vrijdag 8 januari 2010

Hitflits: Frans Duijts knalt top 10 binnen

Het leek er even op dat Jay-Z & Alicia Keys met ‘Empire state of mind’ de eerste plaats over zouden nemen van the Opposites feat. Sef & Gers. Maar uiteindelijk zijn het de Nederlanders die aan het langste eind trekken en dus gaat ‘Broodje bakpao’ voor de tweede week aan kop van de Single Top 100. Of ‘Broodje bakpao’ nog lang op #1 zal staan, hangt onder andere af van ‘Fireflies’ van Owl city, dat naar de derde plaats stijgt. Morgen, zaterdag 9 januari, zijn the Opposites te gast in ‘That’s live’ van BNN op 3FM.

In deze eerste echte hitparade van 2010 is het nog vrij rustig en kunnen we negen nieuwe noteringen begroeten. De hoogste is ‘Ik mis je’ van Frans Duijts op #8, die daarmee nu al zijn grootste hit scoort! ‘Komt er voor mij dan ook ’n dag’ uit 2008 kwam tot de veertiende plaats.


De andere zeven komen een stuk lager binnen:
#51 Tijdloos: ‘Hoe gaat het met jou’ (cover van 2-force uit 2008, en toen was de titel ‘Weerzien’)
#62 Alle 13 jaanke: ‘Witte eend’ (cover van Ciska Peters & Ronnie Tober uit 1974, toen ‘Een witte eend’)
#66 Mumford & sons: ‘Little lion man’ (was op elf na de meest aangevraagde plaat tijdens Serious Request 2009)
#70 Jan Spijkerman: ‘Stom’
#82 3OH!3 feat. Katy Perry: ‘Starstrukk’
#88 John de Bever & Liesbeth: ‘In deze liefdesnacht’
#94 Frank van Etten: ‘Halleluja’ (cover van Leonard Cohen; Frank is mede-componist van ‘Stom’ van Jan Spijkerman op #70)
#98 Do: ‘Zingen in het donker’

Ook in de nieuwe Album Top 100 blijft de #1 ongewijzigd: ‘I dreamed a dream’ van Susan Boyle, wereldwijd het bestverkochte album van 2009, staat voor de derde week op de eerste plaats. Het album blijft 8% voor op ‘MaMaSé!’ van K3.

Aanstaande woensdag geeft John Mayer een geheim concert in Amsterdam voor ‘That’s life’ van BNN. s’ Avonds staat hij voor iedereen in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Mede daardoor en een actie op 3FM, stijgt zijn album ‘Battle studies’ van 22 naar #8. In november 2009 kwam het album binnen op de eerste plaats.


Na slechts één eersteweeks vorige week, zijn het er deze week zes. De hoogste is ‘Boheems’ van Sara Kroos op #59. Sara, geboren in Wijngaarden op 5 april 1981, won in 2000 de Publieksprijs tijdens het Leidens Cabaretfestival. Ze zat een tijdje bij de ‘Lama’s’. Sinds 2002 heeft ze zes theatershows gemaakt. ‘Boheems’ is haar laatste en is volgens haar ‘een kleurrijke ode aan de volheid van het leven’. Het is geen cabaret-cd, maar een nederpop cd, met Sara achter de vleugel.

Het restant:
#70 Mumford & sons: ‘Sigh no more’
#85 Original soundtrack: ‘Avatar’ (na drie weken nu al met $1,14 miljard de #2 film allertijden; #1 is ‘Titanic’ met $1,8 miljard, beide van regisseur James Camaron). De muziek is van James Horner, inderdaad dezelfde als van ‘Titanic’
#91 Simone Kleinsma: ‘Simone – songs from the heart’ (eigen personalityshow van Simone)
#92 Frank Verkooyen: ‘In de wolken’

Tot zover deze eerste Hitflits van 2010. Na het weekend kun je weer een ouderwetse Megaman verwachten, met alle feiten rond de hits. Fijn (schaats/sneeuw) weekend!