vrijdag 7 mei 2010

Hitflits: X-factor kandidaten zingen voor War Child

Bedankt voor alle reacties op de afwezigheid vorige week. We zijn er weer, dus snel op naar een nieuwe Hitflits!

De opmerkelijkste notering deze week is ‘You’re the voice’ van Kandidaten Dutch X factor 2010, dat binnenkomt op de tweede plaats. Het nummer, een cover van Jon Farnham (#18 in 1987), zongen de achttien kandidaten op 21 april tijdens het ‘War Child Peace Concert’, dat vorige week zaterdag op tv werd uitgezonden. Tevens was het nummer te horen in de live show van X-factor op Koninginnedag, waarna het nummer direct was te downloaden. De opbrengsten daarvan gaan naar War Child. Genoeg ingrediënten voor een hoge notering dus en daarom binnen op #2.

Stromae lukt het om met ‘Alors on danse’ ver daar boven te blijven en gaat zo een derde week in bovenaan de Single Top 100. Het verschil tussen beide nummers is ruim 30%.

Nog een hoge binnenkomer in de top 10, is ‘Geloven in het leven’ van de 3js. Daarmee scoren de heren hun achtste top 10-notering. En dat kunnen ze wel gebruiken, na afgelopen woensdag. Toen ze onderweg waren naar de regionale televisiezender ATV in Antwerpen, raakten ze betrokken bij een kop-staartbotsing. Jaap Kwakman liep daarbij een zere nek op.

En daaronder, op #10, zijn the Opposites feat. Trijntje Oosterhuis aangeland met ‘Brief aan jou’, dat stijgt vanaf de vijftigste plaats. Voor the Opposites is het hun derde top 10-notering, Trijntje staat inmiddels op zes.

Vorig jaar maakte rapper Eminem zijn comeback met ‘Crack a bottle’ met Dr. Dré, dat tot #56 kwam en ‘We made you’ dat zelfs op #19 binnenkwam. En die comeback lijkt hij nu te willen voortzetten met ‘Not afraid’, dat binnenkomt op #36. Het nummer is de voorloper van ‘Relapse: refill’, het vervolg op ‘Relapse’, dat tevens vorig jaar verscheen.

Drie plaatsen lager, op #39, komt Timbaland feat. Justin Timberlake binnen met ‘Carry out’.

In de onderste regionen zien we nog acht eersteweeks noteringen, waarvan zes stuks hierbij:
#64 de Sjonnies: ‘Stoelendans’
#87 Faithless: ‘Not going home’
#88 Helder: ‘Laat me leven’
#92 René Schuurmans: ‘Is het leven niet mooi?’
#99 Teddy boys: ‘Marmersteen breekt als graniet’ (vertaling van ‘Marmorstein und Eisenbricht’ van Drafi Deutscher uit 1965)
#100 David Deejay feat. Dony: ‘So bizarre’

Rest dus nog twee nieuwe noteringen, beide met dezelfde titel: ‘Jij bent mijn leven’. De ene is van zanger Bouke (op #67), de andere van zangeres Judith Peters (op #72) en toch zijn beide nummers niet hetzelfde. Judith schreef op de melodie van ‘(I never promised you a) Rose garden’ van Lynn Anderson (#2 in 1971), een eigen tekst. Maar ook ‘Jij bent mijn leven’ van Bouke, is een cover, maar niet dezelfde als die van Judith.

Over naar de Album Top 100, waar niet veel beweging in zit. En dat komt goed uit, want Caro Emerald mag er weer een weekje bij tellen. Haar debuutalbum ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ staat nu voor de dertiende week op de eerste plaats. Dat is evenveel als ‘Insieme a te’ van Alessandro Safina in 2000/2001. In tegenstelling tot Caro, die er twee sessies voor nodig had (8+5 weken), lukte het Safina in één keer de dertien weken vol te maken. Ook dertien weken bovenaan de Album Top 100 waren er in 1996/1997 voor ‘Falling into you’ van Céline Dion, waar zij een recordaantal van zes sessies voor nodig had!

Twee albums stijgen terug de top 10 in. ‘My World 2.0’ van Justin Bieber gaat in de zevende week van 20 naar #9. Maar meer opmerkelijk is de stijging van ‘Wicked ways’ van Waylon. In september 2009 kwam het album uit en knalde binnen op de derde plaats. Sindsdien staat het album in de lijst, deze week inmiddels 36 weken en gestegen van 27 naar de zesde plaats. De stijging deze week is mede te danken aan zijn optreden in ‘De Wereld Draait Door’, waar Waylon uit handen van Jan Mulder en Matthijs van Nieuwkerk een gouden plaat kreeg uitgereikt. Iets wat hij helemaal niet had verwacht en waarvan hij danig onder de indruk was: “ik heb hier hard voor gewerkt” zei hij met een brok in zijn keel. Zijn single ‘Happy song’ die hij daarna speelde, stijgt in de vierde week van 94 naar #46.

De binnenkomers in de Album Top 100 zijn precies op één hand te tellen, het zijn:
#25 Adam Lambert: ‘For your entertainment’
#43 Lady Gaga: ‘The remix’
#55 Deftones: ‘Diamond eyes’, zesde studioalbum van Amerikaanse band uit Sacramento, California, die al bestaat sinds 1988
#75 Want want: ‘Mijn meisje vindt me leuk zoals ik ben’, debuutalbum van Zwolse band rond zanger Fokko Mellema, geproduceerd door Daniël Lohues. De naam Want want bedacht Fokko, omdat hij een grote fan is van de Amerikaanse band Weezer; zo komt zijn album in de cd-bakken dicht in de buurt te liggen van de albums van zijn favoriete band
#80 Gerard Joling: ‘Goud’

We gaan (weer) een nat weekend tegemoet, dus dat wordt veel binnen zitten. Een mooie gelegenheid dus om een nieuwe Megaman te maken. Na het weekend lees je wat er van terecht is gekomen!

zondag 2 mei 2010

Geen Megaman deze week

Beste bezoeker van de Megaman,

Vanwege omstandigheden kan er deze week geen Megaman worden gemaakt. We hopen volgende week weer present te zijn, te beginnen aanstaande vrijdag met een nieuwe Hitflits. Voor alle lijsten verwijzen we je graag naar de site van Dutch Charts.

De Megaman