vrijdag 5 april 2013

Hitflits: Mainstreet eerste Nederlandse boyband met #1-album

Het spande er nog om deze week. Mainstreet stond met het album ‘Breaking the rules’ de hele week op winst, maar David Bowie kwam met de dag dichterbij met ‘The next day’, zijn voormalige #1-album. Maar zoals je aan onze twitter en de kop al kunt zien, het is Mainstreet toch gelukt, zei het met een voorsprong van iets meer dan 4% op Bowie. De #1-positie danken de vier jongens aan de fans die het album het afgelopen Paasweekend kochten tijdens concerten in 013 in Tilburg en Tivoli De Helling in Utrecht.

Nederlands record

Het levert Mainstreet ook nog eens een bijzonder record op, dat van eerste Nederlandse boyband met een #1-album. De hoogste notering was tot deze week #13, voor ‘A different way’ van Men2b in 2005. Andere noteringen van Nederlandse boybands waren voor 4 Fun met Hittegolf (#36 in 1998) en ‘Bedgeheimen’ van B.E.D.: (#57 in 1996). Neerlands bekendste boyband, Caught in the act, met Bastiaaan Ragas in de gelederen, heeft zelfs nooit met een album genoteerd gestaan.

TOP 3

1 E.W. Mainstreet: Breaking the rules
2  (2)   David Bowie: The next day
3  (1)   Racoon: The singles collection

Twee jaar geleden bracht Leonie Meijer het album ‘Los’ uit, dat tot #13 kwam. Dat was ruim een half jaar nadat ze vierde was geworden in The voice of Holland. Voor ‘Luister maar’, haar tweede album, heeft ze meer tijd uitgetrokken. En daar wordt ze voor beloond, want het album komt binnen op de tiende plaats.

Direct na ‘Los’ in 2011 is Leonie liedjes gaan schrijven voor ‘Luister maar’. Alleen, maar ook met haar producer Daniel Gibson in Zweden. Daarnaast schreef ze nummers met Han Kooreneef, Roel van Velzen, Nick Schilder, Joost Marsman. (duet ‘Wacht tot ik bij je ben’) en Ruth Jacott (duet: ‘Je stem alleen’). Over de liedjes zegt Leonie: “Ik ben niet meer zo bang voor tegenslagen en in dat opzicht is dit album positiever en krachtiger geworden.”

Over naar het restant eerste weeks noteringen van deze week:
#8   Epica: The phantom agony – expanded edition NL, de originele editie ‘The phantom agony’kwam in 2003 niet hoger dan #54
#27 Stevie Ann: California sounds NL
#33 Beans & fatback: With skin attached NL
#37 Charles Bradley: Victim of love, tweede album van Amerikaanse soulzanger. Aanstaande maandag komt Bradley langs bij Giel Beelen
#48 Ruben Hein: Hopscotch NL

#52 Bonobo: The north borders, Britse producer (echte naam: Simon Green)
#71 Christina Pluhar: Mediterraneo, bespeelster van de teorbe (soort luit), afkomstig uit Oostenrijk
#75 Killswitch engage: Disarm the descent, metalband uit Westfield, Massachusetts
#76 André Rieu: Rieu royale NL
#85 Avantasia: The mystery of time, Project van Tobias Samnet, zanger van Duitse metalband Edguy
#86 Tyler the creator: Wolf, Amerikaanse rapper

SINGLES

Vorige week boekte ‘Sonnentanz’ van  Klangkarussel een klein overwicht op de #2, zo’n 5%  op ‘Julia’ van Nick & Simon. Die hebben een vrije val gemaakt, want ‘Julia’ zakt naar #17. Deze week heeft ‘Sonnentanz’ de voorsprong vergroot tot zo’n 20%, De nieuwe #2 is ‘Daar sta je dan 2013 (waar zijn al je vrienden)’ van René Froger, dat van 15 komt.

populair nummer

Het nummer heette oorspronkelijk ‘Daar sta je dan’, en is afkomstig van zijn album ‘Doe maar gewoon’ uit 2007. Tijdens optredens was het altijd al een populair nummer, dus werd besloten om het in een remix uit te brengen. Tevens is ‘Daar sta je dan 2013 (waar zijn al je vrienden)’ de voorloper van een Nederlandstalig verzamelalbum van Froger, met een aantal niet eerder op cd verschenen nummers.

Overigens vormt René Froger geen enkele bedreiging voor ‘Sonnentanz’, want die bedreiging  komt die uit een heel andere hoek!

Wat te denken van ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell, dat in de tweede week van 90 naar #5 stijgt. Komende week is het de Megahit op 3FM en dat zal er mede voor zorgen dat het nummer volgende week naar #1 stijgt.

verboden

De afgelopen week heeft YouTube de videoclip met 3 topless modellen in de ban gedaan.  Robin Thicke twitterde daarop: “YouTube took down the Unrated version of #BLURREDLINES because it was too hot!” En Pharrell reageerde daarop met: @robinthicke Why they trying to ban good shit?”
Videokanaal VEVO doet niet zo preuts en daar is de ‘unrated version’ gewoon te zien. Het gevolg is dat de videoclip al door miljoenen is bekeken, die er achter komen dat het een heerlijk nummer is, en dit vervolgens downloaden. Ook negatieve publiciteit is publiciteit! Overigens heeft Thicke zijn vrouw, actrice Paula Patton, van te voren toestemming gevraagd om de clip op te nemen met de halfnaakte modellen.

Luister én kijk ook eens naar de versie die Krystl vanochtend maakte bij Giel van ‘Blurred lines’. Zij bezong het vanuit de vrouw en kan daar zeker mee thuis komen bij Paul!

De negen eerste weeks noteringen:
#10 Opposites: Sukkel voor de liefde
#35 Django Wagner: Dat ene moment
#59 André Rieu: Kroningswals
#68 Chris Brown: Fine China
#83 Neils Geusebroek: The truth
#90 Bob Offenberg: In Parijs
#92 Mainstreet: My main girl
#96 Chris Hordijk: Heartbreaks & earthquakes
#100 Fedde le Grand, Sultan & Ned Shepard: Long way from home

Met uitzondering van Chris Brown, komen de makers allemaal uit Nederland.

Nog meer achtergronden bij de albums staan iedere zaterdagmiddag op de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. En wij zijn er na het weekend weer met een nieuwe Megaman.

maandag 1 april 2013

Megaman bij week 13 – 30 maart 2013


Na een afwezigheid van twee weken (met heel veel sneeuw) pakken we deze week de draad weer op in Megaland. En gelijk worden we geconfronteerd met 18 eerste weeks noteringen én een nieuwe #1: de eerste geheel opgebouwd uit samples.

En verder in deze Megaman:
Nick & Simon hadden geen instores nodig, Guus Meeuwis gaat dit jaar over het miljoen, Ariana Grande moet kiezen tussen acteren en muziek, Justin Bieber ligt onder vuur, Eva Simons zingt ook buiten Nederland voor Beyoncé en Voor Sway is er leven na X factor. Dat en meer over eerste weeks en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Als vanouds kun je achtergronden bij de albumnoteringen weer lezen op de nieuwssite van 3FM en staan de volledige lijsten op Dutch Charts.

de Megaman.

Oostenrijks duo scoort #1 met samples

Klangkarussel: Sonnentanz (1)       *** eerste week op #1 ***

Je neemt de cd ‘Nu jazz city’ uit 2007 met samples, bedoeld ter inspiratie voor dj’s en artiesten. Vervolgens pluk je daar een paar nummers vanaf, zet ze in de juiste volgorde en je hebt een nieuw liedje. Dat deden Tobias Rieser en Adrian Held van het Oostenrijkse duo Klangkarussel in 2011 en smeden zo het nummer ‘Sonnentanz’.

Zie hier het recept van een #1-hit, want deze week stijgt het nummer naar de eerste plaats van de Single Top 100. Het was 3FM DJ Domien Verschuuren, die het nummer naar Nederland haalde en ook tot bovenstaande ontdekking kwam.

‘Sonnentanz’ van Klangkarussel is de grootste hit van een Oostenrijkse act sinds ‘Anton aus Tirol’ van Anton feat. DJ Ötzi dat in 2000 de tweede plaats bereikte. Tevens is het nog maar de derde #1-hit uit dat land. De eerste twee waren: ‘Codo (… Duse Im Sauseschritt)’ van Tauchen – Prokopetz (deels Duits) (3x #1 in 1983) en ‘Jeanny part 1’ van Falco (4x #1 in 1986).

zonder woorden

Tevens is ‘Sonnentanz’ de eerste instrumentale #1-notering sinds ‘Epic’ van Sandro Silva & Quintino op 23 december 2011 en de eerste door een Oostenrijkse act. ‘Sonnentanz’ is de dertiende #1-hit, waarin geen enkel woord is gesproken of gezongen. Hier volgen ze alle dertien, met de datum waarop het nummer voor het eerst #1 kwam:
1   Gudrun Jankis orchestra: Let kiss / 27-2-1965
2   Ekseption: Air            / 8-11-69 (NL)
3   Waldo de los Rios: Mozart's symphony no. 40 / 9-4-71      
4   Popcorn makers: Popcorn / 18-8-72  
5   Fleetwood Mac: Albatross / 18-8-73
6   the Shadows: Theme from 'The deer hunter' (Cavatina) / 14-7-79  
7   Nova: Aurora /10-4-82 (NL)
8   Berdien Stenberg: Rondo Russo / 27-8-83 (NL)
9   Jan Hammer: Crockett's theme / 2-5-87       
10  Dave Stewart & Candy Dulfer: Lily was here / 2-12-89     
11  Tiesto: Traffic / 11-10-03 (NL)
12  Sandro Silva & Quintino: Epic / 23-12-2011 (NL)
13  Klangkarussel: Sonnentanz / 30-3-2013

Nick & Simon hadden geen instores nodig

Nick & Simon: Julia (2)

Bijna had 'Julia' van Nick & Simon een derde week bovenaan gestaan, maar op het laatste moment haalde 'Sonnenntanz’ van Klangkarussel het nummer in; het verschil tussen beide nummers is slechts 5,5%. 

De afgelopen twee weken had  ‘Julia’, hun tiende #1-hit, een flink overwicht van 65% respectievelijk 48% op ‘Birds’ van Anouk, die daardoor (voorlopig) haar tweede #1-hit mist. Het grote overwicht werd bereikt door de vele instores die Nick & Simon in die weken deden, om de fysieke cd-single te verkopen aan de fans.

wereldrecord

Echter zonder die instores had ‘Julia’ ook twee weken bovenaan de Single Top 100 gestaan, zei het met een kleiner overwicht op ‘Birds’. Dat blijkt namelijk uit de #1-notering die ‘Julia’ ook in die weken in de Download Top 50 innam. Natuurlijk dankten Nick & Simon die #1-hit in beide lijsten aan de 154 verschillende versies van het nummer. Dat leverde hen ook nog een officieel wereldrecord op in de categorie ‘meest digitale single releases van één artiest of band binnen 24 uur’. Volgend jaar wordt het record opgenomen in het Guinness Book of World Records.

Guus Meeuwis gaat dit jaar over het miljoen

Guus Meeuwis: Het kan hier zo mooi zijn (4)       *** hoogste eersteweeks ***

Van 7 tot en met 9 juni staat Guus Meeuwis in het Philips Stadion in Eindhoven voor de achtste editie van zijn Groots met een zachte G concerten. Dit jaar zal het totaal aantal bezoekers het miljoen passeren, en dat zal Guus niet ongemerkt voorbij laten gaan. Sowieso is het mogelijk om nu al aan te geven welke liedjes hij volgens jou moet spelen.
 Onder die liedjes die Guus dan zal zingen, zullen zeker een aantal zitten van zijn negende studioalbum ‘Het kan hier zo mooi zijn’, dat op 10 mei verschijnt. Op 25 maart was hij te gast bij Giel Beelen en speelde naast het titelnummer, zijn 37e notering en 17e top 10-notering, twee nieuwe nummers: ‘Doe de gordijnen dicht’ en ‘Zeeën van tijd’.

Op 18 april is de eveneens achtste editie van de 3FM awards, waar Guus ook zal optreden. En wellicht dat hij ook nog een award mee naar huis neemt, want samen met Van Velzen, Alain Clark, Blaudzun en Douwe Bob is hij genomineerd voor Beste Zanger. Stemmen kan nog!

Ray Dalton belandde via de gospel in de hiphop

Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton: Can’t hold us (16)

Hoewel ‘Same love’ feat. Miranda Lambert de eerste plaats haalde van de Australische hitparade, hebben Maclemore en Ryan Lewis toch besloten om een andere opvolger voor de wereldwijde #1-hit ‘Thrift shop’ te kiezen. En gezien de notering op #16 voor ‘Can’t hold us’, is dat een verstandige geweest. Het nummer is evenals ‘Thrift shop’, deze week gezakt naar #6, een kanshebber voor een #1-notering. ‘Can’t hold us’ stamt uit 2011 en is afkomstig van het album ‘The heist’, deze week doorgestegen naar #25 in de Album Top 100.


Kregen Maclemore en Ryan Lewis op ‘Thrift shop’ nog hulp van Wanz, op ‘Can’t hold us’ zijn ze een samenwerking aangegaan met Ray Dalton, die ook uit Seatlle, Washington komt. Ray begon al op zijn zesde met zingen en zijn muzieklerares Lukely adviseerde zijn ouders om daar werk van te gaan maken. Zij volgden haar raad op en meldden hem aan voor het Seattle Children’s choir, waar hij in zowel klassieke als populaire muziek werd onderlegd. Ray zong in diverse koren en kwam terecht in het Total experience gospel choir
 
Het koor trad over de hele wereld op, waardoor Ray ook in contact kwam met andere soorten muziek zoals hiphop. Terug in Seatlle, sloot hij zich aan bij de hiphop groep Superfire, met wie hij het nummer ‘Trippin’’ opnam. Vervolgens werd hij geïntroduceerd bij Solzilla, een MC, waarmee hij het nummer ‘Need your love’ opnam. Dat nummer hoorde Ryan Lewis, die hem voorstelde aan Macklemore, waarna ze samen ‘Can’t hold us’ maakten.

Ondanks het succes van ‘Can’t hold us’, wil Ray zich niet toeleggen op één soort muziek. Momenteel is hij bezig met The Dalton show, waaraan diverse muzikanten deel aannemen.

Ariana Grande zal moeten kiezen tussen acteren en muziek

Ariana Grande feat. Mac Miller: The way (22)

Aan ‘The way’ van Ariana Grande feat. Mac Miller hebben naast de uitvoerders zelf, een flink aantal bekenden meegeschreven. In de eerste plaats zangeres Jordin Sparks die een viertal hits scoorde, waarvan ‘No air’ with Chris Brown het verst kwam: #17 in 2008. De volgende componist is Al Sherrod Lambert, die nummers schreef voor Mary J. Blige en Jamie Foxx.

Nummer drie is Amber ‘Sevyn’ Streeter, die deel uitmaakte van TG4 en RichGirl, en schrijft voor Chris Brown, Justin Bieber, Kelly Rowland en Alicia Keys. Met Keys schreef ze het nummer ‘New day’. Amber heeft ook nummers geschreven voor het derde album van Jordin Sparks dat binnenkort verschijnt. De laatste maar zeker niet de minste die meeschreef aan ‘The way’, is Brenda Russell. Bij ons minder bekend, maar haar ‘Piano in the dark’ werd een internationale dancehit toen onze eigen Bingo players het sampleden in ‘Cry (just a litte)’.

duet

En dan hebben we ook nog de uitvoerders van ‘The way’ zelf: Ariana Grande en Mac Miller. Sinds oktober 2012 kennen de twee elkaar en schrijven samen nummers. In december namen ze het aloude ‘Baby, it’s cold outside’ op, een nummer uit 1944, waarbij Mac zich bediende van de naam Larry Lovestein. Een maand later belde Ariana hem op voor een nummer waar ze aan werkte en met hem wilde zingen. Mac sprak dat wel aan, maakte een mixtape af, met een sample van ‘Still not a player’ van Big pun feat. Joe uit 1998 en verwerkte het in ‘The way’.

Ariana Grande-Butera (Boca Raton, Florida, 26 juni 1993) heeft dus flink wat muzikale peilen op haar boog. Het was echter niet de muziek waarmee ze bekend werd, maar haar rol als Caterina "Cat" Hannah Valentine in de Nickelodeon-serie Victorious. Vervolgens coverde ze nummers op YouTube van onder andere Bruno Mars en Adele. Ariana is momenteel druk doende met haar debuutalbum ‘Daydreamin’’. Als dat een succes wordt, dan zal het moeilijk worden het zingen te blijven combineren met acteren en zal ze een keuze moeten maken.

Dat succes kent Malcolm James McCormick (Pittsburgh, Pennsylvania, 19 januari 1992) al, want hij bracht al in 2011 als Mac Miller een album uit: ‘Blue side park’, dat de eerste plaats bereikte van de Amerikaanse albumlijst. Rond zijn vijftiende nam hij een belangrijke beslissing in zijn leven. Van een leven dat voornamelijk in het teken stond van sport, ging hij volledig voor de  hiphop. Malcolm is een autodidact en leerde zichzelf piano, gitaar, drums en bas spelen. Momenteel werkt hij aan zijn tweede album ‘Watching movies with the sound off’. In oktober komt hij naar Europa, om het voorprogramma te doen van de rappers Lil’  Wayne en 2 Chainz.

Monique Smit & Tim Douwsma komen met heel album

Monique Smit & Tim Douwsma komen met heel album

Monique Smit & Tim Douwsma: Langzaam wordt het zomer (29)

Met zo’n titel zou je bijna denken dat Monique Smit en Tim Douwsma verantwoordelijk zijn voor de lage temperaturen. Deze Single Top 100 is gedateerd op 30 maart 2013 en de gemiddelde temperatuur was die dag rond 4 graden boven 0! Het gaat inderdaad heel langzaam met de zomer. Sterker, qua temperatuur is de lente nog niet eens aangebroken!

Langzaam wordt het zomer’ is na ‘Één zomer lang’ (#13 in 2011), de tweede samenwerking tussen Monique en Tim. De twee hebben inmiddels een contract getekend bij Vosound Records, het label van Jan Smit en Volendam Music en een heel album staat op stapel. ‘Langzaam wordt het zomer’ is geschreven door Jan Smit (muziek) en Jan Dulles (tekst), maar in het refrein horen wij ook ‘All good things’ van Nelly Furtado. En jij?

Hind introduceert de ud

Hind: Make it count (42)

Als we de Eurovisie Songfestival inzending ‘Your heart belongs to me’ (#16 in 2008) en het nummer ‘Morgen’, titelsong van de film ‘Spangaz’ (#17 in 2009), niet meerekenen, is ‘Make it count’ van Hind de eerste hit sinds ‘Halfway home’ (#75 in 2005). Niet dat ze al die jaren stil heeft gezeten. In 2010 heeft ze via Sellaband € 40.000 binnen gesleept voor de opnames van het album ‘Crosspop’ dat de achtste plaats bereikte.

‘Make it count’ is de voorloper van haar vierde album dat evenals ‘Crosspop’, uitgebracht wordt op haar eigen label B-hind. Voor het album werkte Hind samen met zes schrijvers en producers, waaronder de Nederlandse producers Tease en Leroy Styles.

Voor ’Make it count’ bracht ze veel tijd door in de studio en probeerde vooral veel uit. Daarbij werd de ud (voorloper van de luit) gebruikt, een klassiek Arabisch instrument. Hind, die een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder heeft zegt daarover: “Die mix is typisch voor mij als muzikant. Ik voel me hier bij thuis.”

F neemt geen blad voor de mond

F: Geen fuck om jou (48)

Op 1 februari 2006 hadden Nik van den Berg (zang/bas), Damion Grey (zang), Lars van Zanten (gitaar) en Richie Bleijenberg (drums), toen gemiddeld zo’n zeventien jaar oud, hun eerste repetitie. De naam van de groep, F, ontstaat na het schrijven van liedjes, die allemaal met een F beginnen. Toch brachten ze tussen november 2010 en december 2012 onder een andere naam, CRC (Continu Release Concept), 17 singles uit. In 2011 scoorden ze als F een eerste hit met ‘Feesje’ (#97). Vorig jaar verscheen het tweede album ‘Famous’.

Afrojack in duet met Chris Brown

Afrojack feat. Chris Brown: As your friend (63)

Afrojack staat deze week met twee nummers genoteerd. Op #35 staat ‘Sovereign light café’ van Keane, waarvoor hij een remix maakte. En op #63 komt ‘As your friend’ binnen dat hij maakte met zanger Chris Brown (met hond). Het nummer is niet alleen van hun hand, maar mede  geschreven door twee anderen.

Jared Lincoln Cotter is de eerste. Hij deed mee aan het zesde seizoen van American Idol en schreef mee aan ‘Down’ van Jay Sean feat. Lil’ Wayne (#31 in 2009). De tweede is Melin Shikder, een Canadese dj/producer die heeft gewerkt met Maroon 5, Nicki Minaj, Kei$ha, Katy Perry en Flo rida. Shikder schreef ook mee aan ‘Nobody’s perfect’ van Chris Brown.

Billy the Kit bezuinigt op medewerkers

Billy the Kit feat. Nathan Duvall: Burn it down (65)

Op ‘Higher’ (#52 in 2012) deed een heel gevolg mee: Stennis, Duvall & Bnann (Infadels). Wellicht dat Joost Seilberger, alias Billy the Kit dacht, dat moet eenvoudiger, want op ‘Burn it down’ doet alleen Duvall nog mee, die hier zelfs volledig wordt genoemd: Nathan Duvall. Duvall is een Britse producer, songwriter en heeft een eigen bedrijf, Duville Lane Ltd. In opdracht schrijft hij liedjes voor anderen, waaronder de Britse girlband the Parade. Zijn nieuwste ontdekking is zangers Noelia uit Miami.

Flume: nieuw talent uit (weer) Australië

Flume: Holdin on (68)

Als je regelmatig naar 3FM luistert, kan je het nummer ‘Holdin on’ van Flume niet zijn ontgaan. Het volledige dj-collectief staat achter dit nummer en dus konden wij het vrijdagmiddag in de Hitflits aankondigen als de nieuwe Megahit, 3 uur voor de officiële bekendmaking in de Coen & Sander Show. Tijd om kennis te maken met de persoon die verantwoordelijk is voor zo’n eensgezindheid.

Flume is het alter ego van Harley Stretten, geboren op 5 november 1991 in Sidney, Australië. Streton begon op zijn dertiende met het produceren van muziek. Op zijn 20e deed hij mee aan een talentenjacht van de Australische platenmaatschappij Future classic en dat leverde hem een platencontract op. Een jaar later, op 9 november 2012 bracht hij het album ‘Flume’ uit, dat in eigen land #1 kwam en de gouden status haalde.

Ook de single, die daar slechts de 17e plaats bereikte, werd goud. In het nummer hoor je een zanger, maar dat is Flume niet, maar een sample van ‘I can’t turn you loose’ van Anthony White uit 1977. Dat nummer was weer een cover van het gelijknamige nummer van Otis Redding  uit 1965.

Justin Bieber ligt onder vuur (ook van fans)

Will.i.am feat. Justin Bieber: #Thatpower (71)

De laatste tijd is Justin Bieber veel in het nieuws, maar niet positief. Fans uren laten wachten voor een concert, door zijn buren beschuldigd worden van geweldpleging en afgelopen weekend werd hij in Wenen uit een trendy club gezet, omdat zijn bodyguards telefoons van fans kapot zouden hebben gegooid én vrouwelijke fans betast. Het zijn geen zaken waar je als believer (zoals een fan van Bieber zich noemt) vrolijk van wordt.

Hij kan dus wel een opsteker gebruiken, en Will.i.am mag hem daar bij helpen. Samen namen ze al op 20 februari in de Metropolis studio In Londen het nummer ‘#Thatpower’ op. Beiden waren toen in Londen voor de BRIT awards. Het nummer is een track van het aanstaande album ‘#Willpower’ van Will.i.am. Maar of dat nou de power is die Justin Bieber nodig heeft om op het rechte pad te komen?

Xander covert opnieuw Patrick Bruel

Xander de Buisonjé: Van jou (74)

Sinds Xander de Buisonjé op 21 april 2003 samen met de Franse zanger Patrick Bruel een gezamenlijk concert gaf in Carré in Amsterdam en Bruel het nummer ‘Je te le dis quand meme’ hoorde zingen, staat dat nummer hoog op zijn verlanglijstje. Er moest eerst wel een live album komen, omdat te realiseren. Dat album kwam er vorig jaar: ‘Xander in concert’, waarop Xander de Nederlandstalige versie zingt op een eigen tekst: ‘Van jou’. Patrick Bruel scoorde zelf al in 1992 met de live versie van ‘Je te le dis quand meme’, dat de 45e plaats bereikte.

Overigens hebben beide zangers al eens een samen een duet opgenomen: ‘Dit is mijn stem (casser la voix)’. Dat nummer namen ze in 2005 op in Parijs, waar Xander uit handen van Bruel een prijs kreeg voor het verkopen van een miljoen platen in de Benelux. De versie kwam in 2006 uit op single en bereikte de 64e plaats.

Cruz en Pax gaan voor een zomerhit

Sebastian Cruz feat. Devon Pax: Ready for love (77)

‘Both artist combined forces to create one hell of a powerful dance track that packs some punch!’. Zo wordt het nummer ‘Ready for love’ van Sebastian Cruz feat. Devon Paxx aangeprijsd. Als we een mooie zomer krijgen, met een passende videoclip en airplay op Radio 538 zou het best nog wel een grote hit kunnen worden. En wie hebben de krachten dan wel gebundeld?

Allereerst is daar Sebastian Cruz, 35 en afkomstig uit … Utrecht! In 2010 won hij met het nummer ‘In time’ feat. Myri het 538 Demo Duel, dat hem een platencontract opleverde bij 8Bball Music én airplay op 538. Cruz is al sinds zijn tiende met muziek bezig, dat begon met pianospelen. Hij maakte deel uit van diverse groepen. Twee jaar geleden is Cruz begonnen met het schrijven, opnemen en mixen van nummers in zijn eigen studio.

De zang op ‘Ready for love’ wordt gedaan door Devon Pax, een r&b zanger uit Amsterdam, die opgroeide met de muziek van de jaren ’90. Hij identificeert zich met Michael Jackson en Beyoncé. In 2012 bracht hij zijn eerste single uit: ‘The one would you like’. Pax heeft een eigen band.

Eva Simons zingt ook buiten Nederland voor Beyoncé

Eva Simons: Chemistry (83)

Voor alsnog is ‘Chemistry’ van Eva Simons alleen in ons land uitgebracht. Het nummer is voor de Nederlandse markt gemaakt en wordt gebruikt in een reclame voor Pepsi Cola, dat de twee concerten op 21 en 22 april van Beyoncé in de Ziggo Dome in Amsterdam sponsort. ‘Chemistry’ is de voorloper van het album ‘Eva-lution’, dat geproduceerd is door RedOne.

Evan Simons mag het voorprogramma verzorgen van ‘The Ms. Carter Show World Tour’, zoals de wereldtournee van Beyoncé heet. Niet alleen in Nederland, maar ook daar buiten. Of ze Beyoncé ook krijgt te spreken is maar de vraag. Maar als ze de gelegenheid krijgt, wil ze haar bedanken voor deze kans.

Naast de concerten van Beyoncé, is Eva Simons de headliner van XO Live (voorheen Extrema Outdoor) op 13 juli in Aquabest bij Eindhoven.

Wankelmut bezorgd Australische zangeres hogere notering

Wankelmut & Emma Louise: My head is a jungle (85)

‘One day / Reckoning song (Wankelmut rmx)’ van Asif Avidan & the Mojos, stond in 2012 drie weken bovenaan de Single Top 100. Verantwoordelijk daarvoor was de Duitse student Jacob Dilßner, alias DJ Wankelmut, die het nummer ‘Reckoning song’ had bewerkt. Dit keer nam hij het nummer ‘Jungle’ van de Australische zangeres Emma Louise (#100 in 2011) onder handen. En als 'My head is a jungle' scoort het op #85 nu al stukken beter. Asif Avidan en Wankelmut hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar Wankelmut sprak Emma Louise in februari in Sidney en dat leverde bijgaand plaatje op.

Robin Thicke scoort om de 5 jaar een hit

Robin Thicke feat. T.I. + Pharrell: Blurred lines (90)

‘Er is geen bal op de tv’ zingt Doe maar in het nummer ‘Doris Day’. En dus luisteren wij op vrijdagavond naar de radio naar 3FM. Daar presenteert Rob Stenders na 10 uur het programma ‘Stenders latevermaak’. Een lichtelijk chaotisch programma met lekkere muziek, waaronder de Freakandel speciaal, de #1 van de Freak 11, een alternatief muzieklijstje samengesteld door Stenders, Giel Beelen en Gerard Ekdom.
Vrijdag was de Freakandel speciaal, ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell. Sindsdien is het nummer niet meer uit het hoofd geweest, wat een lekker nummer! Rob vond dat ook, want hij draaide het nummer twee keer die avond. Maar Stenders zou Stenders niet zijn, als hij niet ook het nummer liet horen waar ‘Blurred lines’ op gebaseerd is: ‘Gotta give it up (part 1)’ van Marvin Gaye (#24 in 1977). Er zijn twee clips bij ‘Blurred lines’ gemaakt, eentje zonder en eentje met topless girls.

om de 5 jaar

Robin Thicke (links op de foto), vorige maand 36 jaar geworden, scoort zijn hits om de 5 jaar. De eerste was in 2003 met ‘When I get you alone’ (#5) als Thicke en gebaseerd op een sample van ‘A fifth of Beethoven’ van Walter Murphy & The Big Apple band. In 2008 scoorde Thicke, nu als Robin Thicke, zijn tweede hit met ‘Magic’ (#33). En weer vijf jaar verder is hij er met ‘Blurred lines’, dat hij maakte met rapper T.I. (midden) en Pharrell Williams (rechts). Laatstgenoemde vormt samen met Chad Hugo the Neptunes, dat ‘Blurred lines’ ook heeft geproduceerd.

Colinda werkt aan een comeback album

Colinda: Breng me nog eenmaal naar huis (96)

Vorig jaar was het 25 jaar geleden dat Colinda van Beckhoven haar eerst hit scoorde met ‘Kom dans met mij Colinda’ (#49 in 1987). Daarna volgden nog een aantal hits, maar in 1991 was het met ‘Naar de disco’ (#70) voorbij. Twee jaar later nam ze de plaats in van Marianne Weber in het Holland duo.

Colinda, geboren in Breda, trouwde met zanger Jan van Brabant, met wie ze ook optrad. Het huwelijk, waaruit twee dochters kwamen, strandde en in juni 2012 trouwde ze met Guus Pronk. Op de bruiloft zong ze speciaal voor hem het nummer ‘Wat moet ik toch zonder jou’. Zingen heeft ze altijd gedaan en sinds 2010 werkt ze hard aan een comeback. 

Breng me nog eenmaal naar huis’ is haar eerste hit sinds 1991 en tevens de titel van haar comeback album. Het nummer was in 1989 als ‘Breng mij nog eenmaal naar huis’, de eerste single van het Holland duo, waar Marianne Weber nog deel van uitmaakte samen met Jan Verhoeven.

Voor Sway is er leven na X factor

Sway: Stop and stare (97)

Binnenkort start het vijfde seizoen van de talentenjacht X factor. In de finale van de  voorlaatste, die werd gehouden op 10 juni 2011, won zangeres Rochelle Perts het van de groep Adlicious, die eerder in de categorie groepen, het trio Sway had verslaan.

Sway bestaat uit Aïcha Gill (Den Haag, 19 september 1991), Saja Katte (Woerden, 24 juni 1992) en Janice Blok (Rotterdam, 12 oktober 1991). Janice deed al eerder mee aan X factor, in seizoen 3 en eindigde bij de laatste negen.

Ten tijde van X factor deden de drie meiden de musicalopleiding aan de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) in Zoetermeer. Op vrijdag 13 mei 2011, tijdens de zesde liveshow, viel het doek voor Sway. Daarna gingen ze op theatertournee met hun coach Angela Groothuizen. Vorig jaar zongen de meiden het nummer ‘Ik zal er voor je zijn’ voor de soundtrack ‘De groeten van Mike!’. ‘Stop and stare’ schreven de meiden van Sway samen met Dillon Lewis die het produceerde. Begin dit jaar zong Aïcha mee op  ‘Laat nooit los’ van MarkusBros.

Treedt Ronnie Flex in de voetsporen van Jordy van Loon?

Ronnie Flex: Tankstation (100)

Er zijn drie acts geweest die begonnen op #100 en uiteindelijk op #1 eindigden: Taylor Dayne met ‘Tell it to my heart’ (in 1988), ‘Please don’t go’ van Double you (in 1992) en ‘Verliefdheid’ door Jordy van Loon (in 2008). Wij verwachten echter niet dat ‘Tankstation’ van Ronnie Flex, die daarmee zijn derde hit scoort, de vierde zal zijn.