zondag 11 september 2016

tiende hit voor Kensington

#54 Kensington: Do I Ever
      *** hoogste eerste weeks ***

Zes jaar geleden, in 2010, debuteerde de Utrechtse groep Kensington met het nummer ‘Youth’ dat het tot de 78e plaats redde. Een jaar later volgde ‘Let Go’, dat vier plaatsen hoger eindigde. Het album Borders met ‘Youth’, stond drie weken genoteerd, met als hoogste plaats #67. Ook het album Vultures uit 2012, verdween al vrij snel (na vier weken) uit de lijst. Niet echt een daverende start dus.

Maar dat veranderde in 2013 met de single ‘Home Again’, dat vijf maanden genoteerd stond met als hoogste plaats #40. Door die hit en de vele optredens die zomer ging het album Vultures op herhaling en zou uiteindelijk pas in augustus 2013 de hoogste plaats bereiken: de zesde plek. Pas halverwege mei 2015 verdween het album uit de lijst, na 109 weken!

Meerdere hits volgden, waaronder ‘Streets’ (#19) en ‘War’ (#13),  hun grootste, beide in 2014. Het album Rivals uit augustus 2014, knalde binnen op de eerste plaats, stond daar in totaal drie weken en staat nog steeds genoteerd, deze week voor de 109e keer!

tiende notering

Met een nieuwe single ‘Do I Ever’ (hun tiende notering), een nieuw album, Control en drie concerten in november in de Ziggo Dome, zal Rivals ook nog wel even in de lijst blijven.
Afgelopen vrijdag konden de fans van Kensington al kennis maken met het nieuwe album, dat is opgenomen in Rome. Vrijdag gaf de band een besloten concert in de A’dam-Toren in Amsterdam, dat rechtstreeks door 3FM is uitgezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten