zondag 9 november 2014

Mr. Probz gaat nog steeds harder dan een albatros

#1 Mr. Probz: Nothing really matters        *** vierde week op #1 ***

Zonder enige moeite weet ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz de Zweedse albatros voor te blijven. ‘I’m an albatroaz’ van AronChupa blijft op #2 en boekt relatief een winst van zo’n 30%., maar is nog ruim verwijderd van de eerste plaats. 
‘Nothing really matters’ van Mr. Probz staat nu voor de vierde week bovenaan de Single Top 100. De voorlaatste keer dat een Nederlandse act minstens vier weken achtereen op #1 stond, is ruim vier jaar geleden. In maart 2010 voerde Jan Smit vier weken de hitlijst aan met ‘Leef nu het kan’. Mocht ‘Nothing really matters’ er ook een vijfde week bij aanknopen, dan moeten we nog verder terug in de tijd. Wellicht volgende week meer daarover.

‘Waves’ gaat nog jaren mee (4)

Het ziet er naar uit dat ‘Waves’ van Mr. Probz nu echt de langste tijd heeft gehad. In de 80e week (!), zakt het nummer naar de 26e plaats. Dat wil echter niet zeggen dat het over twee weken uit de Single Top 100 is verdwenen. We schatten in, zeker met het oog op de komende (feest)tijd, dat het nummer het einde van het jaar nog wel zal halen, want het wordt nog veel gestreamd.

uitgezwaaid

In de Amerikaanse Billboard Hot 100 is de opmars van ‘Waves’ gestuit. Het nummer blijft op de 22e plaats en een zittenblijver in deze lijst luidt meestal de week daarop een zakker in.  ‘Waves’ zal zich dus niet scharen bij de top 10 grootste hits door Nederlandse artiesten in de Amerikaanse hitparade. Bovenaan staat ‘Venus’ van Shocking blue (#1 in 1970), de tiende plaats is van ‘Little green bag’ van George Baker selection en ‘Deeper shade of soul’ van Urban dance squad, beide #21 in 1970 respectievelijk 1990.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten