zondag 28 mei 2017

William Singe deed twee keer mee aan X Factor

#88 Jonas Blue feat. William Singe: Mama

Met ‘By Your Side’ van Jonas Blue feat Raye (#35 in 2016), bleef het nummer flink achter bij zijn twee top 3-hits ‘Fast Car’ feat. Dakota (in 2015) en ‘Perfect Strangers feat. JP Cooper (in 2016). Wellicht dat ‘Mama’ voor verbetering zorgt.

Mocht ‘Mama’ een grote hit worden, dan dankt de Britse Jonas Blue dat mede aan de zang van Willam Singe. Liam Anthony 'William' Singe, zoals hij volledig heet, is geboren op 2 juli 1992 in Forestville, een wijk in Noord Sidney, Australië. De jonge Singe kreeg de muziek met de paplepel ingegoten, zijn vader was zanger in Nieuw-Zeeland.

2x X Factor

In 2011 deed Singe Jr. mee aan de Australische X Factor, maar kwam niet verder dan de bootcamp. Geenszins uit het veld geslagen, deed hij dat jaar daarop weer mee en eindigde een treetje hoger: de super bootcamp. Vervolgens plaatste de jury hem bij vier andere deelnemers en samen vormden ze de band the Collective, die eindigde als derde. De groep bracht een aantal singles en één album uit. Na drie jaar stapte Singe uit de groep en startte een solocarrière. Echte hits bleven tot uit, maar met ‘Mama’ lukt het wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten