vrijdag 11 september 2020

Hitflits: ‘Mood’ eerste #1-hit voor 24Goldn en Iann Dior; Animal Stories derde #1-album op rij voor Kevin

Lang heeft Rolf Sanchez niet van zijn eerste #1-hit ‘Más Más Más’ mogen genieten, want al na twee weken moet hij de eerste plaats afstaan. Een duo, bestaande uit een Amerikaan, Golden Landis Von Jones ofwel 24Goldn en een inwoner van Puerto Rico, Ian Olmo ofwel Iann Dior neemt de eerste plaats over van Sanchez met hun nummer ‘Mood’.
Het is niet de eerste samenwerking van de twee, maar wel de eerste die internationaal succes oplevert. Na Oostenrijk, Zweden en Noorwegen, stijgt hun ‘Mood’ ook naar de eerste plaats van de Single Top 100. Het nummer had daar slechts drie weken voor nodig: 29-5-1.

SINGLE TOP 7

1. (5)   24Kgoldn feat. Iann Dior: Mood (eerste week op #1)
2. (1)   Rolf Sanchez: Más Más Más (op 0,94)
3. (11) Kevin feat. Yade Lauren: Als Ik Je Niet Zie (op 1,4% van de #1)
4. (2)   Joel Corry feat. MNEK: Head & Heart
5. (6)   Kevin: Ietsje Later
6. (4)   Dopebwoy & Jonna Fraser: Vakantie
7. EW  Kevin feat. Idaly & Josylvio: Ik Kom Je Halen

Naast de derde hit deze week van Kevin (allen bij de bovenste zeven en afkomstig van zijn album Animal Stories), zijn er nog de drie andere eerste weeks noteringen:
#39 Ashafar feat. Mula B: Coca
#60 Fatah feat. Henkie T: Geen Probleem
#79 Idaly: Staande

ALBUMS

En dat is nummer drie. Na Lente (in 2018) en Vrij (in 2019) is Animal Stories het derde #1-album van Kevin op rij. De zestien tracks bij elkaar zijn ruim 12 miljoen keer gestreamd, ruim genoeg voor de eerste plaats. Aan Animal Stories, uitgebracht op zijn eigen gelijknamige label, werkten Frenna, Ronnie Flex, Josylvio, Idaly, Lijpe, Yade Lauren, Hef en Emms mee.

ALBUM TOP 6

1. EW  Kevin: Animal Stories (eerste week op #1)
2. (2)   Pop Smoke: Shoot For The Stars Aim For The Moon (op 66,52%)
3. (3)   Boef: Allemaal Een Droom
4. (7)   Harry Styles: Fine Line
5. (5)   Juice WRLD: Legends Never Die
6. HH  the Rolling Stones: Goats Head Soup – Deluxe Edition (#1 in de Vinyl 33)

In 1973 was Goats Head Soup hun vierde #1-album. Deluxe edition is er in vele versies. Van 1 cd tot en met een box met 4cd’s (super deluxe voor € 100,--). Op de tweede cd staan drie niet eerder uitgebrachte nummers, ‘Criss Cross’, ‘All The Rage’ en ‘Scarlet’ met Jimmy Page van Led Zeppelin op gitaar.
De box bevat een live-cd met de twee concerten dat de groep op 17 oktober 1973 gaf in de concertzaal ‘Vorst Nationaal’ in Brussel. In 2011 is dit concert digitaal uitgebracht via Google Play Music.

Resteert nog de andere nieuwe albums van deze week:
#26 Big Sean: Detroit 2
#31 61X9INE: Tattletales
#38 Ancora: Het Beste Van
#51 BTS: Map Of The Soul: 7 ~ The Journey ~
#59 Hurts: Faith
#75 Ozuna: Enoc

Vorige week vonden 19 albums naar aanleiding van de uitgestelde Record Store Day (RSD) hun weg naar de Vinyl 33. Zoals verwacht zijn de elpees van RSD deze week weer verdwenen. En dat leidt er toe dat er 15 elpees op herhaling gaan en 3 nieuw zijn.

De nieuwe #1 stond al in 1973 op de eerste plaats van de toenmalige Elpee Top 10, toen er nog alleen vinyl werd verkocht:  Goats Head Soup van the Rolling Stones. De Deluxe Edition pakt deze week ook de eerste plaats. Franz Ferdinand van de gelijknamige band veroverde vorige week  na twee jaar alsnog de eerste plaats en vinden we deze week terug op de veertiende plaats.