dinsdag 10 juli 2007

MM27: Fall out boy is klnkrs kwt


Fall out boy: Thnks fr th mmrs (97)

Een plaatsje lager dan de single ‘Thnks fr th mmrs’, komt het album ‘Infinity on high’ van Fall out boy binnen in de Mega Album Top 100, op #98 (zie daar)

Fall out boy is een band uit Wilmette, Illinois, een buitenwijk van Chicago. De band, opgericht in 2001, bestaat uit Patrick Stump (zang/gitaar), Peter Wentz (bas en voornaamste tekstschrijver), Joseph Trohman (gitaar) en Andrew Hurley (drums). Tijdens hun eerste twee optredens waren ze nog de BZN. Aan het einde van hun tweede concert vroeg ze het publiek om suggesties voor een naam. Daarop kwam iemand met Fall out boy, refererend naar Radioactive Man, de sidekick in de Simpsons-cartoonserie.

In 2005 verscheen het debuutalbum ‘From under the cork tree’, waarvan alleen al in de Verenigde Staten meer dan 2,5 miljoen stuks zijn verkocht. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen in mei ‘Infinity on high’ verscheen. In de eerste week gingen daarvan 260.000 exemplaren over de toonbank, dus dat zit wel goed. De opvolger van ‘Thnks fr th mmrs’, dat staat voor ‘Thanks for the memories’, wordt ‘The take over the breaks over’, deze week op #48 in de Britse hitparade.

Zanger Patrick Stump is goed voor anderen. Zo heeft hij de band Gym class heroes opgenomen op hun eigen label Decaydance Records. Daarnaast heeft hij hun debuutalbum ‘As cruel as school children’ mede geproduceerd en is hij te horen in de nummers ‘Cupid’s chokehold’ en ‘Clothes off’.

1 opmerking: