zondag 16 september 2012

Jan Smit wil slechts één week knallen

Jan Smit: Altijd daar (6)

Vorige week knalde ‘Altijd daar’ van Jan Smit binnen op de eerste plaats. De #1-positie werd mede bereikt door een viertal instores die hij de week daarvoor gaf. Nu ‘de buit’ binnen is (zijn 16e #1-hit), vond hij het schijnbaar niet nodig om er nog een paar te doen, om zo de eerste plaats te behouden. Het nummer zakt naar de 6e plaats en verliest relatief zelfs meer dan de helft van de verkoop ten opzichte van de #1. Één keer eerder maakte Jan een nog grotere val vanaf de eerste plaats: op 28 maart 2009 zakte ‘Je naam in de sterren’ naar de 22e plaats. Het nummer had echter wel vier weken bovenaan gestaan (dankzij twee verschillende cd-singles).

Afgelopen zondag, een week te laat, was Jan te gast in ‘Life4you’, om ondermeer het nummer ‘Altijd daar’ te zingen. Het zal echter niet genoeg zijn om volgende week de #1-positie terug te pakken.

Over een maand staat Jan, in het kader van zijn 15-jarig jubileum, vijf dagen in Ahoy in Rotterdam. Daarnaast is tot eind september te zien in de reallife soap ‘Gewoon Jan’ (op zondag) en in ‘De zomer voorbij’ (op woensdag). Vanaf 20 december zal Jan te zien zijn in de film ‘Het bombardement’, waarin hij de rol van boxer Vincent de Graaf speelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten