zondag 16 september 2012

Maywood dunt uit tot 1 Inch

Inch: Rio (71)

Tussen 1979 en 1990 scoorde het duo Maywood veertien hits, waarvan vijf de top 10 bereikten en eentje de eerste plaats: ‘Late at night’ (in 1980). Maywood bestond uit de zusjes Alie (Alice) en Doetie (Caren) de Vries uit Uitwellingerga. In 1990 deden ze mee met het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Ik wil alles met je delen’ en eindigden op een 15e plaats. Het was tevens hun laatste hit: #42.

ruzie

In 1995 was de koek op en gingen de zusjes ieder hun eigen weg, maar zonder succes. De sfeer tussen de twee verslechterde en in 1996 liet Alice vastleggen dat alleen zij de naam Maywood mocht gebruiken, want zij had zo’n beetje alle teksten geschreven. Doordat Caren zich daar niet aan hield, volgde er een rechtszaak tussen beide zussen, die in het voordeel viel van Alice.

In 2004 strandde een verzoeningspoging om de zusjes weer bij elkaar te krijgen, waarna Alice op zoek ging naar een andere zangeres. Aanvankelijk zou Rose Louwers de plek van Caren innemen, maar de samenwerking tussen de twee strandde in 2006 en Alice ging verder op zoek. Intussen trad ze op met de oude hits van Maywood en gaf ze zangles aan Sieneke.

Maywood 2.0

In 2010 werd Alice gewezen op Inge Peters uit Liempde, die ervaring heeft opgedaan in musicals en dinershows, achtergrondzang en het inzingen van demo’s. Als Maywood maakten de twee een revivaltournee. In mei 2010 namen de dames een nieuwe versie op van ‘Late at night’, maar die flopte.

één Inch

Twee jaar later gaat Inge verder onder de naam Inch. En wat kan je dan het beste doen, dan een oud succes van Maywood opnieuw opnemen. De keuze viel op ‘Rio’ (#3 in 1981), dat al eerder werd gecoverd door het duo Nostalgiejaas (#33 in 2009). Kijken hoe ver Inch er mee komt. Het nummer zal ook in Japan, de Latijns-Amerikaanse landen en Rusland worden uitgebracht, waar de muziek van Maywood nog altijd zeer populair is. Naast ‘Rio’, nu voor de tweede keer gecoverd, is er nog een ander nummer van Maywood gecoverd: ‘Kom in mijn armen’ door Frank Verkooyen (#77 in 2010).

1 opmerking:

  1. In 1990 deden ze mee met het Eurovisiesongfestival met het nummer ‘Kom in mijn armen’ en eindigden op een 15e plaats.

    Maak er maar 'Ik wil alles met je delen' van.

    Overigens is het Eurovisie Songfestival. Twee aparte woorden dus.

    BeantwoordenVerwijderen