vrijdag 22 mei 2015

Hitflits: Douwe Bob kaapt #1-album voor Kenny B weg

Oei, wat was het spannend deze week. Op maandag voerde Douwe Bob met Pass It On de voorlopige albumlijst aan. Twee dagen later pakte Kenny B de eerste plaats met zijn album Kenny B. Maar wat telt is de weeklijst, die op vrijdag wordt opgemaakt en daarin is Douwe Bob de onbetwiste #1. Proficiat! Douwe Bob is de eerste voormalige deelnemer van De Beste Singer-Song Writer van Nederland die dat presteert. Zijn debuutalbum Born In A Storm reikte twee jaar geleden tot de zevende plaats. Vandaag verscheen ook een videoalbum van Pass It On: van alle tracks zijn clips gemaakt, die je kunt zien op VEVO .

TOP 5

1. EW  Douwe Bob: Pass It On
2. EW  Kenny B: Kenny B
3. (1)   Django Wagner: Mijn Muziek, Mijn Passie
4. (2)   Mumford & Sons: Wilder Mind
5. (56) Eros Ramazzotti: Perfetto

Naast de sprint die Eros Ramazzotti met zijn album Perfetto trekt (gestegen van 56 naar #5), is er nog een flinke stijger in de lijst. Vorige week net binnen op #93, maar deze week al op #16, is Brandon Flowers met zijn tweede soloalbum The Desired Effect. Waarschijnlijk komt het album zondag binnen op de eerste plaats van de Britse albumlijst. En anders is dat Saturns Pattern van Paul Weller.

Over naar het restant eerste weeks van deze week
#6 Trijntje Oosterhuis: Walk Along
#7 Faith No More: Sol Invictus
#22 Paul Weller: Saturns Pattern
#24 Whitesnake: The Purple Album
#41 Kawasi Washington: The Epic
#43 Twenty One Pilots: Blurryface
#44 Mariah Carey: #1 To Infinity
#55 B.B. King: The Complete Collection (album uit 2008)
#57 Hot Chip: Why Make Sense?
#61 Eilen Jewell: Sundown Over Ghost Town
#67 Conchita Wurst: Conchita
#84 Fink: Horizontalism

SINGLES

TOP 5

1. (1)   Kenny B: Parijs (zesde week)
2. (2)   Major Lazer feat. DJ Snake & Mø: Lean On
3. (3)   Wiz Khalifa feat. Charlie Puth: See You Again
4. (4)   Kygo feat. Parson James: Stole The Show
5. (5)   OMI: Cheerleader (Felix Jaehn Remix)

toch geen #1-hit voor Jan Smit (2)

Vorige week zakte 'Kleine Superster' van Jan Smit van de derde naar de zestiende plaats. een val die nogal meeviel omdat Jan geen instores meer had gedaan. Deze week valt ook de download weg (Jan zit in Oostenrijk om verslag te doen van het Eurovisie Songfestival), waardoor het nummer geheel is verdwenen! Na ‘Zing & Lach En Leef Je Uit’ (98 en 76 in 2001), is ‘Kleine Superster’ de tweede single van Jan Smit die het niet langer dan twee weken volhoud in de Single Top 100.

De opvallendste stijgers:
#9 (21) Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson: Ain’t Nobody (Loves Me Better)
#12 (28) Eva Simons: Policeman
#23 (33) David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack: Hey Mama
#31 (44) James Bay: Let It Go
#39 (53) Listenbee feat. Naz Tokio: Save Me
#55 (70) Fatty Wap: Trap Queen
#73 (83) Fifth Harmony feat. Kid Ink: Worth It

Walk Along weer op herhaling

Iedereen is het er wel over eens dat Trijntje Oosterhuis afgelopen dinsdag de beste zangeres was van de zestien deelnemers aan de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Hoewel ze toch enigszins gespannen was (niet vreemd toch?), heeft ze ‘Walk Along’,  uitstekend gebracht. Vocaal zat het goed in elkaar, visueel echter niet, want er gebeurde niets op het podium. Juist tijdens dit 'circus' wil het oog ook wat.
In de aanloop naar het festival deze week, haar deelname en een optreden in RTL Late Night, is het nummer genoeg gedownload en gestreams, om op herhaling te gaan op #56. In december kwam ‘Walk Along’ op #7 binnen, zakte naar #62, verdween een weekje, en ging op 10 januari even op herhaling op #90.

Morgenavond, na de finale van het festival, wordt bekend hoe hoog/laag ‘Walk Along’ afgelopen dinsdag is geëindigd. In de Megaman komen we daar uitgebreid op terug. Naast Nederland is ‘Walk Along’ ook doorgedrongen tot de iTuneslijst van Tadzjikistan!

Alle vijf eerste weeks noteringen volgen nu:
#64 Guus Meeuwis: Jij Bent De Liefde (geschreven door Kenny B)
#66 Adam Lambert: Ghost Town
#70 Nicky Jam & Enrique Iglesias: El Perdón
#74 T-Wayne: Nasty Freestyle
#84 Danny De Munk: Je Leeft Maar Eén Keer

En dat was het weer voor deze week. Dit extra lange pinksterweekend melden we ons nog twee keer. Allereerst met de albumsnippers, morgen op de nieuwssite van 3FM én later dit weekend met een nieuwe Megaman. Daarin blikken we terug op het Eurovisie Songfestival, waarvan morgenavond de finale is, helaas zonder Nederland. Toch veel plezier daarbij!