vrijdag 22 juli 2011

Hitflits: dubbele #1 voor Lucenzo; Manne van Staal blijven ver achter bij Adele


Vorige week werden de verkopen van ‘Vem dancar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Alien ‘Danza Kuduro’, van Lucenzo feat. Don Omar, bij elkaar gevoegd, met de bedoeling om #1 te komen. ‘Loca people (la gente esta muy loka)’ van de Spaanse dj Sak Noel bleek echter net iets te sterk te zijn, maar moet deze week de dubbelhit voor laten gaan. En dus staan er deze week twee versies van één nummer door nog eens twee verschillende combinaties bovenaan Single Top 100.

Overigens maakt ‘Vem dancar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali maar een fractie uit van het totaal aantal downloads van de nieuwe #1. Meer over de dubbelhit van Lucenzo in de nieuwe Megaman. ‘Fiësta Holanda (oy-oy-oy)’ van Dennis Bax & Def Rhymz, de Nederlandstalige versie van de dubbelhit, komt binnen op #74.

Net terug van vakantie en alweer druk bezig met instores, om zijn plaatje te verkopen, scoort Django Wagner met ‘Zwarte haren, zwoele gitaren’ op #5 gelijk de hoogste eersteweeks. Het nummer evenaart daarmee ‘Mijn naam, dat is Marina’, dat vorig jaar ook de vijfde plaats bereikte. Alleen toen had Django er wel drie weken voor nodig, dit keer doet hij het in één keer. Waar instores niet goed voor zijn.

Nog meer resultaten dankzij instores en downloadacties zijn er voor twee andere Nederlandse acts. De clip van ‘Na na na’ van Jannes is uit en zorgt er mede voor dat het nummer stijgt van 32 naar #12. Dries Roelvink mag dagelijks zijn nummer ‘De Tour de France’ brengen in het RTL5-programma ‘Tour du jour’. Dat nummer is de Tour de France versie van ‘Hé wat doe jij’, dat daardoor in de derde week stijgt van 20 naar #8.

Twee nieuwe Nederlandse producties de top 10 in, betekent ook afscheid nemen van twee andere. Nummers die vorige week nog als een speer gingen, zakken nu weer als een baksteen. Tja, instores en downloadacties zijn nu eenmaal snel uitgewerkt. Het zijn Wolter Kroes met ‘Laat de zomer in je hart’, vorige week gestegen van 33 naar #7, dat deze week terugvalt naar #23. De andere is ‘Zakka zakka’ van Arjon feat. DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas, vorige week 78#10 en de snelste stijger, gaat bijna net zo hard onderuit, want het nummer zakt naar #49.

Buiten de Nederlandse acts die van alles ondernemen om maar een hit te scoren, hebben we ook nog nummers van acts die het geheel op eigen kracht moeten doen, op hun naam, of gewoon vanwege het nummer. En dat zijn ongeveer de volgende:
#15 G-lontra feat. Anna-G: Sharing secrets (thema ‘Extrema’)
#28 Red hot chilli peppers: The adventures of Rain Dance Maggie
#56 Dario & Imca Marina: 'N heerlijke dag
#71 Wesley Ponsen: Laat mij maar gaan
#73 Kayaman met Tjerk: Tot de laatste dag
#86 Jettie Pallettie: Spring maar achterop
#87 B-yentl: Let me rule the world
#95 Avicii: Penguin (fade into darkness)

‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas, onze recordhouder qua aantal weeks, boekt in de 108ste week een kleine winst, door te stijgen van 64 naar #62.

Ondanks een flinke mediahype, is het Rowwen hèze niet gelukt om met het dubbelalbum ‘Mannen van staal’ binnen te komen op de eerste plaats van de Album Top 100. Absoluut gezien is een tweede plaats natuurlijk mooi, maar relatief gezien (dus ten opzichte van de #1), valt de notering zwaar tegen. De set verkoopt namelijk 47%, dus nog niet de helft van de #1, en dat is wie anders dan Adele met ‘21’, waarover zo dadelijk meer. ‘Manne van staal’ is het tiende top 10-album voor Rowwen hèze. De tweede plaats bereikten ze ook in 2000 met ‘Vandaag’. Vier jaar later liep het beter af met ‘Rodus & Lucius’ dat wel op de eerste plaats binnenkwam. Eind 2012 komen de Manne van staal met een heel nieuw album.

Zoals gezegd, ‘21’ van Adele blijft de ‘Manne van staal’ ver voor en staat nu 22 weken bovenaan. In de Britse albumlijst steeg het vorige week terug naar de eerste plaats en daar zal het komende zondag blijven staan. Daarmee komt totaal in de Britse albumlijst op 18, evenveel als de soundtrack van ‘Saturday night fever’ in 1978.

Terug naar onze Album Top 100, waarin twee vrouwen terrein terug winnen. ‘To get her together’ van Anouk stijgt van de vierde naar de derde plaats en ‘One night only’ van Glennis Grace boekt vier plaatsen winst en belandt op de vierde plaats. ‘Lach, leef en geniet’ van Jannes, vorige week de hoogste eersteweeks op #2, zakt naar de zesde plaats. En ook Lenny Keylard gaat in de tweede week onderuit: ‘Jah is the remedy love is the cure’ gaat van zeven naar dertien.

Tot slot de andere eersteweeks noteringen:
#7 Julio Iglesias: The Dutch collection (zal Gerard Ekdom blij mee zijn!), het is de eerste top 10-notering in tien jaar; ‘Noche de cuatro lunas’ bereikte in 2000 de negende plaats
#21 Take that: Progressed, afgelopen maandag stonden de mannen in de HMH
#37 3 Doors down: Time of my life
#62 Blondie: Panic of girls, vorig weekend trad Debbie Harry op de Zwarte Cross op

#77 Original soundtrack: Pina, Pina is een 3D-documentaire van de Duitse regisseur Wim Wenders over danseres Philippine (Pina) Bausch, die twee jaar geleden overleed. Daarnaast was ze choreograaf, dans-pedagoge en artistiek directeur van het Tanztheater in Wuppertal. Na de elpee (vinyl!) is er een cd met muziek door onder anderen Thomas Hanrecih en Jun Miyake

Op #80 komt ‘Within and without’ van Washed out binnen. Washed out is het alter ego van de Amerikaan Ernest Greene uit Perry, Georgia. Hij maakt zogenaamde ‘chillwave’ muziek, ook wel bekend als ‘Glo-fi’. Chillwave is muziek die geworteld is in de jaren ‘80 en ’70 en die valt te omschrijven als dromerige lo-fi electro. Ernest Green noemt het zelf ‘a naïve take on dance music’. De term psychedelische R&B valt ook nog wel eens. Andere acts die ‘chillwave’ muziek maken, zijn onder anderen Summer camp, Delorean, Toro Y Moi en Coyote clean up.

#97 Wolter Kroes: Feest mee, Red Bullet, de oude platenmaatschappij van Wolter Kroes brengt een box uit met drie cd’s van Wolter, die echter eerder los verkrijgbaar waren. Het enige wat interessant is, zijn de twee DVD’s
#98 Ferry Corsten: Full on Ferry – Ibiza – the compilation

Wij gaan een herfstig weekend tegemoet en melden ons daarna weer met een nieuwe Megaman met aandacht voor de dubbelhit van Lucanzo.

zondag 17 juli 2011

Megaman bij week 29 – 16 juli 2011

Welkom bij de Megaman, waarin Sak Noel zijn laatste week ingaat op #1, Lucenzo een dubbelhit scoort, GTST de twaalfde hit oplevert, Brooke Fraser zich inzet voor kinderen en Superheavy bijna niet was doorgegaan. Dat en meer over de acht eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Laatste week voor Sak Noel

Sak Noel: Loca people (la gente esta muy loka) (1) *** derde week op #1 ***

Met slechts een voorsprong van 2% op de dubbelhit van Lucenzo (zie onder #2), blijft ‘Loca people (la gente esta muy loka)’ van Sak Noel de bovenste beste in de Single Top 100. Sak is afkomstig uit Spanje, maar zal het niet lukken om het nummer dat het meeste aantal weken op #1 doorbracht van een Spaanse act, te evenaren. Dat is sinds 2002 ‘The ketchup song (asereje)’ van las Ketchup dat maar liefst tien weken op de eerste plaats stond. Want volgende week is het over voor Sak, want er zijn genoeg kapers op de kust om de #1-positie over te nemen.

Dubbelhit voor Lucenzo

Lucenzo feat. Don Omar: Danza Kuduro / feat. Big Ali: Vem dançar kuduro (2)

Hè, staat Lucenzo ineens met twee nummers genoteerd? Jazeker, want sinds deze week worden de verkopen van beide nummers bij elkaar geteld. En ook al wordt het nergens vermeld, wij noemen ze wel. ‘Vem dançar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali kwam vorige week binnen op #12, maar is qua verkopen ingehaald door ‘Danza Kuduro’ van Lucenzo feat. Don Omar. Eigenlijk had ‘Vem dançar kuduro’ een aparte notering moeten hebben, maar platenmaatschappij Universal, die beide nummers uitbrengt, besloot anders. Maar waarom? De versie met Don Omar is populairder, dus die red het ook wel op eigen kracht. De iTuneslijst, waarin beide uitvoeringen wel apart staan genoteerd, wijst dit al de hele week uit.

Lucenzo vs Damaru

De gang van zaken rond Lucenzo lijkt een beetje op die van ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit in 2009. Eerst was er de versie van Damaru waarmee hij op eigen kracht de zevende plaats bereikte. Vervolgens nam hij het nummer nog een keer op, nu met Jan Smit, waardoor ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ naar #1 steeg. Ook toen werden beide versies bij elkaar geteld, omdat GfK Dutch Charts van mening was dat het om een remix ging.

In 2009 was echter ook een cd-single uitgebracht waarop beide versies stonden, in tegenstelling tot nu, twee verschillende downloads. Je zou dus juist nu verwachten dat beide uitvoeringen een notering krijgen.

Daarnaast is er nog een verschil met toen, en dat is dat beide versies van Lucenzo al eerder uit waren en niet zoals in 2009 een week na elkaar. Het laatste verschil spreekt voor zich en dat is dat de versies van Lucenzo zodanig van elkaar verschillen, dat er geen sprake kan zijn van een remix. Luister zelf! Hoe kijk jij hier tegenaan? Laat het ons weten.

cover haalt origineel in

In januari 2010 verscheen ‘Vem dançar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali en bereikte zelfs de tweede plaats van de Franse hitparade. Voor de Latijns-Amerikaanse landen werd een Spaanstalige versie van het nummer opgenomen, met Don Omar dat de titel ‘Danza Kuduro’ meekreeg. Die versie verscheen in augustus 2010 en blijkt nu populairder te zijn dan het origineel, waarmee het origineel dus is ingehaald door de cover! Als de cover naar #1 stijgt, wat wel de verwachting is, komen we daar zeker op terug.

GTST levert een dozijn hits

Sjoerd, Rikki, Lucas & Edwin: Jij (19) *** hoogste eersteweeks ***

Elk jaar wordt het seizoen van de RTL4 soap ‘Goede Tijden Slechte Tijden (GTST)’ afgesloten met een cliffhanger. De fans van de soap moeten zich dan zo’n twee maanden verbijten, voordat het nieuwe seizoen begint. Ook dit jaar is dat niet anders. Op vrijdag 8 juli eindigde seizoen 21 met een scene op het strand, waarbij Nina (Marly van der Velden) en Noud (Ruud Feltkamp) trouwen. Tijdens de bruiloft vonden diverse onthullingen plaats, die aanleiding geven tot diverse uitkomsten. Die worden echter pas vanaf maandag 5 september al dan niet bewaarheid.

In de laatste aflevering voor de zomer, brachten Sjoerd Bouwhuis (= Guido Spek), Edwin Bouwhuis (= Raynor Arkenbout), Rikki de Jong (= Robin Martens) en Lucas Sanders (= Ferry Doedens), het nummer ‘Jij’, dat de hoogste eersteweeks is op #19. Met uitzondering van Ferry, heeft nog geen van de anderen een hit gescoord. Ferry stond begin juni nog genoteerd met de single ‘Bij mij’, dat tot #65 kwam.

Een dozijn hits

Op 2 oktober 1989 startte RTL Véronique met haar uitzendingen, dat vooral gericht was op jongeren. Intussen probeerde Joop van den Ende het project TV10 op te starten, wat mislukte. Vervolgens bracht hij zijn sterren onder bij RTL Véronique, dat onder de naam RTL4 een familiezender werd. Op 1 oktober 1990 zond RTL4 de eerste aflevering van GTST. Twee jaar later leverde het programma de eerste hit op: het themalied ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, door Lisa Boray & Louis de Vries, dat de achtste plaats bereikte. Qua spelers kwamen de hits vanaf 1995. Hierbij een opsomming van alle GTST-hits:
- 1995: Linda, Roos & Jessica: Ademnood (#1), Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman(ze scoorden in totaal zes hits samen)
- 1996: Remco Terhorst: Kom bij mij (#42), Bennie den Haan
- 2001: Good times: Ongelofelijk (#26), gelegenheidsnummer door Aukje van Ginneken (Charlie), Johnny de Mol (Sylvester), Chanella Hodge (Terra) en Winston Post (Benjamin), ten gunste van de 2000ste aflevering
- 2008: Thomas Berge: Zonder jou (#10), Thomas had een gastrol en speelde zichzelf
- 2011: Ferry Doedens (#80), speelt de rol van Lucas
- 2011: Sjoerd, Rikki, Lucas & Edwin: Jij (#19), Guido Spek, Raynor Arkenbout, Robin Martens en Ferry Doedens
In totaal heeft ‘Goede Tijden Slechte Tijden (GTST)’ in 21 jaar dus al 12 hits opgeleverd.

Daarnaast werd GTST in de jaren ’90 gepersifleerd door Carlo Boszardt en Irene Moors in het programma ‘Telekids’, onder het kopje ‘Pittige tijden’. Het leverde het duo de hit ‘Pittige tijden’ op (#17 in 1997).

Brooke Fraser zet zich in voor kinderen

Brooke Fraser: Something in the water (40)

In de tiende week stijgt ‘Welcome home’ van Radical face, dat gebruikt wordt in de Nikon-reclame, van 39 naar #31. Het nummer is deze week de 3FM Megahit en vertoont overeenkomsten met ‘Something in the water’ van Brooke Fraser.

Brooke Gabrielle Fraser (Wellington, Nieuw-Zeeland, 15 december 1983) is sinds 2008 getrouwd met Scott Ligertwood, met wie ze samen ‘Something in the water’ schreef. Op haar tweede speelde ze ‘Do-re-mi’ uit The sound of Music op de piano. Haar moeder hoorde dat en zorgde er voor dat Brooke volop de gelegenheid kreeg om met muziek bezig te zijn. Vanaf haar zevende volgde ze pianoles en op haar twaalfde begon ze liedjes te schrijven, nadat een leraar gevraagd had om een origineel kerstliedje te componeren. Drie jaar later leerde ze zichzelf gitaar spelen. Brooke groeide op met de muziek van James Taylor, Carole King, Joni Mitchell en Paula Cole.
In 2000 gaf ze een optreden op ‘Parachute’, een Christelijk muziekfestival, dat haar doorbraak betekende. Twee jaar later verhuisde ze naar Auckland, waar ze in contact kwam met producer Matty J, die nu nog haar manager is. Hij zorgde dat ze uit vijf aanbiedingen kon kiezen, waarbij de keuze uiteindelijk op platenmaatschappij SONY viel. Daar verscheen in 2003 haar album ‘What to do with daylight’, waarvan in Nieuw Zeeland meer dan 120.000 stuks werden verkocht, goed voor acht keer platina. Na dit succes vertrok ze naar Sydney in Australië, waar ze trouwde met Scott Ligertwood.

In 2008 verscheen haar tweede album ‘Albertine’, vernoemd naar een wees uit Rwanda, die ze in 2005 leerde kennen tijdens een trip naar het land, elf jaar na de genocide. Albertine vertrouwde haar het verhaal van wat ze had meegemaakt. Sowieso zet Brooke zich in voor goede doelen. Ze zamelde geld in voor waterprojecten in Ethiopië en bezocht kinderprojecten in Cambodja, Tanzania en Rwanda.

Na een zeer intensieve tournee, nam ze een klein jaar rust en vertrok naar Los Angeles, waar ze inspiratie opdeed voor het album ‘Flags’. “Het was de beste beslissing die ik ooit nam”, vertelde ze in 2010 bij het uitkomen van het album dat ze zelf produceerde, ‘één van de engste dingen die ik ooit heb gedaan’.

Mama appelsap

Twee weken geleden was er een luisteraar op 3FM die een ‘Mama appelsap’ meende te horen in het nummer. Een ‘Mama appelsap’ staat voor een andere tekst dan dat er wordt gezongen. Betreffende persoon meende ‘bamiliefde’ te horen in de zin ‘Reclined in a hammock on a balmy evening’. Nu weet je wat ze echt zingt!

Rolf Sanchez zingt over Maria, maar is verliefd op Rochelle

Rolf Sanchez: Ave Maria (73)

Voor het eerst sinds het begin van X-factor in 2007, scoren de nummers 1 t/m 3 een hit. ‘No air’ van Rochelle (winnares), zakt in de vijfde week van 27 naar #46, ‘Maniac’ van Adlicious (tweede) stond in juni een weekje op #35. En nu dient Rolf Sanchez (die derde werd), zich aan met het nummer ‘Ave Maria’.

Rolf Sanchez heet eigenlijk Rolf Wenk, geboren op 3 juli 1991. Voor zijn muzikale carrière gebruikt hij de derde achternaam van zijn moeder, Sanchez, die Dominicaanse is. Voor X-factor trad Rolf regelmatig op onder begeleiding van zijn broer en deed hij mee aan het programma ‘de Stem van Haarlemmermeer’. Ook nam Rolf enkele demo’s op. Daarnaast is hij te horen op het nummer ‘Blijven wij’, op ‘Het testament van Zanian Adamus’, het tweede album van Kempi.

Op 4 februari begon het X-factor avontuur voor Rolf met het nummer ‘Love of my life’ van Donny Osmond. Hij won daarmee de harten van de juryleden en van veel meisjes, vanwege zijn brede glimlach. X-factor eindigde voor hem op vrijdag 3 juni 2011, een week voordat Rochelle die zou winnen.

finalenummer

Als Rolf de finale had gehaald, had hij ‘Ave Maria’ gezongen. Nu hij niet verder kwam dan de derde plaats, is het nummer alsnog op single verschenen. ‘Ave Maria’ is een cover van het gelijknamige nummer (maar dan met een streepje op de é) van de Spaanse zanger David Bisbal uit 2002, dat in eigen land de eerste plaats haalde. Bisbal stond al twee keer aan de wieg van een hit in Nederland. In 2007 was dat ‘Jij bent zo’, de eerste #1-hit voor Jeroen van der Boom (origineel ‘Silencio’, #79) en in april van dit jaar was dat ‘Ik was van jou’ van Alma Nieto (#63), origineel ‘Apiádate de mi’.

X-factor leverde Rolf niet alleen landelijke bekendheid op, hij heeft er ook nog een vriendin aan overgehouden en dat is … Rochelle Perts!

Superheavy was bijna niet doorgegaan

Superheavy: Miracle worker (74)

Naar de derde plaats stijgt ‘Moves like Jagger’ van Maroon5 feat. Christina Aguilera. Diezelfde Jagger, Mick dus, is te horen op ‘Miracle worker’ van Superheavy. Deze supergroep bestaat verder uit Joss Stone, Damien Marley, Dave Stewart en A.R. Rahman.

Het idee voor deze groep is afkomstig van David Allen Stewart (onder andere Eurythmics). Twee jaar geleden belde hij Mick Jagger op. “Ik hoor hier (boven St. Ann’s bay op Jamaica) diverse muzieksoorten (beetje jungleachtig) door elkaar en houdt wel van muziek uit India. Wat zou je er van vinden als we die twee combineren?” Mick voelde er wel voor, waarna de twee over en weer overlegden hoe dit vorm te geven. Uiteindelijk leidde het plan tot het uitnodigingen van de Britse zangeres Joss Stone, Damien Marley, jongste zoon van Bob Marley en de Indiase componist Allah Rakkha Rahman (onder andere van ‘Slumdog millionaire’).

De vijf troffen elkaar in een studio in Los Angeles. Er stond echter nog niets vast, de liedjes van het album dat in september verschijnt, ontstonden pas tijdens diverse jamsessies waarbij de vier vocalisten om beurten het voortouw namen. In totaal werd er zo’n 35 uur muziek opgenomen. Mick is niet alleen als zanger te horen, hij speelt ook gitaar en op harmonica. Toen Damien op een gegeven moment ‘heavy, heavy, heavy, heavy, super heavy’ zong, vonden de anderen het zo goed klinken en zo bij hen passen, dat daaruit de naam Superheavy is ontstaan. A.R. Rahman deed uiteindelijk de productie.

smartphone

Aanvankelijk was het project opgezet om de start van een nieuw platform van Nokia smartphones te begeleiden. Echter toen het Nokia project niet doorging, besloten ze door te gaan en het meer hun eigen project te laten zijn, los van een groot commercieel bedrijf.

Young the giant verzorgde voorprogramma Kings of Leon

Young the giant: My body (79)

Het album ‘Young the giant’ van Young the giant, verdween eind mei al na twee weken uit de Album Top 100, met als hoogste plaats #47. Sindsdien verblijft het album in de Bubbling Under, deze week op #154. Met de hitsingle ‘My body’, maakt het album kans om binnenkort op herhaling te gaan.
Young the giant is een vijfman formatie, gevormd in Irvine, California, in 2004. Toen heten ze nog the Jakes. In 2008 deed de band mee aan een internetwedstrijd en won deze. De prijs was het verzorgen van het voorprogramma van Kings of Leon in januari 2009 in the House of Blues in Chicago.

Daarmee speelden ze zich in de kijker, en het leverde meer optredens op. In december 2009 werd de bandnaam veranderd in Young the giant. Na diverse bandwisselingen, bestaat Young the giant anno 2011 uit Sameer Gadhia (leadzang/percussie), Jacob Tilley en Eric Cannata (beide gitaar), Payam Doostzadeh (basgitaar), and François Comtois (drums). Sameer en Tilley zitten er al vanaf 2004 bij. Nederland is het eerste Europese land waar de band succes heeft.

Jessie J maakt ook fouten

Jessie J: Nobody’s perfect (86)

Vraagje: wat is de overeenkomst tussen Jamie Woon (op #90) en Jessie J (op #86)? Antwoord: beide acts stonden op de ‘Sound of 2011’, de lijst die de BBC aan het begin van dit jaar maakte van acts die het dit jaar moeten gaan maken. Jamie Woon stond op de vierde plaats, Jessie J haalde de eerste plek. Als je de plaats in de lijst afmeet aan de hits, dan heeft Jessie J ruimschoots aan de verwachtingen voldaan. Haar album ‘Who you are’ is het op vier na bestverkochte album van 2011 en haar single ‘Price tag’ feat. B.o.b. zelfs #2 in het Verenigd Koninkrijk. Van beide zijn daar meer dan 300.000 stuks verkocht. Bij ons bereikte de single eind april/begin mei de derde plaats en het album begin maart de 41ste plaats.

Nobody’s perfect’ is de derde single van het album, geschreven door Jessica Cornish (=Jessie J) samen met de Amerikaan Claude Kelly, die nummers schrijft voor onder anderen Christina Aguilera, Britney Spears en Jordin Sparks. Beide schreven samen met twee anderen ook al ‘Price tag’ van Jessie J feat. B.o.b. De singleversie van ‘Nobody’s perfect’ wijkt af van de albumversie: de zang is opnieuw ingezongen en de beat is veranderd. Voor Jessie J is ‘Nobody’s perfect’ ‘één van de oprechtste liedjes die ze heeft gezongen’. Jessie: “Elke keer als ik het zing, beleef ik het moment weer dat ik het schreef. Ik vind het belangrijk dat je naast je goede eigenschappen, ook durft te zeggen dat ook jij fouten kunt maken. ‘Nobody’s perfect’ immers!”

Cee lo Green blijft nieuw talent coachen

Cee lo Green: I want you (hold on to love) (89)

De laatste tijd was Cee lo Green vooral in het nieuws vanwege zijn rol als coach bij ‘The voice’, de Amerikaanse versie van The voice of Holland. Drie weken geleden was de finale en werd Javier Colon de eerste winnaar. De tweede serie start dit najaar en ook dan zal Cee Lo Green de kandidaten coachen. Inmiddels heeft hij aangegeven ook coach te willen worden in de Britse versie van het talentenprogramma.

We zouden bijna vergeten dat Cee Lo Green ook nog een zanger is. Bekend geworden als één deel van Gnarls barkley, maar sinds vorig jaar ook solo succesvol met onder andere de #3-hit ‘F**k you’, van het album ‘The lady killer’. Op dat album staat ook ‘I want you’, waar nu een singleversie van is verschenen en voor het onderscheid de subtitel ‘(hold on to love)’ heeft meegekregen. Het verschil zit ‘m niet alleen in de titel, maar ook in het nummer zelf, want de singleversie is beduidend beter dan de albumversie.

Jamie Woon komt met oud nummer

Jamie Woon: Night air (90)

De Britse zanger Jamie Woon (Londen, 29 maart 1983) werd begin dit jaar door de BBC uitgeroepen tot één van de beloftes van 2011. In april bracht Jamie het album ‘MirroWriting’ uit, dat vorige week op herhaling ging op #89 en deze week doorstijgt naar #57. Tevens kwam in april de single ‘Lady luck’ uit dat vijf weken genoteerd stond en tot #56 kwam. Nu is daar dan single #2, ‘Night air’, dat eigenlijk de voorloper is, want het nummer stamt al uit oktober 2010.