zondag 28 mei 2017

‘No Vacanzy’ was bestemd voor Selena Gomez

#82 OneRepublic: No Vancancy

Normaal gesproken gaat een artiest bij het uitbrengen van een nieuw album op tournee om het album te promoten. De Amerikaanse groep OneRepublic deed dit echter niet na de release van het album Oh My My (#14 in 2016). In een bericht op hun Facebookpagina, liet zanger/componist Ryan Tedder weten, dat zijn band zich beklemd voelt door de cyclus,  opnemen, touren, opnemen. De band wil zich niet binden aan een volledig album, en komt daarom om de zes weken met een nieuw nummer.
Het eerste nummer is ‘No Vancanzy’, waarmee de groep deze week hun tiende notering scoort. Eind januari had Tedder een schrijfsessie met het Noordse producersteam Stargate (Rihanna, Coldpaly, Fifth Harmony) en waren ze bezig om voor Selena Gomez een nummer in de stijl van de wereldhit: ‘Somebody That I Used To Love’ van Gotye feat. Kimbra te schrijven.

voor Selena Gomez

Maar toen Tedder het refrein zong, voelde hij dat het nummer beter bij hem en zijn groep OneRepublic zou passen. Gomez hoeft zich niet gepasseerd te voelen, want naast nummers voor Camila Cabello, P!nk, Jess Glynne, Foster the People, U2 en Liam Payne, schreef Tedder de afgelopen maanden ook voor Selena Gomez.

drie versies

Momenteel zijn er drie versies van ‘No Vacanzy’. Naast de hitsingle van de groep zelf, namen ze het nummer ook nog op voor de Latijns markt met de Columbiaanse zanger Sebastian Yatra (Engels/Spaans) en met de Franse zanger Amir (Engels/Frans).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten