zondag 16 september 2012

The voice of Holland *** the blind auditions (3) ***

Voordat we de nieuwe talenten uit de derde blind auditions van The voice of Holland aan je voorstellen, even een overzicht van de huidige hits.
#4 (-3) Sandra van Nieuwland: More
#48 (-8) Ivar Oosterloo: Hit me baby one more time
Slechts twee nog, terwijl er al 6 zijn gescoord. Nog steeds weet Sandra van Nieuwland, uit de eerste blind audition, stand te houden, niet ergens in de marge, maar in de top 4! Aangezien zij voorlopig niet in beeld is (de batlles beginnen pas op 12 oktober), moet haar versie van ‘More’ het op eigen kracht doen.

Dat lukt heel goed en dus kunnen we stellen dat het nummer sterk genoeg is en het anders ook gered had. The voice of Holland was alleen het zetje dat het nummer nodig had. Aanstaande woensdag, 19 september, treedt Sandra op in het Patronaat in Haarlem, tijdens de aftrap van de club tour van haar coach Trijntje Oosterhuis. Tijdens de clubtour zal elke keer één van haar talenten optreden.

Floortje Smit heeft nu al meer succes dan met Idols

Floortje Smit: Alone (3)

Zo nu en dan treden tijdens de blind auditions, oude bekenden voor het voetlicht, die ook aan andere talentenjachten deelnamen. Deze week is het de beurt aan Floortje Smit, die vierde werd in de Soundmixshow (als Mariah Carey met ‘Hero’ in 1998 - ipv 1988) en tweede bij Idols (achter Raffaëla in 2006, die in 2010 meedeed aan The voice).

Na Idols scoorde Floortje Smit (Amsterdam, 16 juli 1983), drie hitjes (de grootste ‘Starts with goodbye’, #22 in 2007) en bracht ze een album uit (‘Fearless’, #43 in 2007). Daarnaast werkte ze mee aan ‘Dinnershow of dreams’ (in 2008) en was ze te zien en te horen in de Queen-musical ‘We will rock you’ (in 2010/2011). En nu wil ze via The voice alsnog verder komen dan Idols. Qua hitnotering lukt haar dat, want ‘Alone’ (Heart, #6 in 1987) komt binnen op de 3e plaats. Alle coaches wilden haar wel begeleiden, maar Van Velzen was uiteindelijk de gelukkige.

Charlotte Fisser houdt van zingen en wielrenners

Charlotte Fisser: Black horse & cherry tree (42)

Het tweede talent dat deze week een hit scoort dankzij The voice, is Charlotte Fisser. Charlotte, geboren op 4 mei 1988 in Maastricht, is al sinds haar dertiende met muziek bezig. Tijdens optredens zong ze nummers van Queen (‘Somebody to love’) en Bette Midler (‘The rose’). Hoewel alle coaches interesse in haar toonden, toen ze ‘Black horse & cherry tree’ (KT Tunstall, #80 in 2005, maar wel 20 weken genoteerd!)zong, koos ze voor Roel van Velzen. Haar droom is zangeres worden, maar voorlopig studeert ze nog en werkt parttime in de bediening. O ja en ze is tot en met volgende week zondag 23 september rondemiss tijdens het WK wielrennen op de weg in Zuid-Limburg.

Buiten de talenten uit de derde editie van The voice, scoort deze week ook nog eentje uit de tweede editie. Charly Luske, die in de halve finale verloor van Chris Hordijk, komt met ‘Meant to be’ binnen op #40. Niet de minsten hebben het liedje geschreven: Guy Chambers (onder andere Robbie Williams) en Pat Monahan (zanger van Train).

The voice (4)

Volgende week geen 3, geen 2, maar levert de blind audition slechts 1 nieuwe hit op: ‘Grenade’ door Gerrie van Dijk – Dantuma. Schijnbaar zat er deze week onder de elf deelnemers, waarvan er drie doorgingen, te weinig echte kwaliteit dat een release rechtvaardigt. Bovendien kon ‘Grenade’ niet direct na de uitzending worden gedownload, maar ‘pas’ op zaterdagmorgen en dat zal gevolgen hebben voor de notering. Aanstaande vrijdag, wanneer de nieuwe lijsten bekend worden, lees je er alles over in de Hitflits. Mis ‘m niet!

1 opmerking:

  1. Ik kan me niet voorstellen dat Floortje Smit in 1988 al 4e werd bij de Soundmixshow.
    Ze was destijds pas 5 jaar oud...

    BeantwoordenVerwijderen