vrijdag 21 september 2012

Hitflits: zevende #1-album voor Ilse DeLange en veel Doe maar

Vorige week vrijdag, 14 september 2012, gaf Ilse DeLange een eenmalig, intiem, concert in het Gelredome in Arnhem. Het was tevens de avond waarop ze voor het eerst liedjes van ‘Eye of the hurricane’, haar achtste studioalbum speelde. Een album dat ze voor het eerst zelf heeft geproduceerd, samen met haar drummer en vriend Bart Vergoossen en Csaba Petocz (onder andere producer van ‘Havoc and bright lights’, het laatstverschenen album van Alanis Morissette).

Aanvankelijk stond het optreden plus album gepland voor maart. Maar doordat haar vader in januari overleed, werd het uitgesteld tot het najaar. Het album dat toen al bijna af was, paste niet meer bij Ilse en dus is ze opnieuw met anderen liedjes gaan schrijven. Deze staan op ‘Eye of the hurricane’, waaronder enkele liedjes die met het overlijden van haar vader te maken hebben. Ondanks een half jaar uitstel en een totaal ander album, is het vertrouwen er nog steeds en werd het album meer dan 25.000 keer  besteld door de handel.

goud

Anno 2012 betekent 25.000 exemplaren gouden plaat en die kreeg ze afgelopen maandag uitgereikt in De Wereld Draait Door. Niet geheel onverwachts dus knalt het album binnen op de eerste plaats van de Album Top 100, waarmee ze haar zevende #1-notering scoort. Morgenavond is Ilse te zien en te horen in de eerste aflevering van ‘Toppop 3’, het nieuwe muziekprogramma van de AVRO, dat gepresenteerd wordt door 3FM dj Gerard Ekdom.

De overmacht op de #2, ‘Tempest’ van Bob Dylan, is overweldigend, ruim 75%. Dylan hield het maar één week vol bovenaan, en dat zal – helaas – ook voor Ilse gaan gelden, want vandaag verschijnt ‘Sterker’, het nieuwe album van Nick en Simon.
ook goud

Afgelopen woensdag presenteerde het duo het album in ‘Koninklijk Theater Carré’ in Amsterdam en via een live verbinding, in 55 bioscopen in het land, waardoor zo’n 20.000 fans het optreden gelijktijdig konden meemaken.Diezelfde avond kregen Nick en Simon uit handen van Johan Cruijff (al jaren hun held en de opper-Amsterdammer) een gouden plaat uitgereikt. Cruijff die blij was dat hij de gouden plak mocht uitreiken, merkte op dat Nick en Simon voor Nederlandse muziek in Spanje zorgen. “Ik doe nu iets terug”.

Net als vorige week wordt de top 10 van de albumlijst weer flink opgeschut. Naast Ilse DeLange komen er albums binnen van P!nk (‘The truth about love, op #3), Michael Jackson (‘Bad – 25th anniversary’, op #6), the Killers (‘Battle born’, op #7, groot  kanshebber voor een #1-positie in de Britse albumlijst) en een dubbel EP met zeven c.q. acht liedjes van Doe maar (‘Versies/De Limmen tapes’, op #9). Op het laatst genoemde album zingen artiesten van nu (uit de hiphop wereld) nummers van en soms met Doe maar.

twee keer Doe maar

In oktober geeft Doe maar vier concerten in het Gelredome in Arnhem, in het kader van Symphonica in Rosso. Het was de bedoeling om in aanloop naar de concerten,  Nederlandse rappers en hiphoppers, rapversies te laten maken van de grootste Doe maar hits. Doordat er geen originele meersporenbanden meer waren (gewist door Telstar, destijds de platenmaatschappij van Doe maar), nam de groep zeven liedjes opnieuw op, nu in een reggae uitvoering. Deze staan op ‘De Limmen tapes’. Op ‘Versies’ staan acht liedjes van Doe maar door en soms met Sef, Kraantje Pappie, Extince, Kempi, Opposites, Kubus, Y’skid, Sticks, Gers Pardoel, Winne, Freku en Spinvis. De meeste van hen leerden Doe maar kennen via hun ouders.

Sowieso is het een goede week voor Doe maar, want op #25 komt de complete verzameling ‘De doos van Doe maar’ binnen, met 14 cd’s en 9 DVD’s, voor een prijs rond de € 80,--. In de singlelijst, op #17, komen Gers Pardoel & Doe maar binnen met een nieuwe versie van ‘Liever dan lief’.

Zes eersteweeks noteringen heb je inmiddels gehad, maar dat is slechts een tipje van de ijsberg. Want deze week zijn er 25 albums verdwenen en daar komen er 23 nieuwe voor terug en gaan er 2 op herhaling. Onder die 23 zitten een viertal debutanten, waar we langer bij stil blijven staan. Hier komt het restant:
#20 Ritchie Sambora: Aftermath of the lowdown
#22 Marillion: Sounds that can’t be made
#23 Various artists; Junior Songfestival 2012 [NL]
#32 Skunk anansie: Black traffic
#28 Alex Roeka: Gegroefd [NL]
#33 Paul Carrack: Collected
#35 Grizzly bear: Shields
#41 Nelly Furtado: The spirit indestructible
#47 Carly Rae Jepsen: Kiss
#54 Yes-R: Fashion [NL]
#55 Band of horses: Mirage rock
#58 Osdorp Posse: Top 100 [NL]
#70 de Regahs: Lekkâh [NL]

Geheel toevallig komen de vier debutanten achter elkaar binnen, hier komen ze.
#79 Rival sons: Head down, derde album van band uit Los Angeles, Californië, die bestaat sinds 2008

Op #82 zien we Sean Rowe met 'The salesman and the shark'. Deze zanger is geboren in 1975 in Troy, New York. Hij schreef op zijn 7e, na het horen van ‘Eye of the tiger’ van Survivor, zijn eerste liedje. Kreeg op zijn 12e van zijn vader een basgitaar, maar ging vijf jaar later zingen, na het horen van het nummer ‘Open the door’ van soulzanger Otis Redding. ‘The salesman and the shark’ is het vierde album van Rowe.

Meschiya Lake is een zangeres, geboren in Oregon die op haar 8e verhuisde naar  South Dakota. Het jaar daarop won ze een zangwedstrijd en dat leverde haar $500,-- op. In 2009 startte ze met de band the Little big horns, waarmee ze nu het album ‘Lucky devil’ uitbrengt, geheel door haarzelf geproduceerd en binnen op #83. Ze is inmiddels al bezig met de opvolger.

John Coffey is een personage uit de film ‘The green nile’ uit 1999. Drie later besloten David Achter de molen (zang), Alfred van Luttikhuizen (gitaar), Chistoffer van Teijlingen (gitaar), Richard van Luttikhuizen (bas) en Carsten Brunsveld (drums) die naam te gebruiken voor hun band. Na een drietal EP’s, kwam John Coffey in 2009 met het album ‘Vanity’, dat anno 2012 wordt opgevolgd door ‘Bright companions’, binnen nop #96, waaraan ze dan ook twee jaar hebben gewerkt.

In de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums, komen drie binnen. De hoogste vinden we op #16, ‘Born this way’ van Lady Gaga, die de afgelopen week twee concerten in ons land gaf. . De lijst wordt nog steeds aangevoerd, nu voor derde week, door ‘Mylo xyloto’ van Coldplay, die met nog vijf andere albums genoteerd staat.

SINGLES

Toch een beetje tegen de verwachting in, blijft ‘One day / Reckoning song (Wankelmut remix)’ van Asaf Avidan & the Mojos de bovenste beste in de Single Top 100. Het nummer staat nu in totaal voor de derde week bovenaan. De grootste kanshebber voor de #1 was ‘Gangnam style’ van Psy, dat op #2 blijft staan. Wel is het verschil tussen beide nummers verkleind, van 25% naar 11%. Dus wie weet volgende week.

 The voice of Holland levert deze week maar één nieuwe hit op: ‘Grenade’ door Gerrie van Dijk-Dantuma, binnen op #62. Dat is wat anders dan de top 10-noteringen die Ivar Oosterloo met ‘Baby one more time’, Floortje Smit met ‘Alone’ en Sandra van Nieuwland  met ‘More’, de afgelopen drie weken scoorden. Van Nieuwland, vier weken geleden binnen op #1, stijgt deze week terug naar de derde plaats. Daarnaast komt Sharon Doorson, die vorig jaar meedeed aan the Voice, op #19 binnen met ‘Fall in love’. Vanavond is er weer een blind audition, misschien dat die volgende week meer hits oplevert.

Behalve een #1-album, ‘Eye of the hurricane’, scoort Ilse ook nog twee singlehits. ‘Winter of love’, dat ze afgelopen maandag in De Wereld Draait Door zong, maakt daardoor een nieuwe oplevering en stijgt terug van 87 naar #30. Vier weken geleden kwam het nummer binnen op de 13e plaats. Daarnaast gaat ‘Hurricane’ op herhaling op #12; de hoogste plaats was #7 op 26 mei.

En dan het restant eersteweeks noteringen:
#5 Swedish house mafia feat. John Martin: Don’t you worry child (hun laatste single)
#17 Gers Pardoel en Doe maar: Liever dan lief [NL]
#27 Robbie Williams: Candy
#56 Mainstreet: Stop the time [NL]
#73 Christina Aguilera: Your body
#77 Jaman: Overal ter wereld [NL]
#85 Kanye West, Jay-Z & Big Sean: Clique
#90: Usher: Numb
#94 Andy Grammer: Keep your head up (geen cover van het gelijknamige nummer van Ben Howard!)

De blogger heeft weer een nieuwe layout bedacht, dus alles staat er nog niet mooi op. Hopelijk gaat het met de nieuwe Megaman beter. Na het weekend weet je het!

zondag 16 september 2012

Megaman bij week 37 – 15 september 2012

In deze Megaman keert ‘One day / Reckoning song’ even terug naar #1, heeft Floortje Smit nu al meer succes dan in Idols, gaat Lenny Kravitz in de remix, dunt Maywood uit tot 1 Inch en verandert Alicia Keys nummer van 50 cent feat. Dr. Dre. Dat en meer over de debutanten in de Single Top 100 van deze week.

Maar je hoeft geen hele week te wachten op een nieuwe Megaman. Iedere vrijdagmiddag is er de Hitflits, met highlights uit de nieuwe single en albumlijsten. Je krijgt ondermeer een overzicht van de #1-hits en alle eersteweeks noteringen. Daarnaast geven we je korte informatie over alle nieuwe albums. De Hitflits op vrijdag, is de enige plaats waar je voor het eerst de belangrijkste verschuivingen in hitland leest. Mis ‘m dus niet! Volg de Megaman ook op Twitter.

De Megaman.

One day / Reckoning song even terug op #1

Asaf Avidan & the Mojos: One day / Reckoning song (Wankelmut remix) (1) *** terug op #1 / tweede week op #1 ***

Na twee weken afwezigheid (zowel Sandra van Nieuwland met ‘More’ als Jan Smit met ‘Altijd daar’ hielden de eerste plaats bezet), is ‘One day / Reckoning song (Wankelmut remix)’ van Asaf Avidan & the Mojos terug aan kop van de Single Top 100. Dat zal echter niet voor langere tijd zijn. En dit keer zal het niet The voice of Holland zijn die het nummer van de eerste plaats zal houden. ‘Gangnam style’ van Psy maakt volgende week alle kans om naar de eerste plaats te stijgen en dat zou dan de eerste #1-hit door een Zuid-Koreaan zijn.

Inmiddels zijn er meerdere versies van ‘One day / Reckoning song’ die scoren, zie onder #74.

The voice of Holland *** the blind auditions (3) ***

Voordat we de nieuwe talenten uit de derde blind auditions van The voice of Holland aan je voorstellen, even een overzicht van de huidige hits.
#4 (-3) Sandra van Nieuwland: More
#48 (-8) Ivar Oosterloo: Hit me baby one more time
Slechts twee nog, terwijl er al 6 zijn gescoord. Nog steeds weet Sandra van Nieuwland, uit de eerste blind audition, stand te houden, niet ergens in de marge, maar in de top 4! Aangezien zij voorlopig niet in beeld is (de batlles beginnen pas op 12 oktober), moet haar versie van ‘More’ het op eigen kracht doen.

Dat lukt heel goed en dus kunnen we stellen dat het nummer sterk genoeg is en het anders ook gered had. The voice of Holland was alleen het zetje dat het nummer nodig had. Aanstaande woensdag, 19 september, treedt Sandra op in het Patronaat in Haarlem, tijdens de aftrap van de club tour van haar coach Trijntje Oosterhuis. Tijdens de clubtour zal elke keer één van haar talenten optreden.

Floortje Smit heeft nu al meer succes dan met Idols

Floortje Smit: Alone (3)

Zo nu en dan treden tijdens de blind auditions, oude bekenden voor het voetlicht, die ook aan andere talentenjachten deelnamen. Deze week is het de beurt aan Floortje Smit, die vierde werd in de Soundmixshow (als Mariah Carey met ‘Hero’ in 1998 - ipv 1988) en tweede bij Idols (achter Raffaëla in 2006, die in 2010 meedeed aan The voice).

Na Idols scoorde Floortje Smit (Amsterdam, 16 juli 1983), drie hitjes (de grootste ‘Starts with goodbye’, #22 in 2007) en bracht ze een album uit (‘Fearless’, #43 in 2007). Daarnaast werkte ze mee aan ‘Dinnershow of dreams’ (in 2008) en was ze te zien en te horen in de Queen-musical ‘We will rock you’ (in 2010/2011). En nu wil ze via The voice alsnog verder komen dan Idols. Qua hitnotering lukt haar dat, want ‘Alone’ (Heart, #6 in 1987) komt binnen op de 3e plaats. Alle coaches wilden haar wel begeleiden, maar Van Velzen was uiteindelijk de gelukkige.

Charlotte Fisser houdt van zingen en wielrenners

Charlotte Fisser: Black horse & cherry tree (42)

Het tweede talent dat deze week een hit scoort dankzij The voice, is Charlotte Fisser. Charlotte, geboren op 4 mei 1988 in Maastricht, is al sinds haar dertiende met muziek bezig. Tijdens optredens zong ze nummers van Queen (‘Somebody to love’) en Bette Midler (‘The rose’). Hoewel alle coaches interesse in haar toonden, toen ze ‘Black horse & cherry tree’ (KT Tunstall, #80 in 2005, maar wel 20 weken genoteerd!)zong, koos ze voor Roel van Velzen. Haar droom is zangeres worden, maar voorlopig studeert ze nog en werkt parttime in de bediening. O ja en ze is tot en met volgende week zondag 23 september rondemiss tijdens het WK wielrennen op de weg in Zuid-Limburg.

Buiten de talenten uit de derde editie van The voice, scoort deze week ook nog eentje uit de tweede editie. Charly Luske, die in de halve finale verloor van Chris Hordijk, komt met ‘Meant to be’ binnen op #40. Niet de minsten hebben het liedje geschreven: Guy Chambers (onder andere Robbie Williams) en Pat Monahan (zanger van Train).

The voice (4)

Volgende week geen 3, geen 2, maar levert de blind audition slechts 1 nieuwe hit op: ‘Grenade’ door Gerrie van Dijk – Dantuma. Schijnbaar zat er deze week onder de elf deelnemers, waarvan er drie doorgingen, te weinig echte kwaliteit dat een release rechtvaardigt. Bovendien kon ‘Grenade’ niet direct na de uitzending worden gedownload, maar ‘pas’ op zaterdagmorgen en dat zal gevolgen hebben voor de notering. Aanstaande vrijdag, wanneer de nieuwe lijsten bekend worden, lees je er alles over in de Hitflits. Mis ‘m niet!

Jan Smit wil slechts één week knallen

Jan Smit: Altijd daar (6)

Vorige week knalde ‘Altijd daar’ van Jan Smit binnen op de eerste plaats. De #1-positie werd mede bereikt door een viertal instores die hij de week daarvoor gaf. Nu ‘de buit’ binnen is (zijn 16e #1-hit), vond hij het schijnbaar niet nodig om er nog een paar te doen, om zo de eerste plaats te behouden. Het nummer zakt naar de 6e plaats en verliest relatief zelfs meer dan de helft van de verkoop ten opzichte van de #1. Één keer eerder maakte Jan een nog grotere val vanaf de eerste plaats: op 28 maart 2009 zakte ‘Je naam in de sterren’ naar de 22e plaats. Het nummer had echter wel vier weken bovenaan gestaan (dankzij twee verschillende cd-singles).

Afgelopen zondag, een week te laat, was Jan te gast in ‘Life4you’, om ondermeer het nummer ‘Altijd daar’ te zingen. Het zal echter niet genoeg zijn om volgende week de #1-positie terug te pakken.

Over een maand staat Jan, in het kader van zijn 15-jarig jubileum, vijf dagen in Ahoy in Rotterdam. Daarnaast is tot eind september te zien in de reallife soap ‘Gewoon Jan’ (op zondag) en in ‘De zomer voorbij’ (op woensdag). Vanaf 20 december zal Jan te zien zijn in de film ‘Het bombardement’, waarin hij de rol van boxer Vincent de Graaf speelt.

Avicii remixt Lenny Kravitz

Avicii vs Lenny Kravitz: Superlove (remix) (38)

Het zou zo maar kunnen, dat Lenny Kravitz na 4 jaar weer een vette hit gaat scoren. Zijn nummer ‘Superlove’, afkomstig van het album ‘Black and white America’ uit 2011, werd door de Zweedse dj/producer Avicii in de remix gegooid en is zeer goed ontvangen. De drie voorlaatste hits van Kravitz kwamen niet verder dan de 92e plaats; de laatste grote was ‘I’ll be waiting’, #5 begin 2008. Avicii scoorde met ‘Levels’ een top 3-hit in november 2011. Ook dat nummer bevatte een sample: ‘Something’s got a hold on me’ van Etta James.

Maywood dunt uit tot 1 Inch

Inch: Rio (71)

Tussen 1979 en 1990 scoorde het duo Maywood veertien hits, waarvan vijf de top 10 bereikten en eentje de eerste plaats: ‘Late at night’ (in 1980). Maywood bestond uit de zusjes Alie (Alice) en Doetie (Caren) de Vries uit Uitwellingerga. In 1990 deden ze mee met het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Ik wil alles met je delen’ en eindigden op een 15e plaats. Het was tevens hun laatste hit: #42.

ruzie

In 1995 was de koek op en gingen de zusjes ieder hun eigen weg, maar zonder succes. De sfeer tussen de twee verslechterde en in 1996 liet Alice vastleggen dat alleen zij de naam Maywood mocht gebruiken, want zij had zo’n beetje alle teksten geschreven. Doordat Caren zich daar niet aan hield, volgde er een rechtszaak tussen beide zussen, die in het voordeel viel van Alice.

In 2004 strandde een verzoeningspoging om de zusjes weer bij elkaar te krijgen, waarna Alice op zoek ging naar een andere zangeres. Aanvankelijk zou Rose Louwers de plek van Caren innemen, maar de samenwerking tussen de twee strandde in 2006 en Alice ging verder op zoek. Intussen trad ze op met de oude hits van Maywood en gaf ze zangles aan Sieneke.

Maywood 2.0

In 2010 werd Alice gewezen op Inge Peters uit Liempde, die ervaring heeft opgedaan in musicals en dinershows, achtergrondzang en het inzingen van demo’s. Als Maywood maakten de twee een revivaltournee. In mei 2010 namen de dames een nieuwe versie op van ‘Late at night’, maar die flopte.

één Inch

Twee jaar later gaat Inge verder onder de naam Inch. En wat kan je dan het beste doen, dan een oud succes van Maywood opnieuw opnemen. De keuze viel op ‘Rio’ (#3 in 1981), dat al eerder werd gecoverd door het duo Nostalgiejaas (#33 in 2009). Kijken hoe ver Inch er mee komt. Het nummer zal ook in Japan, de Latijns-Amerikaanse landen en Rusland worden uitgebracht, waar de muziek van Maywood nog altijd zeer populair is. Naast ‘Rio’, nu voor de tweede keer gecoverd, is er nog een ander nummer van Maywood gecoverd: ‘Kom in mijn armen’ door Frank Verkooyen (#77 in 2010).

Duitse 'pacemaker' scoort met One day

Marcapasos: One day – Reckoning song (74)

In maart, drie maanden voordat Wankelmut zijn versie van ‘One day/Reckoning song’ officieel mocht uitbrengen, kwam Marcapasos met zijn versie van het nummer. Wankelmut is het alter ego van de Duitser Jacob Dilßner, Marcapaso van Alexander Franke uit Grimma, een plaatsje onder Leipzich. Ook Marcapasos heeft even moeten wachten op een officiële release, maar hoopt nu net als Wankelmut te gaan scoren met ‘One – Reckoning song’. Marcapasos dat in het Spaans pacemaker betekent, mixt al sinds zijn 6de alles wat los en vast zit. Zijn doorbraak kwam in 2006 met het winnen van ‘Sputnik lounge battle’ van MDR, een Duits radiostation. Inmiddels is hij de meest geboekte hous-dj in Duitsland.

Alicia Keys veranderde nummer van 50 cent feat. Dr. Dre

50 cent feat. Dr. Dre & Alicia Keys: New day (92)

‘New day’ van 50 cent feat. Dr. Dre & Alicia Keys is op een bijzondere manier tot stand gekomen. 50 cent en Dr. Dré hadden al eerder met elkaar samengewerkt in het nummer ‘Crack a bottle’ van Eminem (#56 in 2009), maar met Alicia Keys nog nooit.

‘New day’ was bestemd voor ‘Detox’, het laatste album van Dr. Dre, waaraan hij in 2001 begon. Doordat hij het echter te druk had met het produceren van andere artiesten (Mary J. Blige, Eminem, 50 cent), kwam het er telkens niet van om het af te maken. Nu staat het album, dat eerst de titel ‘The most advanced rap album ever’ meekreeg, op de rol voor ergens in 2012.

van oude titel

Maar daar komt ‘New day’ niet op te staan. Het nummer is namelijk de eerste single van ‘Street king immortal’, het nieuwe album van … 50 cent, die ook meewerkt aan het album van Dr. Dre. ‘New day’, dat oorspronkelijk ‘This life won’t last forever’ heette, is ingezongen door singer-songwrtiter Esther Dean. Zij schreef onder andere ‘Outta here’ van Esmée Denters en diverse hits voor Rihanna.

naar nieuwe titel

50 cent en Dr. Dré pasten het refrein aan en stuurden de nieuwe versie naar Alicia Keys. Zij voegde coupletten toe, gaf aan dat er violen op moesten en gaf het de nieuwe titel ‘New day’. Die versie scoort nu bij ons op #92, maar er zit veel meer in. ‘New day’ bevat een sample uit de gangsterfilm ‘A Bronx tale’, acht seconden gesproken woord door acteur Robert de Niro, die in de film de rol speelt van Lorenzo Anello.

Het is een goede week voor Alicia Keys, want ‘This girl is on fire’ feat. Nicki Minjah, haar eigen single, stijgt van 63 naar #8.

Khaled in zee met Zweedse producer

Khaled: C’est la vie (98)

Precies 20 jaar geleden scoorde Khaled (spreek uit: Galed), zijn eerste hit met ‘Didi’ (#29 in 1992). Vier jaar later was hij er weer, met ‘Aïcha’, dat bijna de top 10 bereikte (#14 in 1996). Vervolgens bleef het stil tot 2006, toen hij samen met de Iranees-Zweedse zanger Cameron Cartio het nummer ‘Henna’ opnam (#86 in 2006). En weer zes jaar later komt Khaled met ‘C’est la vie’, binnen op #98, voorloper van het gelijknamige album.

Voordat Khaled Hadj Ibrahim (Sidi El Houari, Oran, Algerije, 29 februari 1960), zich Khaled liet noemen, trad hij op als Cheb Khaled, dat ‘jonge Khaled’ betekent. In Algerije werd hij één van de exponenten van Raï, een muziekstroming, waarvan de oorsprong ligt in de traditionele muziekcultuur van de Bedoeïnen, afkomstig uit West-Algerije en Oost-Marokko.

Om een groter publiek te bereiken vertrok hij naar Parijs; Algerije was een kolonie van Frankrijk. Zijn eerste optreden in Frankrijk vond plaats in januari 1986 op het Raï festival in de plaats Bobigny. Twee jaar later verscheen het album ‘Kutché’, dat eigenlijk de start is van zijn carrière in Frankrijk, waar hij zich korte tijd later definitief vestigde en een internationale ster werd. Vanwege zijn status en de muziek die hij brengt, wordt hij ook wel de koning van de Raï genoemd.

‘C’est la vie’ is gezongen in het Algerijns en het Frans. Het nummer is mede geproduceerd door de Zweedse producer RedOne, die heeft gewerkt met onder andere Jennifer Lopez, Enrique Iglesias en Nicki Minjah. Toch liggen de roots van beide niet zover uit elkaar, want RedOne komt van oorsprong uit Marokko, zijn echte naam luidt Nadir Khayat.