vrijdag 30 juli 2010

Hitflits: Caro Emerald een half jaar genoteerd

De zomerzon lijkt ons een beetje in de steek te laten, maar de zomerhit blijft maar aanhouden. Want wat een hit scoort Yolanda be cool feat. Dcup! Hun ‘We no speak Americano’ gaat ongehinderd een zesde week in bovenaan de Single Top 100. De enige bedreiging zou kunnen komen van de hoogste eersteweeks: ‘Next to me’ van Ilse DeLange dat binnenknalt op de vierde plaats. Toen Ilse vrijdagmiddag door haar promotor Gerard op de hoogte werd gebracht van de hoge binnenkomst van ‘Next to me’, nam ze daar geen wijntje, maar een beschuitje op!

Dan nog even een blik op de elf andere echte binnenkomers:

#49 Usher feat. Pitbull: ‘Dj got us falling in love’
#66 Lange Frans: ‘Ben mezelf’
#70 Jay Jay Bouwer: ‘Ik wil de hele zomer zonnen’
#73 Brandon Flowers: ‘Crossfire’ (deze week 3FM Megahit)
#80 Eliza Doolittle: ‘Pack up’
#89 Drake: ‘Find your love’
#90 Maroon5: ‘Misery’
#92 van Hoevelaak: ‘Kom bij mij’
#94 Jamaica: ‘I think I like U2’
#96 Phil Collins: ‘(love is like a) Heatwave’ (cover van Martha Reeves & the Vandellas)
#97 N.E.R.D. feat. Nelly Furtado: ‘Hot-n-fun’

herhaling

Alvorens we ons storten op een rustige albumlijst, nog even aandacht voor een hit op herhaling. Normaal gesproken zijn het nummers die kort daarvoor in de Single Top 100 hebben gestaan zoals ‘Levenslang’ van Wesley (deze week op #32) en ‘I need a dollar’ van Aloe Blacc (op #83). Maar deze week gaat er wel een heel vreemde notering op herhaling.

Op #82 komt ‘Sky and sand’ van Paul & Fritz Kalkbrenner opnieuw binnen. Het nummer stond vorig jaar zeven weken genoteerd met als hoogste notering #22. Waarom ‘Sky and sand’ nu op herhaling gaat, is voor ons alsnog een vraag. Weet jij misschien waarom, reageer dan op deze Hitflits. ‘Sky and sand’ is afkomstig van de soundtrack ‘Berlin calling’. In oktober komt Fritz Kalkbrenner met zijn eigen soloalbum ‘Here today gone tomorrow’.

aanvulling 31/7:
Hielke meldt ons dat de herhalingsoefening van ‘Sky and sand’ op #82 is te danken aan ‘A day in the park’, het dansfeest in het Amsterdamse bos, vorige week zaterdag met dj's als Roger Sanchez, Dennis Ruyter, Housequake, Joris Voorn én Paul Kalkbrenner. Hielke bedankt voor je reactie! Klik hier voor een foto én filmverslag van de dag. Overigens moeten het aantal weken en de hoogste plaats worden omgedraaid: 22 weken stond het nummer vorig jaar genoteerd en #7 was de hoogste notering.

De afgelopen twee weken waren we elders. Maar het maakt niet uit hoelang we wegblijven, want nog steeds voert ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald de de Album Top 100 aan. Het album staat nu een half jaar genoteerd, waarvan 24 weken (!) bovenaan. Ze heeft daarmee alle nationale en internationale records geboekt. En dat voor een debuutalbum!

Nog even de drie eersteweeks noteringen op een rijtje:
#4 Mooi wark: ‘X’
#29 Tom Jones: ‘Praise and blame’
#90 Magic numbers: ‘Runaway’

Tot zover deze Hitflits. Na het weekend melden we ons weer met een vernieuwde Megaman.