vrijdag 16 september 2016

Hitflits: Vijfde #1-hit voor Justin Bieber; derde #1-album voor Ancora

Het heeft wat langer geduurd dan gedacht, maar in de zesde week pakt ‘Let Me Love You’ van DJ Snake feat. Justin Bieber alsnog de eerste plaats. Voor de 30-jarige William Grigahcine, ofwel de Franse DJ Snake is het na ‘Lean On’ van Major Lazer feat. MØ zijn tweede #1-notering. De acht jaar jongere Justin Drew Bieber, mag met ‘Let Me Love You’ zijn vijfde #1-hit bijschrijven.

Precies een jaar + 1 week geleden, scoorde Justin Bieber zijn eerste #1-hit met ‘What Do You Mean?’ (8 weken op #1). Daarna volgden ‘Sorry’ (2x) en ‘Love Yourself’ (9x). ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. MØ, stond zeven weken bovenaan de Single Top 100. Daarmee gooit Bieber opnieuw na ‘Sorry’ / ‘Love Yourself’, zichzelf van de eerste plaats. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

SINGLE TOP 5

1. (2)   DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You (eerste week op #1)
2. (1)   Major Lazer, Justin Bieber & MØ: Cold Water
3. (3)   the Chainsmokers feat. Halsey: Closer (voor de derde week #1 in de Britse hitparade)
4. (4)   Sevn Alias feat. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho: Gass
5. (6)   Jonas Blue feat. JP Cooper: Perfect Stranger

Gaan we direct over op de eerste weeks noteringen en dat zijn de volgende drie:
#26 Sia feat. Kendrick Lamar: The Greatest
#58 Lady Gaga: Perfect Illusion
#87 Rag’n’bone Man: Human

ALBUMS

hegemonie Broederliefde ten einde; derde #1-album voor Ancora

Na veertien weken lijkt het toch echt voorbij. De hegemonie voor Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde aan kop van de Album Top 100. In de 20e week zakt het album naar de derde plaats en moet dus twee andere albums boven zich dulden.

Alle seinen stonden deze week op groen. Niets stond Nick Cave & the Seeds in de weg om met Skeleton Tree hun tweede #1-album te scoren. Zowel op maandag als woensdag had het album een ruim overwicht op Door Weer En Wind van Ancora.

instores

Maar wat de Australische muzikant Nick Cave niet kan, kan Ancora wel. Het geven van instores, optredens bij (vooral) Media Markt filialen, waar grote groepen fans op afkomen, die dan naar huis gaan met een (gesigneerd) exemplaar. Het zijn dan ook die verkopen (woensdag in Groningen, donderdag in Ede), die het album van Ancora het laatste zetje gaf om #1 te komen.
Tijdens de release, vorige week vrijdag in Volendam, kreeg het drietal uit handen van Jan Smit, alvast een gouden DVD/CD voor de bestelling door de handel van meer dan 40.000 exemplaren van
Door Weer En Wind, nog geen verkoop dus.

drie keer raak

Voor de derde keer bereiken Harm Wolters, Petrus (Patrick) Tiemen Jongschaap en Patrick Ewardus Gerardus Godefridus van Bree, de drie ‘zeebonken’ van Ancora de eerste plaats. Dat lukte de drie ook al met de albums Vrij Als De Wind (in 2013) en Voorbij De Horizon (in 2015).

ALBUM TOP 5

1. EW  Ancora: Door Weer En Wind
2. EW  Nick Cave & the Bad Seeds: Skeleton Tree
3. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2
4.EW   Bastille: Wild World (tweede #1 in Britse albumlijst, bij ons eerste top 10-album; Pompeï kwam in 2013 tot #18)
5 .(3)   Rotterdam Airlines: Gate 16

Gisteren was de laatste echte zomerse dag (boven de 25 graden) van dit jaar. En ook in de Album Top 100 is het gedaan met de rust, want naast de drie genoemde nieuwe noteringen bij de bovenste vijf, komen er nog vijftien andere albums binnen en dat zijn de nu volgende:
#7 the Beatles: Live At The Hollywood Bowl
#9 Wilco: Schmilco
#12 Dolly Parton / Emmylou Harris / Linda Ronstadt: Trio – The Complete Collection
#13 Meat Loaf: Braver Than We Are
#21 Sieneke: De Liefde Die Lacht
#22 Typhoon: Tussen Licht En Lucht
#28 Jack White: Acoustic Recordings 1998 – 2016
#31 Jacob Whitesides: Why?
#43 Devin Townshend Project: Transcendence

#51 Gavin DeGraw: Something Worth Saying
#52 Wovenhand: Star Treatment
#62 Baseballs: Hit Me Baby
#73 Skotwal: Te Werk
#88 All Time Low: Straight To DVD II: Past, Present, And Future Hearts
#89 M.I.A.: AIM

Tot zover deze Hitflits. Voor de uitzending van de Mega Album Top 50 verwijzen we je naar NPO Radio 2, zondagavond vanaf 6 uur. Die avond volgt ook nog een nieuwe Megaman.

zondag 11 september 2016

Megaman bij week 37 – 10 september 2016

Laatste week voor ‘Cold Water’

En verder in deze Megaman:
-          tiende hit voor Kensington
-          Wibi Soerjadi hip-hopt er op los
-          debuut voor Marc E Bassy
-          Zweden horen Zara Larsson liever alleen
-          voor Jason Derulo is the sky the limit

In de Album Top 100 evenaart Broederliefde opnieuw een Nederlandse groep. Welke? Je leest het in de Hitflits.


Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

laatste week voor ‘Cold Water’

#1 Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ: Cold Water
     *** zevende week op #1 ***

Nog maar net voert ‘Cool Water’ van Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ de Single Top 100 aan. Het overwicht op ‘Let Me Love You’ van DJ Snake feat. Justin Bieber is nog maar 0.65%, in streams zo’n 8.000! Maar net telt ook mee voor het klassement en dus staat ‘Cold Water’ voor de zevende week bovenaan de Single Top 100, maar wel voor het laatst.

tiende hit voor Kensington

#54 Kensington: Do I Ever
      *** hoogste eerste weeks ***

Zes jaar geleden, in 2010, debuteerde de Utrechtse groep Kensington met het nummer ‘Youth’ dat het tot de 78e plaats redde. Een jaar later volgde ‘Let Go’, dat vier plaatsen hoger eindigde. Het album Borders met ‘Youth’, stond drie weken genoteerd, met als hoogste plaats #67. Ook het album Vultures uit 2012, verdween al vrij snel (na vier weken) uit de lijst. Niet echt een daverende start dus.

Maar dat veranderde in 2013 met de single ‘Home Again’, dat vijf maanden genoteerd stond met als hoogste plaats #40. Door die hit en de vele optredens die zomer ging het album Vultures op herhaling en zou uiteindelijk pas in augustus 2013 de hoogste plaats bereiken: de zesde plek. Pas halverwege mei 2015 verdween het album uit de lijst, na 109 weken!

Meerdere hits volgden, waaronder ‘Streets’ (#19) en ‘War’ (#13),  hun grootste, beide in 2014. Het album Rivals uit augustus 2014, knalde binnen op de eerste plaats, stond daar in totaal drie weken en staat nog steeds genoteerd, deze week voor de 109e keer!

tiende notering

Met een nieuwe single ‘Do I Ever’ (hun tiende notering), een nieuw album, Control en drie concerten in november in de Ziggo Dome, zal Rivals ook nog wel even in de lijst blijven.
Afgelopen vrijdag konden de fans van Kensington al kennis maken met het nieuwe album, dat is opgenomen in Rome. Vrijdag gaf de band een besloten concert in de A’dam-Toren in Amsterdam, dat rechtstreeks door 3FM is uitgezonden.

Wibi Soerjadi hip-hopt er op los

#64 SFB feat. Wibi Soerjadi: Bleed 4 De Fam

Na het rockavontuur met Di-rect in 2005 met het nummer ‘Blind For You’ (#7), duikt pianist Wibi Soerjadi nu in de wereld van de hiphop. Samen met Frenna, Jandro, KM en Priceless, de Haagse rappers van SFB, scoort hij met ‘Bleed 4 De Fam’.

‘Bleed 4 Da Fam’ is geïnspireerd op ‘Narcos’, een tv-serie bij abonneezender Netflix. Op 2 september is daar het tweede seizoen van start gegaan en ‘Bleed 4 Da Fam’ is geschreven ter promotie hiervan. Dat was nog zonder het pianogeluid van Wibi Soerjadi.
SFB liep al een tijdje rond met een idee voor een pianolijntje, maar vonden de juiste persoon niet om het in te spelen. Vervolgens heeft Frenna via Twitter een privébericht (DM) aan de pianist gestuurd, die er mee aan de slag ging, met als resultaat een hit, zijn derde. Vorig jaar pakte Soerjadi alleen uit op ‘Undaunted’ (#79 in 2015), een combinatie van klassiek en dance.

De televisieserie ‘Narcos’ gaat over Pablo Escobar, misschien wel de beruchtste crimineel die ooit geleefd heeft. De serie was afgelopen jaar een van de best bekeken Netflix-series.

debuut voor Marc E Bassy

#85 Marc E. Bassy feat. G-Eazy: You & Me

Als je het album When It’s Dark Out van de Amerikaanse rapper G-Eazy in huis of op je telefoon/Ipod hebt, dan weet je al een beetje hoe hij klinkt met anderen. Op het album doet hij samen met zijn landgenoot, Marc E Bassey, het nummer ‘Some Kind Of Drug’.

Opnieuw werken de twee samen, nu op ‘You & Me’, een nummer afkomstig van de EP Groovy People van Marc E. Bassey, dat begin augustus is uitgebracht. Voor Bassey, echte naam Marc Griffin (San Francisco, 9 april 1987), is het zijn debuut in de Single Top 100. Voorheen maakte hij deel uit van de band 2AM Club. Maar bekendheid verwierf hij als componist voor Ceelo Green, Sean Kingston, Wiz Khalifa en Ty Dolla $ign (die ook Griffin als achternaam heeft).

Zweden horen Zara Larsson liever alleen

#89 Zara Larsson: Ain’t My Fault

In eigen land, scoort de Zweedse Zara Maria Larsson met ‘Ain’t My Fault’ al haar vierde #1-hit. Opvallend daarbij is, dat het allemaal nummers zijn waarin zij de lead heeft. Maar op nummers waarop Larsson op het tweede plan staat, scoort ze minder. ‘Girls Like’ met Tinie Tempah kwam slechts tot #21 en ‘This One’s For You’, het officiële FIFA WK-lied dat ze dit jaar maakte met de Franse dj David Guetta, bleef op #3 steken. Zowel in de Duitse als  Zwitserse hitparade bereikte dat nummer de eerste plaats. ‘Ain’t My Fault’ is bij ons haar vijfde notering, de vier voorgaande bereikten alle de top 10.

voor Jason Derulo is the sky the limit

#96 Jason Derulo: Kiss The Sky

‘Kiss The Sky’ is de vijftiende notering voor de Amerikaanse zanger Jason Derulo. Elf daarvan staan op het verzamelalbum Platinum Hits dat begin augustus een weekje op de 98e plaats stond. Alleen ‘Marry Me’ uit 2013 kreeg bij ons geen notering. Mocht ‘Kiss The Sky’ een grote hit worden (twee van de elf bereikten de top 10, dus hij kan het wel), dan zien we het album nog wel terug.