie van bekende mensen. Zijn vader is een beroemde Spaanse gitarist, oom Jim Tavaré is een Britse comedyster, en een andere oom is de sportman Chris Tavaré. David, geboren in 1984 in Puerto Pollenca, op Majorca,wordt begeleid door David Bustamante, de finalist van Operaçion Triumfo, de Spaanse Idols. ‘Summerlove’ stond een jaar geleden bovenaan de Spaanse hitparades. Uiteindelijk heeft Maurice dus toch zijn ‘Summerlove’ gevonden!

MM27: Vijfde leven voor the Cats


Tribute to the Cats band: Walking in the rain (53)

Hoeveel levens heeft een Cat? In 1980 nam deze Volendamse groep afscheid met ‘The end of the show’. Drie jaar later waren ze er weer tot en met 1985. In 1996 volgt een reünie zonder zanger Piet Veerman die in 1985 aan een zeer succesvolle solocarrière was begonnen. Tien jaar later volgde weer een reünie, nu naar aanleiding van het veertig jarig bestaan. Voor de verkoop van ruim 13 miljoen platen krijgen de leden een award. De reünie, nu wel met Piet Veerman, levert twee hits op, waarmee het totaal op 31 komt, waaronder drie #1-hits.

Anno 2007 beginnen ze aan hun vijfde leven, of toch niet? Dit keer gaat het om een band die een tribute brengt aan de legendarische Cats. Een ode die al begon in 2001, toen acht Volendammer muzikanten die in tal van bekende Volendammer bands (onder andere Next one en Fiësta) hebben gespeeld, hun gezamenlijke passie naar buiten brachten: de tijdloze muziek van the Cats. Dat de muziek van the Cats tijdloos is, bewees wel het enthousiasme van het publiek. Van de dvd met een registratie van een optreden in oktober 2004 zijn reeds 5.000
stuks verkocht.

Het kon dan ook niet uitblijven dat er een single zou verschijnen: ‘Walking in the rain’, geschreven door Kees Plat en opgenomen in de studio van Arnold Mühren, voormalig Cats-lid. De tweede track is een oud Cats-nummer, ‘I walk through the field’, nu in de live uitvoering van Tribute to the Cats band. De bandleden zijn: Ton Keizer (1961), Kees Plat (1957), Ab Schilder (1954), Piet Schilder (1954), Wil Schilder (1955), Nico Tol (1959), Thoom Veerman (1954) en Jan Veerman (1967).

MM27: Jim valt in hitparade net zo hard als in zijn musical


Jim: Doe dit, doe dat (52)

Twee weken geleden steeg ‘Doe dit, doe dat’ van Jim opeens terug de top 10 in. Die stijging was niet omdat het plaatje ineens zo veel verkocht, maar vanwege een spectaculaire toename van de downloads. Één persoon had het nummer in een week tijd zo’n 450 keer gedownload, om aan te tonen dat je heel makkelijk een top 10-notering kunt forceren. Wij maakten daar in een voorgaande Megaman reeds melding van. Deze kritische hitparadevolger liet niet alleen 452 downloads van ‘Doe dit, doe dat’ van zijn rekening afschrijven, maar ook onder meer 84 keer ‘Do you know? (the ping pong song)’ van Enrique Iglesias, 34 keer ‘Moving on stereo’ van Pakito, 20 keer ‘Feels like home’ van Meck feat. Dino, 18 keer ‘Sound of freedom’ van Gary Pine & Dollarman. 14 keer ‘Chasing cars’ van Snow patrol en 10 keer ‘Truly, madly, deeply’ van Cascada; hij kwam in een maand tijd tot 787 downloads in totaal.

Download-verkopen tellen twee weken mee bij de samenstelling van de Single Top 100. na twee weken top 10 zakt het nummer deze week dan ook van 9 naar #52 en is daarmee een van de grootste zakkers vanuit de top 10. Het is pas de derde plaat die vanuit de top 10 tot onder de bovenste vijftig zakt en in het rijtje van grootste zakkers (klik hier) vanuit de top 10 neemt hij de vierde plaats in.

Bij dat lijstje nog wel de volgende kanttekening: ‘Wonderful world’ van Sam Cooke viel op 12 juli 1986 buiten de toenmalige Nationale Hitparade, die toen 50 noteringen betrof. De week daarvoor stond het nummer nog op de tiende plaats, waardoor het verlies minimaal 41 plaatsen is geweest.

MM27: Andrea Britton maakt van instrumental een hit

Sunfreakz feat. Andrea Britton: Counting down the days (47)

In 2005 was ‘Counting down the days’ nog een instrumental nummer, en heette het ‘Riding the wave’, gebaseerd op ‘(I wanna give you) Devotion’ van Nomad feat. MC Mikee freedom (#5 in 1991). Hoewel die versie al zeer gewild was in de clubs, vond de Belgische producer Tim Janssens dat er nog wat miste. En dus vroeg hij de Britse zangeres Andrea Britton om de vocalen voor haar rekening te nemen. Vervolgens maakte de Zweedse producer Axwell een zeer dansbare mix, die het nu nog beter doet in het dance circuit. Sunfreakz is niet het eerste project van Tim. Hij maakte ook al platen onder namen als Montoja, Damien Strong en TJ Cubana.

Ook Andrea komt niet zomaar uit de (dans)lucht vallen. Al op haar zesde speelde ze piano en op haar twaalfde schreef ze haar eerste liedje. Ze deed de backing tijdens de Europese tournee van Kylie Minogue, schreef het thema voor de Britse film ‘Fakers’ en is zelf druk doende met een album, dat begin volgend jaar moet verschijnen. Van Tina Turner kreeg ze ooit een compliment over haar stem: ‘your voice is amazing!’

Ze werkte aan diverse (dans)plaatjes mee, wat haar twee Britse hits opleverde:
- Oxygen feat. Andrea Britton: ‘Am I on your mind?’ (#30 in 2003)
- DT8 project feat. Andrea Britton: ‘Winter’ (#35 in 2005)
En last but not least is ze de leadzangeres van Slovo, het project van Faithless-gitarist Dave Randall.

MM27: Mega Mindy: Nieuwste kindersensatie


Mega Mindy: Ik ben Mega Mindy (40)

Na Samson & Gert, Kabouter Plop, K3, Topstars, Piet Piraat en het Huis Anubis, presenteert Studio 100 ons de nieuwe telg, Mega Mindy. Mindy is een politieagente die zich dankzij een uitvinding van haar opa kan transformeren tot een superheldin. De serie kwam eind oktober 2006 op de Vlaamse tv en is daar inmiddels toe aan de derde reeks. Bij ons zendt de TROS de serie uit op woensdag.

Mega Mindy wordt gespeeld door Free Souffriau (Gent, 8 februari 1980). Na haar studie ballet, kreeg ze de rol van Liesel in de musical ‘The sound of music’. Daarna speelde ze nog in diverse andere musicals en werkte mee aan andere producties van Studio 100. In Vlaanderen zijn ze al toe haar tweede single: ‘Mega Mindy tijd’ stijgt daar in de tweede week naar #22. Een film van Mega Mindy is in de maak.

MM27: Thomas Berge zingt Zoop-thema


Thomas Berge: De wereld ben jij (thema ‘Zoop in Zuid Amerika’) (39)

Deze week komen twee nummers uit de film ‘Zoop in Zuid Amerika’ de Single Top 100 binnen. Op #67 komt de voltallige crew van Zoop binnen met ‘Baila mi tango’ (zie daar). Maar het themanummer, ‘De wereld ben jij’,
wordt dit keer gemaakt door Thomas Berge, die ook een kleine rol in de film heeft. Het verhaal: bij de opening van een vlindertentoonstelling door Thomas Berge vraagt een mysterieuze vrouw de Rangers om hulp om een uitstervende vlindersoort te redden. En dat is ook het enige moment dat je Thomas in de film krijgt te zien!

MM27: Nelly Furtado heeft de ware gevonden


Nelly Furtado feat. Juanes: Te busque (30)

Vorige week stond Justin Timberlake met drie nummers genoteerd in de Single Top 100. Justin verliest er deze week eentje, maar Nelly Furtado wint er eentje en neemt het stokje over van hem. Haar andere hits zijn ‘Say it right’ (op #14) en ‘All good things (come to an end)’ (op #80).

‘Te busque’, haar duet met Juanes is na ‘Força’ (#4 in 2004) is haar dertiende notering en inmiddels de vijfde hitsingle van haar album ‘Loose’. In Groot-Brittannië is gekozen voor ‘In God’s hands’. ‘Te busque’ is al twee jaar oud; ze schreef het samen met Juanes, die daarmee zijn vijfde notering scoort.

gezocht en gevonden

‘Te busque’ betekent letterlijk ‘Ik zocht jou’. Nou, het blijkt dat Nelly goed gezocht heeft, want ze gaat binnenkort trouwen! Nelly heeft uit een vorige relatie, met dj/producer Jasper Gahunia, een dochtertje (Nevis). Trouwen zag zij toen echter nog niet zitten. ‘Ik ben heel modern. Ik waai niet met alle winden mee. Misschien trouw ik over vijf jaar en wil ik dan meer kinderen.’ De man die dat nu wel voor elkaar krijgt, is geluidstechnicus Demacio Castellon, waarmee ze al ruim een jaar een relatie heeft.

MM27: Fouradi trekt een sprintje


Fouradi: Flipmuziek (18)

Het gaat toch vreemd met de nummers van Fouradi. Hun vorige hit, ‘1 ding’, deed aanvankelijk niets, maar steeg in de elfde week ineens van 71 naar #45, en bereikte twee weken later de hoogste plek: #8. Ook ‘Flipmuziek’ had een trage start. Maar in de vijfde week sprint het van 61 naar #18. We zijn benieuwd waar het uiteindelijk stuit. Op #95 komt ‘1 ding’ opnieuw binnen, of toch niet?

MM27: Milk inc. opnieuw op weg naar top 10?


Milk inc.: Sunrise (13)
Het is zeven jaar geleden dat Milk inc. doorbrak met ‘Walk on water’, dat tot #3 kwam. Sindsdien is het dj/producer Regi Penxten en zangeres Linda Mertens niet meer gelukt om een top 10-hit te scoren. ‘Land of the living’ kwam daar in hetzelfde jaar nog het dichtste bij: #16. Dus wellicht dat de twee Belgen nu wel weer een grote hit in handen hebben met ‘Sunrise’, hun twaalfde notering, die binnenkomt op #13, en voor hen geen ongeluk brengt. Van het nummer is ook een jumpremix gemaakt door Jeckyll & Hyde.

In Vlaanderen is ‘Sunrise’ al een grote hit, want daar komt het nummer op #7 binnen. De single zal waarschijnlijk ook in Duitsland en Groot-Brittannië worden uitgebracht. Voor Regi is het dubbel feest, want hij staat met twee nummers in de Vlaamse top 10. Naast Milk inc. stijgt ‘I fail’ van Regi feat. Scala (het bekendste koor van België) naar de vijfde plek. Evenals vorig jaar zal Milk inc. concerten verzorgen in het Sportpaleis in Antwerpen, op 28 en 29 september. Volgend jaar verschijnt er een nieuw album van Milk inc.

MM27: Justin droomt van samenwerking met Coldplay


Justin Timberlake: Lovestoned (10)

Met een sprong van 25 plaatsen belandt ‘Lovestoned’ van Justin Timberlake op de tiende plaats, waarmee hij zijn zesde top 10-notering scoort. Vorige week stond hij nog met drie nummers in de Single Top 100, daar is deze week ‘What goes around… comes around’, op #48, van overgebleven. Hij heeft dit stokje doorgegeven aan Nelly Furtado (zie onder #30)

dromen zijn geen bedrog

Als je alles, zoniet veel hebt bereikt, zoals Justin Timberlake, wil dat nog niet zeggen dat je geen dromen meer hebt. Zo ook Justin, die droomt van een duet met Chris Martin, zanger van Coldplay. Die droom komt waarschijnlijk uit, want Chris werkt de laatste tijd vaker met anderen. Onlangs nog met Nelly Furtado, dus waarom dan niet met Justin, die een groot fan is van de band. En om het vuurtje nog wat op te stoken, verklaarde Justin dat hij Coldplay net zoveel waarde toekent als the Beatles. Als Chris nu nog niet om gaat!

MM27: Muyta Buena overtreft origineel van Lenny Kravitz


Mutya Buena: Real girl (9)

Wat Lenny Kravitz niet lukte in 1991, lukt Mutya Buena in 2007 wel: een top 10-hit scoren met ‘It ain’t over till it’s over’. Lenny kwam met het nummer tot #12, Mutya staat met haar single ‘Real girl, waarin een sample zit van Lenny’s hit, nu al op de negende plaats. In de Britse hitparade kwam ze er mee tot #2, ook al hoger dan het origineel van Lenny, dat ook daar op #12 bleef steken. Met haar album ‘Real girl’ gaat het niet zo goed, dat zakt in de tweede week al van 71 naar #89 in de Mega Album Top 100.

MM27: Ida Corr & Fedde zingen voor het klimaat


Ida Corr: Let me think about it (5)

Vier weken geleden kwam ‘Let me think about it’ van Ida Corr binnen op #12. Vervolgens zakte het nummer naar #18, om vorige week weer licht te stijgen naar #14. Deze week echter gaat het ineens hard, want het nummer boekt negen plaatsen winst en belandt op de vijfde plek van de Single Top 100. Die winst is grotendeels te danken aan een toename van het aantal downloads. In de Mega Download Top 50 stijgt het nummer dan ook van 10 naar #5.

kijk eens vaker in de spiegel van… jezelf

De remix van ‘Let me think about it’ is gemaakt door Fedde le Grand. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de twee opnieuw samenwerkten voor Live Earth Alert, de Nederlandse bijdrage aan het mondiale spektakel afgelopen weekend. Speciaal daarvoor maakte Fedde het nummer ‘Mirror 070707’, dat ze afgelopen zaterdag brachten in het Westerpark in Amsterdam. Ook is het nummer sinds 070707 een maand lang te downloaden, dus tot 070807. Per download gaat er 25 eurocent naar een goed doel dat zich bezighoudt met de klimaatproblematiek. Fedde le Grand en Ida Corr hebben besloten zich in te zetten voor herbebossing in Nicaragua, via het Nederlandse Rode Kruis. Bomen produceren zuurstof; en dat helpt de CO2 te verminderen.

uitzending gemist?

Ondanks de grote aandacht eromheen, blijkt Live Earth maar slecht bekeken te zijn. In Engeland keken bijna vier keer zo weinig mensen naar Live Earth (3,1 miljoen), dan een week eerder naar het herdenkingsconcert voor Lady Diana (11,4 miljoen), terwijl het op het zelfde tijdstip (tussen acht en tien uur ’s avonds) werd uitgezonden. De BBC kreeg wel veel klachten over megasterren als Madonna en Phil Collins wegens hun grof taalgebruik…
Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan was de belangstelling voor het herdenkingsconcert voor Diana vele malen groter. De Amerikaanse tv-zender NBC kwam met de concertregistratie niet verder dan 2,7 miljoen kijkers. Hiermee werd het het slechtst bekeken programma in de VS van zaterdag. Met het Diana-concert wist NBC vorige week 8,8 miljoen kijkers te trekken.
In Nederland hebben slechts 217.000 mensen gekeken. De organisatoren van Live Earth hadden in totaal wereldwijd 2 miljard kijkers verwacht.