zondag 8 november 2015

Hello onderweg naar platina

#1 Adele: Hello          *** tweede week op #1 ***

Na een eerste stormachtige week, heeft de populariteit van ‘Hello’ van Adele nog niets ingeboet. Wereldwijd nadert het aantal views van de videoclip de 300 miljoen en is het nog steeds het meest gedownloade én gestreamde liedje. Er is inmiddels ook een versie van 'Hello' in gebarentaal, gemaakt door Molly Lou Bartholomew.
Een tweede week dus ook voor ‘Hello’ aan de kop van de Single Top 100 en daar zullen nog wel een paar weken bijkomen. Vrijdag is ‘Adventure Of A Lifetime’ van Coldplay uitgebracht, dat net als ‘Hello’ verkozen werd tot Top Song (Radio 2), Alarmschijf (Radio 538) en Megahit (3FM). Qua downloads en streaming blijft het nummer achter bij ‘Hello’.

goud

Officieel is er nog niets over bekend gemaakt, maar na twee weken durven wij te stellen dat ‘Hello’ al over de goudgrens (= 15.000) heen is en platina (= 30.000) nadert. Daarbij staan 100 streams voor 1 download, dus 300.000 streams tellen voor 3.000 downloads.

In het Verenigd Koninkrijk doen ze niet zo moeilijk en zijn de cijfers gewoon openbaar. Na twee weken staat ‘Hello’ daar op 512.006 stuks, goed voor goud dus. Het is haar zevende single die over de 500.000 stuks gaat. Drie daarvan haalden zelfs meer dan 1 miljoen. In totaal zijn er daar van haar singles ruim 7,7 miljoen verkocht.

dé hit van 2015?

In twee weken tijd schuift ‘Hello’ in de Britse hitparade van de 68e naar de 33e plaats op in het voorlopige jaaroverzicht van 2015. Van de #1, ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson feat. Bruno Mars, zijn meer dan 1,6 miljoen stuks verkocht, dus ‘Hello’ heeft nog even te gaan. maar niets is onmogelijk. In ons land zou ‘Hello’ nu rond de 75e plaats staan.

Nederlandse en Britse hitparade gaan gelijk op (2)

Ook deze week is de top 2 van de Britse en de Nederlandse hitparade identiek. Naast ‘Hello’ van Adele op #1, betekent dit dat ook ‘Sorry’ van Justin Bieber nog steeds de op één na meest verkochte download en stream is in beide landen. Adele zal het nog wel even volhouden, maar lukt dat Bieber ook? Volgende week weten we het!

prijzen, prijzen

Er valt nog meer nieuws te melden rond Adele en Justin Bieber. Beide artiesten kregen zaterdag in Cannes De Award of Honor, een oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de NRJ Awards. NRJ is het populairste radiostation in Frankrijk. De oeuvreprijs ging ook naar  Charles Aznavour en Sting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten