vrijdag 2 juni 2017

tweede dubbelslag voor Lil’ Kleine: single én album op #1

Ruim een jaar nadat Lil’ Kleine met zijn album WOP! en de single ‘Niet Omdat Het Moet’ feat. Ronnie Flex op 20 februari 2016 gelijktijdig de eerste plaats pakte, lukt hem dat deze week opnieuw. Zowel zijn album Alleen en de single ‘Krantenwijk’ feat. Boef veroveren de eerste plaats in de Album, respectievelijk Single Top 100. Alle elf tracks van Alleen krijgen ook een notering, waarover straks meer.
Grote afwezige op het album Alleen is Ronnie Flex, die op WOP! nog aan acht nummers meewerkte. Naast Boef (op ‘Krantenwijk’) heeft alleen Jonna Fraser (op ‘Halen En Trekken’) een gastrol. Alleen werd wederom geproduceerd door Jack $hirak. Werd WOP! in één week opgenomen, voor Alleen nam Lil’ Kleine alle tijd.

ALBUM TOP 5

1. EW  Lil’ Kleine: Alleen
2. HH  the Beatles: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (op ruim 61%)
3. (4)   Ed Sheeran: ÷ (Divide)
4. (5)   Boef: Slaaptekort
5. (1)   André Hazes Jr.: Wijzer

It was 50 years ago …

In juni 1967, twee jaar voordat op Hilversum III de Elpee Top 10 startte, verscheen het conceptalbum Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van the Beatles. We zullen dus nooit weten welke notering het album toentertijd behaald zou hebben. Dat weten we wel toen het album in 1987 voor het eerst op cd werd uitgebracht, want toen bereikte het de tweede plaats. Daarna ging het album een aantal keren op herhaling. Noemenswaardig is 2009 toen er een geremastered digpack van verscheen en die versie de 53e plaats bereikte.
Aangezien het dit jaar exact 50 jaar geleden is dat de elpee verscheen van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, is er een anniversary edition van verschenen. Daarvoor heeft Giles Martin, zoon van George Martin die het album in 1967 produceerde, de originele banden onder het stof vandaag gehaald en mixte het album opnieuw voor stereo.

#1 na 50 jaar

Bij ons bereikt het vinylexemplaar anno 2017 de eerste plaats in de Vinyl 33. In de Album Top 100 komt het opnieuw niet hoger dan de tweede plaats. In de Britse albumlijst pakt het album net als de elpee in 1967 de eerste plaats. Met 5,7 miljoen exemplaren is het daar zelfs het bestverkochte studioalbum ooit.

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#16 Bryson Tiller: True To Yourself
#20 Shakira: El Dorado
#34 Youp van het Hek: Licht
#44 Kraftwerk: 3-D The Catalogue
#56 Lil Yachty: Teenage Emotions
#71 Oumou Sangaré: Mogoya
#93 Nicky Jam: Fénix
SINGLES

Voor één week staat ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber de eerste plaats af aan Lil’Kleine. Zijn ‘Krantenwijk’ feat. Boef is na ‘Drank En Drugs’ en ‘Niet Omdat Het Moet’, beide vorig jaar met Ronnie Flex, zijn derde #1-notering. Voor Boef is het na ‘Habiba’ (in maart en april) zijn tweede #1-hit.

‘Krantenwijk’ feat. Boef is de populairste track van het album Alleen. De andere tien tracks krijgen ook een notering:
#3 (5) Alleen
#8 Halen en Trekken feat. Jonna Fraser
#10 Liegen Voor Jou
#13 (14) Succesvol
#14 Kleine Jongen
#15 Commotie
#17 Volume
#21 Vliegtuig
#24 Nooit Meer / Ooit Weer
#32 Wat Een Tijd Om Te Leven

Net als op WOP! in 2016 bevat Alleen ook elf tracks, die alle een notering krijgen in de Single Top 100. Alleen is het negende album die dat lukt. Lil’ Kleine is wel de eerste artiest die dat twee keer achter elkaar flikt. Met dank aan de stream natuurlijk.

En wat gebeurt er nog meer in Megaland? Lees even mee en je bent weer helemaal op de hoogte.

SINGLE TOP 5

1. EW  Lil’ Kleine feat. Boef: Krantenwijk
2. (1)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito (op 2%)
3. (5)   Lil’ Kleine: Alleen
4. (2)   Ronnie Flex feat. Boef: Comedy Again
5. (3)   SBMG: 4x Duurder

Hebben we tot slot nog de andere eerste weeks noteringen van deze week voor je:
#29 Martin Garrix & Troye Sivan: There For You
#79 LouiVos feat. Bartofso & Mula B: Fransman
#80 Galantis: Hunter
#82 Katy Perry feat. Nicki Minaj: Swish Swish
#86 Robin Schulz feat. James Blunt: OK

We hebben een lang (Pinkpop) weekend voor de boeg, in Landgraaf én op radio, tv en internet. Tussen de bedrijven door melden we ons nog met de albumflitsen en een nieuwe Megaman. Mooi weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten