maandag 1 april 2013

Ray Dalton belandde via de gospel in de hiphop

Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton: Can’t hold us (16)

Hoewel ‘Same love’ feat. Miranda Lambert de eerste plaats haalde van de Australische hitparade, hebben Maclemore en Ryan Lewis toch besloten om een andere opvolger voor de wereldwijde #1-hit ‘Thrift shop’ te kiezen. En gezien de notering op #16 voor ‘Can’t hold us’, is dat een verstandige geweest. Het nummer is evenals ‘Thrift shop’, deze week gezakt naar #6, een kanshebber voor een #1-notering. ‘Can’t hold us’ stamt uit 2011 en is afkomstig van het album ‘The heist’, deze week doorgestegen naar #25 in de Album Top 100.


Kregen Maclemore en Ryan Lewis op ‘Thrift shop’ nog hulp van Wanz, op ‘Can’t hold us’ zijn ze een samenwerking aangegaan met Ray Dalton, die ook uit Seatlle, Washington komt. Ray begon al op zijn zesde met zingen en zijn muzieklerares Lukely adviseerde zijn ouders om daar werk van te gaan maken. Zij volgden haar raad op en meldden hem aan voor het Seattle Children’s choir, waar hij in zowel klassieke als populaire muziek werd onderlegd. Ray zong in diverse koren en kwam terecht in het Total experience gospel choir
 
Het koor trad over de hele wereld op, waardoor Ray ook in contact kwam met andere soorten muziek zoals hiphop. Terug in Seatlle, sloot hij zich aan bij de hiphop groep Superfire, met wie hij het nummer ‘Trippin’’ opnam. Vervolgens werd hij geïntroduceerd bij Solzilla, een MC, waarmee hij het nummer ‘Need your love’ opnam. Dat nummer hoorde Ryan Lewis, die hem voorstelde aan Macklemore, waarna ze samen ‘Can’t hold us’ maakten.

Ondanks het succes van ‘Can’t hold us’, wil Ray zich niet toeleggen op één soort muziek. Momenteel is hij bezig met The Dalton show, waaraan diverse muzikanten deel aannemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten