maandag 29 mei 2017

twintigste notering voor Calvin Harris

#58 Calvin Harris feat. Future & Khalid: Rollin

Begin dit jaar kondigde de Schotse dj Calvin Harris aan dat hij in 2017 tien nieuwe nummers wil uitbrengen. Het is eind mei en na ‘Slide’ feat. Frank Ocean & Migos (#21 in maart en april) en ‘Heartstroke’ feat. Young Thug, Pharrell Wuilliams & Ariana Grande (geflopt), is ‘Rollin’ feat. Future & Khalid nog maar het derde nieuwe nummer. Dat betekent dus dat Harris in de komende tijd gemiddeld iedere maand een nieuw nummer moet uitbrengen.
Aangezien op 30 juni zijn nieuwe album Funk Wav Bounces Vol. 1 uitkomt, zal hij tegen die tijd met meerdere nummers tegelijk komen. Op dat album met precies tien nummers (wat een toeval), werkten onder andere Nicki Minaj, Schoolboy  Big Sean, Snoop Dogg, Katy Perry en  John Legend mee.

twintigste notering

Doordat ‘Heartstroke’ het net niet redde in de Single Top 100, is ‘Rollin’ feat. Future & Khalid nu in totaal zijn twintigste notering. Zijn eerste notering, ‘I’m Not Alone’ scoorde hij in 2009 die niet hoger kwam dan de 62e plaats. Zeven nummers bereikten de top 10, maar een #1-hit zat daar niet bij. Zijn grootste hit tot nu toe is ‘How Deep Is Your Love’, dat hij maakte met Disciples en zes weken van van de eerste plaats werd gehouden door Nicky Jam & Enrique Iglesias met ‘El Perdón’ (1x) en ‘Justin Bieber met ‘What Do You Mean?’ (5x).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten