zaterdag 3 juni 2017

Albumflitsen bij week 22 - 3 juni 2017

Het was vrijdag geen verrassing dat Lil’ Kleine met Alleen de eerste plaats pakte in de Album Top 100. Zijn album was bijna twee keer zoveel gestreamd en gedownload dan Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van the Beatles. Wat er verder gebeurde in de albumlijst, lees je in deze Albumflits.

#16 Bryson Tiller: True To Yourself
Trapsoul, het debuutalbum van de Amerikaanse r&b liedjeszanger/rapper Bryson Djuan Tiller stond in 2016 een half jaar genoteerd met als hoogste plaats #26. De opvolger, True To Yourself komt binnen op de achttiende plaats en staat nu al hoger dan Trapsoul. In de Amerikaanse albumlijst verwachten ze zelfs een eerste plek voor het album dat een maand eerder is verschenen dan gepland.
Bryson Tiller, inmiddels 24, begon zijn carrière, zoals veel van zijn collega’s, op SoundCloud. Daar plaatste hij in oktober 2014 het nummer ‘Don’t’, dat veel aandacht kreeg. Via platenproducer Timbaland en rapper Drake, leidde dit uiteindelijk tot een contract met RCA Records. Het duurde tot september 2015 eer ‘Don’t’ officieel werd  uitgebracht en bij ons de 84e plaats bereikte.

#20 Shakira: El Dorado
Met ‘Chantaje’ feat. Maluma (#18 in februari) scoorde de 40-jarige Columbiaanse zangeres Shakira sinds zeven jaar weer een top 20-hit. Het nummer staat na 23 weken nog steeds genoteerd, deze week op #96. ‘Chantaje’ was de voorloper van het album El Dorado. Op twee nummers na is het album, haar elfde, volledig Spaanstalig.

#34 Youp van ‘t Hek: Licht
Eind 2017 zal cabaretier Youp van ‘t Hek voor de negende keer de Oudejaarsconference verzorgen. Kaarten voor deze voorstelling die getiteld is ‘Een Vloek en een Zucht’, gaan de komende week in de voorverkoop. Van ’t Hek speelt de voorstelling van 27 t/m 30 december in de Stadsschouwburg in Groningen.

Licht is de titel van zijn vijftiende theaterprogramma, dat hij tot en met de afgelopen maand speelde. De voorstelling wordt gekenmerkt door een opgewektheid die we niet echt van hem gewend zijn. In tegenstelling tot veel van zijn voorstellingen, komt er weinig actualiteit langs en laat Youp van ‘t Hek politiek grotendeels links liggen. Beide onderdelen komen eind dit jaar wel weer voorbij tijdens zijn Oudejaarsconference, waarvan de try-outs in september beginnen.

#44 Kraftwerk: 3-D The Catalogue
In de DVD Muziek Top 50 komt 3-D The Catalogue van de Duitse synthesizergroep Kraftwerk binnen op de derde plaats. Zo hoog is een album van deze formatie nog nooit gekomen. Hoogste plaats is een elfde plek in 1975 voor Autobahn, hun vierde album.

Naast 4 DVD’s is 3-D The Catalogue ook verkrijgbaar als 9 elpees en 8 cd’s. 3-D The Catalogue omvat uitsluitend live materiaal opgenomen tussen 2012 – 2016 tijdens hun ‘3D Worldtour’ in musea over de hele wereld. Dat waren MoMA (New York), The Tate Modern Turbine Hall (Londen), Akasaka Blitz (Tokyo), Opera House (Sydney), Norske Opera (Oslo), Paradiso (Amsterdam), Fondation Louis Vuitton (Paris) en Neue National Galerie (Berlijn).
Tijdens deze tournee speelde Kraftwerk nummers van de albums Autobahn, Radio-Activity, Trans Europe Express, The Man-Machine, Computer World, The Mix, Techno Pop en Tour de France.

#56 Lil Yachty: Teenage Emotions
Twee hits, ‘Broccoli’ samen met D.R.A.M. (#80 in 2016) en ‘iSpy’ met Kyle (#86 in maart) scoorde rapper Lil Yachty in ons land. In 2015 vertrok de in Mableton, Georgia geboren Miles Parks McCollum, naar New York. Daar werkte hij verder aan zijn muziekcarrière,  onder andere met het plaatsen van nummers op SoundCloud. Vorig jaar bracht hij twee mixtapes uit, die nu gevolgd worden door het album Teenage Emotions, waaraan Migos, Diplo, Grace, Sonyae Elise en YG en Kamaiyah meewerkten.

#71 Oumou Sangaré: Mogoya
Het Afrikaanse land Mali is de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege de bijdrage van de Nederlandse militairen aan de missie van de Verenigde Naties (VN). Onze militairen houden zich daar bezig met het inwinnen van inlichtingen over verschillende rebellen- en terroristische bewegingen in het land. De VN hopen met de missie meer stabiliteit en veiligheid in Mali te brengen. Maar we zouden bijna vergeten dat er ook nog muziek wordt gemaakt in de republiek van Mali.

Tot nu toe leverde dat noteringen op voor:
-          Ali ‘Farka’ Toure (3x)
-          Amadou & Mariam (1x)
-          Tinariwen (3x)
-          Habib Koité (2x)
-          Salif Keita (1x)
-          Bassekou Kouyate (1x)
-          Toumani Diabaté (1x) op een album van Ali ‘Farka’ Toure

Deze week kunnen we daar eentje aan toevoegen: de 40-jarige Oumou Sangaré uit Bamako, de hoofdstad van Mali. Om haar moeder en de familie te onderhouden, gebruikte ze haar talent: zingen, want Sangaré beschikt over een bijzondere stem. Het leverde haar de bijnaam ‘De zangvogel van Wassoulou’ op.
Nadat ze de finale haalde van een talentenjacht op de kleuterschool, mocht ze optreden voor een menigte van 6.000 mensen. Ali ‘Farka’ Toure hielp haar op haar 21e aan een platencontract. Mogoya, dat ‘Mensen van nu’ betekend, is haar zevende album. Naast muziek zet Sangaré zich in als advocate voor vrouwenrechten, tegen kind huwelijken en polygamie.

#93 Nicky Jam: Fénix
Samen met Enrique Iglesias scoorde Nick Rivera Caminero, beter bekend als reggaeton zanger Nicky Jam, in 2015 een zomerse #1-hit met ‘El Perdón’. In april van dit jaar volgde ‘El Amante’ dat niet verder kwam dan de 78e plaats. Beide nummers staan op Fénix, het zevende album van de 36-jarige Caminero en het eerste sinds The Black Carpet in 2010. Onder de 26 (!) nummers op Fénix zitten zowel de Engelstalige als Spaanstalige versie van ‘El Perdón’, beide met Enrique Iglesias.

vrijdag 2 juni 2017

tweede dubbelslag voor Lil’ Kleine: single én album op #1

Ruim een jaar nadat Lil’ Kleine met zijn album WOP! en de single ‘Niet Omdat Het Moet’ feat. Ronnie Flex op 20 februari 2016 gelijktijdig de eerste plaats pakte, lukt hem dat deze week opnieuw. Zowel zijn album Alleen en de single ‘Krantenwijk’ feat. Boef veroveren de eerste plaats in de Album, respectievelijk Single Top 100. Alle elf tracks van Alleen krijgen ook een notering, waarover straks meer.
Grote afwezige op het album Alleen is Ronnie Flex, die op WOP! nog aan acht nummers meewerkte. Naast Boef (op ‘Krantenwijk’) heeft alleen Jonna Fraser (op ‘Halen En Trekken’) een gastrol. Alleen werd wederom geproduceerd door Jack $hirak. Werd WOP! in één week opgenomen, voor Alleen nam Lil’ Kleine alle tijd.

ALBUM TOP 5

1. EW  Lil’ Kleine: Alleen
2. HH  the Beatles: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (op ruim 61%)
3. (4)   Ed Sheeran: ÷ (Divide)
4. (5)   Boef: Slaaptekort
5. (1)   André Hazes Jr.: Wijzer

It was 50 years ago …

In juni 1967, twee jaar voordat op Hilversum III de Elpee Top 10 startte, verscheen het conceptalbum Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van the Beatles. We zullen dus nooit weten welke notering het album toentertijd behaald zou hebben. Dat weten we wel toen het album in 1987 voor het eerst op cd werd uitgebracht, want toen bereikte het de tweede plaats. Daarna ging het album een aantal keren op herhaling. Noemenswaardig is 2009 toen er een geremastered digpack van verscheen en die versie de 53e plaats bereikte.
Aangezien het dit jaar exact 50 jaar geleden is dat de elpee verscheen van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, is er een anniversary edition van verschenen. Daarvoor heeft Giles Martin, zoon van George Martin die het album in 1967 produceerde, de originele banden onder het stof vandaag gehaald en mixte het album opnieuw voor stereo.

#1 na 50 jaar

Bij ons bereikt het vinylexemplaar anno 2017 de eerste plaats in de Vinyl 33. In de Album Top 100 komt het opnieuw niet hoger dan de tweede plaats. In de Britse albumlijst pakt het album net als de elpee in 1967 de eerste plaats. Met 5,7 miljoen exemplaren is het daar zelfs het bestverkochte studioalbum ooit.

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#16 Bryson Tiller: True To Yourself
#20 Shakira: El Dorado
#34 Youp van het Hek: Licht
#44 Kraftwerk: 3-D The Catalogue
#56 Lil Yachty: Teenage Emotions
#71 Oumou Sangaré: Mogoya
#93 Nicky Jam: Fénix
SINGLES

Voor één week staat ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber de eerste plaats af aan Lil’Kleine. Zijn ‘Krantenwijk’ feat. Boef is na ‘Drank En Drugs’ en ‘Niet Omdat Het Moet’, beide vorig jaar met Ronnie Flex, zijn derde #1-notering. Voor Boef is het na ‘Habiba’ (in maart en april) zijn tweede #1-hit.

‘Krantenwijk’ feat. Boef is de populairste track van het album Alleen. De andere tien tracks krijgen ook een notering:
#3 (5) Alleen
#8 Halen en Trekken feat. Jonna Fraser
#10 Liegen Voor Jou
#13 (14) Succesvol
#14 Kleine Jongen
#15 Commotie
#17 Volume
#21 Vliegtuig
#24 Nooit Meer / Ooit Weer
#32 Wat Een Tijd Om Te Leven

Net als op WOP! in 2016 bevat Alleen ook elf tracks, die alle een notering krijgen in de Single Top 100. Alleen is het negende album die dat lukt. Lil’ Kleine is wel de eerste artiest die dat twee keer achter elkaar flikt. Met dank aan de stream natuurlijk.

En wat gebeurt er nog meer in Megaland? Lees even mee en je bent weer helemaal op de hoogte.

SINGLE TOP 5

1. EW  Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk
2. (1)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito (op 2%)
3. (5)   Lil’ Kleine: Alleen
4. (2)   Ronnie Flex feat. Boef: Comedy Again
5. (3)   SBMG: 4x Duurder

Hebben we tot slot nog de andere eerste weeks noteringen van deze week voor je:
#29 Martin Garrix & Troye Sivan: There For You
#79 LouiVos feat. Bartofso & Mula B: Fransman
#80 Galantis: Hunter
#82 Katy Perry feat. Nicki Minaj: Swish Swish
#86 Robin Schulz feat. James Blunt: OK

We hebben een lang (Pinkpop) weekend voor de boeg, in Landgraaf én op radio, tv en internet. Tussen de bedrijven door melden we ons nog met de albumflitsen en een nieuwe Megaman. Mooi weekend.

maandag 29 mei 2017

Megaman bij week 21 – 27 mei 2017

Despacito de eerste zomerhit van 2017

En verder in deze Megaman:
-          SFB kan zich weer op muziek richten
-          Lil’ Kleine maakt zich op voor tweede album
-          Talking Heads gaven toestemming voor sample ‘Psycho Killer’
-          twintigste notering voor Calvin Harris
-          Ed Sheeran helpt laatste One Direction lid een handje
-          Hailee Steinfield wil meisjes meer zelfvertrouwen geven
-          Mixtape levert Mula B drie extra noteringen op
-          Camila Cabello nu echt solo
-          Ariana Grande doet wat terug voor Cashmere Cat
-          ‘No Vacanzy’ van OneRepublic was bestemd voor Selena Gomez
-          William Singe deed twee keer mee aan X Factor
-          Armoowasright kan het ook alleen

Vrijdag en zaterdag hebben we je helemaal bijgepraat over de eerste #1 van André Hazes Jr. en de overige standen in de Album Top 100. Mocht je die gemist hebben, zowel de Hitfltis als de Albumflitsen staan nog op deze blog. Vrijdag kan het allemaal weer anders zijn, want dan verschijnen de nieuwe lijsten.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Despacito de eerste zomerhit van 2017

#1 Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito
     *** vijfde week op #1 ***

Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden het afgelopen lange weekend, is het eindelijk zomer in Nederland. Of deze temperaturen lang aan zullen houden, weet je maar nooit in ons  kikkerlandje. Wat wel een aanhouder is, is ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee en de remix met Justin Bieber. De twee versies samen voeren al voor de vijfde week de Single Top 100 aan en dan mag je toch wel van een zomerhit spreken.

‘Despacito’ is de eerste van hopelijk vele zomerse nummers. Nog ver onderin de lijst, op de 21e plaats staat ‘Súbeme la Radio’ van Enrique Iglesias feat. Descemer Bueno Zion & Lennox, in de negende week gestegen vanaf de 29e plaats. Zowel zijn vader Julio (2x) als Enrique zelf (in 2015 met ‘El Pérdon) hebben ervaring waar het gaat om het scoren van zomerhits, dus wie weet.

SFB kan zich weer op muziek richten

#12 SFB: Don’t You Know
       *** hoogste eerste weeks ***

‘Don’t You Know’ is het eerste nieuwe materiaal van het hiphopcollectief SFB, sinds ‘Bleed 4 de Fan’ feat. Wibi Soerjadi (#64 in september 2016). Daarvoor scoorden Frenna, Priceless, Jandro en KM de ene hit na de andere.

De reden voor de lange stilte, heeft alles te maken met de rechtszaak die de jongens vorig jaar in Suriname aan hun broek kregen. Drie van de vier leden werden toen beschuldigd van seks met een minderjarig meisje en het maken van een sexvideo. Het Openbaar Ministerie eiste anderhalf jaar cel tegen de drie, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk. Maar de rechter vond 2 – 2,5 maanden voldoende, gelijk aan het voorarrest, dus ze hoefden de straf niet uit te zitten. In maart keerden ze terug naar Nederland om weer met muziek bezig te zijn.
Grote kans dus dat we de komende tijd meer nieuw materiaal van SFB zullen tegenkomen in de Single Top 100. Er wordt druk gewerkt aan een album, dat waarschijnlijk 77nachten gaat heten. We houden je op de hoogte!

Lil’ Kleine maakt zich op voor tweede album

#14 Lil’ Kleine: Halen & Trekken


Afgelopen vrijdag, 26 mei, is Alleen het tweede album van Lil’ Kleine uitgekomen. Na het titelnummer (#2 in april en mei), is ‘Halen & Trekken’ de tweede hitsingle van het album dat vrijdag ongetwijfeld binnen zal komen op de eerste plaats van de Album Top 100. Daarvan is ‘Krantenwijk’ momenteel het populairste nummer.

Talking Heads gaven toestemming voor sample ‘Psycho Killer’

#43 Selena Gomez: Bad Liar

Met ‘It Ain’t Me’ scoorde de Amerikaanse actrice/zangeres Selena Gomez samen met de Noorse producer in maart een top 3-hit. Voor ‘Bad Liar’, haar elfde notering, ging ze in zee met haar landgenoten, Justin Drew Tranter (schreef nummers voor/met Justin Bieber, DNCE, maar ook voor Selena zelf) en Julia Michaels, die zelf een hit heeft met ‘Issues’ (#20 in maart), deze week op #25. 
Michaels en Gomez zijn fan van de Amerikaanse rockband Talking Heads die in de jaren ’70 en ’80 diverse hits scoorde. Tijdens een schrijfsessie van Tranter, Michaels en Gomez, kwam Michaels op het idee om een tekst te schrijven over de rif van ‘Psycho Killer’ (#13 in 1978) van the Talking Heads, gedaan door bassist Tina Weymouth. Dat nummer is al ettelijke keren gecoverd of gesampled, onder andere door Flying Pickets en Richard Thompson, maar leidde nog nooit tot een notering. Tot deze week, want Selena Gomez heeft de primeur.

toestemming

Als artiest kun je wel iets leuks bedenken door een sample van een ander nummer te gebruiken. Maar wil je het nummer ook uitbrengen, dan moet je toestemming vragen van de componisten of de rechthebbenden. Nadat David Byrne, zanger van Talking Heads, ‘Bad Liar’ had gehoord, was hij er zeer tevreden over. En na de twee andere componisten, Tina Weymouth en Chris Frantz te hebben gepolst, was de toestemming voor de sample van ‘Psycho Killer’ geregeld.

twintigste notering voor Calvin Harris

#58 Calvin Harris feat. Future & Khalid: Rollin

Begin dit jaar kondigde de Schotse dj Calvin Harris aan dat hij in 2017 tien nieuwe nummers wil uitbrengen. Het is eind mei en na ‘Slide’ feat. Frank Ocean & Migos (#21 in maart en april) en ‘Heartstroke’ feat. Young Thug, Pharrell Wuilliams & Ariana Grande (geflopt), is ‘Rollin’ feat. Future & Khalid nog maar het derde nieuwe nummer. Dat betekent dus dat Harris in de komende tijd gemiddeld iedere maand een nieuw nummer moet uitbrengen.
Aangezien op 30 juni zijn nieuwe album Funk Wav Bounces Vol. 1 uitkomt, zal hij tegen die tijd met meerdere nummers tegelijk komen. Op dat album met precies tien nummers (wat een toeval), werkten onder andere Nicki Minaj, Schoolboy  Big Sean, Snoop Dogg, Katy Perry en  John Legend mee.

twintigste notering

Doordat ‘Heartstroke’ het net niet redde in de Single Top 100, is ‘Rollin’ feat. Future & Khalid nu in totaal zijn twintigste notering. Zijn eerste notering, ‘I’m Not Alone’ scoorde hij in 2009 die niet hoger kwam dan de 62e plaats. Zeven nummers bereikten de top 10, maar een #1-hit zat daar niet bij. Zijn grootste hit tot nu toe is ‘How Deep Is Your Love’, dat hij maakte met Disciples en zes weken van van de eerste plaats werd gehouden door Nicky Jam & Enrique Iglesias met ‘El Perdón’ (1x) en ‘Justin Bieber met ‘What Do You Mean?’ (5x).

zondag 28 mei 2017

Ed Sheeran helpt laatste One Direction lid een handje

#74 Liam Payne feat. Quavo: Strip That Down

Na Zayn Malik, Niall Horan en Harry Styles, is Liam Payne het laatste lid van One Direction dat met solomateriaal komt. ‘Strip That Down’ schreef de 23-jarige Liam James Payne samen met onder andere Ed Sheeran, die ook zelf op het nummer te horen is, maar daar geen credit voor krijgt. Wel krijgt rapper Quavo van Migos een credit voor zijn bijdrage (tekstueel en zang).

Strip That Down’ bevat een sample van ‘It Wasn’t Me’ van Shaggy feat. RikRok (#1 in 2001) .‘Strip That Down’ is de voorloper van zijn debuutalbum dat na de zomer verschijnt. Als componist is Liam Payne mede verantwoordelijk voor 8 van de 21 One Direction hits.

Hailee Steinfield wil meisjes meer zelfvertrouwen geven

#76 Hailee Steinfield: Most Girls

‘Most Girls’ door de 20-jarige Hailee Steinfield is geen cover van het gelijknamige nummer van zangeres P!nk (#24 in 2000). Het liedje van Steinfield is een ander nummer, mede geschreven door Steinfield zelf en Ryan Tedder. Tedder scoort deze week zelf ook een hit als zanger van OneRepublic (zie #82).

Met ‘Most Girls’ wil Hailee Steinfield meisje en vrouwen meer zelfvertrouwen geven. ‘Je bent geweldig zoals je bent, maar wees niet te bang om dingen aan jezelf te veranderen’.

Mixtape levert Mula B drie extra noteringen op

In de Album Top 100 komt  8-9-17 van Mula B binnen op de negende plaats (zie de Albumflitsen). 8-9-17 is echter geen album, maar een mixtape met negen nummers. Drie daarvan zijn genoeg gestreamd voor een notering en dat zijn de volgende:
#77 Ego, feat. Ali B
#84 Gadget
#95 Louboutin

Camila Cabello nu echt solo

#80 Camila Cabello: Crying In The Club

Hoewel de Cubaanse Camila Cabello nog steeds deel uitmaakt van de meidengroep Fifth Harmony, begint haar eigen ster al flink te rijzen. Na samenwerkingen met onder andere Shawn Mendes (‘I Know What You Did Last Summer, #17 in 2015) en Machine Gun Kelly ( ‘Bad Things’, #15 in 2016), maakt de 20-jaige zangeres deze week de grote sprong, namelijk naar een solonummer, ‘Crying In The Club’.

‘Crying In The Club’ is afkomstig van haar debuutalbum The Hurting. The Healing. The Loving, dat in september uitkomt. ‘I Have Questions’ is ook een nummer van dat album. ‘Crying In The Club’ schreef Cabello met Benjamin Levin en Sia Furler. En die komen we zo meteen nog een keer tegen. ‘Crying In The Club’ bevat een sample van ‘Genie In A Bottle’, de eerste hit van Christina Aguilera (#3 in 1999).

Ariana Grande doet wat terug voor Cashmere Cat

#81 Cashmere Cat feat. Ariana Grande: Quit

Na de zelfmoordaanslag afgelopen maandag, 22 mei, na het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in Manchester, waarbij 22, voornamelijk kinderen, om het leven kwamen, wordt haar nummer ‘One Last Time’ (#11 in 2015) veel gedownload. In de Britse hitparade ging het nummer dit weekend op herhaling op de 11e plaats; in 2015 kwam het daar niet hoger dan de 24e plaats.

‘Quit’ van Cashmere feat. Ariana Grande schreef Grande samen met Magnus August Høiberg, Frank Romano, Benjamin Levin en Sia Furler. Het nummer staat niet op één van haar albums, maar op dat van de Noorse producer Cashmere Cat, waarachter Magnus August Høiberg schuil gaat. ‘Quit’ staat op zijn debuutalbum 9 dat eind april is uitgebracht.
Cashmere Cat en Ariana Grande werkten al samen op het album My Everything van Ariana Grande uit 2014, hetzelfde album waarop ook  ‘One Last Time’ staat. Het jaar daarna deed Cashmere Cat het voorprogramma tijdens haar ‘Honeymoon Tour’.

‘No Vacanzy’ was bestemd voor Selena Gomez

#82 OneRepublic: No Vancancy

Normaal gesproken gaat een artiest bij het uitbrengen van een nieuw album op tournee om het album te promoten. De Amerikaanse groep OneRepublic deed dit echter niet na de release van het album Oh My My (#14 in 2016). In een bericht op hun Facebookpagina, liet zanger/componist Ryan Tedder weten, dat zijn band zich beklemd voelt door de cyclus,  opnemen, touren, opnemen. De band wil zich niet binden aan een volledig album, en komt daarom om de zes weken met een nieuw nummer.
Het eerste nummer is ‘No Vancanzy’, waarmee de groep deze week hun tiende notering scoort. Eind januari had Tedder een schrijfsessie met het Noordse producersteam Stargate (Rihanna, Coldpaly, Fifth Harmony) en waren ze bezig om voor Selena Gomez een nummer in de stijl van de wereldhit: ‘Somebody That I Used To Love’ van Gotye feat. Kimbra te schrijven.

voor Selena Gomez

Maar toen Tedder het refrein zong, voelde hij dat het nummer beter bij hem en zijn groep OneRepublic zou passen. Gomez hoeft zich niet gepasseerd te voelen, want naast nummers voor Camila Cabello, P!nk, Jess Glynne, Foster the People, U2 en Liam Payne, schreef Tedder de afgelopen maanden ook voor Selena Gomez.

drie versies

Momenteel zijn er drie versies van ‘No Vacanzy’. Naast de hitsingle van de groep zelf, namen ze het nummer ook nog op voor de Latijns markt met de Columbiaanse zanger Sebastian Yatra (Engels/Spaans) en met de Franse zanger Amir (Engels/Frans).

William Singe deed twee keer mee aan X Factor

#88 Jonas Blue feat. William Singe: Mama

Met ‘By Your Side’ van Jonas Blue feat Raye (#35 in 2016), bleef het nummer flink achter bij zijn twee top 3-hits ‘Fast Car’ feat. Dakota (in 2015) en ‘Perfect Strangers feat. JP Cooper (in 2016). Wellicht dat ‘Mama’ voor verbetering zorgt.

Mocht ‘Mama’ een grote hit worden, dan dankt de Britse Jonas Blue dat mede aan de zang van Willam Singe. Liam Anthony 'William' Singe, zoals hij volledig heet, is geboren op 2 juli 1992 in Forestville, een wijk in Noord Sidney, Australië. De jonge Singe kreeg de muziek met de paplepel ingegoten, zijn vader was zanger in Nieuw-Zeeland.

2x X Factor

In 2011 deed Singe Jr. mee aan de Australische X Factor, maar kwam niet verder dan de bootcamp. Geenszins uit het veld geslagen, deed hij dat jaar daarop weer mee en eindigde een treetje hoger: de super bootcamp. Vervolgens plaatste de jury hem bij vier andere deelnemers en samen vormden ze de band the Collective, die eindigde als derde. De groep bracht een aantal singles en één album uit. Na drie jaar stapte Singe uit de groep en startte een solocarrière. Echte hits bleven tot uit, maar met ‘Mama’ lukt het wel.

Armoowasright kan het ook alleen

#90 Armoowasright: Zwart Haar

Begin dit jaar maakte vlogger Armoowasright ( = Robin Aryian) een eenmalig uitstapje naar de muziek met een andere vlogger Kwaaivines. Samen met Mokadrumz namen ze het nummer ‘Louis Vutton’ op dat tot #52 kwam. Dat succes smaakte naar meer en dus dook Armoowasright twee maanden later de studio in met rapper Justice Touch en scoorde met ‘Laden’ (#84). De volgende stap was een nummer alleen opnemen en dat is ‘Zwart Haar’ geworden, binnen op #90. Drie keer succes dus voor Armoowasright, maar zijn hits worden wel kleiner.