vrijdag 14 november 2014

Hitflits : eerbetoon aan Rick Wright levert Pink floyd zesde #1-album op


Tijdens opnames van albums blijft er regelmatig materiaal liggen. Zo ook tijdens de opnames van The Division Bell van Pink floyd in 1994. Meer dan 20 uur materiaal werd vorig jaar en dit jaar opgepoetst en aangevuld met nieuw ingespeelde partijen. Uiteindelijk leidde het tot een volwaardig album, The Endless River, het vijftiende studioalbum van Pink floyd.
Uniek materiaal, het laatste met toetsenist Rick Wright (tweede van rechts), die in 2008 overleed. Niet verwonderlijk dus dat het album binnenkomt op de eerste plaats van de Album Top 100, waarmee Pink floyd het zesde #1-album scoort. Naast de cd, is het album ook uitgebracht op vinyl en scoort het ook een #1-plaats in de Vinyl Top 50.

TOP 5

1 .EW  Pink Floyd: The Endless River
2. EW  Foo Fighters: Sonic Highways
3. EW  Queen: Queen Forver
4. (4)   Kinderen voor Kinderen: Feest! Deel 35
5. EW  Armin Van Buuren: Armin Anthems – Ultimate Singles Collection

Lieve Schat van Frans Bauer zakt van de eerste naar de zesde plaats.

Naast een top 3 met alleen nieuwe noteringen, zijn er nog 15 andere eerste weeks noteringen:
#7 Nick & Simon: Christmas With … - It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
#12 Hennie Vrienten: En Toch …
#13 Musical: Moeder Ik Wil Bij De Revue
#26 Anneke Grönloh: Oeuvre
#31 Mirusha: My Favourite Things
#38 Machine Head: Bloodstone & Diamonds
#53 Röyksopp: The Inevitable End
#54 Zaz: Paris
#63 Whitney Houston: Whitney Houston Love: Her Greatest Performances
#65 George Baker: Seventy
#70 Antony and the Johnsons: Turning
#80 New Basement Tapes: Lost On The River

SINGLES

TOP 5

1. (1)   Mr. Probz: Nothing really matters to me (vijfde week)
2. (2)   Aronchupa: I’m an albatraoz
3. (3)   Ed Sheeran: Thinking out loud
4. (8)   David Guetta feat. Sam Martin: Dangerous
5. (4)   Meghan Trainor: All about that bass

Geen nieuwe noteringen bij de bovenste tien, dus over naar de belangrijkste stijgers:
#17 (46) Hozier: Take me to the church
#29 (39) Martin Garrix & Moti: Virus (how about now)
#42 (64) Gwen Stefani: Baby don’t lie
#44 (59) Calvin Harris feat. Ellie Goulding: Outside
#50 (67) Ariana Grande & the Weeknd: Love me harder (vanavond in the Voice)
#54 (66) Eelke Klein: Mitakes I’ve made
#70 (90) Lenny Kravitz: The chamber
#83 (98) Fox Stevenson: Sweets (soda pop)

Passenger evenaart Black eyed keys

‘Let her go’ van Passenger zakt een plaatsje en komt uit op #63. Niets bijzonders, ware het niet dat het nummer voor de 108e week in de Single Top 100 staat. ‘Let her go’ bereikt dat aantal in twee. Met 108 weken evenaart ‘Let her go’, ‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas, die dat aantal in 2011 in één run haalde. Volgende week zullen we zien of Passenger ook hen inhaalt.

Hier volgen alle eerste weeks noteringen:
#43 Danny de Munk: Ze wacht nog steeds op mij
#67 Mike & Colin: Je spookt door  mijn hoofd
#69 Meghan Trainor: Lips are moving
#71 Kensington: War
#72 Wesley Klein: Er is niemand zoals jij
#74 Yellow claw feat. Ayden: Till it hurts
#75 Lenie Gerrits: De rolleman
#76 Samantha Steenwijk: Lieveling, wat hou ik van jou
#87 Selena Gomez: The heart wants what it wants
#88 Pink Floyd: Things left unsaid
#98 Mark Ronson feat. Bruno Mars: Uptown funk
#99 Sam Smith: Latch (acoustic)
#100 Matt Simons: Catch & release

Van de dertien (!) eerste weeks noteringen, lichten we er alvast eentje uit en dat is #98: 
Iedere woensdagmiddag komen de 3FM dj’s bijeen om een nieuwe Megahit te kiezen. Zelden lag een 3FM Megahit meer voor de hand als de komende week: ‘Uptown funk’ van Mark Ronson feat. Bruno Mars. Sinds het nummer uit is, zijn alle dj’s er razend enthousiast over.

Aan het begin van het dj-overleg grapte Gerard Ekdom zelfs ‘dat er geen Megahit overleg nodig was, omdat ‘Uptown funk’ dat zou worden'. Dus wij durven nu al te schrijven dat Mark Ronson feat. Bruno Mars de komende week de Megahit hebben te pakken, ook al wordt dat officieel pas om kwart voor 5 vanmiddag bekend gemaakt in de ‘Coen & Sander Show’.


Dertien nieuwe noteringen in de Single Top 100, dat is in lange tijd niet voorgekomen, dus we moeten flink aan de bak dit weekend. Maar eerst storten wij ons op de zestien nieuwe noteringen in de Album Top 100. Het resultaat daarvan kun je morgen al zien op de nieuwspagina van 3FM, in de albumsnippers.

zondag 9 november 2014

Megaman bij week 45 – 8 november 2014

Mr. Probz blijft albatros ruim voor.

En verder in deze Megaman:
Isabella wil ook na Utopia verder met muziek, Eelke Kleijn kan zelf ook zingen, Jett Rebel doet het op zijn manier en de cassettes zijn terug!

Jett Rebel en ook Damien Rice niet. Beiden lukte het niet de eerste plaats van de Album Top 100 te veroveren. Wie wel? Je leest het in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Mr. Probz gaat nog steeds harder dan een albatros

#1 Mr. Probz: Nothing really matters        *** vierde week op #1 ***

Zonder enige moeite weet ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz de Zweedse albatros voor te blijven. ‘I’m an albatroaz’ van AronChupa blijft op #2 en boekt relatief een winst van zo’n 30%., maar is nog ruim verwijderd van de eerste plaats. 
‘Nothing really matters’ van Mr. Probz staat nu voor de vierde week bovenaan de Single Top 100. De voorlaatste keer dat een Nederlandse act minstens vier weken achtereen op #1 stond, is ruim vier jaar geleden. In maart 2010 voerde Jan Smit vier weken de hitlijst aan met ‘Leef nu het kan’. Mocht ‘Nothing really matters’ er ook een vijfde week bij aanknopen, dan moeten we nog verder terug in de tijd. Wellicht volgende week meer daarover.

‘Waves’ gaat nog jaren mee (4)

Het ziet er naar uit dat ‘Waves’ van Mr. Probz nu echt de langste tijd heeft gehad. In de 80e week (!), zakt het nummer naar de 26e plaats. Dat wil echter niet zeggen dat het over twee weken uit de Single Top 100 is verdwenen. We schatten in, zeker met het oog op de komende (feest)tijd, dat het nummer het einde van het jaar nog wel zal halen, want het wordt nog veel gestreamd.

uitgezwaaid

In de Amerikaanse Billboard Hot 100 is de opmars van ‘Waves’ gestuit. Het nummer blijft op de 22e plaats en een zittenblijver in deze lijst luidt meestal de week daarop een zakker in.  ‘Waves’ zal zich dus niet scharen bij de top 10 grootste hits door Nederlandse artiesten in de Amerikaanse hitparade. Bovenaan staat ‘Venus’ van Shocking blue (#1 in 1970), de tiende plaats is van ‘Little green bag’ van George Baker selection en ‘Deeper shade of soul’ van Urban dance squad, beide #21 in 1970 respectievelijk 1990.

Isabella wil (nog) meer zingen

#42 Isabella: Wanneer verlaat je mij                                                      *** hoogste eerste weeks ***

Tien weken geleden boekte Isabella ook al de hoogste eerste weeks, alleen was dat wel 41 plaatsen hoger! Op 30 augustus kwam ‘Ik ben je prooi’ van haar en Wolter Kroes binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. De week daarop zakte het nummer naar de 45e plaats en daarna was het verdwenen. Blijkbaar heeft ze de smaak te pakken, want ze nam het nummer ‘Wanneer verlaat je mij’ op, en scoort daar nu solo mee. Wij vermoeden echter dat het nummer het nog korter zal voldhouden dan ‘Ik ben je prooi’.

één van de vier

Isabella Smit (Amsterdam, 15 juli 1982), rondde vorig jaar opleiding hbo verpleegkunde af. Sinds 31 december verblijft ze in een loods op het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum Crailo in de gemeente Laren voor het SBS6-programma Utopia. Ze  houdt van muziek, toneel en cabaret en heeft zich opgegeven voor Utopia omdat ze erg veel houdt van avonturen. Isabella is één van de vier bewoners die er sinds het begin nog inzit.

schilderij

In juni heeft mede bewoonster Nicoline Smalbraak op verzoek van een kijker het schilderij De Kloof gemaakt, die er € 250,-- voor heeft betaald. Een poster van het schilderij is nu te koop voor € 20,--. Vervolgens heeft Isabella daar een gedicht bijgeschreven. Beide vormen de basis voor de tekst van het nummer ‘Wanneer verlaat je mij’. Half oktober kreeg Isabella de muziek gemaild, waarop ze de tekst heeft ingezongen. Isabella wil na haar verblijf in Utopia meer nummers schrijven met de componisten. En misschien ook nog wel zolang ze daar nog zit.

geflopt

Pas geleden heeft bedenker John de Mol laten weten dat de Nederlandse Utopia, dat gepland stond voor één jaar, ook in 2015 doorgaat. De afgelopen week maakt het Amerikaanse tv-station Fox bekend, per direct met Utopia te stoppen, omdat er te weinig naar wordt gekeken. Te weinig is daar minder dan 2 miljoen kijkers.

Eelke Kleijn kan zelf ook zingen

#66 Eelke Kleijn: Mistakes I’ve made

Een jaar geleden verlengde de Rotterdammer Eelke Kleijn de zomer van 2013 met het nummer ‘Ein Tag am Strand’ (#18). Naast de instrumentale versie was er ook een vocale met zang van de Congolese zanger Tres:Or. Op ‘Mistakes I’ve made’ is het Eelke zelf die je hoort.

Ariana Grande komt naar Nederland

#67 Ariana Grande & the Weeknd: Love me harder

Aan haar eerste album Yours Truly, leverde Ariana Grande-Butera zes compositorische bijdragen. Voor haar tweede album My Everything waren dat er nog maar drie. Wat je dan nodig hebt om hits te scoren, zijn bekende tekstschrijvers. ‘Love me harder’ is van de hand van onder andere de Zweed Max Martin, de man achter het grote succes van onder andere the Backstreet boys en Britney Spears. Daarnaast schreef de Canadees Abel Tesfaye mee aan het nummer, beter bekend als the Weeknd.

Nederland

Aanstaande vrijdag beginnen de live shows van the Voice of Holland. Gewoonte getrouw mogen de deelnemers een nummer doen met een beroemde artiest. Dit keer is dat Ariana Grande, die dan tevens ‘Love me harder’, inmiddels haar vijfde hit dit jaar en elfde in totaliteit, zal zingen.

Jett Rebel doet het op zijn manier

#77 Jett Rebel: Pineapple morning

‘Tonight’ en ‘Louise’ zijn veel gedraaid op 3FM, maar een hit zat er voor beide nummers niet in. De nummers staan op het album Venus & Mars van Jelte Steven Tuinstra, oftewel Jett Rebel. Nu alle aandacht is gericht op Hits For Kids, zijn eerste volwaardige album, maken tracks ook meer kans op te scoren. Hits For Kids komt deze week binnen op de derde plaats van de Album Top 100. ‘Pineapple morning’ is daarvan de eerste single.

eigen manier

Jelte over het nummer: “Het gaat over een hele brakke ochtend, waar je helemaal gaar bent, een avondje te hard gegaan misschien. Droge bek. En dan vroeg in de ochtend, in de felle zon, een stuk ananas eet. Any how. Het nummer gaat ook over zelfvertrouwen. Ik doe het op mijn manier, en als je het beter weet, doe het dan lekker zelf.”

Fox Stevenson maakt een uitstapje

#98 Fox Stevenson: Sweets (soda pop)

In 2009 werd de toen 16-jarige Stanley Stevenson-Byrne opgemerkt door het Youtubekanaal Liquicity. Als Stan SB had hij diverse dubstep- en drum & bass nummers geproduceerd, waaronder ‘Cloudhead’. Vorig jaar koos de producer afkomstig uit het Britse Leeds, voor een andere naam: Fox Stevenson. ‘Sweets (soda pop)’ is geen drum ‘n bass nummer, maar progressieve house. Een uitstapje dus.

de cassettes zijn terug!

#100 Cazzette feat. Terri B!: Blind heart

Voor de tweede keer dit jaar scoort het Zweedse duo Cazzette, bestaande uit Sebastian Furrer en Alexander Björklund. In juni stond het duo met ‘Sleepless’ feat. the High twee weken op de 33e plaats. Tijdens optredens is hun handelsmerk de cassette, die ze dan op hun hoofd dragen.

De heren zingen niet zelf. Op ‘Sleepless’ lieten ze dat over aan the High, voor ‘Blind heart’ vroegen ze Terri B!. Terri Bjerre, zoals ze volledig heet, is niet zo onbekend als je zou denken. Ze heeft al zeker vijf hits gescoord, waarvan ‘Oh la la la’ van Eivissa het verst kwam: #33 in 1997. Ze was niet alleen één van de twee zangeressen van Eivissa, ze is ook één van de schrijvers. Terri is geboren in Washington D.C. Doordat haar ouders in het Amerikaanse leger zaten, belandde ze in Duitsland. Daar startte in 1997 haar carrière bij Eivissa. Terri vind je terug op diverse podia, als dj of zangeres, met beroemde dj’s, als Tiësto en David Guetta.