maandag 1 april 2013

Flume: nieuw talent uit (weer) Australië

Flume: Holdin on (68)

Als je regelmatig naar 3FM luistert, kan je het nummer ‘Holdin on’ van Flume niet zijn ontgaan. Het volledige dj-collectief staat achter dit nummer en dus konden wij het vrijdagmiddag in de Hitflits aankondigen als de nieuwe Megahit, 3 uur voor de officiële bekendmaking in de Coen & Sander Show. Tijd om kennis te maken met de persoon die verantwoordelijk is voor zo’n eensgezindheid.

Flume is het alter ego van Harley Stretten, geboren op 5 november 1991 in Sidney, Australië. Streton begon op zijn dertiende met het produceren van muziek. Op zijn 20e deed hij mee aan een talentenjacht van de Australische platenmaatschappij Future classic en dat leverde hem een platencontract op. Een jaar later, op 9 november 2012 bracht hij het album ‘Flume’ uit, dat in eigen land #1 kwam en de gouden status haalde.

Ook de single, die daar slechts de 17e plaats bereikte, werd goud. In het nummer hoor je een zanger, maar dat is Flume niet, maar een sample van ‘I can’t turn you loose’ van Anthony White uit 1977. Dat nummer was weer een cover van het gelijknamige nummer van Otis Redding  uit 1965.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten