vrijdag 14 oktober 2011

Hitflits: Gotye feat. Kimbra even terug op #1; Ryan Adams scoort zijn beste album

Vorige week sprintte ‘Hou je dan nog steeds van mij’ van Jan Smit nog van de negentiende naar de eerste plaats. Het nummer weet echter niet langer dan één week die plaats vast te houden en verliest 40% ten opzichte van de nieuwe #1.

En die is niet helemaal nieuw, want ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra pakt na een afwezigheid van twee weken, zoals verwacht, de eerste plaats terug in de Single Top 100. De download van het nummer is sterker dan alle downloads + fysieke cd-singles van Jan Smit samen! ‘Somebody that I used to know’ staat nu voor de derde week bovenaan en dat kunnen er nog veel meer worden …

Als die volgende week niet weggekaapt wordt door ‘Video games’ van Lana Del Rey, dat na drie dagen dat het nummer gedownload kan worden, de hoogste eersteweeks is op #3. Het nummer was afgelopen week de 3FM Megahit, en ook andere radiostations hebben het op hun playlist gezet. Sindsdien vliegt het nummer door de downloadlijsten. Achter Lana Del Ray gaat de 24-jarige Amerikaanse Elisabeth ‘Lizzy’ Grant schuil, die in 2009 een album met dancenummers opnam onder haar eigen naam.

Drie weken geleden was de vaart er even uit van ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel. Nadat het nummer via 60 en 32 naar #18 was gestegen, bleef het daar staan. Vorige week kwam er weer beweging in en steeg het nummer naar de twaalfde plaats. Die beweging zet zich deze week voort, want ‘Ik neem je mee’ stijgt in de zesde week de top 10 en belandt op de zevende plaats.

En dat is een opsteker voor Gers Pardoel, die in mei ‘Morgen ben ik rijk’, zijn eerste single zag stranden op #61. Daarvoor stond hij wel twee keer in de top 10, maar dat waren nummers van en met anderen: ‘Broodje bakpao’ (#1 in 2009) van the Opposites & Sef en ‘Ik ga hard’ (#8 begin dit jaar) van the Partysquad & Adje & Reverse. Nu nog een notering voor het album ‘Deze wereld is van jou’ en 2011 kan niet meer stuk voor Gers! Op 4 november staat hij in het voorprogramma van een éénmalig concert van Guus Meeuwis in Paradiso in Amsterdam.

Als we een blik op de andere eersteweeks noteringen werpen, zit daar vooralsnog geen #1-kanshebber bij. Hier zijn ze:
#22 Byentl feat. Tarif: Maniac of love
#28 David Guetta feat. Usher: Without you
#45 Joe Goddard feat. Valentina: Gabriel
#71 Elvis Presley: Pocketful of rainbows (Spankox remix)
#72 Wesley Klein: Jij bent te gek voor mij
#74 Pioneers of love: Fear of heights
#78 de Sjonnies: Smurfenlied
#93 Roy Raymonds: Lalala liedje
#98 Olly Murs feat. Rizzle kicks: Heart skips a beat
#99 Nneke: Heartbeat
#100 Guus Meeuwis: Als ze danst

Over naar de albumlijst, waarin vorige week de zevende run bovenaan begon van ‘21’ van Adele. De zesde run, in september, duurde slechts één week, maar deze week boekt ze al weer een tweede week achter elkaar op de eerste plaats. In totaal staat het album nu voor de 29e week bovenaan de Album Top 100. De grote vraag is natuurlijk, pakt ze volgende week die 30e en evenaart ze daarmee ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald? Of is er nog een album dat net even sterker is. Ter info: ze heeft nog maximaal twee weken de vrije hand om het record van Caro te breken, want daarna is het de beurt aan ‘Mylo xyloto’ van Coldplay.

We hebben het hier al vaker gehad over de verrichtingen van Adele in het buitenland. Wereldwijd zijn er meer dan 10 miljoen stuks van verkocht, waarvan wij er ruim 200.000 voor onze rekening namen. In veel andere landen is ‘21’, weliswaar met andere aantallen, het bestverkochte album van het jaar. Daarnaast heeft ze bij ons met ‘Rolling in the deep’ de hit van het jaar te pakken.
In de Verenigde Staten van Amerika is dat nummer tot nu toe ook het meest gedownlooade nummer dit jaar en in Groot-Brittannië is dat ‘Someone like you’. Per saldo scoort Adele dus in beide landen het bestverkochte album én de bestverkochte single/download. We hebben nog een kleine drie maanden te gaan en als er geen acts zijn die het beter doen dan Adele nu, zal ze met dit dubbele hitfeit the Beatles evenaren. Die scoorden in 1964 zowel bij de Amerikanen als de Britten het bestverkochte album én single!

Hoewel ‘Ashes & fire’ van Ryan Adams op #2 binnenkomt, verkoopt bijna de helft minder dan ‘21’ van Adele. Maar dat deert Adams vast niet, want het album is wel zijn best genoteerde; tot deze week kwam hij niet verder dan de 37e plaats, in 2007 met ‘Easy tiger’. ‘Ashes & fire’ is zijn dertiende studioalbum in elf jaar tijd (!), dat zonder de invloed van de Britse folkzangeres Laura Marling heel anders had geklonken. Adams had de nummers al zo’n beetje af, toen producer Ethan Johns (zoon van zijn producer Glyn Johns), hem het album ‘I speak because I can’ van Marling stuurde. Adams was daar zo van onder de indruk, dat hij 80% van de nummers voor ‘Ashes & fire’ herschreef tot wat het nu zijn geworden. Voor Adams zelf was het een overwinning: het gaf hem weer zelfvertrouwen om goede nummers te schrijven. Op 4 november geeft Adams een concert in het Chassé theater in Breda.

En dan de andere eersteweeks noteringen deze week:
#8 Pete Philly: One
#12 Peter Gabriel: New blood
#14 Evanescence: Evanescence (in de Britse albumlijst kwam het afgelopen zondag op #1 binnen)
#17 Björk: Biophilia
#22 Tijl loves klassiek: De sleutel tot de schatkamer van de klassieke muziek
#29 Stef Bos: Minder meer
#35 Ralf: Moving on
#46 Ben Howard: Every kingdom
#54 Stef Ekkel: Gezelligheid kent geen tijd
#56 Renske Taminiau: Move me, tweede album van Nederlandse zangeres die haar studie geneeskunde opgaf voor een studie aan het conservatorium
#62 Jason Derülo: Future history
#64 Fatourmata Diawara: Fatou
#70 Mayer Hawthorne: How do you do
#74 Radiohead: TKOL rmx 1234567
#85 Joe Jonas: Fastlife
#90 Cliff Richard: Soulicious – the soul album
#99 Eric Vloeimans & Florian Weber: Live at the concertgebouw

Tot zover deze Hitflits. Na het weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman.

zondag 9 oktober 2011

Megaman bij week 41 – 8 oktober 2011

Welkom bij de Megaman, waarin Jan Smit weer een #1-hit scoort dankzij de cd-single, de coaches van the Voice harder onderuit gaan dan hun kandidaten, René Froger nog wel even doorgaat, Waylon (alleen) zingt over de liefde, Adele stemproblemen blijft houden, collega hit schrijft voor Wesly Bronkhorst en Chef ‘special zingt voor een goed doel. Dat en meer over de zestien eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Jan Smit weer #1 dankzij cd-single

Jan Smit: Hou je dan nog steeds van mij (1) *** eerste week op #1 ***

Na een voorzichtige start, vorige week op #19, stoot ‘Hou je dan nog steeds van mij’ van Jan Smit deze week door naar de eerste plaats, dankzij de fysieke cd-single, waarover zo dadelijk meer. Een betere aftrap had Jan zich niet kunnen wensen van zijn 15-jarig jubileum, dat over drie weken een vervolg krijgt met de dubbel-cd met bonus dvd ‘15 Jaar hits’, waarop al zijn #1-hits plus achttien bekende liedjes staan.

In de Download Top 50 zakt ‘Hou je dan nog steeds van mij’ van de 16e naar de 37e plaats, dus van de download hoeft Jan het niet te hebben. Nee, het is weer de fysieke cd-single die Jan een #1-hit oplevert. Begin dit jaar gebeurde dat met ‘Niemand zo trots als wij’ dat binnenkwam op de eerste plaats.

alles voor een #1-hit

Voor de cd-single van ‘Hou je dan nog steeds van mij’ is weer alles uit de kast gehaald. Er zijn twee versies, elk, met naast de videoclip, covers van anderen. Op de eerste cd-single staan de nummers ‘Amor amor amor’ (André Hazes), ‘Paradijs’ (Frank Boeijen) en ‘Zelfs je naam is mooi’ (Henk Westbroek). Op de tweede ‘Hollywood’ (Michael Bublé), ‘Quando quando quando’ (Tony Rensis) en ‘Wild montana skies’ (John Denver).

tweede gouden plaat

Beide cd-singles konden apart besteld worden, maar ook per twee. Dat hebben de fans massaal gedaan en zei zorgen er voor dat het nummer naar de eerste plaats stijgt. Daarnaast deed Jan de afgelopen week niet minder tien instores, waar de singles gesigneerd konden worden.
Het uiteindelijke resultaat is een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 10.000 cd-singles, die hem afgelopen vrijdag in het programma ‘Koffietijd’ werd uitgereikt door presentatrices Quinty Trustfull en Pernille la Lau. En daarmee krijgt Jan dit jaar zijn tweede gouden plak; de eerste was begin dit jaar voor de fysieke cd-single ‘Niemand zo trots als wij’, dat ook binnen één week goud was.

Jan Smit vs Marco Borsato

‘Hou je dan nog steeds van mij’ is de veertiende #1-hit voor Jan, waarmee hij nog twee verschilt met Marco Borsato, die er tot nu toe zestien scoorde. De eerste #1-hit van Jan was ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ dat hij scoorde in 1997 op elfjarige leeftijd. Op 31 december (hé, de trouwdag van René & Natasja Froger) zal Jan zijn 26e verjaardag vieren. Dat betekent dus dat Jan in ruim veertien jaar veertien #1-hits scoorde. Marco had daar iets meer dan veertien jaar voor nodig.

één van de drie

Doordat ‘Hou je dan nog steeds van mij’ vorige week nog alleen als download beschikbaar was, kwam het slechts binnen op de negentiende plaats. De sprong naar #1 deze week, is nog maar twee keer eerder gemaakt. De eerste keer was op 8 mei 1982: Nicole, winnares van het Eurovisie Songfestival met ‘Ein bißchen Frieden’. De tweede keer is ruim een jaar geleden, op 2 oktober 2010: Bruno Mars met ‘Just the way you are’. Het is pas de eerste keer dat Jan twee weken nodig had om de eerste plaats te bereiken. Acht keer was dat in één keer, drie keer in drie keer en één keer in vijf weken tijd.

Coaches the Voice gaan harder onderuit dan kandidaten

The voice of Holland: One thousand voices (9)

We verwachtten al dat ‘One thousand voices’ van The voice of Holland het niet langer dan één week zou volhouden bovenaan. Na de eerste week werd het nummer snel minder gedownload en namen Gotye feat. Kimbra met ‘Somebody that I used to know’ de koppositie weer over. Vanwege de fysieke cd-single en de instores van Jan Smit, moeten die even (een weekje) geduld hebben.
Dat ‘One thousand voices’ een klap zou maken naar de negende plaats, hadden zelfs wij niet verwacht. Hieruit blijkt nog maar eens wat de inpact van een tv-programma als ‘The voice of Holland’ kan hebben. Wellicht moeten ze het nummer gewoon wekelijks tonen, dan stijgt het misschien weer terug naar de eerste plaats. Als we de val van het nummer betrekken op kandidaten van the Voice, dan staan de coaches bovenaan. ‘When a man loves a woman’ van Ben Saunders zakte slechts naar de achtste plaats … De voorlaatste keer dat een nummer een duikeling naar de negende plaats maakte, was op 7 februari 2009: coaches Nick & Simon met
‘Vallende sterren’. Tja, wat wil je ook met zo’n titel!

René Froger gaat nog wel even door

René Froger: Ogen weer geopend (18) *** hoogste eersteweeks ***

Het is bijna een jaar geleden dat René Froger zijn vijftigste verjaardag vierde. Tevens scoorde hij toen met ‘’k Heb je lief’ zijn vijftigste hit (exclusief de hits met de Toppers) en kwam het album ‘’k Heb je lief – 50 jaar de muziek, m’n fans, het leven’ tot de derde plaats.

Maar na 5 november, wanneer hij zijn 51e verjaardag heeft gevierd, is het nog niet voorbij voor René. Op 31 december heeft hij weer een feestje te vieren, want dan is hij twintig jaar getrouwd met Natasja! En tussendoor, op 11 november, verschijnt ‘Froger’, zijn negentiende studioalbum. Dus van René zullen we nog heel wat horen!

LMFAO maakt sexy videoclip voor … vrouwen

LMFAO: Sexy and I know it (24)

In juli verscheen ‘Sorry for party rocking’, het tweede album van het Amerikaanse duo LMFAO. De eerste single, ‘Party rock anthem’ van LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock bereikte in juli de zesde plaats, staat deze week een half jaar genoteerd en blijft op #43 staan. De tweede single ‘Champagne showers’ verdween op 13 augustus na slechts zes weken de Single Top 100 met als hoogste notering #81. Gezien de binnenkomst van ‘Sexy and I know it’ op #24, zal dit nummer een langer verblijf kennen. De begeleidende videoclip is er geen met sexy vrouwen, maar met mannen die (aan vrouwen) willen tonen dat ze ook sexy zijn.

Waylon zingt (alleen) over de liefde

Waylon: The escapist (27)

Met een #8-hit (‘Wicked way’), een gouden album (‘Wicked ways’), beide in 2009, en een platencontract van Motown op zak, is je kostje nog niet gekocht. Zo ondervond ook Willem Bijkerk oftewel zanger Waylon. Waylon: “Ik ben natuurlijk veranderd, zowel als persoon als artiest. Ik ben in een rollercoaster beland, heb een heleboel plekken gezien en veel mensen leren kennen, daarom heeft het ook even geduurd. De plaat is wel recht voor z’n raap, lekker rauw en zonder synthesizer.” Voor ‘After all’, zijn tweede album, had hij twee jaar nodig. Het album dat op 4 november verschijnt, is in vijf studio’s en drie landen opgenomen. De elf tracks op het album zijn volgens Waylon, stuk voor stuk een ode aan de liefde.

‘The escapist’ is de eerste single en gaat over het vast zitten in een verkeerde relatie, maar niet weten hoe je er uit moet komen. Waylon: “Ik wil in deze track de vluchtroute laten zien aan diegene, ik wil haar barmhartige Samaritaan zijn. Zij wéét dat er meer is in het leven, dat er een alternatief voor haar bestaat, maar moet nog overtuigd worden”.

druk

Een nieuw album en een tournee, Waylon heeft het er maar druk mee. En daar komen in januari nog de concerten bij met De Vrienden van Amstel live. Want naast Racoon, Trijntje Oosterhuis, Kane, Rowwen hèze en de Dijk, staat ook Waylon dan op het podium van Ahoy in Rotterdam.

Edsilia Rombley & Ruth Jacott komen elk met een nieuw album

Edsilia Rombley & Ruth Jacott: Uit het oog niet uit mijn hart (36)

‘Meer dan ooit’, het laatste album van Edsilia Francisca Rombley (Amsterdam, 13 februari 1978) stamt alweer uit 2007. Maar er is goed nieuws voor de fans, want Edsilia is druk doende met de opvolger en daarop gaat één van haar wensen in vervulling: het opnemen van een duet. Maar wie vraag je daar dan voor?

Tjeerd Oosterhuis, de man van Edsilia Rombley, kwam toen met het idee om Ruth Jacott (Paramaribo, 2 september 1960) te vragen. Edsilia en Ruth kennen elkaar al jaren, dus hebben samen een klik, vinden elkaar aardig en lachen heel wat af. Bovendien heeft Ruth, Edsilia altijd enorm geïnspireerd, dus de keuze lag voor de hand. Toen Ruth het verzoek dan ook kreeg, aarzelde ze geen moment. Vervolgens schreef Tjeerd Oosterhuis samen met Jochem Fluitsma het nummer ‘Uit het oog niet uit mijn hart’, dat gaat over vriendschap.

Inmiddels heeft Ruth Jacott, wiens laatste studioalbum in 2009 verscheen, ‘Passie’, laten weten ook met een nieuw Nederlandstalig album te komen, dat in 2012 kan worden verwacht.

Mike & Colin maken hun videoclips (bijna) in hun eentje

Mike & Colin: De klok tikt door (49)

Mike (Maikel Elchelsheim uit Nijmegen) & Colin (Colin Helkens uit Houten) zijn al zo’n 2,5 jaar samen met muziek bezig, scoorden vier hits, waarvan ‘Zo moet het blijven’ de grootste is: #20 in 2009. Hoewel hun schare fans groeiende is, brengt het nog niet genoeg geld in het laatje om goed van te kunnen leven. Op 29 september sleepten ze tijdens de BUMA NL awards, die voor ‘beste nieuwkomer’ in de wacht, dus wellicht dat de grote doorbraak aanstaande is.
‘De klok tikt door’ gaat over het leven en wat er allemaal met je kan gebeuren in je jeugd en in de tijd erna. Je wilt de tijd in je jeugd soms versnellen en op de momenten dat je merkt dat het allemaal te snel gaat wil je soms terug. Hoewel Colin wel eigen nummers schrijft, is dit geen nummer van het duo zelf, maar werd hun aangeboden door de platenmaatschappij. Wel zijn ze betrokken bij de totstandkoming van de videoclip, van idee tot het regelen van figuranten. Zelfs de montage doen ze zelf. Alleen voor het schieten van de plaatjes huurden ze mensen in.

Jolanda Zoomer is gelukkig

Jolanda Zoomer: Ik ben gelukkig zonder jou (61)

Vorig jaar zong Jolanda Zoomer nog ‘Ik wil zo graag altijd (met jou samen zijn)’ (#33)en ‘Weer in de wolken’ (#22) en nu ‘Ik ben gelukkig zonder jou’. Je vraagt je dan ook wat ze nu precies wil. Maar ja, het snel gaan in de liefde, vooral als daarover gezongen wordt! In juni bracht Jolanda het album ‘Verliefd voor altijd’ uit, waarop ‘Ik ben gelukkig zonder jou’ ook staat. Speciaal voor de single nam ze een andere versie op, die binnenkomt op #61.

Ik ben gelukkig zonder jou’ werd in 1966 een hit voor Conny van den Bos en kwam tot #14. In 1976 deed Bonnie St. Claire het nummer nog een keer over en strandde vijf plaatsen lager: #19. De tekst van het nummer is geschreven door Hannie S.R. Meijler, de moeder van Frits ‘Spits’ Ritmeester. Hannie schreef ook het nummer ‘Paleis met gouden muren’, dat in 1965 werd opgenomen door Conny van den Bos en ‘Ik wil niet meer! (Barbie)’ door Leontien Snel. Daarnaast schreef Hannie kinderboeken, teksten voor tv-programma’s en was tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet. In 3 oktober 2008 overleed ze op 88-jarige leeftijd.

Adele blijft kampen met stemproblemen

Adele: Rumour has it (73)

‘Ik ben heel bedroefd en ik maak me grote zorgen’, schrijft Adele op haar website. ‘Ik heb weer problemen met mijn stem. Het is belachelijk, ik weet het. Ik kan het zelf ook niet geloven. Ik volg al het advies van mijn artsen op, maar het lijkt allemaal niet genoeg te zijn.’

Voor de tweede keer heeft Adele haar Amerikaanse tournee moeten afzeggen. Begin dit jaar ging het om een griepje die op haar stembanden sloeg. Vervolgens werd er een slijmvliesontsteking in haar strottenhoofd geconstateerd. Een aantal keren was ze ineens haar stem kwijt en werden al haar Britse shows afgelast. Maar het ergste kwam toen er een bloeding op haar stembanden werd aangetroffen, waardoor ze volledig rust moest nemen. Na enige tijd pakte ze de draad weer op en vervolgde haar tournee. Maar ze raakte weer haar stem kwijt en kreeg weer een bloeding op haar stembanden. Nu moet ze voor langere tijd rust nemen, want anders loopt ze het risico dat ze haar stem voorgoed beschadigd.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor Adele. Van haar album ‘21’ zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen stuks verkocht, waarvan meer dan 1 miljoen digitaal in de Verenigde Staten van Amerika. In ons land, waar het album deze week de koppositie terug pakte in de Album Top 100, waar het nu in totaal voor de 28e week staat, gaat de teller van ‘21’ richting 300.000. Daar hebben al drie singles aan meegeholpen, en #4, ‘Rumour has it’ voegt zich daar deze week bij op #73. Net als Bruno Mars (zie onder #83) staat Adele deze week ook met vier nummers genoteerd. De andere drie zijn: ‘Someone like you’ (op #19), ‘Set fire to the rain’ (op #40) en ‘Rolling in the deep’ (op #45), alleen wel helemaal in haar eentje.

favoriet

Toen het album ‘21’ in januari uitkwam, werd ‘Rumour has it’ door velen bestempeld als één van de beste nummer van het album. Het was dus een kwestie van tijd dat het ook een single zou worden. Het zal echter niet de andere top 10-hits van het album achterna gaan. Overigens verscheen er pas deze week een videoclip bij ‘Someone like you’, dat begin dit jaar in de live uitvoering van de BRIT-awards, de eerste plaats haalde in de Britse hitparade. Die live versie is sindsdien meer dan 2 miljoen keer aangeklikt, de videoclip meer dan 7 miljoen!!!

Collega schrijft hit voor Wesly Bronkhorst

Wesly Bronkhorst: Jij en ik (77)

‘De lucht was blauw’ was in 2007 de eerste hit voor Wesly Bronkhorst en tot nu toe nog steeds zijn grootste: #31. Daarna volgden nog drie hits, maar geen daarvan kwam boven de 50 uit. ‘Jij en ik’, zijn nieuwe single en geschreven door Danny Lukassen, is goed ontvangen, waardoor het tij wellicht keert. Op 13 september werd de eerste single uitgereikt door presentatrice Judith Osborn, die Wesly nog kent uit de tijd dat hij nog optrad in Box party palace in Uitgeest. Aanvankelijk zou Rachel Hazes hem het cd-tje uitreiken, maar zij was verhinderd vanwege het overlijden van haar oma.

Amatorski zijn geen amateurs meer

Amotorski: Soldier (78)

In april werd ‘Soldier’ van Amatorski op vinyl uitgebracht ter gelegenheid van Record store day. Die dag, sinds 2010 op de derde zaterdag in april, is de dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om de kunst van muziek, de schoonheid van vinyl en de charme van de platenzaak te vieren. Daarnaast worden er op die dag exclusieve vinyl (!) platen verkocht. In Vlaanderen bereikte ‘Soldier’ de 33e plaats. Voor het eerst zal er dit jaar een tweede Record store day zijn, op 25 november, genaamd ‘Black Friday’, dat is de dag na Thanksgiving. Op die dag geen uitverkoop zoals in Amerika, maar wel exclusieve releases.

Amatorski is een band uit België dat bestaat sinds 2008, en vernoemd is naar het Poolse woord voor amateuristisch. Nadat ze in 2010 de finale hadden bereikt van ‘Human’s rock rally’, een tweejaarlijkse wedstrijd voor rockbands, georganiseerd door het Vlaamse weekblad Humo, was het snel gedaan met het ‘amateurisme’. Bekende namen die deze wedstrijd wonnen zijn: Novastar (in 1996), Das Pop (in 1998).
Alle vier de bandleden van Amatorski schreven mee aan ‘Soldier’, afkomstig van het tweede album ‘Tbc’, deze week binnen op #37. Dat album werd opgenomen in het Track Muziekcentrum in Kortrijk en in de slaapkamer van Inne Eysermans (zang, gitaar, piano, accordeon). De andere drie leden van Amatorski zijn Sebastiaan van den Branden (zang, gitaar), Hilke Ros (contrabas, synthbas) en Christophe Claeys (drums, vibrafoon, trompet).

Bruno Mars levert nummer voor een film

Bruno Mars: It will rain (83)

Hè, al weer een nieuwe single van Bruno Mars? ‘Marry you’ is net aan de opmars bezig, deze week gestegen naar #29, en nu komt hij al weer met ’It will rain’. Dat nummer staat echter niet, zoals ‘Marry me’ wel, op zijn album ‘Doo-wops & hooligans’, deze week op #26. ’It will rain’ is afkomstig van de soundtrack ‘The twilight saga: Breaking dawn - part 1’, waarop onder andere ook Christina Perri te horen is.

De film gaat bij ons op 18 november in première en is de vierde uit de reeks films gebaseerd op de boeken uit de Twilightreeks. ‘Breaking dawn (morgenrood)’ is het vierde boek. Vorig jaar stond Muse het nummer ‘Neutron star collison (love is forever)’ af voor ‘The twilight saga: Eclipse’, het derde deel van The twilight saga en bereikte er de 25e plaats mee. Kijken hoe hoog Bruno Mars komt.

Met de binnenkomst van ‘It will rain’ staat Bruno nu met vier nummers genoteerd. De andere drie zijn: ‘Marry you’ (op #29), ‘The lazy song’ (op #66) en ‘Lighters’ met Bad meets evil (=Eminem) (op #72). Hij is echter niet de enige, zie onder Adele op #73.

Keri Hilson gaat minstens voor platina

Keri Hilson feat. Nelly: Lose control (84)

Na Timbaland (twee keer), Kanye West & Ne-Yo en T.I., doet de 28-jarige Keri Lynn Hilson het op ‘Lose control’ met rapper Nelly. Het nummer is de voorloper van haar tweede album ‘No boys alllowed’, dat half december uitkomt. Van haar eerste album ‘In a perfect world’ zijn in de Verenigde Staten van Amerika ruim een half miljoen stuks verkocht, goed voor goud dus.

Dat moet met ‘No boys alllowed’ beter, zal Teri gedacht hebben, toen ze een keuze kon doen uit diverse producers. Naast Timbaland, Polow da Don en Danja, die ook aan het eerste album meewerkten, had ze voor ‘No boys alllowed’ de beschikking over onder anderen Jerry Duplessis, Ne-Yo en niet te vergeten het team van Stargate, dat verantwoordelijk is voor het huidige succes van Rihanna. Dus als ‘No boys alllowed’ (vreemde titel als je producers allemaal mannen zijn …), nu geen platina wordt!

Bouke gaat in 2012 optreden in Memphis

Bouke: I cry (85)

We dachten al, waar blijven de hits van Bouke Scholten dit jaar? Sinds 2007 is Bouke met één of meer hits aanwezig en in 2008 zelfs met vier. In mei verscheen zijn eerste Engelstalige album ‘For the good times’, dat geen hitsingles opleverde. Daar komt met ‘I cry’ verandering in, want het nummer komt binnen op #85 en levert Bouke zijn veertiende notering op.Vorig jaar heeft Bouke in Nashville twee nummers opgenomen, waarop hij begeleid werd door Glenn D. Hardin, voormalig pianist in de Elvis Presley TCB band. Volgend jaar zomer gaat Bouke weer terug naar Amerika, nu naar Memphis, de staat waar Elvis Presley, zijn grote voorbeeld, is geboren. Hij gaat niet alleen, maar met een schare (Nederlandse) fans en zal daar ook een optreden geven.

Chef’ special zingt voor het goede doel

Chef’ special: Thank life for … (89)

Sinds september mogen de vijf heren van Chef’special 1x per maand opdraven in De Wereld Draait Door om bij de items van die maand een passend muziekje te spelen. Het voordeel van de link met dit programma, is dat ze een nieuwe single ook direct kunnen laten horen aan het publiek. En zo mochten ze op 30 september een minuutje spelen van ‘Thank life for …’. Het gevolg, als met zo vele optredende artiesten in het programma, een notering in de Single Top 100, terwijl ‘Birds’, hun vorige single ook nog genoteerd staat: op #92.
‘Thank life for …’ is niet zomaar een single, maar eentje voor een goed doel: ‘Fight for cancer’. Na een oproep afgelopen zomer voor woorden en/of beelden over dierbaren, is er massaal gereageerd en zijn er duizenden bijdragen binnen gekomen. Uit deze bijdragen heeft de groep, met als rode draad ‘een ode aan het leven’, het nummer ‘Thank life for …’ geschreven. Regisseur Tim Oliehoek was verantwoordelijk voor de videoclip.

A-tif & Suggest hadden dezelfde droom

A-tif and Suggest: Game boy (98)

Vorig jaar juli deden A-tif & Suggest mee aan ‘Holland’s got talent’ met het zelfgeschreven ‘Nummer 1’, waarmee ze niet de eerste plaats bereikten, maar wel de halve finale. Voordat ze hieraan meededen waren ze al zo’n vijf jaar actief in de muziek. Het eerste optreden was in 2005 op de Kunstbende in Utrecht en een jaar later brachten ze hun eerste eigen show ‘Couscous & saté’.

Hoewel ze twee straten van elkaar woonden, kenden Atif (= Atif Hamdine, Rhenen, 15 december 1985) en Suggest (= Stefan L R Trommelen, Veenendaal, 21 maart 1986) elkaar niet. Totdat een goede vriend ze aan elkaar voorstelde, en de twee ontdekten dat ze beiden dezelfde droom hadden: muziek maken. In 2007 verscheen de eerste single ‘Je weet wat ik wil’ en met ‘Game boy’ zijn ze toe aan hun zesde single.

Nickelback komt met nieuw album

Nickelback: When we stand together (99)

Met ‘How you remind me’ (#17 in 2001), gaf de Amerikaanse rockband Nickelback haar internationale visitekaartje af. Daarna wisselden de hits zich af, maar allen kleiner dan ‘How you remind me’. Tot 2008, toen de groep twee keer achter elkaar de veertiende plaats bereikte, met ‘Rockstar’ en met ‘Gotta be somebody’. ‘When we stand together’, net binnen op #99, is hun twaalfde notering en afkomstig van het album ‘Here and now’, dat op 21 november verschijnt.

Maria Mena komt in november terug voor concerten

Maria Mena: Homeless (100)

De afgelopen weken was de Noorse zangeres Maria Mena in ons land om haar zesde album ‘Viktoria’ te promoten. Zo deed ze bij ‘Giel’ een akoestische versie van ‘Homeless’, haar nieuwste single en was ze te gast in ‘That’s life’. Mocht je dat allemaal gemist hebben, dan zij er vier herkansingen mogelijk. In november komt Maria terug voor concerten in Rotterdam (tijdens Songbird festival in De Doelen), Heerlen (in het Parkstad Limburg theater) en twee keer in Amsterdam (in Paradiso).

In tegenstelling tot haar vorige album ‘Cause and effect’ uit 2008, dat als thema boosheid had (op haar vorige relatie), gaat het op ‘Vikoria’, dat een verwijzing is naar haar tweede voornaam, over vergeven. Of er op ‘Viktoria’ ook zo’n grote hit staat als ‘All this time (pick-me-up-song)’ (#7 in 2008), is maar afwachten. In ieder geval start ‘Homeless’, haar achtste notering op dezelfde positie als ‘I’m in love’, dat twee jaar geleden uiteindelijk de 54e plaats bereikte.