zondag 8 november 2015

Alessia werd ontdekt door de dochter van de platenbaas

#72 Alessia Cara: Here

‘Here’ is wereldwijd het debuut van de Canadese Alessia Caracciolo, geboren op 11 juli 1996 in Brampton, Ontario. Zingen deed ze al een tijdje in het schoolkoor. Thuis nam ze akoestische versies van bekende nummers op en plaatste die op YouTube. Op een dag kreeg ze een mailtje van de oprichter van EP Entertainment. Zijn dochter had één van haar videoclips gezien en had dit haar vader laten zien.

dagboek

Hij introduceerde Alessia bij het schrijversteam van Kuya Productions en koppelde haar aan tekstschrijver Sebastian Kole. Ze had wel eens wat gedichten en kleine verhaaltjes geschreven, maar liedjes nog nooit. Kole vroeg haar om haar gevoelens op te schrijven alsof het voor haar dagboek was. Op die manier leerde ze liedjes schrijven. In Toronto nam ze demo’s op, waaronder ‘Here’, van de EP Four Pink Walls. Aanstaande vrijdag verschijnt haar eerste album Know It All.

Here’ bevat een sample van ‘Ike's Rap II’ van Isaac Hayes uit 1971 van zijn album Black Moses. Dat nummer is ook gebruikt in ‘Glory Box’ van Portishead‍ (#25 in 1995) en ‘Hell Is Round The Corner’ van Tricky (ook uit 1995, maar geen hit).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten