vrijdag 19 januari 2018

Hitflits: Camila Cabello in de voetsporen van Gloria Estefan; #1-hit voor Bizzey

Vorige week slaagde Ed Sheeran er voor de derde keer in door met zowel een single, ‘Perfect’ (in duet met Beyoncé) als met een album, Divide, de hitlijsten aan te voeren. Lang heeft hij daar niet van kunnen genieten, want deze week is hij beide topposities al weer kwijt. In de Single Top 100 is dat aan vier Nederlandse hiphoppers, in de Album Top 100 aan een Cubaanse zangeres.
Na drie hits, waaronder een #1-notering met ‘Work From Home’ stapte Camila Cabello eind 2016 uit de groep Fifth Harmony om een solocarrière op te starten. Met ‘Havana’ Young Thug, haar zesde solohit, staat ze deze week opnieuw, nu voor de vierde week op de vijfde plaats.

voetsporen

Maar veel belangrijker, is dat haar eerste album Camila, binnenkomt op de eerste plaats van de Album Top 100. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Gloria Estafan, die als eerste Cubaanse zangeres een #1-album scoorde, zelfs twee keer. Dat was met Anything For You in 1989 (met de Miami Sound Machine) en 90 Millas in 2007.

ALBUM TOP 5

1. EW  Camila Cabello: Camila
2. (1)   Ed Sheeran: ÷ (divide) (op ruim 35%)
3. (2)   Lil’ Kleine: Alleen (op ruim 12%)
4. (3)   Broederliefde: We Moeten Door
5. (16) JoeyAK: Luitenant

Na twee rustige weken begint 2018 nu eindelijk op gang te komen, want er zijn nog zeven andere nieuwe noteringen. Hier komen ze
#6 Kayak: Seventeen (zeventiende studioalbum, het eerste met de nieuwe zanger Bart Schwertmann), In de Vinyl 33 komt Seventeen binnen op de eerste plaats
#14 Kubbb3: Wir Werden Immer Mehr!
#35 Stef Bos: Kern
#55 RBDJan: King
#61 Joe Satriani: Waht Happens Next
#90 Axwell /\ Ingrosso: More Than You Know
#94 Shame: Songs of Praise

SINGLES

Sinds Leo Roelandschap alias Bizzey, in juni 2016 het trap collectief Yellow Claw verliet, gaat het hem voor de wind. Dertien hits scoorde hij alleen of met anderen, met als grootste hit ‘Merry’ met Nafraly Ramona en Hef, vorige week op de twintigste plaats.

Maar deze week overtreft Bizzey zichzelf, want met ‘Ja!’ feat. Kraantje Pappie, Chivv & Yung Felix komt hij binnen op de eerste plaats van de Single Top 100 en scoort daarmee zijn eerste #1-hit en dat geldt ook voor Chivv & Yung Felix. Voor Kraantje Pappie is ‘Ja!’ na ‘Handen Omhoog’ met Jan Smit in 2014, zijn tweede #1-notering.

SINGLE TOP 5

1. EW  Bizzey feat. Kraantje Pappie, Chivv & Yung Felix: Ja!
2. (2)   Ronnie Flex feat. Maan: Blijf Bij Mij (op bijna 12%)
3. (1)   Ed Sheeran/Beyoncé: Perfect
4. (3)   Ronnie Flex: 4/5
5. EW  Josylvio: Skittle Stacking

De dertiende plaats vorige week voor ‘Finesse (remix)’ van Bruno Mars feat. Cardi B, blijkt geen ongeluk te brengen. Het nummer, de 21e notering voor Mars, stijgt in de tweede week naar de negende plaats en levert hem zijn achtste top 10-notering op. Voor Cardi B is het haar eerste.

Naast een #1-album met Camila, krijgen ook nog de volgende twee tracks van het album van Camila Cabello een notering:
#73 Real Friends
#81 She Loves Control

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#24 Jacin Trill & Bokoesam: Nikes
#34 Lijpe & ISMO: Goud
#47 JoeyAK feat. Idaly & Boef: Balmain
#71 Zac Efron & Zendaya: Rewite The Stars
#79 Troye Sivan: My My My!
#80 Dua Lipa: IDGAF
#88 Joeyak feat. Sevn Alias, Vic9 & D Double: Karate
#91 Jerra feat. BKO: Bom
#92 Jason Derulo feat. French Montana: Tip Toe
#98 Kalvijn: Nu Al Miljonair

Tot zover deze Hitflits. Vandaag en morgen is er Eurosonic/Noorderslag in Groningen, met onder meer de bekendmaking van de Popprijs, live op radio, tv en internet. Daarna maken we ons op voor een nieuwe Megaman.