zondag 16 september 2012

Alicia Keys veranderde nummer van 50 cent feat. Dr. Dre

50 cent feat. Dr. Dre & Alicia Keys: New day (92)

‘New day’ van 50 cent feat. Dr. Dre & Alicia Keys is op een bijzondere manier tot stand gekomen. 50 cent en Dr. Dré hadden al eerder met elkaar samengewerkt in het nummer ‘Crack a bottle’ van Eminem (#56 in 2009), maar met Alicia Keys nog nooit.

‘New day’ was bestemd voor ‘Detox’, het laatste album van Dr. Dre, waaraan hij in 2001 begon. Doordat hij het echter te druk had met het produceren van andere artiesten (Mary J. Blige, Eminem, 50 cent), kwam het er telkens niet van om het af te maken. Nu staat het album, dat eerst de titel ‘The most advanced rap album ever’ meekreeg, op de rol voor ergens in 2012.

van oude titel

Maar daar komt ‘New day’ niet op te staan. Het nummer is namelijk de eerste single van ‘Street king immortal’, het nieuwe album van … 50 cent, die ook meewerkt aan het album van Dr. Dre. ‘New day’, dat oorspronkelijk ‘This life won’t last forever’ heette, is ingezongen door singer-songwrtiter Esther Dean. Zij schreef onder andere ‘Outta here’ van Esmée Denters en diverse hits voor Rihanna.

naar nieuwe titel

50 cent en Dr. Dré pasten het refrein aan en stuurden de nieuwe versie naar Alicia Keys. Zij voegde coupletten toe, gaf aan dat er violen op moesten en gaf het de nieuwe titel ‘New day’. Die versie scoort nu bij ons op #92, maar er zit veel meer in. ‘New day’ bevat een sample uit de gangsterfilm ‘A Bronx tale’, acht seconden gesproken woord door acteur Robert de Niro, die in de film de rol speelt van Lorenzo Anello.

Het is een goede week voor Alicia Keys, want ‘This girl is on fire’ feat. Nicki Minjah, haar eigen single, stijgt van 63 naar #8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten