dinsdag 10 juli 2007

MM27: David Taveré blaast 'Summerlove' nieuw leven in


Er waren eens twee dj’s, DJ Maurice (Maurice Hermans) & DJ Yorit (Jorrit ter Braak). Zij wilden het instrumentale ‘Fiesta de los tamborileros’ (1997) van the Sunclub (#4 in 1997) voorzien van een Engelse en Spaanstalige tekst. Het nummer, getiteld ‘Remember (na na na hey)’ door Summerlove (met zang van DJ Yorit), zou voor de zomer van 2002 worden uitgebracht. Door vertraging met de clip werd het augustus en flopte het nummer. In het feestcircuit werd het echter veel gedraaid en in 2003 was het zelfs de meest gedraaide plaat tijdens après-ski feesten.

Die populariteit ontging de Belgische dj F.R.A.N.K. niet. Hij voorzag ‘Fiesta de los tamborileros’ van een andere zanglijn, en noemde het ‘Summerjam 2003’ dat hij opnam met collega A.J. Duncan, de Canadese zanger Vic Krishna en producer Tony Cottura, onder de naam the Underdog project. Maurice zat ook niet stil en bracht ‘Remember (na na na hey)’ opnieuw uit. Maar niet zijn versie werd dé zomerhit van 2003; het nummer kwam niet verder dan #44, maar ‘Summerjam 2003’.

The Underdog project probeerde in 2004 de versie van Maurice nieuw leven in te blazen onder de titel ‘Remember’. Ook Maurice probeerde het in oktober 2005 opnieuw, nu onder de actnaam Summerlove feat. Monkey circus. Beide versies weden veel gedraaid, maar scoorden niet. Tot vorig jaar.

Toen nam David Tavaré ‘Summerlove’ op, geproduceerd door Luis Rodriguez, Martin Neumayer en DJ Maurice. David komt uit een familie van bekende mensen. Zijn vader is een beroemde Spaanse gitarist, oom Jim Tavaré is een Britse comedyster, en een andere oom is de sportman Chris Tavaré. David, geboren in 1984 in Puerto Pollenca, op Majorca,wordt begeleid door David Bustamante, de finalist van Operaçion Triumfo, de Spaanse Idols. ‘Summerlove’ stond een jaar geleden bovenaan de Spaanse hitparades. Uiteindelijk heeft Maurice dus toch zijn ‘Summerlove’ gevonden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten