vrijdag 3 november 2017

Hitflits: #1-noteringen voor Jonna Fraser met EP Blessed 2 en Frenna & Diquenza met ‘Vervloekt’

Net als zijn One Direction maatje Harry Styles met Harry Styles,  moet ook Niall Horan met Flicker na één week de eerste plaats afstaan. Het album zakt naar de tiende plaats. Een schrale troost voor beide heren, want ook hun groep One Direction hield het met de albums Take Me Home (in 2012) en Four (in 2014), ook niet langer dan één week vol bovenaan de Album Top 100.

De nieuwe #1 komt, zoals verwacht, weer uit Nederland. Na het album Jonathan (#4 in april), komt Jonna Fraser met de EP Blessed 2. Net als de EP Blessed in oktober 2016, komt Blessed 2 ook binnen op de eerste plaats.
Opvallend dus dat het Fraser niet lukte om met een album de eerste plaats te pakken, maar wel met twee EP’s! Twaalf van de dertien tracks van Blessed 2 krijgen ook een notering in de Single Top 100 (zie daar).

ALBUM TOP 5

1. EW  Jonna Fraser: Blessed 2
2. (4)   Lil’ Kleine: Alleen (op ruim 57%)
3. (3)   Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng! (38)
4. (26) Kensington: Control
5. (5)   Sevn Alias: Picasso

Precies een jaar na de release van Control, dat dubbelplatina werd, komt Kensington deze week met de Control Limited Live Edition. Op de tweede cd, die ook los verkrijgbaar is, staan elf tracks die opgenomen zijn tijdens de concerten die de band in november 2016 in de Ziggo Dome in Amsterdam gaf. Ook dit jaar staat de Utrechts band in de Ziggo Dome, niet minder dan vijf keer.

Gaan we over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#6 LouiVos: Vostape Vol 2: Ik Chap Die Rappers
#10 Rob de Nijs: Niet Voor Het Laatst
#12 Gregory Porter: Nat ‘King’ Cole & Me
#22 Ty Dolla $ign: Beach House 3
#24 21 Savage / Offset / Metro Booming: Without Warning
#25 Chris Brown: Heartbreak On A Full Moon
#35 Kelly Clarkson: Meaning Of Life
#43 Curtis Harding: Face Your Fear
#77 Stereophonics: Scream Above The Sounds
#78 Delain: A Decade Of Delain – Live At Paradiso
#91 Leif Ove Andsnes: Sibelius

Na één week bovenaan de Vinyl 33, geeft  Listen Without Prejudice Vol 1 / MTV Unplugged van George Michael de eerste plaats over aan Scream van Michael Jackson.

SINGLES

Vier weken lang hielden Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef met ‘Patsergedrag’ iedereen van de eerste plaats. Maar deze week moeten ze die inleveren ten gunste van andere rappers/hiphoppers. Nee, het zijn niet Post Malone feat. 21 Savage, die met ‘Rockstar’, na vier weken op de tweede plaats, alsnog de eerste plaats pakken.

De nieuwe #1 in de Single Top 100 is opnieuw een Nederlandstalige aangelegenheid. Met meer dan 2 miljoen streams pakt ‘Vervloekt’ van Frenna & Diquenza de eerste plaats. Het nummer, vorige week binnen op de derde plaats,  had twee weken nodig om dat te bereiken.
Voor Frenna is ‘Vervloekt’  na ‘My Love’ feat. Jonna Fraser & Emms (in 2016) en ‘Energie’ met Ronnie Flex (in januari) zijn derde #1-notering. Voor Delaney Raishel Alberto, echte naam van DJ Diquenza, gaat voor het eerst de vlag uit.

SINGLE TOP 5

1. (3)   Frenna & Diquenza: Vervloekt
2. (1)   Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef: Patsergedrag (op bijna 25%)
3. (2)   Post Malone feat. 21 Savage: Rockstar
4. EW  Jonna Fraser feat. Sevn Alias & Frenna: Architect
5. (4)   Dua Lipa: New Rules

Twee nummers bereiken opnieuw de top 10. Allereerst ‘Havana’ van Camila Cabello feat. Young Thug dat vier weken geleden even de tiende plaats aanstipte. Maar na drie weken op de twaalfde plaats te hebben gestaan, stijgt het nummer deze week naar de zesde plaats.

Het tweede nummer dat terug de top 10 instijgt, stond daar een flinke tijd geleden. Al op 11 maart, bij het uitkomen van het album  ÷ (divide), bleek ‘Perfect’ van Ed Sheeran de populairste track van het album te zijn. Het album kwam binnen op de eerste plaats, ‘Perfect’ op de achtste plek. Daarna verbleef het nummer nog zo’n twee maanden in de Single Top 100.

Eind september werd een lyric videocip van ‘Perfect’ gelanceerd en werd het nummer als officiële single uitgebracht. Vervolgens ging ‘Perfect’ op herhaling en staat deze week opnieuw in de top 10, op #9 gestegen vanaf #11. We achten de kans groot dat het nummer die achtste plaats van maart zeker nog wel gaat evenaren, en misschien ook wel overtreffen. Een mooie opsteker voor Sheeran, die onlangs tijdens een fietstocht beide armen brak en daardoor een deel van  zijn tournee door Azië moest afzeggen.

niet alle dertien goed

Op de EP Blessed 2 van Jonna Fraser, #1 in de Album Top 100, staan dertien tracks. Twaalf daarvan krijgen een notering:
#4  Architect feat. Sevn Alias & Frenna
#18 Regrets feat. Boef
#27 Mot feat. Equalz
#30 Touchdown feat. Joeyak & Sevn Alias
#45 Bandz feat. Cho
#51 Tot Sluit
#62 Global feat. Chivv, terug na #55 op 7 oktober
#63 She Likes Me
#64 Solo Bent feat. Zoë Tauran
#68 Why
#70 Manoeuvres, terug na #70 op 2 september
#93 Rijklaar
‘Oh Lord’ heeft het (nog) niet gehaald, en staat op de 125e plaats van de Bubbling-Under, de wachtkamer van de Single Top 100.

Vanwege de vele albumtracks van Blessed 2 van Jonna Fraser, hebben andere nieuwe nummers weer het nakijken. Wij telden slechts de volgende drie:
#21 Selena Gomez x Marshmello: Wolves
#47 LouiVos feat. Mula B, 3Robi, Kingsize & Iliass: Chap Die Rappers
#59 Lil Pump: Gucci Gang

Dit weekend melden we ons nog met een nieuwe Megaman.