vrijdag 13 november 2015

Hitflits: Anouk maakt dozijn #1-albums vol

Alle nummers op het album hebben ze al, maar toch hebben haar fans het (digitaal) aangeschaft: Greatest Hits van Anouk, 30 hits, waaronder de twee #1-noteringen ‘Three Days In A Row’ (uit 2009) en ‘Birds’ (uit 2013). Evenals haar zeven voorgaande albums, knalt ook dit album binnen op de eerste plaats van de Album Top 100.
In totaal is het haar twaalfde #1-album en heeft ze 39 weken de albumlijst aangevoerd. Met twaalf #1-noteringen is Anouk de  op vier na meest succesvolle artiest. Het zal nog even duren voordat ze BZN heeft ingehaald, want zij scoorden er 19!

ALBUM TOP 6

1. EW  Anouk: Greatest Hits
2. EW the Beatles: 1 Remastered (I stond in 2000 een week op #1)
Op #100 gaat het album Abbey Road van the Beatles opnieuw op herhaling, in de 22e week.
3. (2)   Kinderen voor Kinderen: Raar Maar Waar (deel 36)
4 Jan Smit: Kerst Voor Iedereen (in de voorverkoop meer dan 20.000 besteld=goud)
5. EW  Bob Dylan: The Bootleg Series Vol. 12 – 1965 – 1966: The Best Of The Cutting Edge
6. (1)   Armin van Buuren: Embrace

Over naar het restant eerste weeks noteringen
#7 Seal: 7
#8 Radical Redemption: The One Man Army
#9 Little Mix: Get Weird
#11 Ellie Goulding: Delirium
#14 Frans Duijts: 10 Jaar – Mijn Grootste Hits Tot Nu
#29 André Hazes: Hazes Limited Collection
#33 Laura Pausini: Simili
#36 Anathema: A Sort Of Homecoming
#69 Anastacia: Ultimate Collection
#79 Mylène Farmer: Interstellairs
#84 Lavina Meijer / Carel Kraayenhof: In Concert
#94 de Kievers: When It Was Sixty Four

SINGLES

1. (1)   Adele: Hello (derde week)
2. (2)   Justin Bieber: Sorry
3. (4)   Mr. Polska & Ronnie Flex: Niemand
4. (3)   Justin Bieber: What Do You Mean?
5. (5)   Shawn Mendes: Stitches

Over naar de grootste stijgers:
#17 (43) Justin Bieber: I’ll Show You
#25 (31) Charlie Puth feat. Meghan Trainor: Marvin Gaye
#35 (44) Armin van Buuren feat. Kensington: Heading Up High
#40 (42) Selena Gomez: Same Old Love
#41 (48) Sam Smith: Writing’s On The Wall
#55 (68) Demi Lovato: Confident
#92 (100) DIO met Jayh, Bokoe Sam en Ronnie Flex: We Zijn er

De eerste weeks noteringen zijn de volgende zes:
#21 Coldplay: Adventure Of A Lifetime
#56 Marco Borsato: Tweede Kans
#69 Lukas Graham: 7 Years
#72 One Direction: History
#82 Jonna Fraser / Ronnie Flex / Idaly: Ik Zag Je Staan
#86 Meghan Trainor feat. John Legend: I’m Gonna Lose You

Tot zover deze Hitflits. Later deze middag volgen op de nieuwspagina van 3FM nog de albumsnippers. En daarna maken wij ons op voor een nieuwe Megaman, die je voor maandag op deze blog kunt verwachten. Veel plezier met de intocht van Sinterklaas morgen in Meppel!

zondag 8 november 2015

Megaman bij week 45 – 7 november 2015

Hello onderweg naar platina

En verder in deze Megaman:
-          Vierde top 10-notering voor Ariana Grande
-          Justin Bieber geeft weer track bloot van zijn album
-          Armin van Buuren was in de studio bij alle opnames
-          Cimo imiteerde Michael Jackson
-          Alessia Cara ontdekt door de dochter van de platenbaas
-          SBMG komt met debuutalbum
-          Tiende notering voor DIO

Vorige week kwam zijn album Embrace al na één dag binnen op de tweede plaats. Met een hele week zou er dus een #1-notering in kunnen zitten voor Armin van Buuren. Of het gelukt is, lees je in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Hello onderweg naar platina

#1 Adele: Hello          *** tweede week op #1 ***

Na een eerste stormachtige week, heeft de populariteit van ‘Hello’ van Adele nog niets ingeboet. Wereldwijd nadert het aantal views van de videoclip de 300 miljoen en is het nog steeds het meest gedownloade én gestreamde liedje. Er is inmiddels ook een versie van 'Hello' in gebarentaal, gemaakt door Molly Lou Bartholomew.
Een tweede week dus ook voor ‘Hello’ aan de kop van de Single Top 100 en daar zullen nog wel een paar weken bijkomen. Vrijdag is ‘Adventure Of A Lifetime’ van Coldplay uitgebracht, dat net als ‘Hello’ verkozen werd tot Top Song (Radio 2), Alarmschijf (Radio 538) en Megahit (3FM). Qua downloads en streaming blijft het nummer achter bij ‘Hello’.

goud

Officieel is er nog niets over bekend gemaakt, maar na twee weken durven wij te stellen dat ‘Hello’ al over de goudgrens (= 15.000) heen is en platina (= 30.000) nadert. Daarbij staan 100 streams voor 1 download, dus 300.000 streams tellen voor 3.000 downloads.

In het Verenigd Koninkrijk doen ze niet zo moeilijk en zijn de cijfers gewoon openbaar. Na twee weken staat ‘Hello’ daar op 512.006 stuks, goed voor goud dus. Het is haar zevende single die over de 500.000 stuks gaat. Drie daarvan haalden zelfs meer dan 1 miljoen. In totaal zijn er daar van haar singles ruim 7,7 miljoen verkocht.

dé hit van 2015?

In twee weken tijd schuift ‘Hello’ in de Britse hitparade van de 68e naar de 33e plaats op in het voorlopige jaaroverzicht van 2015. Van de #1, ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson feat. Bruno Mars, zijn meer dan 1,6 miljoen stuks verkocht, dus ‘Hello’ heeft nog even te gaan. maar niets is onmogelijk. In ons land zou ‘Hello’ nu rond de 75e plaats staan.

Nederlandse en Britse hitparade gaan gelijk op (2)

Ook deze week is de top 2 van de Britse en de Nederlandse hitparade identiek. Naast ‘Hello’ van Adele op #1, betekent dit dat ook ‘Sorry’ van Justin Bieber nog steeds de op één na meest verkochte download en stream is in beide landen. Adele zal het nog wel even volhouden, maar lukt dat Bieber ook? Volgende week weten we het!

prijzen, prijzen

Er valt nog meer nieuws te melden rond Adele en Justin Bieber. Beide artiesten kregen zaterdag in Cannes De Award of Honor, een oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de NRJ Awards. NRJ is het populairste radiostation in Frankrijk. De oeuvreprijs ging ook naar  Charles Aznavour en Sting.

vierde top 10-notering voor Ariana Grande

#10 Ariana Grande: Focus

De videoclip van ‘Focus’ van Ariana Grande is in één week meer dan 50 miljoen keer bekeken. Dat is de helft van ‘Hello’ van Adele in vijf dagen, vorige week. ‘Focus’ is na ‘One Last Time’ (#11 in maart) pas de tweede nieuwe notering dit jaar voor de 22-jarige actrice/zangeres. Daarnaast liepen vier nummers uit 2014 door in 2015.

Had ‘One Last Time’ er vijf weken voor nodig om de elfde plaats te bereiken, ‘Focus’ start in de eerste week zelfs een treetje hoger en is daarmee haar vierde top 10-notering. ‘Break Free’ feat. Zedd scoorde het hoogst: #6 in 2014.

Op ‘Focus’, voorloper van haar derde album Moonlight, is de Amerikaanse acteur/zanger Jamie Foxx te horen, alleen krijgt hij daar geen credit voor. We zijn benieuwd of Ariana net als in 2013 en 2014 ook dit jaar weer met een kerstnummer komt.

Justin Bieber geeft weer track vrij van zijn album

#43 Justin Bieber: I’ll Show You

Voor de tweede week bezet Justin Bieber de tweede (met ‘Sorry’) en derde (met ‘What Do You Mean?’) plaats. En het kan niet op, want hij scoort er nog een hit bij met ‘I’ll Show You’, dat binnenkomt op #43. Alle drie de nummers staan op het album Purpose, dat aanstaande vrijdag, 13 november, verschijnt. Op die dag komt ook Mad In The A.M. van One Direction uit, dus dat wordt nog spannend wie de week daarop de eerste plaats pakt in de Album Top 100!

Armin van Buuren was bij alle opnames aanwezig

Het is dé week van Armin van Buuren. Zijn album Embrace stijgt alsnog naar de eerste plaats in de Album Top 100 (zie de albumsnippers). Op dat album gaat Armin diverse samenwerkingen aan; veertien van de vijftien tracks maakte hij met anderen. Daaronder collega Hardwell, trompettist Eric Vloeimans en de zangers Gavin DeGraw , Cimo Fränkel en Mr. Probz. Drie van de vijftien tracks staan deze week in de Single Top 100. ‘Another You’ feat. Mr. Probz gaat op herhaling op #74 en twee nummers zijn nieuw.

Eerste dancenummer voor Kensington

#44 Armin van Buuren feat. Kensington: Heading Up High

De meeste nummers van dj’s met gastvocalen zijn apart van elkaar opgenomen. Een mp3 opsturen, beetje bijschaven en klaar. Dat was niet geval met de nummers op Embrace. Armin daarover in het AD: “Het was allemaal zo gaaf om met al deze verschillende mensen in de studio te zitten en iets nieuws te maken,”
En over ‘Heading Up High’, dat hij maakte met Kensington zegt Armin: “Dat was een heel bijzondere. Het was natuurlijk makkelijk geweest als alleen zanger Eli Youssef de vocalen had gedaan. Maar de ambitie was echt om de hele band te laten horen en dat hebben we gedaan.” Wellicht dat de samenwerking met Armin van Buuren, Kensington wel hun eerste top 10-hit oplevert en dat met een dancenummer!

Cimo imiteerde Michael Jackson

#59 Armin van Buuren feat. Cimo Fränkel: Strong Ones

In eerste instantie zal Cimo Fränkel, de zanger op ‘Strong Ones’, je niet zoveel zeggen. Toch heeft hij al zo’n vijf hits op zijn naam staan … als componist. Daaronder twee top 10-hits: ‘Playing With Fire’ van Haris en ‘Shotgun’ van Yellow Claw feat. Rochelle, beide #9 in 2013. Daarnaast schreef hij nummers voor B-Brave, Sharon Doorson, Jayh (‘Een Mooie Dag’, #16 in 2014) en het thema van ‘Dance Dance Dance’.

Cimo Fränkel (Amsterdam, 13 maart 1989) deed in 2009 met zijn broer Kera mee aan de talentenjacht ‘X Factor’, maar kwam niet door de auditie. Het jaar daarop deed Cimo mee aan het tv-programma ‘My Name Is Michael’ waarin gezocht werd naar hoofdrolspelers voor de nieuwste theatershow van Albert Verlinde over de toen pas overleden Michael Jackson. Cimo won niet.

Jackson 3

Een tijdje daarna trok Cimo samen met zijn broer Kera en Jermaine Fleur (die in 2009 wél door de audities kwam van ‘X Factor’) door het land als The Jackson 3 en zongen ze Jackson 5 covers. Sinds 2013 staat Cimo onder contract bij Talpa Music, dat nummers produceert voor deelnemers aan ‘The Voice of Holland’. Begin volgend jaar brengt Cimo Fränkel zijn eerste EP uit.

Alessia werd ontdekt door de dochter van de platenbaas

#72 Alessia Cara: Here

‘Here’ is wereldwijd het debuut van de Canadese Alessia Caracciolo, geboren op 11 juli 1996 in Brampton, Ontario. Zingen deed ze al een tijdje in het schoolkoor. Thuis nam ze akoestische versies van bekende nummers op en plaatste die op YouTube. Op een dag kreeg ze een mailtje van de oprichter van EP Entertainment. Zijn dochter had één van haar videoclips gezien en had dit haar vader laten zien.

dagboek

Hij introduceerde Alessia bij het schrijversteam van Kuya Productions en koppelde haar aan tekstschrijver Sebastian Kole. Ze had wel eens wat gedichten en kleine verhaaltjes geschreven, maar liedjes nog nooit. Kole vroeg haar om haar gevoelens op te schrijven alsof het voor haar dagboek was. Op die manier leerde ze liedjes schrijven. In Toronto nam ze demo’s op, waaronder ‘Here’, van de EP Four Pink Walls. Aanstaande vrijdag verschijnt haar eerste album Know It All.

Here’ bevat een sample van ‘Ike's Rap II’ van Isaac Hayes uit 1971 van zijn album Black Moses. Dat nummer is ook gebruikt in ‘Glory Box’ van Portishead‍ (#25 in 1995) en ‘Hell Is Round The Corner’ van Tricky (ook uit 1995, maar geen hit).

SBMG komt met debuutalbum

#89 SBMG: Dansen

Het idee voor ‘Dansen’ van het hiphop duo SBMG stamt al van een paar jaar geleden. Wat echter nog miste, was een passende beat. Die kwam er uiteindelijk dankzij Elka $ava, een vriend van SBMG. ‘Dansen’ staat op het debuutalbum van SBMG dat er aan zit te komen,  waaraan ook Hef, Kevin en Broederliefde meewerkten.

Met ‘Dansen’ scoort SBMG, bestaande uit Henk Mando (Henkie T) en Chyvon Pala (Chivv), al de vierde hit dit jaar. Het hoogste kwam ‘Mandela’ (#58 in oktober), dat ze maakten met Sevn Alias, Louis, D-Double, Lijpe en Hef, en deze week op #62 staat. Daarnaast staat ‘Alaka’, een nummer van Broederliefde feat. Kalibwoy & SBMG, na zeven weken nog steeds genoteerd, deze week op #78.

tiende notering voor DIO

#100 DIO met Jayh, Boke Sam en Ronnie Flex: We Zijn Hier

Het succes voor de Nederlandse hiphopscene blijft maar aanhouden. Vaandeldragers zijn ongetwijfeld Lil Kleine & Ronnie Flex met hun #1-hit ‘Drank & Drugs’, één van de grootste Nederlandstalige hits van 2015. In hun kielzog scoorden zo’n beetje alle artiesten die meewerkten aan het Top Notch-project New Wave, een hit. Op ‘We Zijn er’ doen twee daarvan aan mee: Bokoe Sam en Ronnie Flex. Daarnaast is zanger Jayh op het nummer te horen.
‘We Zijn Hier’ is een nummer van DIO, afkomstig van zijn album De Man, dat in mei verscheen. De videoclip van ‘We Zijn Hier’ is al meer dan 1 miljoen keer bekeken. Aantallen die echter niet meetellen voor de Single Top 100. DIO, alias van Diorno Braaf, brak in 2009 door met het nummer ‘Tijdmachine’ feat. Sef dat tot #6 kwam. ‘We Zijn Hier’ is zijn tiende notering.