maandag 1 april 2013

Ariana Grande zal moeten kiezen tussen acteren en muziek

Ariana Grande feat. Mac Miller: The way (22)

Aan ‘The way’ van Ariana Grande feat. Mac Miller hebben naast de uitvoerders zelf, een flink aantal bekenden meegeschreven. In de eerste plaats zangeres Jordin Sparks die een viertal hits scoorde, waarvan ‘No air’ with Chris Brown het verst kwam: #17 in 2008. De volgende componist is Al Sherrod Lambert, die nummers schreef voor Mary J. Blige en Jamie Foxx.

Nummer drie is Amber ‘Sevyn’ Streeter, die deel uitmaakte van TG4 en RichGirl, en schrijft voor Chris Brown, Justin Bieber, Kelly Rowland en Alicia Keys. Met Keys schreef ze het nummer ‘New day’. Amber heeft ook nummers geschreven voor het derde album van Jordin Sparks dat binnenkort verschijnt. De laatste maar zeker niet de minste die meeschreef aan ‘The way’, is Brenda Russell. Bij ons minder bekend, maar haar ‘Piano in the dark’ werd een internationale dancehit toen onze eigen Bingo players het sampleden in ‘Cry (just a litte)’.

duet

En dan hebben we ook nog de uitvoerders van ‘The way’ zelf: Ariana Grande en Mac Miller. Sinds oktober 2012 kennen de twee elkaar en schrijven samen nummers. In december namen ze het aloude ‘Baby, it’s cold outside’ op, een nummer uit 1944, waarbij Mac zich bediende van de naam Larry Lovestein. Een maand later belde Ariana hem op voor een nummer waar ze aan werkte en met hem wilde zingen. Mac sprak dat wel aan, maakte een mixtape af, met een sample van ‘Still not a player’ van Big pun feat. Joe uit 1998 en verwerkte het in ‘The way’.

Ariana Grande-Butera (Boca Raton, Florida, 26 juni 1993) heeft dus flink wat muzikale peilen op haar boog. Het was echter niet de muziek waarmee ze bekend werd, maar haar rol als Caterina "Cat" Hannah Valentine in de Nickelodeon-serie Victorious. Vervolgens coverde ze nummers op YouTube van onder andere Bruno Mars en Adele. Ariana is momenteel druk doende met haar debuutalbum ‘Daydreamin’’. Als dat een succes wordt, dan zal het moeilijk worden het zingen te blijven combineren met acteren en zal ze een keuze moeten maken.

Dat succes kent Malcolm James McCormick (Pittsburgh, Pennsylvania, 19 januari 1992) al, want hij bracht al in 2011 als Mac Miller een album uit: ‘Blue side park’, dat de eerste plaats bereikte van de Amerikaanse albumlijst. Rond zijn vijftiende nam hij een belangrijke beslissing in zijn leven. Van een leven dat voornamelijk in het teken stond van sport, ging hij volledig voor de  hiphop. Malcolm is een autodidact en leerde zichzelf piano, gitaar, drums en bas spelen. Momenteel werkt hij aan zijn tweede album ‘Watching movies with the sound off’. In oktober komt hij naar Europa, om het voorprogramma te doen van de rappers Lil’  Wayne en 2 Chainz.

Monique Smit & Tim Douwsma komen met heel album

Geen opmerkingen:

Een reactie posten