vrijdag 25 juni 2010

Hitflits: WK-single Jan Smit redt het (nog) niet

De laatste dagen zag het er even naar uit dat Jan Smit alsnog de eerste plaats zou pakken met ‘Terug in de tijd’. Dankzij de speciale WK-versie van ‘Terug in de tijd’, die sinds afgelopen dinsdag alleen als download verkrijgbaar is, werd de afstand met de #1 (waarover zodadelijk meer) kleiner en kleiner. In de Download Top 50 komt de WK-versie binnen op de zevende plaats, maar dat is te weinig om in combinatie met de fysieke cd-single, de eerste plaats te halen. Het verschil met de Australiërs van Yolanda be cool feat. Dcup met ‘We no speak Americano’ is precies 10%. En dus hebben we weer een nieuwe #1 in de Single Top 100. Het is de eerste #1 van een Australische act sinds ‘Sweet about me’ van Gabriella Cilmi in 2008.

Tot 2000 konden we niet om hen heen. Ze scoorden de ene na de andere hit, waaronder de #1-hits ‘Boom! Boom! Boom! Boom!’ (in 1998) en ‘We’re going to Ibiza’ (in 1999). Wie anders dan de Vengaboys, een dancegroep ontsproten aan het brein van dj Wessel van Diepen. Sinds 2007 werken ze een comeback en deze week resulteert dat in de single ‘Rocket to Uranus’, waaraan zelfs blogger Perez Hilton meewerkt. Het nummer, hun twaalfde notering, komt binnen op de zevende plaats en is de hoogste eersteweeks.

‘The girl you lost to cocaine’ kwam in 2008 niet verder dan de elfde plaats. Dat dreigde ook even te gebeuren met ‘Clap your hands’ van Sia, maar deze week boekt het nummer genoeg winst om van een top 10-notering te spreken, want het stijgt vier plaatsen naar de tiende plaats. Daarmee scoort Sia haar eerste top 10-hit. Haar album ‘We are born’, deze week nieuw op #13 in de Album Top 100, blijft daar net buiten.

De andere binnenkomers op een rijtje:
#32 Glennis Grace: ‘Als je mij weer aankijkt’, mede geschreven door Jaap
#60 Miss Montreal: ‘Swing the night away’
#73 Jettie Pallettie: ‘Suikerbossie’, op de melodie van ‘Sari Marijs’
#76 Ricky L feat. Mick: ‘Born again’
#80 Charlotte: ‘Moeder aarde’
#82 K-liber4life: ‘Drop die beat’
#85 Kleintje pils: ‘Oh Nederland – oh oh oh!’, op de melodie van ‘Sweet Caroline’
#87 Armin van Buuren: ‘Full focus’
#88 Ginger Ninja: ‘Sunshine’
#93 Joly & Terry West: ‘Magdalena’
#94 Justin Bieber feat. Jaden Smith: ‘Never say never’
#95 Sean Kingston feat. Justin Bieber: ‘Eenie meenie’
#96 Vedettes: ‘Ow wat een mooie goal’
#97 Tony Jordan: ‘Stop, stop, stop’

Zoals je ziet zijn er weer een paar WK-hits bijgekomen. Geen eersteweeks notering, maar een hit op herhaling hebben de Gebroeders Ko op #99 met ‘Vuvuzela’. De broers brachten het nummer vorig jaar september al uit en bereikten er de dertiende plaats mee. Meer over de WK-hits, in de nieuwe Megaman.

Ook in de Album Top 100 leek het er even op dat we een nieuwe #1 zouden kunnen begroeten. Dat had dan de musical Mary Poppins van de Nederlandse cast met Noortje moeten worden. Het album sprint nu in de tweede week van 91 naar #2, waarmee het ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ uit 2009 evenaart, dat ook de tweede plaats bereikte. De hoofdrolspeler uit beide casts werd gevonden na een zoektocht die door de AVRO tv werd uitgezonden. Het bestgenoteerde musical album van een Nederlandse cast is echter nog steeds ‘Mamma Mia!’ dat in 2004 binnenkwam op de eerste plaats.

Geen musicalalbum op #1 en ook ‘Colorblind’ van Alain Clark stijgt niet terug naar #1, maar zakt van de tweede naar de vierde plaats. Daar tussenin staat ook niet Caro Emerald, maar komt ‘Recovery’ van Eminem, het vervolg op ‘Relapse’ uit 2009 binnen.

En dus blijft ook deze week, in totaal voor de negentiende week (!),‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald de onbetwiste #1 in de Album Top 100. Zij is nu nog één week verwijderd van het record van twintig weken in 1995 door André Rieu met ‘Strauß & Co.

Naast ‘Recovery’ van Eminem op #3, komt er nog een album de top 10 binnengeknald. Op de achtste plaats debuteren Sticks & A.r.t. met ‘Alledaagse waanzin’. Hoewel debuut, het album is het derde van Sticks, dat het alter ego is van Junte Uiterwijk van de hiphopgroep Opgezwolle. Vorig jaar bereikte ‘Fakkelteit’ van Sticks & Delic de zevende plaats. Sticks maakte het album ‘Alledaagse waanzin’ met A.r.t. (=Ali Reza Tahoeni), producer van de Fakkelbrigade. De titel ‘Alledaagse waanzin’ is gebaseerd op de verhalenbundel ‘Tales of ordinary madness’ van Charles Bukowski en vertelt de verhalen over de alledaagse keuzes en gedachten van Sticks.

Het restant eersteweeks noteringen, naast niet minder dan zeven titels die op herhaling gaan, zijn:
#13 Sia: ‘We are born’
#27 Monique Smit: ‘Verder’
#42 Miley Cyrus: ‘Can’t be tamed’
#44 Gaslight anthem: ‘American slang’
#57 Ozzy Osbourne: ‘Scream’
#75 Stromae: ‘Cheese’
#76 Macy Gray: ‘The sellout’
#77 Steve Miller Band: ‘Bingo!’
#79 Queen and Ben Elton: ‘We will rock you’, the music from The rock theatrical

We gaan een zeer warm weekend tegemoet. Maar maak je geen zorgen, na het weekend staat er weer gewoon een nieuwe Megaman voor je klaar. Daarvoor zoeken we wel even de koelte op!

zondag 20 juni 2010

Megaman bij week 25 – 19 juni 2010

In deze Megaman krijgen Marco en Guus hulp van een beessie, is het Oranje hitelftal bijna kompleet, kijkt Jan Smit achterom en vooruit, scoort Gerard Joling al weer een hit!, tovert Nike een hit voor Focus en halen Mike & Colin hun hit uit Zuid-Afrika. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Marco & Guus krijgen hulp van een beessie

Marco Borsato & Guus Meeuwis: Schouder aan schouder (1) *** derde week op #1 ***

Eigenlijk hadden we deze week een andere #1 verwacht. ‘We no speak Americano’ van Yolanda be cool feat. Dcup (deze week op #2) of eerder nog ‘Terug in de tijd’ van Jan Smit (binnen op #4). Maar tegen alle voorspellingen en verwachtingen in, blijft ‘Schouder aan schouder’ van Marco Borsato & Guus Meeuwis het bestverkochte nummer in zowel de Single Top 100 (derde week) als Download Top 50 (tweede week).

beessie

‘Schouder aan schouder’ is geen voetballied is, maar handig als reclamebureau TBWANeboko is, hebben ze het liedje gekoppeld aan de nieuwste reclamespot van Albert Heijn onder het motto ‘Albert Heijn staat achter Oranje’.

In de spot is filiaalmanager Harry te zien met twee grote beessie’s die het nummer inzetten. Vervolgens zingt iedereen het nummer mee, waaronder Guus Meeuwis. Betere reclame kan het nummer niet krijgen. En zolang Oranje doorgaat en de reclamespot dus te zien blijft, is de kans groot dat ‘Schouder aan schouder’ ook nog wel even bovenaan blijft staan. Nog even een correctie op vorige week waarin we melden dat Marco Borsato voor de derde keer terug naar #1 steeg met een nummer. Dit moest de vierde keer zijn, want we hadden ‘Dochters’ over het hoofd gezien. ‘Dochters’ kwam op 15 november 2008 binnen op #1, maar moest na vier weken drie #1-hits voor laten gaan: ‘Ayo technology’ van Milow, ‘Laat me alleen’ van Gerard Joling & Rita Hovink en ‘Step into the light’ van Red! Vanaf 3 januari 2009 stond ‘Dochters’ nog twee weken op de eerste plaats.

WK 2010 voetbalhits – tussenstand (2)

Ook de tweede wedstrijd tegen Japan eindigde in een overwinning voor Oranje met 1-0. Daarnaast is Nederland nu ook verzekerd van een plekje in de achtste finales. De wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Kameroen kan daar niets meer aan veranderen. En dus zal de Oranjekoorts alleen maar toenemen, en daarmee ook het aantal WK-hits. Deze week zijn het er al dertien, waarvan tien Nederlandse acts, waarmee het Oranje hitelftal bijna kompleet is. Hier volgt de voorlopige opstelling:

#7 (5) Kabouter Plop: ‘Voetbaldans’
#9 E.W. Gerard Joling: ‘Alweer een goal!’
#13 (20) Wolter Kroes: ‘Viva Hollandia 2010’
#29 (29) Hobbyisten: ‘Wij gaan door’
#47 (61) Max Jens: ‘We worden wereldkampioen (ole ole)!’
#57 (79) Max en Macy: ‘Als de leeuw weer brullen gaat, tweede track op ‘1001 nacht’
#60 (88) André Hazes en het Nederlands Elftal: ‘Wij houden van Oranje’
#70 E.W. Mooi wark: ‘We zingen en springen in ’t oranje rond’
#84 E.W. Alle 13 jaanke: ‘Doelpunt voor oranje’
#97 (21) Dikdakkers: ‘Ons Oranje’

Daarnaast zijn er nog de andere WK-liedjes:
#3 (4) K’naan: ‘Wavin’ flag (celebration mix)’, het WK lied van hoofdsponsor Coca Cola
#5 (8) Shakira feat. Freshlyground: ‘Waka waka (This time for Africa)’, het WK lied van FIFA, de wereldvoetbalfederatie
#48 H.H. Focus: ‘Hocus pocus’, wordt gebruikt in de Nike reclame

Jan Smit kijkt terug en vooruit

Jan Smit: Terug in de tijd (4) *** hoogste eersteweeks ***

Vorige week tipten we ‘Terug in de tijd’ van Jan Smit nog als zijn tiende achtereenvolgende #1-hit. Immers de single mét videoclip, is in een gelimiteerde oplage uitgebracht met een boekwerk van 24 pagina’s met zo’n vijftig privé-foto’s uit zijn jeugd. Voer voor de fans zouden we denken. (nog) Niet dus, want anders was het nummer wel op #1 binnengekomen in plaats van op de vierde plaats. Maar wat niet is kan altijd nog komen, want Jan is druk doende met een aantal instores langs Media Markt filialen waar het boekwerkje voor slechts € 2,-- te koop is.

vaderschap

Intussen is Jan ook druk bezig met de opnames van het TROS programma ‘Muziek op het plein’. En bereidt hij zich voor op het aanstaande vaderschap in november. Over de opvoeding heeft Jan al wel ideeën. Hij wil een voorbeeld nemen aan zijn eigen ouders. Jan: “Wat ik belangrijk vind is hoe ik zelf ben opgevoed, met duidelijkheid. Dit is wat je niet mag doen en dit is wat je wel mag doen.” Hij kijkt met plezier terug naar zijn eigen jeugd en wenst iedereen zo’n jeugd toe, dus ook zijn eigen kind.

Alweer een hit! voor Gerard Joling

Gerard Joling: Alweer een goal! (9)

“Een WK-hit scoren, was helemaal niet gepland. Het was een impulsief plan om ‘Alweer een goal!’ op te nemen”, laat Gerard Joling weten. Op de melodie van zijn #1-hit ‘Ik leef mijn droom’ schreven Allan Eshuijs en Tjeerd P. Oosterhuis een nieuwe tekst. Gerard: “Ik heb het nummer ingezongen om het Nederlands elftal te ondersteunen, zie het meer als een grapje, en heb niet de bedoeling een WK-hit te scoren. We zien wel wat er gaat gebeuren. Ik heb niets te winnen en niets te verliezen.”

Gerard Joling is geen echte voetbalfan, maar kijkt wel naar alle belangrijke wedstrijden. Tijdens het WK hult hij zich volledig in het oranje, zelfs zijn beddengoed is oranje, kompleet met toeters en bellen erop. Gerard, die dit jaar 50 jaar is geworden en 25 jaar in het vak zit, scoort met ‘Alweer een goal!’ zijn 55ste hit en éénentwintigste top 10-notering. Hij had nooit gedacht dat hij ooit een nummer over voetbal zou uitbrengen. “Kom ik toch nog met een voetbalplaat. Wie had dat ooit gedacht? ‘Hoe ouder, hoe gekker’, zeggen ze.” ‘Alweer een goal!’ is alleen als download uitgebracht.

Nu komt het er op aan voor Wesley

Wesley: Levenslang (30)

De eerste twee hits van Wesley, bereikten de eerste (‘You raise me up’) en tweede plaats (‘Een ongelofelijke droom’). Dat was nog vlak na zijn Popstars overwinning. We zijn inmiddels vier maanden verder en nu komt het er echt op aan voor de nieuwbakken vader, op 16 mei, van dochter Jailey. ‘Levenslang’ is zijn derde notering en de voorloper van het Nederlandstalig album dat in juli verschijnt.

Haley Williams solo succesvoller als met band

B.o.b. feat. Hayley Williams of Paramore: Airplanes (43)

In april scoorde Bobby Ray Simmons, Jr. (Decatur, Georgia, 15 november 1988), beter bekend als B.o.b. zijn eerste notering met ‘Nothin’ on you’ featuring Bruno Mars, dat tot #15 kwam. Bruno Mars kwamen we deze week al tegen op #91 samen met Travie McCoy en het nummer ‘Billonaire’ En ook B.o.b. gaat ‘vreemd’, want op ‘Airplanes’ doet hij het met Haley Williams, de zangeres van Paramore. Beide hits van B.o.b. komen van zijn debuutalbum ‘B.o.b. presents: The adventures of Bobby Ray’, dat in april werd uitgebracht. Op dat album staat nog een versie van ‘Airplanes’, ‘Airplanes II’ featuring Eminem & Haley Williams.

hoger dan met eigen band

Met haar eigen band Paramore lukte het Hayley Nichole Williams (Meridan, Mississippi, 27 december 1988) twee keer een notering te halen. Met ‘Misery business’ (#56 in 2008) en ‘Brick by boring brick’ (#95 begin dit jaar). Met ‘Airplanes’, dat binnenkomt op #43, boekt ze nu al een beter resultaat. Het is niet de eerste keer dat Haley haar stem leent aan een liedje van een ander. In 2006 deed ze dat aan October fall met het nummer ‘Keep dreaming upside down’. En vorig jaar zong ze mee aan het nummer ‘Tangled up’ van New found glory. Wellicht dat toen de vlam al oversloeg, want tegenwoordig gaat Haley met Chad Gilbert, gitarist van New found glory. In oktober 2009 maakten Haylee en Josh Farro, gitarist bij Paramore, bekend dat ze in 2007, een punt zetten achter een relatie van drie jaar.

Nike tovert hit voor Focus

Focus: Hocus pocus (48) *** hit op herhaling ***

Misschien is het gebruik van ‘Hocus pocus’ (#12 in 1971) in de WK 2010 Nike commercial ‘Write the future’ wel een voorbode van een lang verblijf van Oranje in dit voetbaltournee. Hoe verder onze jongens komen, des te langer blijft ‘Hocus pocus’ in de Single Top 100 staan. Hocus pocus’ is een compositie van Jan Akkerman en Thijs van Leer. Jan nam in 1971 het initiatief daartoe, toen hij in de wilde weg een gitaarrifje begon te spelen, waarna drummer Pierre van der Linden inzette en Thijs van Leer een stukje ging jodelen. Cyriel Havermans speelde toentertijd basgitaar.

Oorspronkelijk duurt het nummer 6:41 minuten op de elpee ‘Moving waves’. Op single verscheen een versie van 4:35 minuten, dat twee weken op #12 stond. Het succes van Focus waaide over naar, eerst het Verenigd Koninkrijk (#20) en vervolgens naar de Verenigde Staten van Amerika (#9), beide in 1973, waar de groep ook op tournee ging. Dankzij de commercial van Nike ging ‘Hocus pocus’ begin deze maand op herhaling op #57 in de Britse hitparade.

Dirk Meeldijk is toe aan nieuw album

Dirk Meeldijk: Jouw accordeon (53)

‘Jouw accordeon’ is alweer de zesde hit voor Dirk Meeldijk uit Hillegom. ‘Adieu adieu’, zijn voorlaatste hit, was tevens zijn grootste en bereikte in maart de zestiende plaats. ‘Jouw accordeon’ met accordeonist Bart, is de vierde single van zijn tweede album ‘Ik ben wie ik ben’, dat in 2009 werd uitgebracht.

Kylie Minogue nam single het laatst op

Kylie Minogue: All the lovers (61)

Het voorlaatste hitfeit van Kylie Ann Minogue (Melbourne, 28 mei 1968), was ‘Wow’, dat in 2008 de 36ste plaats bereikte. Voor echt grote successen van Kylie moeten we verder terug in de tijd. In 2004 bereikte ze met ‘I believe in you’ de veertiende plek en haar grootste notering, ook wereldwijd, was ‘Can’t get you out of my head’, dat op ruim 500 exemplaren na zelfs bijna de bestverkochte single van 2001 werd; #1 dat jaar was ‘Damn (I think I love you)’ van Starmaker.

Kylie, inmiddels 42 jaar, is met ‘All the lovers’ toe aan haar 33ste notering. Het nummer was het laatste nummer dat ze opnam voor ‘Aphrodite’, haar elfde studioalbum, maar koos ze tot eerste single. ‘Get outta my way’ wordt de volgende single. Voor ‘Aphorodite’ koos Kylie de in Parijs geboren producer Stuart Price, die zijn sporen heeft verdiend met producties voor onder anderen Missy Elliott, Gwen Stefani, Seal, Keane, the Killers en Madonna. Stuart en Kylie leerden elkaar kennen in 2009 tijdens een schrijfsessie in New York.

Tim Douwsma kan geen keuze maken

Tim Douwsma: Allebei (69)

Torn between two lovers’ zong Mary MacGregor al in 1977 en kwam er mee tot de elfde plaats. Daarin bezong ze het dilemma van het verliefdheid zijn op twee personen en niet kunnen kiezen tussen één van de twee. Ook in ‘Allebei’ van Tim Douwsma is dat het thema, en Tim blijft, zolang het kan, voor beiden kiezen. Omdat alle twee een deel van hem zijn. Tim werd bekend door zijn deelname in 2007 aan ‘So you wanna be a popstar’, waar hij vijfde werd. Op Sterren.nl heeft hij momenteel zijn eigen programma ‘Tim op Tilt’, waarin hij populaire Nederlandstalige video’s mag presenteren.

Drie keer is scheepsrecht voor ‘In de blote kont’

Mooi wark: We zingen en springen in ’t Oranje rond (in de blote kont) (70)

Ook Mooi wark levert een muzikale bijdrage aan het WK 2010. Daarvoor hebben de mannen hun grote klassieker ‘In de blote kont’ (#39 in 2007), van een nieuwe tekst voorzien. Het nummer heet nu ‘We zingen en springen in ’t Oranje rond (in de blote kont)’ en hopen dat het nummer na het WK bekend zal staan als landelijke voetbalklassieker. Het is nu de derde keer dat ‘In de blote kont’ een notering krijgt en telkens in een andere uitvoering. In 2008 namen ze het nummer op samen met de Lawineboys feat. DJ Roy en kwamen er mee tot #35, hoger dan hun eigen origineel dus.

Na het WK verschijnt ‘X’, het tiende studioalbum van Mooi wark.

Mike & Colin halen hit uit Zuid-Afrika

Mike & Colin: Alles is top! (73)

Volgende week is het precies een jaar geleden dat ‘Zo moet het blijven’, de debuutsingle van Mike (Maikel Elchelsheim uit Nijmegen) & Colin (Colin Helkens uit Houten) de twintigste plaats bereikte. Daarna volgde ‘Jij’, dat tot #40 kwam. Het is niet te hopen dat ‘‘Alles is top!’’ ook weer lager uitvalt, want het is een erg vrolijk, dat zijn oorsprong heeft in …

Zuid-Afrika

Het origineel van ‘Alles is top!’ is van Kurt Darren, de Marco Borsato van Zuid-Afrika en heet Af en af. Kurt nam het in 2008 op voor zijn album ‘Uit die diepte van my har’. Zelf kwam hij bij ons nooit verder dan #100, dat was in 2006 met ‘Meissie meissie’. Maar zijn composities worden regelmatig door Nederlandse tekstschrijvers gebruikt en van een eigen tekst voorzien en scoren dan wel. Tot nu toe al zo’n vier keer, met als meest succesvolle ‘Alles wat ik hebben wil’ dat een #10-hit opleverde voor Vinzzent. Ook Jan Smit nam nummers van Darren op voor zijn album ‘JanSmit.com’.

Brazilianen werken samen

Tiko’s groove feat. Mendonça do rio: Me faz amar (79)

Tiko’s groove, is de artiestennaam van Alex Sandro Gaspar, producer uit Brazilië. Zijn producties worden niet door de minste dj’s gesteund, zoals Roger Sanchez, Erick Morillo en Fat boy slim. De andere muzikant op ‘Me faz amar’ heet Mendonça do Rio, komt ook uit Brazilië en is vooral bekend van het nummer ‘Magalenha’ uit 2004. Vorig jaar brachten Gaspar en do Rio het nummer ‘Para sambar’ uit.

Gaat Ray van der Heiden Wesley achterna?

Ray van der Heiden: Geboren om bij jou te horen (83)

Vraagje: wat hebben Wesley Klein en Ray van der Heiden gemeen? Antwoord: beide zijn geboren in Leiderdorp. Wesley op 25 maart 1988, Raymond, zoals hij volledig heet, op 12 januari 1985. Daarnaast hebben ze nog één ding gemeen en dat is het Leids festival van het levenslied. In 2007 won Wesley het festival, een jaar later was het de beurt aan Raymond.

Voor Ray is het zingen begonnen na een avondje stappen, toen hij spontaan een nummer van René Froger begon te zingen. Dat viel zo in de smaak, dat hij direct een zanginstallatie aanschafte en is gaan oefenen. Het ene na het andere optreden volgde en na een optreden op de Beestenmarkt in Leiden op Koninginnedag werd het voor Raymond serieus. In 2008 nam hij zijn eerste nummers op. En op 30 augustus van dat jaar won hij het Leids festival van het levenslied met een liedje van René Froger. Na het zingen van covers komt Ray nu met het nummer ‘Geboren om bij jou te horen’, dat de voorloper is van een heel album, dat in augustus wordt uitgebracht. Met de binnenkomst van de single op #83 deze week is hij erg blij: “Daar kon ik alleen maar van dromen, nu is het werkelijkheid geworden.”

Alle 13 jaanke komt met twee singles

Alle 13 jaanke: Doelpunt voor Oranje (84)

Slim als ze zijn bij Alle 13 jaanke, hebben ze tegelijk twee nummers uitgebracht. ‘Playa’, dat ongetwijfeld hoge ogen gooit als het WK 2010 voorbij is. En ‘Doelpunt voor Oranje’, waarmee ze het elftal van Nederlandse WK-hits bijna kompleet maken. Voor een overzicht van alle elf, zie onder WK 2010 voetbalhits – tussenstand (2).

‘Doelpunt voor Oranje’ is inmiddels de vierde hit voor Alle 13 jaanke, dat gevormd wordt door Ciska Cigaret (Petra Schipperen, leadzang), Knee de Grote (Corné den Ridder) toetsen en zang en Guan ta na Mera (Gino Schipperen) zang en slagwerk. Overigens is er nog een nummer met dezelfde titel, ‘Doelpunt voor Oranje!’, met een uitroepteken (!) dus. Dat betreft een cover van ‘We no speak Americano’ van Yolanda be cool feat. Dcup, waarachter Edwin Evers zit.

Ruzie bracht Hurts bij elkaar

Hurts: Better than love (88)

Uit Manchester komt het duo Hurts, dat bestaat uit Theo Hutchcraft (zang) en Adam Anderson (synthesizer). De twee leerden elkaar kennen na een nietszeggende ruzie in een nachtclub van twee rivaliserende groepen. Buiten gekomen, kon Theo twee dingen doen: Adam zonder een aanwijsbare reden (nog) een klap verkopen of daarmee stoppen. Diezelfde gedachte schoot ook door het hoofd van Adam. Gelukkig kozen ze beiden voor het laatste, want anders hadden we nu niet het liedje ‘Better than love’ gehad. De jongens sloten vrede, kwamen aan de praat over muziek en besloten een duo te vormen. Toch verliep de samenwerking in het begin allesbehalve vlot. Vanwege hun beider achtergrond, hun ‘vrienden’ moesten niets van elkaar hebben, verliep het contact uitsluitend via internet. Ze concentreerden zich dan ook eerst op het maken van muziek in de hoop dat die vriendschap ook wel zou komen. Dat lukte en daarmee was Hurts geboren, een toepasselijker naam voor een band hadden ze niet kunnen kiezen! In september verschijnt hun debuutalbum.

Zanger Gym class heroes op het solopad

Travie McCoy feat. Bruno Mars: Billonaire (91)

Drie hits scoorde Gym class heroes, de laatste in 2008 met ‘Cookie jar’ feat. The dream (nee niet Rene Shuman & Angel-eye!), dat tot #85 kwam. Sindsdien hebben we niets meer van deze Amerikaanse groep vernomen. Maar volgend jaar komen ze met een nieuw album: ‘The papercut chronicles II’, het vervolg op ‘The papercut chronicles’ uit 2005. Tot volgend jaar heeft zanger Travis Lazarus ‘Travie’ McCoy (Geneva, New York, 5 augustus, 1981) dus de tijd voor andere projecten. ‘Billionaire’ feat. Bruno Mars is daar ééntje van en afkomstig van zijn soloalbum ‘Lazarus’, dat eerder deze maand verscheen.

Peter Hernandez (Waikiki, Hawai, 8 oktober 1985), oftewel Bruno Mars kennen we nog van ‘Nothin’ on you’ (#15 in april), dat hij maakte met Bobby Ray Simmons, Jr., beter bekend als
B.o.B., die we later nog zullen tegenkomen (zie onder #43).