maandag 1 april 2013

Robin Thicke scoort om de 5 jaar een hit

Robin Thicke feat. T.I. + Pharrell: Blurred lines (90)

‘Er is geen bal op de tv’ zingt Doe maar in het nummer ‘Doris Day’. En dus luisteren wij op vrijdagavond naar de radio naar 3FM. Daar presenteert Rob Stenders na 10 uur het programma ‘Stenders latevermaak’. Een lichtelijk chaotisch programma met lekkere muziek, waaronder de Freakandel speciaal, de #1 van de Freak 11, een alternatief muzieklijstje samengesteld door Stenders, Giel Beelen en Gerard Ekdom.
Vrijdag was de Freakandel speciaal, ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell. Sindsdien is het nummer niet meer uit het hoofd geweest, wat een lekker nummer! Rob vond dat ook, want hij draaide het nummer twee keer die avond. Maar Stenders zou Stenders niet zijn, als hij niet ook het nummer liet horen waar ‘Blurred lines’ op gebaseerd is: ‘Gotta give it up (part 1)’ van Marvin Gaye (#24 in 1977). Er zijn twee clips bij ‘Blurred lines’ gemaakt, eentje zonder en eentje met topless girls.

om de 5 jaar

Robin Thicke (links op de foto), vorige maand 36 jaar geworden, scoort zijn hits om de 5 jaar. De eerste was in 2003 met ‘When I get you alone’ (#5) als Thicke en gebaseerd op een sample van ‘A fifth of Beethoven’ van Walter Murphy & The Big Apple band. In 2008 scoorde Thicke, nu als Robin Thicke, zijn tweede hit met ‘Magic’ (#33). En weer vijf jaar verder is hij er met ‘Blurred lines’, dat hij maakte met rapper T.I. (midden) en Pharrell Williams (rechts). Laatstgenoemde vormt samen met Chad Hugo the Neptunes, dat ‘Blurred lines’ ook heeft geproduceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten