vrijdag 20 augustus 2010

Hitflits: Nederlanders komen met eigen ‘We no speak Americano’

Tot veler verrassing werkt de Twitter-actie van Dries Roelvink nog deze week door. Dries, die opgeroepen had zijn single ‘Alleen door jou’ te downloaden, en hem zo een #1-hit te bezorgen, blijkt toch populairder te zijn dan hij zelf had gedacht. Want hoewel hij riep: “volgende week zal het mij een rotzorg wezen als je de single illegaal downloadt, maar deze week legaal kopen!”, blijkt het nummer deze week toch genoeg gedownload te zijn om #1 te blijven in de Single Top 100. En daarmee snoert hij een belangrijk deel van de critici de mond, die riepen dat zo’n actie het failliet van de hitparade zou betekenen.

Met Dries nog steeds op #1 (het verschil met de #2 is bijna 24%) en de release vandaag van ‘Een nieuwe dag’ van Nick & Simon, ziet het er naar uit dat Yolanda be cool feat. Dcup waarschijnlijk niet weer #1 zullen komen met ‘We no speak Americano’. Het moet wel heel raar lopen als dat nummer van Nick & Simon volgende week niet #1 staat.

De enige echte binnenkomer bij de bovenste tien is ‘Bumpy ride’ van Mohombi, dat van 28 naar #9 stijgt.

zelfde methode toepassen

Terwijl ‘We no speak Americano’ van Yolanda be cool feat. Dcup stand blijft houden op de tweede plek, komt de opvolger al weer binnen. Alleen is die niet van de drie Australiërs, maar van twee Nederlanders: Tony Junior & Nicolas Nox. Zij pasten dezelfde methode als Yolanda be cool feat. Dcup toe: neem een oudje liedje, verknip dit wat en zet er een lekkere beat onder. Zorg ook nog even voor een grappige videoclip en een hit is zo geboren. Yolanda be cool feat. Dcup nam ‘Tu vuò fa' L'Americano’ uit 1958 van Renato Carosone onder handen.

Tony & Nicolas gingen nog wat verder terug en kwamen uit bij ‘Loesje’ van the Ramblers o.l.v. Theo Uden Masman uit 1939. Nadat 3FM dj Bart Arens het nummer vorige week woensdag liet horen, werd de sms en mail overstroomt met reacties. De dagen daarna bleef hij het nummer draaien en ook andere dj’s pikten het nummer op. Veel mensen kunnen het geknutsel van Tony & Nicolas wel waarderen, getuige de hoogste eersteweeks op #12.

Nog een hoge binnenkomer is er voor Frans Duijts met ‘Lach en leef je dromen’ op #18.

Ook voor Tim Knol is een Twitteractie gestart om ‘Sam’ op #1 te krijgen. Maar voorlopig moet Tim genoegen nemen met #32 voor het nummer dat de afgelopen week de 3FM Megahit was. Dit weekend staat hij op Lowlands.

En dan het restant binnenkomers:
#33 Robert Leroy: ‘Que je t’aime’
#42 Afrojack feat. Eva Simons: ‘Take over control’
#72 Locnville: ‘Sun in my pocket
#74 Mark Enthoven: ‘De havenblues’
#75 M’lissa: ‘Hopefully’
#83 Laidback Luke featuring Jonathan Mendelsohn: ‘Till tonight’
#87 Charlie Dee: ‘Have it all’
#99 Kensington: ‘Youth’

Over naar de albumlijst. Daarin blijft ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald voor de 27ste week de bovenste beste. Daar is echter één maar aan. Naast de reguliere Album Top 100 is er ook nog de CombiAlbum Top 100. Daarin staan de noteringen van alle albums, de gewone, de oudere (Backcatalogue Top 50 en de verzamelalbums (Compilation Album Top 30). En in die totale albumlijst moet Caro al zes weken genoegen nemen met een tweede plaats. #1 is al die tijd ‘Hitzone 54’ van Various artists in een verhouding 1:2, oftewel Caro verkocht de helft minder. Maar deze week zit ze het verzamelalbum op de hielen; het verschil is nog geen 2%. Daarvoor stond ze in totaal elf weken op de eerste plaats. Let wel, de totale albumlijst startte op 17 april van dit jaar, toen had het album al negen weken achter te rug bovenaan de reguliere albumlijst.

Terug naar de reguliere albumlijst, waar twee hoge eersteweeks noteringen zijn. Op #3 komt ‘Benny Blisto’ van Go back to the zoo binnen en een plaatsje hoger ‘The final frontier’ van Iron maiden. Het album van Iron maiden stond na het weekend even kort op #1, maar de #1-positie van Caro Emerals is niet echt in gevaar geweest. Een groep als Iron maiden moet het vooral hebben van het eerste moment dat een album uitkomt. ‘The final frontier’ is wel hun best genoteerde album. Tot deze week was dat ‘A matter of life and death’ dat in 2006 de zevende plaats bereikte.

In Frankrijk en Duitsland is het album van Caro uitgebracht, maar de Britten moeten nog even geduld hebben. Daar komt ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ op 4 oktober uit, op 20 september voorafgegaan door de single ‘Back it up’, waarvoor een nieuwe videoclip is gemaakt. In december doet ze daar dertien concerten samen met Katie Melua, die op hetzelfde label haar albums uitbrengt. En dus heeft Iron maiden ruim baan, om aanstaande zondag, hun vierde Britse #1-album te scoren.

Naast de twee genoemde hoge binnenkomers, is er voor de volgende albums ook nog een eersteweeks notering:
#15 Willem Barth: ‘WB’
#20 Ray Montagne & the Pariah dogs: ‘God willing and the creek don’t rise’
#55 David Gray: ‘Foundling’
#59 Isobel Campbell & Mark Lanegan: ‘Hawk’
#72 Jack Parrow: ‘Jack Parrow’
#98 Toppers: ‘Toppers in concert 2010’, #3, #3, #2, #2, #4, waren de noteringen van binnenkomst van de voorgaande Toppers albums sinds 2005. De editie uit 2007 behaalde zelfs de eerste plaats. Dan is #98 voor ‘Toppers in concert 2010’ wel erg mager. De reden zou kunnen zijn dat het album exclusief bij Blokker verkrijgbaar is en deze verkopen worden niet meegeteld voor de Album Top 100.

Er is van alles te doen dit zonnige weekend: Lowlands, Noorderzon, Sail. Of gewoon lekker van het mooie weer genieten. We hoeven ons dus niet te vervelen, maar maak je geen zorgen: na het weekend staat er weer een nieuwe Megaman voor je klaar met alle feitjes achter de hits van dit moment met alles over ‘Loesje’.

maandag 16 augustus 2010

Megaman bij week 33 – 14 augustus 2010

Welkom bij de Megaman, waarin Dries Roelvink een #1-hit wordt gegund, die Twa op de Nederlandse toer gaat, Lady Gaga gepasseerd wordt door Ke$ha, Bobby Hebb het nummer ‘Sunny’ niet zelf wilde opnemen en Handsome poets elke drie weken met een nieuw nummer komt. Dat en meer over de Single Top 100 van deze week.

Dries Roelvink wordt #1 gegund

Dries Roelvink: Alleen door jou (1) *** hoogste eersteweeks ***

“Maakt mij echt niet uit wat je van de single vindt, als je ‘m maar koopt. Help me nu aan mijn nummer 1-hit”, twitterde Dries Roelvink de afgelopen weken. Vierduizend legaal gedownloade exemplaren van zijn single zouden voldoende moeten zijn. Vervolgens maakte hij korte metten met critici. “Hitlijstmanipulatie? Mijn volgers kopen de single normaal. Volgende week zal het mij een rotzorg wezen als je de single illegaal downloadt, maar deze week legaal kopen!”

Dries Roelvink heeft begin januari goed opgelet. De heren van Jurk! riepen via twitter op om hun nummer ‘Zou zo graag’ te downloaden, hetgeen bij een #1-positie een gratis kaartje voor een Jurk!-concert opleverde. Dat lukte Jurk! zonder enige moeite. Dat leek Dries ook wel wat, want dan zou hij, ondanks dat hij al zo’n 26 jaar aan de weg timmert, eindelijk verlost worden van het imago van de b-artiest. Toen hij dan ook afgelopen vrijdag hoorde dat ‘Alleen door jou’ op #1 was binnen gekomen, is hij direct met kleren en al het zwembad in St. Tropez, waar hij verblijft, gesprongen en twitterde hij: “Nooit meer kan iemand zeggen dat ik een B-artiest ben. Hier heb ik het 26 jaar lang voor gedaan”. Zijn grote voorbeeld is waarschijnlijk Jeroen van der Boom, die jarenlang ook in het snabbelcircuit bezig was (en gezien werd als een b-artiest), maar in 2007 ineens doorbraak met de #1-hit ‘Jij bent zo’.

Alleen door jou’ is Dries zijn twaalfde notering in de Single Top 100 en zijn derde top 10-hit na ‘Ik kom eraan (Route du soleil)’ (#4) en ‘Doktersroman’ (#9), beide in 2007. Daarna probeerde hij het nog met andere singles, een film en een reallife soap. Of er nu veel verandert voor de als Andries Peter (Dries) Roelvink op 1 januari 1959 geboren Amsterdammer? Wij denken het wel, want afgezien van de twitteractie die veel sympathie opleverde (velen gunnen hem z’n #1-hit), is ‘Alleen door jou’ ook goed ontvangen. Daarmee verwachten we niet dat het nummer volgende week nog #1 zal staan, maar wel dat het nummer langer in de lijst zal staan dan menigeen zou verwachten.

2010 kan nu al niet meer stuk voor Dries Roelvink. Nu de #1-hit binnen is, kan hij zich volledig storten op de aanstaande bruiloft op 8 september aanstaande met zijn vriendin Honoria.

Mohombi deed mee aan Zweedse voorronde ESF

Mohombi: Bumpy ride (28)

Mohombi Moupondo, geboren in Stockholm, is kind van een Zweedse moeder en een Congolese vader. Met zijn broer DJO en Marcus Landström vormde hij de Avalon group, dat in 2005 deelnam aan Melodifestival, de Zweedse voorronde voor het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Big up’. Het trio eindigde zesde, Martin Stenmarck ging dat jaar met ‘Las Vegas’ voor Zweden naar het festival en eindigde in de Oekraïne negentiende. Avalon group deed aan nog meer festivals mee en bracht in 2007 het album ‘Afro-viking’ uit, dat hun succes bracht in Afrika. De beide broers werkten samen met Bob Sinclar en traden op met Ginuwine, Montel Jordan en Angie Stone.

Mohombi woont en werkt al weer geruime tijd in Los Angeles. En laat daar nou ook producer RedOne huizen! RedOne heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend met composities en/of producties voor en met Enrique Iglesias, Lionel Richie, Robyn, Akon, Pixie Lott en Lady Gaga (hij maakte onder andere de remix van ‘Just dance’). RedOne, wiens echte naam Nadir Khayat luidt, geboren in Marokko, maar net als Mohombi opgegroeid in Zweden, schreef voor hem de tracks ‘Miss me’ en ‘Bumpy ride’, de eerste releases op zijn label 2101 records.

die Twa op de Nederlandse toer

die Twa: Het gaat zoals het gaat (42)

Ze worden al een tijdje de Friese Nick & Simon genoemd en scoorden drie Friestalige hits. Maar de Friese taal bereikt niet iedereen en dat willen Krijn Dijkstra en Jacob Dijkstra, alias die Twa, wel. En dus komen ze nu met een Nederlandstalige single. ‘Het gaat zoals het gaat’, om ook de mensen die de Friese taal niet machtig zijn, voor zich te winnen. Dat gaat hen zeker lukken, en dan mogen Nick & Simon wel uitkijken! Maar Krijn en Jacob hebben ook aan de Friezen gedacht, want voor hen is er ook een Friestalige versie: ‘Frjemd sa as it rint’, afkomstig van het album ‘die Twa’ dat in april verscheen.

Rob Ronals even terug op tv

Rob Ronalds: Op de camping (45)

Op vrijdag de dertiende werd deze Single Top 100 bekend gemaakt en laat ‘Op de camping’ nu ook de dertiende notering zijn voor Rob Ronalds! De grootste hit uit de afgelopen acht jaar was ‘Haar rode lampie’ dat in 2008 de 27ste plaats bereikte. Pascal de Vormer, Jakob Hut en Ray Hardorff schreven dat nummer en zijn ook verantwoordelijk voor ‘Op de camping’. Never change a winning team dus!

In 2002 scoorde Rob een hitje met ‘Mariandel’ samen met AB Normaal. In die tijd werkte hij mee aan het programma ‘AB Normaal’, waarin een ‘konijn’ ranzige moppen vertelde en Rob af en toe een liedje zong. Sinds 23 juli is dat programma weer terug op de buis, nu op Comedy Central elke vrijdagavond. De kans is dan ook groot dat je Rob weer z’n oude hit hoort zingen. Overigens zijn het wel herhalingen, want je moet er toch niet aandenken ...

Neven bundelen krachten

Stefan & Patrick Dano: Onbereikbaar (61)

Naast het duo dat hij vormt met zijn neef Patrick, maakt Stefan Dano (= Stefan van de Hout) ook nog deel uit van de coverband That’s it. Twee jaar geleden scoorde die band een hit met het nummer ‘Dos ojos …’ (#63). Voor Patrick Dano (= Patrick Huijbregts), is het dus de eerste keer dat hij in de Single Top 100 staat. Patrick, afkomstig uit Tilburg, deed de tweede stem tijdens de deelname van zijn broer aan diverse talentenjachten. Nadat de twee in 1994 en 1995 op het festival van het levenslied in Tilburg de derde respectievelijk tweede plaats haalden, is Patrick solo verder gegaan. En het jaar daarop leverde het hem gelijk de eerste plaats op! Na deelname aan de Soundmixshow van Henny Huisman is het balletje verder gaan rollen met optredens in België en Duitsland. Stefan is in het dagelijks leven buschauffeur in Tilburg en wordt ook wel de zingende buschauffeur genoemd. Op 11 juni hebben de neven hun vijftienjarig jubileum gevierd, waar anders dan in Tilburg.

Onbereikbaar’ is de Nederlandstalige versie van ‘Umbrella’, niet de uitvoering van Rihanna, maar die van the Baseballs.

Remco van Veld is 4x recordhouder onafgebroken zingen

Remco van Veld: Papa (69)

Remco van Veld (Utrecht, 20 maart 1972), zingt al zijn hele leven. In het begin nummers van Cliff Richard en André Hazes, later veel après-ski en eigen nummers. Ook maakte hij vertalingen van bekende hits, zoals ‘Moment like this’ van Kelly Clarkson dat werd ‘Moment zoals dit’. Daarnaast heeft Remco een soap geschreven voor de lokale tv en daar ook zelf in meegespeeld. Landelijk werd hij bekend door vier keer in het Guinness book of records te komen door onafgebroken te zingen. De eerste keer 20 uur, de tweede keer 32,5 uur, vervolgens 50 en de laatste keer 51,5 uur. Je verwondert je er over, dat hij daarna nog steeds graag zingt! ‘Papa’ is geen cover van de gelijknamige hit van Stef Bos, maar een eigen nummer van Remco.

Franky Falcon helpt mensen met een handicap

Franky Falcon: Jij alleen (79)

Franky Falcon (46), viert volgend jaar zijn twintigjarig jubileum. Zijn echte naam luidt Frans Valkenburg, afkomstig uit de wijk Deuteren in ’s-Hertogenbosch. Pas op zijn 27ste begon hij met zingen, waar anders dan op een bruiloft van zijn neef. Daarvoor speelde hij al wel op een drumstel, thuis en bij de harmonie. Midden jaren ’90 had Frank zoveel optredens, dat hij het een tijdje rustiger aan moest doen. Daarop heeft hij twee jaar een café in Deuteren gehad.

Zingen is zijn grote hobby, maar niet zijn belangrijkste inkomstenbron. Overdag werkt hij bij de Weener groep, een bedrijf dat bemiddelt voor mensen met een handicap naar geschikt werk. Frank is daar groepsleider op de afdeling verpakkingen. Daarnaast volgt hij twee dagen in de week een cursus maatschappelijk werk/psychologie. Voorheen schreef hij zijn eigen nummers, maar door tijdgebrek laat hij dat nu over aan Mario Veltman en Waylon van de Heijden oftewel Dj Goldfinger, die ook accordeon speelt op ‘Jij alleen’.

Ik ben Jordy van Loon is vergezochte titel

Jordy van Loon: Ik ben Jordy van Loon (89)

Twee jaar geleden debuteerde de toen nog vijftienjarige Jordy van Loon met ‘Verliefdheid’ dat dankzij 3FM Serious Request de eerste plaats haalde. Vervolgens kwam Jordy een half jaar daarna met ‘Een kusje voor jou’ dat nog tot #13 kwam. Het is dus alweer een jaar geleden dat we iets van Jordy vernamen, en de oorzaak ligt onder andere in het feit dat hij sinds kort de baard in de keel heeft.

De meeste zangers passen dan hun repertoire aan, maar dat geldt niet voor de inmiddels zeventienjarige Jordy van Loon. Hij zingt nog op dezelfde manier. Net als ‘Verliefdheid’ is ‘Ik ben Jordy van Loon’ een van oorsprong Italiaans nummer, ‘Eh Cumpari’ uit 1953 gezongen door de Amerikaanse zanger Julius La Rosa. Van oorsprong is het een Italiaanse traditional, dat door La Rosa en Archie Bleyer werd aangepast en in Amerika zelfs de tweede plaats bereikte.


Het liedje gaat over het geluid dat muziekinstrumenten maken en is bijna letterlijk vertaald door Jan Zwarteveen en Anna Jacoba Boelez. Alleen de titel hebben ze zelf verzonnen. ‘Eh cumpari’ betekent zoiets als hé makker, maar dat was natuurlijk niets voor Jordy en dus werd het ‘Ik ben Jordy van Loon’, dat alleen in het begin voorkomt. Maar laten we wel zijn, die titel slaat natuurlijk nergens op, want het nummer gaat helemaal niet over Jordy. In juni werd ‘Eh cumpari’ gebruikt in een reclamespot van Rexona, één van de sponsors van het WK 2010. ‘Ik ben Jordy van Loon’ zou al in januari zijn opgenomen, maar waarom wordt het dan nu pas uitgebracht en niet eerder dit jaar?

Jordy probeert ook voet aan de grond te krijgen in Duitsland en komt binnenkort met een Duitse versie van ‘Een kusje voor jou’. De Nederlandse markt is ook nog niet van hem af, want later dit jaar komt Jordy met zijn tweede album.

Hoewel de tekst van ‘Ik ben Jordy van Loon’ niets van doen heeft met de persoon die het zingt, hebben we toch even de hits op een rijtje gezet waarbij het liedje wel verder ingaat op de persoon die het zingt:
1973: Gerrit Dekzijl: ‘Ik ben Gerrit’ (#6 in 1973)
1982: Joep Meloen: ‘Ik ben Joep Meloen’ (#4 in 1982), typetje van André van Duin
2005: Happi: ‘Ik ben Happi’ (#29 in 2005), Nederlandstlalige versie van ‘Ich bin Schnappi’ van Schnappi (#1 in 2005)
2007: Mega Mindy: ‘Ik ben Mega Mindy’ (#40 in 2007)
2009: Rachid: ‘Ik ben Rachid’ (#17 in 2009)

Lady Gaga gepasseerd door Ke$ha

Taio Cruz feat. Ke$ha: Dirty picture (90)

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling van Taio Cruz (geboren als Adetayo Ayowale Onile-Ere in Londen), om ‘Dirty picture’ met Ke$ha op te nemen. Hij had het nummer geschreven met zangeres Lady Gaga in gedachten. Maar toen toen Dr. Luke het nummer hoorde, raadde hij hem Ke$ha aan. Dr. Luke had al eerder samengewerkt met Ke$ha in het nummer ‘Tik tok’, dus zijn keuze lag wel voor de hand. Luke heeft als medeschrijver en/of producer ook de hand gehad in hits van Kelly Clarkson, P!nk, Katy Perry, Flo rida en Britney Spears, dus die zal het weten, dacht Cruz.

Ke$ha (werkelijke naam Kesha Rose Sebert, afkomstig uit Nashville) scoort met ‘Dirty picture’ haar vijfde hit. Vorig jaar ging ze direct goed van start met de top 10-hits ‘Right round’ met Flo-rida (#4) en ‘Tik tok’ (#6). De twee hits daarna bleven ver achter, maar wellicht lukt het wel weer met ‘Dirty picture’. Aangezien dat nummer afkomstig is van ‘Rokstarr’, het tweede album van Taio Cruz, is ‘Dirty picture’ bijgeperst op haar album ‘Animal’ uit 2009, maar dan in een andere versie. Ke$ha neemt in die versie, getiteld ‘Dirty picture pt. 2’, het eerste couplet van Cruz voor haar rekening. Voor de Amerikaanse markt is een remix door Fabolous gemaakt, die bijgeperst is op ‘Rokstarr’ van Cruz.

Bobby Hebb wilde Sunny niet zelf opnemen

Bobby Hebb: Sunny (91)

Cher, Stevie Wonder, Four tops, Jamiroquai, Nick Cave, Dusty Springfield, George Benson enz enz, wie heeft ‘Sunny’ niet opgenomen? Er zijn meer dan 700 versies van! De bekendste uitvoering is naast die van Bobby Hebb, natuurlijk die van Boney M.., die er begin 1977 hun eerste #1-hit mee scoorden.

positief blijven

Bobby schreef het nummer na twee ingrijpende gebeurtenissen. Op 22 november 1963 was de Amerikaanse president John F. Kennedy omgekomen bij een aanslag en de dag daarna werd Harold, de broer van Bobby, neergestoken buiten een nachtclub in Nashville. Beide tragedies maakten een diepe indruk op hem, maar waren volgens Bobby zelf niet de directe aanleiding voor het schrijven van ‘Sunny’. Het nummer ontstond op een ochtend na een nachtje muziek maken, waarbij de drank ook rijkelijk stroomde. De directe inspiratie kwam van de aanblik van een paarse zonopkomst. Met het nummer wilde Hebb aangeven, hoe slecht het ook met je gaat, er komen altijd betere tijden.

Het was echter niet Bobby die de eerste versie van ‘Sunny’ opnam, want hij was helemaal niet van plan om het zelf op te nemen. Op 20 oktober 1965 verscheen in Japan de versie van Mieko Hirota, de Japanse Connie Francis. Twee weken later, op 2 november 1965, kwam de Amerikaanse marimbaphonist Dave Pike met een instrumentale versie van het nummer. De versie van Bobby nam hij pas in 1966 op in de Bell sound studios in New York City en dan ook nog na aandringen van zijn producer Jerry Ross. ‘Sunny’ werd opgenomen als laatste van een demo van achttien nummers en bereikte de tweede plaats van de Amerikaanse hitparade en hield zo de coverversie van Georgie Fame op een afstand.

Bobby Hebb werd geboren als Robert von Hebb op 26 july 1938 in Nashville, Tennessee. Zijn beide ouders waren muzikant en blind. Op driejarige leeftijd maakte hij deel uit van het Kitchen cabinet orchestra, samen met zijn zes jaar oudere broer Harold en andere gezinsleden, waaronder zijn ouders. Hij bracht de meeste tijd door in de jazz & r&b clubs in Noord Nashville. Tijdens zijn militaire diensttijd had Bobby gitaar en trompet leren spelen. In 1961 verhuisde hij naar New York. Hij speelde met diverse artiesten (Count Basie, Sarah Vaughan), schreef nummers voor anderen (onder andere Lou Rawls), ging met the Beatles op tournee, maar evenaarde het succes van ‘Sunny’ niet. In 1976 nam hij een nieuwe versie van ‘Sunny’ op. In 2006 deed hij een Duitse tournee en twee jaar geleden stond de zeventigjarig Bobby nog op de planken in Osaka en Tokyo. Op 3 augustus 2010 overleed Bobby aan de gevolgen van longkanker in een ziekenhuis in zijn geboorteplaats Nashville. De dagen daarna is ‘Sunny’ veel gedownload en wordt het 44 jaar later weer een hit.

Bob Offenberg ook populair in Denemarken

Bob Offenberg: Lied voor alle moeders (94)

Bob Offenberg (Schiedam, 28 april 1996) zingt al sinds zijn vijfde. Hij werd ontdekt op de Maasboulevard met het liedje ‘Een jongen van de straat’ van Sugar lee Hooper. De eerste plaatjes bracht hij uit als ZangerBob. In 2005 had hij bij SBS6 zijn eigen real life soap ‘Ik ben de BOB’. Het nummer ‘Als de zon weer gaat schijnen’ kwam op single uit als ZangerBob, maar heeft in tegenstelling tot wat vele sites melden (waaronder z’n eigen!) niet de Mega Top 100 gehaald. Beter ging het Bob af met ‘Als je lacht’ (#22 in 2008) en ‘’n Knipoogje, ’n kusje … ’n bosje rozen’ (#35 in 2009). Naast het zingen, volgt Bob een opleiding op het Geuscollege in Vlaardingen. Ook volgt hij zangles bij Mieke Werger, die onder andere Frans Bauer begeleidt.

Lied voor alle moeders’ is zijn derde notering en vooral populair in Denemarken. In de hitparade van het lokale radiostation Fyens Total Radio 1 in Odense, bereikte het onlangs de tiende plaats.

Handsome poets komt elke 3 weken met een nieuw nummer

Handsome poets: Blinded (96)

Op de dag dat deze Single Top 100 werd bekend gemaakt (vrijdag de dertiende) en ‘Blinded’ van Handsome poets binnenkomt op #96, doken de heren de studio in om een nieuw nummer op te nemen. Want hoewel ze al een tijdje bestaan, hun repertoire is nog niet omvangrijk. Ze komen elke week bij elkaar met producer Erik Schurman en zorgen dat er elke drie weken een nieuw liedje wordt geschreven én opgenomen. Handsome poets is de band van zanger Tim van Esch, gitarist Gerard Trouborst, bassist Ruben Trouborst, toetsenist Nils Davidse en drummer Daniel Smit, afkomstig uit Utrecht en Zuid-Holland. Begin dit jaar werd de band tweede op de site Ongekendtalent.nl. Deze maand heeft 3FM ze uitgeroepen tot Serious Talent en afgelopen week mochten ze optreden op het internationale Sziget Festival in Boedapest, Hongarije. Zondag waren ze te gast in ‘Xnoizz’ van de EO op 3FM en schreven ze in één uur het nummer ‘Singing out the sun’.