zondag 17 juli 2011

Rolf Sanchez zingt over Maria, maar is verliefd op Rochelle

Rolf Sanchez: Ave Maria (73)

Voor het eerst sinds het begin van X-factor in 2007, scoren de nummers 1 t/m 3 een hit. ‘No air’ van Rochelle (winnares), zakt in de vijfde week van 27 naar #46, ‘Maniac’ van Adlicious (tweede) stond in juni een weekje op #35. En nu dient Rolf Sanchez (die derde werd), zich aan met het nummer ‘Ave Maria’.

Rolf Sanchez heet eigenlijk Rolf Wenk, geboren op 3 juli 1991. Voor zijn muzikale carrière gebruikt hij de derde achternaam van zijn moeder, Sanchez, die Dominicaanse is. Voor X-factor trad Rolf regelmatig op onder begeleiding van zijn broer en deed hij mee aan het programma ‘de Stem van Haarlemmermeer’. Ook nam Rolf enkele demo’s op. Daarnaast is hij te horen op het nummer ‘Blijven wij’, op ‘Het testament van Zanian Adamus’, het tweede album van Kempi.

Op 4 februari begon het X-factor avontuur voor Rolf met het nummer ‘Love of my life’ van Donny Osmond. Hij won daarmee de harten van de juryleden en van veel meisjes, vanwege zijn brede glimlach. X-factor eindigde voor hem op vrijdag 3 juni 2011, een week voordat Rochelle die zou winnen.

finalenummer

Als Rolf de finale had gehaald, had hij ‘Ave Maria’ gezongen. Nu hij niet verder kwam dan de derde plaats, is het nummer alsnog op single verschenen. ‘Ave Maria’ is een cover van het gelijknamige nummer (maar dan met een streepje op de é) van de Spaanse zanger David Bisbal uit 2002, dat in eigen land de eerste plaats haalde. Bisbal stond al twee keer aan de wieg van een hit in Nederland. In 2007 was dat ‘Jij bent zo’, de eerste #1-hit voor Jeroen van der Boom (origineel ‘Silencio’, #79) en in april van dit jaar was dat ‘Ik was van jou’ van Alma Nieto (#63), origineel ‘Apiádate de mi’.

X-factor leverde Rolf niet alleen landelijke bekendheid op, hij heeft er ook nog een vriendin aan overgehouden en dat is … Rochelle Perts!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten