vrijdag 10 december 2010

Hitflits: Adele pakt de eerste plaats

‘Make you feel my love’ had er vorig jaar 22 weken voor nodig om de eerste plaats te bereiken. ‘Rolling in the deep’ doet het in slechts 2 weken en daarmee scoort de Britse zangeres Adele haar tweede #1-hit in de Single Top 100.

Maar of ze het langer dan één week zal volhouden, is de grote vraag. Want vandaag is ‘Kerstfeest’, de eerste kerstsingle van Marco Borsato uitgekomen en het moet wel raar lopen wil hij die #1 niet pakken. Of pakt Ben Saunders ons vanavond weer allemaal in tijdens The voice of Holland met een onvergetelijke cover en komt hij daar volgende week weer mee binnen op de eerste plaats? Volgende week weten we het.

Want vanavond moet/mag Ben weer aan de bak tijdens de vijfde live show. De kans dat we dit jaar een Benloze hitweek krijgen, is vrij klein. In deze lijst staat hij met nog twee nummers genoteerd. ‘I’m in love with a girl’ zakt in de derde week van 19 naar #66. Zijn uitvoering van het nummer ‘If you don’t know me by now’ zakt van de eerste naar de derde plaats.

Nog even een korte update van de andere hits uit The voice of Holland, met tussen haakjes de live show waarin het nummer werd gezongen
# Kim de Boer: Cry me a river (2)
# Lenny Keylard: Could you be loved (1)
# Esther Nijhove: Stop (3)
Geen enkele van de vier nummers uit de vierde live show hebben de Single Top 100 gehaald.

De invloed van The voice werkt ook door op andere nummers. Cee-lo Green tradt afgelopen vrijdag op en opende samen met Shary-Ann Nevallic en Charlotte ten Brink de show met ‘F**k you’. Het gevolg: het nummer stijgt in de vijftiende week van 55 naar #20. En ook the Baseballs die met Bart van Overbeek en Ray Klaassen hun hit ‘Umbrella’ brachten, spinnen daar garen bij. Het nummer gaat in de 25ste week op herhaling op #61.
Bart reikte het Duitse drietal een platina plak uit voor de verkoop van meer dan 50.000 exemplaren van hun album ‘Strike!’. Hun album ‘Strike back’ stijgt in de vierde week van 99 naar #43. Daarentegen kan het effect van een optreden in The voice ook snel uitgewerkt zijn. Dat merkt Take that, die twee weken geleden te gast waren, deze week. Hun single ‘The flood’, vorige week van 35 naar #3, zakt nu naar #13.

Nieuw bij de bovenste tien is ‘Christmas lights’ van Coldplay, dat van 15 naar #2 stijgt. Het is bijna vijf jaar geleden dat ze zo hoog stonden. Dat was met ‘Talk’, hun eerste en tot nu toe enige #1-hit uit 2005/2006. Het verschil tussen ‘Christmas lights’ en ‘Rolling in the deep’ van Adele is aanzienlijk. Adele verkoopt zo’n 1/3 meer dan de Coldplay. Dus het het is nog maar de vraag of die kerst #1 er voor Coldplay inzit.

Over kerst gesproken. Het aantal kersthits, vorige week nog vijf, komt deze week uit op elf! En het is niet alleen ouwe meuk, maar er zitten ook nummers uit 2010 bij. Alle kerstbinnenkomers op een rijtje:

#16 Django Wagner: Ik kom naar huis (met kerstmis), en tevens de hoogste eersteweeks. Het origineel is ‘My special prayer’ van Percy Sledge. Overigens verdwijnt zijn vorige hit ‘Ik geniet zo van het leven’ deze week
#36 Wesley Klein: Een vrolijk kerstfeest
#57 Wham!: Last Christmas, nu voor dertiende keer, en in totaal voor de 61ste week!
#80 Chris Rea: Driving home for Christmas, voor de derde keer
#85 the Killers: Boots
#90 Band aid: Do they know it’s Christmas?, voor de vijfde keer

En natuurlijk de gewone eersteweeks noteringen:
#21 Martin Solveig feat. Dragonette: Hello
#41 Rihanna feat. Drake: What’s my name?
#50 Krystl: Golden days
#72 de Sjonnies: Hallo hallo
#73 Rob van Daal feat. Ivan: Leef en geniet
#87 Wesley Ponsen: Leven zonder jou
#89 Nadia Ali: Rapture
#96 Jaap de Bok: Vrouwen
#97 VanVelzen: Take me in

In de Album Top 100 is de #1 nog dezelfde als vorige week. ‘Dromen durven delen’ van Marco Borsato staat nu voor de derde week bovenaan. De afgelopen week is het 150.000ste exemplaar van het album uitgeleverd, waarmee het album drie keer de platina status heeft bereikt. In België staat het album ook drie weken op de eerste plaats en vorig weekend kreeg Marco uit handen van Peter van de Veire in zijn programma ‘Peter live’ een gouden plaat.

Bij ons is het overwicht van ‘Dromen durven delen’ op de #2 nog steeds aanzienlijk: bijna 60% (vorige week ruim 78%). En die #2 is nog steeds ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald, die daarvoor afgelopen week een vierde platina plaat kreeg uitgereikt, wat staat voor meer dan 200.000 exemplaren! En dat in deze tijd. Daar komen nog wel een paar duizend bij, want binnenkort staat Caro drie keer in de Heineken Music Hall. Voor alle drie de concerten zijn nog extra kaartjes, die morgen, zaterdag, in de voorverkoop gaan.

De eersteweeks noteringen op een rij:
#32 Peter Beense: ’N rondje van mij
#61 Stef Bos: Is dit nu later 20 jaar
#68 the Priests: Noël
#86 Deadmau5: 4x4=12
#88 Karin Bloemen: Licht
#89 Scrum: Killing time
#93 Glee-cast: The power of Madonna

Tot zover deze hitflits. Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman.

dinsdag 7 december 2010

Megaman bij week 49 – 4 december 2010

Welkom bij de Megaman, waarin The voice of Holland nu al acht hits oplevert, Adele komt eindelijk met nieuw album, Nick & Simon het (te) druk hebben met The voice, Coldplay met een kerstnummer komt en Ke$ha opkomt voor homo’s. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Ben Saunders bezorgt The voice of Holland eerste #1-hit

Ben Saunders: If you don’t know me by now (1) *** hoogste eersteweeks ***

Vorige week stond er geen één nummer van The voice of Holland in de Single Top 100, deze week zijn het er maar liefst acht! De hoogste is van de man die vanaf het moment dat de talentenjacht begon, de grote favoriet van coaches én publiek is: Ben Saunders. In de eerste live show bracht hij het nummer ‘I’m in love with a girl’ dat de week daarop op #32 stond, maar daarna verdween.

In de derde live show liet Ben een verpletterende indruk achter met het nummer ‘If you don’t know me by now’, met in het achtergrondkoortje deelneemsters Esther Nijhove, Sarina Voorn en Joan Franka.
Nog voordat de show ten einde liep, was Ben zijn versie al de meest gedownloade track. Dat bleek niet voor één dag, maar de gehele week, met als resultaat dat het nummer deze week binnenkomt op de eerste plaats van de Single Top 100. “Holy fuck ik sta NR1... one of the happiest moments of my life... had nooit zonder al jullie support gekund... Thanx”, twitterde Ben toen hij het nieuws afgelopen vrijdag hoorde.

Als Ben Saunders er niet was geweest, had ‘Zing voor me’ van Lange Frans & Thé Lau nog bovenaan gestaan van de Single Top 100. ‘Zing voor me’ blijft ‘The flood’ van Take that met ruim 7% voor. Maar Ben op zijn beurt heeft een overwicht van 66% op ‘Zing voor me’.

#1, maar niet nog gewonnen

De winnaars van de andere grote talentenjachten (Idols, Popstar, X-factor enz.) bereikten allen de eerste plaats, maar dat was nadat ze die hadden gewonnen. Aangezien het concept van The voice of Holland anders is (het zijn al artiesten – in de dop – die meedoen), kan er van een aantal deelnemers direct de volledige versie van hun nummer worden gedownload. En hierdoor staat er voor het eerst een nummer van een deelnemer op de eerste plaats, nog voordat de winnaar bekend is. Daarvoor moeten we wachten tot 21 januari.

jalouzie

Zoals gezegd, Ben Saunders is al vanaf het begin de grote favoriet. Inmiddels is dat ook overgekomen bij de andere talenten en die vinden dat helemaal niet (meer) leuk. Volgens Jeroen van der Boom, kunnen zij maar moeilijk omgaan met de populariteit van Ben. Ze hebben moeite met zijn dominantie in de commercials en de reallifesoap. Hierdoor hebben zijn kandidaten zelfs het idee dat ze nu geen kans meer maken. Wij vinden het een beetje overtrokken. Wellicht is Jeroen gewoon een beetje jaloers op de talenten van Van Velzen?

The voice op herhaling

Naast de #1-hit ‘If you don’t know me by now’, scoort Ben opnieuw met ‘I’m in love with a girl’, dat na een week afwezigheid op herhaling gaat op #19, dertien plaatsen hoger dan de binnenkomst op #32. Naast Ben gaan ook nog Lenny Keylard met ‘Could you be loved’ (op #32, was #42) en ‘Foolish’ van Joan Franka (op #72, was #62) op herhaling, allen uit de eerste live show. Volgende week woensdag, 15 december, verschijnt het dubbelalbum ‘The voice of Holland: the songs’ met twintig nummers van de deelnemers uit de eerste vier live shows. Voor nog meer hits uit The voice of Holland, kijk onder #27 bij ‘Stop’ van Esther Nijhove en onder #91 ‘Cry me a river’ van Kim de Boer.

twee keer afgewezen

‘If you don’t know me by now’ is origineel van Harold Melvin & the Blue notes die er in 1973 niet verder meekwamen dan de twaalfde plaats. Daarna is het in 1989 nog succesvol gecoverd door Simply red, die er een top 5-hit uit wisten te slepen. Kenny Gamble & Leon Huff, de schrijvers van het nummer, hadden het echter niet voor Harold Melvin & the Blue notes geschreven, maar voor het damestrio Labelle. Zij namen het nooit op, waarna het nummer wat werd aangepast en aangeboden werd aan The Dells, die het ook afwezen.

In 1971 kwamen Harold Melvin & the Blue notes terecht bij Philadelphia International, het label van Gamble & Huff, waarna zij als eerste het nummer opnamen en er mee de eerste plaats haalden van de Amerikaanse Hot 100, en de hitparades van Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Bij ons kwam het in 1973 niet verder dan de twaalfde plaats. Sinds 1982 heeft zangeres Patti Labelle het nummer op haar repertoire staan en in 1995 verscheen er een live versie van op haar album ‘Patti’.

maandag 6 december 2010

Adele komt eindelijk met nieuw album

Adele: Rolling in the deep (4)
Met ‘Make you feel my love’ (#1) brak Adele Laurie Blue Adkins in 2009 de harten van velen. Debet daaraan waren onder andere optredens bij Paul de Leeuw en het North sea jazz festival. Het jaar daarvoor had ze al een diepe indruk achtergelaten met ‘Chasing pavements’ (#3). Beide nummers, afkomstig van haar debuutalbum ‘19’, hadden minimaal drie weken nodig om de top 10 te bereiken, ‘Rolling in the deep’ doet het in minder dan een week! Als dit nummer de maatstaf is voor ‘21’, haar tweede album dat 17 januari verschijnt, dan wordt het album wederom een bestseller. Wat een goed nummer! We kunnen nauwelijks wachten tot januari!

Nick & Simon hebben het (te) druk met The voice of Holland

Nick & Simon: Vlinders/ Santa’s party (5)

Hun zes voorgaande singles bereikten allen de eerste plaats en de laatste vier kwamen zelfs op #1 binnen. Maar dit keer is dat Nick & Simon (nog) niet gelukt, en misschien komt dat wel doordat ze het (te) druk hebben als coaches van hun talenten in The voice of Holland. Tijd die ze misschien anders wel hadden gehad voor een aantal instores en signeersessies. Want net als Jan Smit en de 3js moeten zij het toch vooral hebben van de fysieke cd-single, met extra’s.

Het zijn voornamelijk de verkochte cd-singles die er voor zorgen dat ‘Vlinders’ op de vijfde plaats binnenkomt. Die fans die de single gekocht hebben, krijgen waar voor hun geld, want op de cd-single staan naast de clip van ‘Vlinders’, ook nog twee live nummers uit ‘De zomer voorbij’. ‘I can’t make you love me’, Nick in duet met Lisa en ‘Here there and everywhere’ door Simon en Jan Dulles van de 3js. Overigens is zowel aan de cd-single als de download hun kerst #1-hit van vorig jaar gekoppeld: ‘Santa’s party’.

Toch is er nog hoop voor Nick & Simon op een zevende achtereenvolgende #1, want tussen alle bedrijven door hebben ze toch nog tijd gevonden voor twee signeersessies. Aanstaande woensdag, 8 december, in Alphen aan de Rijn en de dag daarop in Ede, beide in een vestiging van de Mediamarkt. Daarnaast zat er afgelopen weekend, wellicht in een aantal schoenen van fans de cd-single van Nick & Simon. We zijn dan ook benieuwd wat ‘Vlinders’ de komende week gaat doen. Het zal een harde strijd worden, want de concurrentie is moordend!

Behalve The voice zullen Nick & Simon het de komende tijd druk krijgen met Symphonica in Rosso. Afgelopen vrijdag, 3 december, maakten ze in ‘Evers staat op’ bekend dat ze volgend jaar de hoofdact zullen zijn van dit jaarlijkse evenement in het Gelredome in Arnhem, na Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross en Sting.

minimaal twee concerten

Tijdens Symphonica in Rosso zullen ze hun nummers brengen, die van een speciaal arrangement zullen worden voorzien door Guido Dieteren, die de jongens zal begeleiden met zijn 40-koppige symfonische orkest Guido’s Orchestra. Volgens Chris Havinga, medeoprichter van medeorganisator Brand New Live, is er voor het duo gekozen, niet omdat ze een Nederlandse act zijn, maar omdat een act minimaal twee keer het Gelredome moet kunnen uitverkopen.
Nick & Simon, die dit grote geheim lange tijd voor zichzelf moesten houden, vinden het geweldig om in het voetspoor te treden van de andere vijf acts. Na twee keer in Ahoy in Rotterdam te hebben gestaan, vonden ze het tijd voor een volgende (grote) stap in hun carrière. Ze hebben er heel veel zin in en gaan er een groot muziekspektakel van maken. Aanstaande woensdag start de voorverkoop.

DJ Tony star/Sterretje kreeg geen hulp van Mental Theo

DJ Tony star: Two stars (10)
De eerste serie van Oh oh Cherso ligt al weer een tijdje achter ons en sinds deze week is ook de eerste single ‘Oh oh Cherso’ uit de lijst verdwenen. Maar niet getreurd, want DJ Tony star, oftewel Sterretje, een typetje van de Hagenaar Tony Wyczynksi, zorgt dat we nog even door kunnen dansen. Tijdens de serie bleek al zijn voorliefde voor het dj-en. Zijn hoogtepunt was dan ook het draaien van een set op de Starbeach in het Griekse Chersonissos. Een eigen productie kon dus niet uitblijven. Daarvoor nam hij het nummer ‘Stars’, #2-hit in 1995 van Charlie Lownoise & Mental Theo en in 2002 als ‘Stars 2002’ nog goed voor een 49ste plaats.

Berichten dat Theo Nabuurs, oftewel Mental Theo ook heeft meegewerkt aan deze productie, wuift Theo weg. “De plaat van Tony star is van hem alleen. Ik ben door het management gevraagd om Tony te coachen voor de single en de clip. Alle eer gaat dus naar Tony.” Verder laat Theo weten dat er zeker geen plannen zijn voor een duo en dat hij zeker geen commerciële single meer uit te geven. Theo blijft liever bij hardcore en oldschool.

De tweede serie getiteld ‘Oh oh Tirol’ wordt de komende weken in Oostenrijk opgenomen en vanaf januari uitgezonden door RTL5.

4 x 4

‘Two stars’ van DJ Tony star is de vierde eersteweeks bij de bovenste tien. Dat is geen record, maar wel bijzonder. In de gehele geschiedenis van de Megalijst, die teruggaat tot 23 mei 1969, is dit nog maar vier voorgekomen. De andere drie keer waren op: 1 februari 2005, 4 juli 2009 (alle van Michael Jackson, dus eigenlijk vier hits op herhaling) en 5 juni 2010. Ook toen kwam er op #1 een deelnemer van een talentenjacht binnen: Jaap, winnaar van X-factor met ‘Don’t stop believin’’.

Coldplay komt met kerstnummer

Coldplay: Christmas lights (15)
Deze Single Top 100 geldt voor zaterdag 4 december 2010, twee dagen voor de eigenlijke verjaardag van de Goedheiligman. Maar in deze hitparade heeft Sinterklaas al bijna afgedaan, want het enige nummer dat nog aan hem refereert staat op #60: ‘Oh, wat een feest’ van Coole Piet Diego & Mary Poppins, gezakt van #22. Wat veel beter scoort zijn de kerstnummers, want het aantal kersthits staat deze week al op vijf! Onder die vijf (waarover zo dadelijk meer) zitten drie echte nieuwe kerstnummers. De hoogste is ‘Christmas lights’ van Coldplay op de vijftiende plaats, waarvan de band zeker in eigen (Brits) land verzekerd kan zijn van de kerst #1.

Eindelijk naar Pinkpop

Het album ‘Viva la vida or death and all his friends’ stamt uit 2008 en krijgt begin 2011 eindelijk zijn vervolg. Tijdstip en titel zijn nog niet bekend, evenmin de nummers die er op komen. De band is zelf nog wat onduidelijk of ‘Christmas lights’ er op komt of niet. Wat wel zeker is, dat ze op 11 juni 2011, de eerste dag van Pinkpop zullen afsluiten. Dat wordt hun eerste optreden op dit festival en de duurste act ooit. De kosten komen boven het miljoen EURO’s uit, verklaarde organisator Jan Smeets. De week daarvoor staat Coldplay op het Duitse festival ‘Rock am ring’ en op 2 juli op Rock Werchter.

Kersthits

Vanaf deze week zullen we een overzicht geven van de kersthits van 2010, want die vijf zijn nog maar het begin!
#5 E.W. Nick & Simon: ‘Santa’s party’ uit 2009, gekoppeld aan ‘Vlinders’
#15 E.W. Coldplay: ‘Christmas lights’
#36 (69) B-yentl & daughter: ‘No X-mas without you’
#62 (84) Jan Leliveld: ‘Vrolijk Kerstfeest’ gekoppeld aan ‘Vriendschap’
#95 H.H. Mariah Carey: ‘All I want for christmas is you’, origineel uit 1994 (#5-hit), en nu voor de vijfde keer op herhaling. In 2007 bereikte de download zelfs de tweede plaats. We zijn benieuwd hoever Mariah dit jaar komt. Het totaal aantal weken staat nu op 21 weken.

The voice of Holland – the liveshows (3)

De derde live show levert niet alleen een #1-hit op voor Ben Sauders (‘If you don’t know me by now’), maar ook hits voor drie andere deelnemers. Alleen Nigel Brown, die tijdens de sing-off afviel, heeft geen notering behaald met zijn versie van ‘Just the way you are’, de #1-hit van Bruno Mars.

Wel succes is er voor de volgende deelnemers:

Esther Nijhove: Stop (27)

Uit Capelle aan de IJssel komt de 24-jarige Esther Nijhove. Haar vader is Surinaams, haar moeder Moluks. Vanwege een allergie heeft ze het voetballen opgegeven en is ze gaan zingen. Tijdens de blind auditions zong Esther ‘Tell me ‘bout it’ van Joss Stone en stal daarmee de harten van alle coaches. Nick zei dat ze de personificatie van het programma is.

Ondanks alle lovende woorden, koos ze voor Roel van Velzen, omdat ze graag haar identiteit in de muziekwereld wil leren kennen en ontdekken. In de eerste live show redde VanVelzen haar, toen ze in de sing-off terecht kwam tegenover Kiki Vermeulen. Maar in de derde show, waar ze ‘Stop’ zong (#1 in 1988 van Sam Brown), was dat niet nodig, omdat de coach direct voor Esther koos.

Jennifer Ewbank: Can’t get you out of my head (49)

Geen deelneemster aan The voice of Holland staat zo onderhevig aan kritiek als Jennifer Ewbank. Tijdens de blind auditions was er nog niets aan de hand toen ze ‘Easy’ van the Commodores zong. Al na een paar seconden draaiden haar coaches Nick & Simon zich om. Tijdens the battle waarin ze op moest nemen tegen Myrthe Pijma, kreeg zij de voorkeur van haar coaches. Ook toen er nog een deelnemer moest afvallen en ze tegen Billy Maluw moest strijden in de sing-off, kozen Nick & Simon voor haar, waarop veel kritiek kwam. Volgens Jeroen van der Boom en Gordon zou ze zelfs vals hebben geklonken. Toch koos het publiek in beide live shows voor Jennifer, waarmee ze weer een ronde verder is.

Jennifer Ewbank (27) is het halfzusje van John Ewbank, de vaste componist van Marco Borsato. Ze volgt een studie aan de Soundacademy in Hilversum. Ze speelt ze piano, schrijft liedjes en is zangdocente van kinderen. In 2005 zong ze op de bruiloft van John en zijn voormalige vrouw Vivian. Tijdens de derde live show zong ze een heel aparte versie van ‘Can’t get you out of my head’ van Kylie Minogue (#1 in 2001).

Johnny Rosenberg: Another day (79)
De 33-jarige Johnny Rosenberg uit Eindhoven heeft muziek in zijn aderen stromen. Hij behoort namelijk tot de bekende zigeunerfamilie Rosenberg die allen muziek maken. Johnny is slaggitarist en treedt op met zijn drie neven die het Rosenberg trio vormen. Sinds eind jaren ’90 heeft Johnny zich ontwikkeld als zanger en won hij diverse talentenjachten. In 2005 deed hij met ‘When forever ends’ mee aan het Nationaal Songfestival, waarmee hij derde werd.

Johnny zingt zo’n beetje alles en is ook te boeken als Michael Bublé imitator. Toch zong hij tijdens de blind auditions geen liedje van Bublé, maar van James Morrison: ‘You give me something’. Hij wordt gecoacht door Nick & Simon, die hem zowel in de eerste als de derde live show veilig stelden. ‘Another day’ dat hij in de derde live show zong, was in 1997 een #5-hit voor
Buckshot Lefonque.

White lies groeien met het jaar

White lies: Bigger than us (45)

Ruim een jaar geleden debuteerde de Britse band White lies met de single ‘Farewell to the fairground’. Hoewel het nummer heel veel te horen is geweest, vooral op 3FM, kwam het niet hoger dan de 83ste plaats. ‘Bigger than us’ krijgt ook weer de steun van 3FM (ook Megahit), en doet het anno 2010 een stuk beter, binnen op #45. Dat zou er op kunnen wijzen dat de bekendheid van de groep is toegenomen. Zeker na hun optreden op Pinkpop en Lowlands vorig jaar.

In het tweede weekend van januari komt de band naar Groningen om op te treden op Eurosonic. Mocht je daar geen kaartjes voor hebben (en dat is niet zo vreemd, aangezien ze binnen een half uur waren uitverkocht), dan kun je nog proberen om ze op 24 februari te zien in de Heineken Music Hall in Amsterdam. En anders is er altijd nog hun tweede album ‘Rituals’, dat in het Eurosonic/Noorderslag weekend verschijnt.

Bruno Mars wil wel met iedereen samenwerken

Bruno Mars: Grenade (47)

Bij de start van de laatste maand van het jaar, kunnen we wel stellen dat 2010 een heel goed jaar was voor Bruno Mars. Hij scoorde vier hits (twee met anderen), waaronder zijn eigen #1-hit ‘Just the way you are’. Daarnaast schreef hij mee aan de ‘F**k you’, de #3-hit van Cee-lo Green. Op Bruno zijn verlanglijstje staan nog meer artiesten waarmee hij wil samenwerken, zoals Kanye West, Jack White (White stripes) en de Amerikaanse band Vampire weekend, hier bekend van hun radiohit ‘Weekend’.

Grenade’ is zijn tweede eigen hit, maar niet helemaal van hem. Bruno was bezig in de studio met producer Benny Bianco, toen die een aantal nummers aan hem liet horen. Daar zat ook een nummer bij van een band zonder platencontract. Toen Bruno het nummer hoorde, was het de tekst die hem zo aanspraak, waarop hij Benny liet weten er mee aan de gang te willen gaan om er zijn eigen nummer van te maken. Benny regelde dat Bruno kon beschikken over het nummer, en die maakte er ‘zijn’ ‘Grenade’ van. We zijn erg benieuwd welke band dit nummer nu heeft weggegeven, want die zal dat niet voor niets hebben gedaan!

Peggy vindt het tijd voor iets anders

Peggy: Zonder jou (69)
Na jaren uiteenlopend repertoire gezongen te hebben, van disco-classics tot hedendaagse pop/ballads, vindt zangeres Peggy het nu tijd voor iets anders. Liedschrijver en producer Edwin van Hoevelaak en Edwin de Groot zullen haar daarbij helpen en leveren alvast een eerste single ‘Zonder jou’, dat volgend jaar gevolgd gaat worden door een heel album.

Jan van Brusselband zijn 5 onderwijzers die muziek maken

Jan van Brusselband: Mannen van stavast (93)

De Jan van Brusselband is in 1996 opgericht en bestaat volgend jaar vijftien jaar, dus dan zal er wel een feestje gevierd worden. Sowieso zal dan hun nieuwe album worden uitgebracht, de opvolger van ‘Bruxelles Central’ uit 2006, het jaar dat ze tien jaar bestonden. Vorig jaar scoorde de band van basgitarist/zanger Eric ‘Dumeriek’ Ansems, gitarist Richard ‘Ries’ Ansems, drummer Hans ‘Haanske den drummert’ Leferink, accordeonist (trekzak) en pianist Robert ‘Ro’ Nijssen en zanger Michel ‘Mies’ van Ingen hun eerste hit met ‘Twee emmertjes’, dat tot #35 kwam. Dit keer komen de vijf heren met een eigen nummer ‘Mannen van stavast’. De mannen kennen elkaar van de PABO die ze allen hebben afgerond. Alle vijf staan voor de klas.

The voice of Holland – the liveshows (2)

Kim de Boer: Cry me a River (91)

Iedere week, voorafgaand aan de live show, worden in de Bullet Sound Studios in Nederhorst den Berg de nummers opgenomen van een aantal deelnemers, die tijdens de show zijn te downloaden. De eerste show leverde drie hits op van Ben Saunders, Lenny Keylard en Joan Franka. De derde vier hits, maar de tweede live show leverde geen enkele notering op. Tot deze week, want in het kielzog van het succes van de anderen (zie onder #1 en #27), komt ‘Cry me a river’ (origineel van Justin Timberlake, #6 in 2003) van Kim de Boer alsnog binnen, zei het bescheiden op #91.

Kim de Boer (32) is afkomstig uit Sint Pancras in Noord Holland. Op haar zesde begon ze met pianospelen en vijf jaar later schreef ze haar eerste liedjes. Weer zes later, won ze de eerste prijs van een talentenjacht op school. In 2002 studeerde Kim af aan het conservatorium in Alkmaar en sindsdien heeft ze haar eigen zanglespraktijk aan huis. Tijdens de blind auditions zong ze ‘What you want from me’ van Adam Lambert, waarbij ze zichzelf begeleidde op de piano. In beide live shows stelde het publiek haar veilig.

Mohombi krijgt steun van Akon

Mohombi feat. Akon: Dirty situation (96)

‘Bumpy ride’ deed Mohombi nog in zijn eentje en bereikte de tweede plaats in augustus. Het nummer is afkomstig van zijn album ‘Movemeant’, dat op de rol staat voor begin 2011. Dan moet ook het nieuwe album van Akon te koop zijn. Je hoeft echter niet te verwachten dat Op ‘Dirty situation’, dat Akon met Mohombi heeft opgenomen, daar ook op staat. Op het album dat al in 2008 werd aangekondigd, maar nu echt uit gaat komen en vermoedelijk ‘Akonic’ gaat heten, heeft David Guetta zeker twee nummers geproduceerd. Akon heeft al drie top 10-noteringen op zijn naam staan, waaronder een #1-hit, ‘Loneley’, in 2005, geheel op eigen kracht.

Ke$ha komt op voor homo’s

Ke$ha: We r who we r (99)

Begin dit jaar kwam het debuutalbum ‘Animal’ van Kei$ha uit. Verder dan #52 kwam het bij ons nooit, maar in thuisland Amerika, Canada en zelfs Griekenland bereikte het de eerste plaats en wereldwijd werden er meer dan 2 miljoen stuks van verkocht. Vier singles bereikten de hoogste regionen van de hitparades, waarvan alleen ‘Tik tok’ bij ons de top 10 wist te bereiken: #6 begin dit jaar, nog voordat het album verscheen. ‘We r who we r’ is niet afkomstig van dat album, maar staat op de EP ‘Cannibal’ met negen nummers. Eigenlijk was het bedoeling om de EP aan ‘Animal’ toe te voegen in een deluxe versie. Uiteindelijk werd er voor gekozen om ‘Cannibal’ ook apart uit te brengen, omdat de fans ‘Animal’ al lang in huis hebben.

homohaat

Je zou het misschien niet verwachten van Kei$ha (leuke zangeres van danceliedjes), maar ook zij is betrokken bij hetgeen in de wereld gebeurt. Toen zij het nieuws hoorde van intimidatie van homojongeren dat leidde tot hun zelfmoord, kwam ze op het idee voor ‘We r who we r’. Ke$ha: “Ik wil mensen inspireren om zichzelf te zijn en dan maakt het niet uit wat je bent.” Ze hoopt zelfs dat ‘We r who we r’ een soort strijdlied wordt van de homobeweging.