maandag 1 april 2013

Nick & Simon hadden geen instores nodig

Nick & Simon: Julia (2)

Bijna had 'Julia' van Nick & Simon een derde week bovenaan gestaan, maar op het laatste moment haalde 'Sonnenntanz’ van Klangkarussel het nummer in; het verschil tussen beide nummers is slechts 5,5%. 

De afgelopen twee weken had  ‘Julia’, hun tiende #1-hit, een flink overwicht van 65% respectievelijk 48% op ‘Birds’ van Anouk, die daardoor (voorlopig) haar tweede #1-hit mist. Het grote overwicht werd bereikt door de vele instores die Nick & Simon in die weken deden, om de fysieke cd-single te verkopen aan de fans.

wereldrecord

Echter zonder die instores had ‘Julia’ ook twee weken bovenaan de Single Top 100 gestaan, zei het met een kleiner overwicht op ‘Birds’. Dat blijkt namelijk uit de #1-notering die ‘Julia’ ook in die weken in de Download Top 50 innam. Natuurlijk dankten Nick & Simon die #1-hit in beide lijsten aan de 154 verschillende versies van het nummer. Dat leverde hen ook nog een officieel wereldrecord op in de categorie ‘meest digitale single releases van één artiest of band binnen 24 uur’. Volgend jaar wordt het record opgenomen in het Guinness Book of World Records.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten