zondag 9 oktober 2011

Waylon zingt (alleen) over de liefde

Waylon: The escapist (27)

Met een #8-hit (‘Wicked way’), een gouden album (‘Wicked ways’), beide in 2009, en een platencontract van Motown op zak, is je kostje nog niet gekocht. Zo ondervond ook Willem Bijkerk oftewel zanger Waylon. Waylon: “Ik ben natuurlijk veranderd, zowel als persoon als artiest. Ik ben in een rollercoaster beland, heb een heleboel plekken gezien en veel mensen leren kennen, daarom heeft het ook even geduurd. De plaat is wel recht voor z’n raap, lekker rauw en zonder synthesizer.” Voor ‘After all’, zijn tweede album, had hij twee jaar nodig. Het album dat op 4 november verschijnt, is in vijf studio’s en drie landen opgenomen. De elf tracks op het album zijn volgens Waylon, stuk voor stuk een ode aan de liefde.

‘The escapist’ is de eerste single en gaat over het vast zitten in een verkeerde relatie, maar niet weten hoe je er uit moet komen. Waylon: “Ik wil in deze track de vluchtroute laten zien aan diegene, ik wil haar barmhartige Samaritaan zijn. Zij wéét dat er meer is in het leven, dat er een alternatief voor haar bestaat, maar moet nog overtuigd worden”.

druk

Een nieuw album en een tournee, Waylon heeft het er maar druk mee. En daar komen in januari nog de concerten bij met De Vrienden van Amstel live. Want naast Racoon, Trijntje Oosterhuis, Kane, Rowwen hèze en de Dijk, staat ook Waylon dan op het podium van Ahoy in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten