zondag 20 juni 2010

Marco & Guus krijgen hulp van een beessie

Marco Borsato & Guus Meeuwis: Schouder aan schouder (1) *** derde week op #1 ***

Eigenlijk hadden we deze week een andere #1 verwacht. ‘We no speak Americano’ van Yolanda be cool feat. Dcup (deze week op #2) of eerder nog ‘Terug in de tijd’ van Jan Smit (binnen op #4). Maar tegen alle voorspellingen en verwachtingen in, blijft ‘Schouder aan schouder’ van Marco Borsato & Guus Meeuwis het bestverkochte nummer in zowel de Single Top 100 (derde week) als Download Top 50 (tweede week).

beessie

‘Schouder aan schouder’ is geen voetballied is, maar handig als reclamebureau TBWANeboko is, hebben ze het liedje gekoppeld aan de nieuwste reclamespot van Albert Heijn onder het motto ‘Albert Heijn staat achter Oranje’.

In de spot is filiaalmanager Harry te zien met twee grote beessie’s die het nummer inzetten. Vervolgens zingt iedereen het nummer mee, waaronder Guus Meeuwis. Betere reclame kan het nummer niet krijgen. En zolang Oranje doorgaat en de reclamespot dus te zien blijft, is de kans groot dat ‘Schouder aan schouder’ ook nog wel even bovenaan blijft staan. Nog even een correctie op vorige week waarin we melden dat Marco Borsato voor de derde keer terug naar #1 steeg met een nummer. Dit moest de vierde keer zijn, want we hadden ‘Dochters’ over het hoofd gezien. ‘Dochters’ kwam op 15 november 2008 binnen op #1, maar moest na vier weken drie #1-hits voor laten gaan: ‘Ayo technology’ van Milow, ‘Laat me alleen’ van Gerard Joling & Rita Hovink en ‘Step into the light’ van Red! Vanaf 3 januari 2009 stond ‘Dochters’ nog twee weken op de eerste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten