vrijdag 15 november 2019

Hitflits: Tones And I evenaart Olivia Newton-John; laatste week op #1 voor Snelle

De afgelopen week gaf de 19-jarige Toni Watson ofwel Tones And I, twee concerten in ons land, eentje in Rotown in Rotterdam (op zaterdag) en eentje in Paradiso in Amsterdam (op woensdag). Op 9 maart 2020 doet ze Nederland weer aan met een concert in de Melkweg.
Al zeven weken lang staat haar Dance Monkey’ stevig op de eerste plaats van de Single Top 100 en daar komt deze week weer eentje bij voor deze Australische zangeres.

Met acht weken op de eerste plaats evenaart Dance Monkey’ het nummer ‘You’re The One That I Want’ van John Travolta & Olivia Newoton-John dat in 1978 ook acht weken op de eerste plaats stond. Olivia Newton-John is geboren in het Britse Cambridge, maar emigreerde op zesjarige leeftijd naar Melbourne in Australië en nam de Australische nationaliteit aan.

Dance Monkey’ van Tones And I evenaart niet alleen in ons land de grootste #1 door een Australische act. Ook in eigen land is er deze week sprake van een evenaring. Met vijftien weken op de eerste plaats daar, staat het op dezelfde hoogte als ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran, dat in 2017 ook vijftien weken bovenaan de Australische hitparade stond. Nu afwachten of er volgende week zowel in ons land als in Australië een record in zit voor Dance Monkey’!

update 16-11: Australisch record voor Dance Monkey’
In de vandaag gepubliceerde Australische Top 50, staat Dance Monkey’ van Tones And I voor de zestiende week op de eerste plaats. Daarmee heeft het nummer ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran ingehaald en is Dance Monkey’ nu de langst genoteerde #1-hit in de Australische hitparadegeshiedenis. Volgende week weten we of het nummer ook records boekt in ons land.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Tones & I: Dance Monkey (achtste week op #1)
2. (3)   Maroon 5: Memories (op ruim 27%)
Met een tweede plaats voor ‘Memories’, evenaart Maroon 5 hun grootste hit: ‘Moves Like Jagger’ met Christina Aguilera, dat in 2011 drie weken op #2 stond.
3. (2)   Snelle: Reünie
4, (6)   Emma Heesters & Rolf Sanchez: Pa Olvidarte
5. (4)   Marco Borsato, Snelle & John Ewbank: Lippenstift

In de tweede week stijgt ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa van de zestiende naar de tiende plaats. Het is daarmee haar vijfde top 10-notering.

Er zijn slechts vijf eerste weeks noteringen. Hier volgen ze:
#22 Lil’ Kleine: Blijven
#76 3Robi: Fack The Haters
#79 Black Eyed Peas x J Balvin: Ritmo (Bad Boys For Life),
Het nummer is afkomstig van de soundtrack van de film ‘Bad Boys For Life’, die begin 2020 in première gaat. ‘Ritmo (Bad Boys For Life)’ bevat een sample van ‘The Rhythm Of The night’ van Corona (#5 in 1994). In 2013 gebruikte Bastille dit nummer ook al in ‘Of The Night’, dat niet hoger kwam dan de 88e plaats.
#95 Kensington: Uncharted
#96 Priceless & LouiVos feat. Brasco: Balenciaga

Kersthits (1)

En ja hoor. Nog voordat de Goed Heiligman morgen met zijn gevolg per stoomtrein in Apeldoorn arriveert, staat het eerste kerstnummer alweer genoteerd. Natuurlijk is dat ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey, dat op herhaling gaat op #82. Het nummer viert dit jaar een jubileum. Op 17 december 1994 kwam het uit en bestaat dus 25 jaar! In 1994 kwam het nummer niet verder dan de vijfde plaats. Sindsdien heeft het al twee keer de eerste plaats bereikt: in 2016 en 2018.
Dit jaar start ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey op de 78e plaats en staat in totaal voor de 65e week genoteerd. Inmiddels is het de veertiende keer dat het nummer op herhaling gaat.

Het wachten is nu op die andere kerstklassieker: ‘Last Christmas’ van Wham! In Groot-Brittannië doet men er alles aan om het nummer dit jaar op de eerste plaats te krijgen. Aanleiding is de gelijknamige film die deze kerst in de bioscopen draait. De soundtrack krijgt al een notering in de Album Top 100 op de 81e plaats (zie onder Albums).

In de Verzamel Album Top 50 staan al sinds drie weken kerstverzamelalbums genoteerd. Deze week zijn dat:
#4 (5) Christmas Hits [2018]
#15 (10) Christmas #1 Hits – The Ultimate Collection
#28 HH Sky Radio Christmas 2018

ALBUMS

Vorige week ging Ghosteen van Nick Cave & the Bad Seeds op herhaling op de 34e plaats. Het album had in de week van binnenkomst de twaalfde plaats bereikt en verdween twee weken geleden uit de Album Top 100.
Na de binnenkomst vorige week op #34 stijgt het album deze week door naar de vierde plaats. De aanleiding voor deze stijging is het uitkomen van de vinylversie van Ghosteen, dat dan ook direct de eerste plaats pakt in de Vinyl 33. Op 29 april 2020 staat Nick Cave in de Ziggo Dome in Amsterdam.

laatste week op #1 voor Vierentwintig van Snelle

Voor de derde week voert Snelle met Vierentwintig de Album Top 100 aan. Het is tevens ook de laatste week, want vannacht kwam Time van Kensington uit. Single ‘Uncharted’ zagen al binnenkomen op #95. Volgende week zullen meerdere tracks van het album een notering krijgen en zal het album, goud uitgeleverd, de eerste plaats pakken.

Kensington helemaal voor de fans

Gisteravond stonden honderden fans voor platenzaak Plato in Utrecht om het fysieke album Time aan te schaffen en om een handtekening te scoren van hun idolen. Vanavond is de releaseparty van het album in TivoliVredenburg. Aanstaande dinsdag, 20 november, is er een 3FM-exclusive met Kensington in een bos. Een beperkt aantal fans kunnen daarbij aanwezig zijn. Kaarten kun je winnen op 3FM!
Het moet wel raar lopen wil Kensington dit weekend geen gouden plak krijgen voor Time, dat is opgenomen in een blokhut diep in het bos in Canada met producer Garth “GGGarth” Richardson (Rage Against The Machine, Biffy Clyro).

ALBUM TOP 5

1. (1)   Snelle: Vierentwintig (derde week op #1)
2. (7)   Kinderen voor Kinderen: Reis Mee! (40) (op bijna 49%)
Stijging dankt het album aan de TV-special die vorige week zaterdagavond is uitgezonden. Morgenvroeg om elf uur wordt de TV-special  herhaald, net voor de intocht van Sinterklaas.
3. (2)   Broederliefde: Broeders
4. (34) Nick Cave & the Bad Seeds: Ghosteen
5. (3)   Ed Sheeran & Co: No. 6 Collaborations Project

Op naar de nieuwe noteringen van deze week en dat zijn de volgende elf:
#8 the Script: Sunsets & Full Moons
#16 Jayboogz: Custom Made
#19 Clouseau: Tweesprong
#25 the Rolling Stones: Bridges To Buenos Aires
#27 Simply Red: Blue Eyed Soul
#32 Lil Mosey: Certified Hitmaker
#55 FKA Twigs: Magdalene
#61 S10: Snowsniper
#81 Soundtrack / George Michael & Wham!: Last Christmas
De soundtrack bevat vijftien tracks waaronder drie nummers van Wham! en het nooit eerder uitgebrachte 'This Is How (We Want You To Get High)'.
#82 Jacquees: King Of R&B
#88 Ibrahim Maalouf: S3SN