vrijdag 10 juli 2015

Hitflits: eerste #1-album voor Henk Bernard

Gewoon Echt kwam in 2011 tot de twaalfde plek. Met Gevoel bereikte twee jaar later de achtste plek en Puur Liefde eindigde in 2014 nog twee plaatsen hoger. In dat tempo zou een #1-album over een paar jaar een feit zijn. Zolang hoeft Henk Bernard echter niet meer te wachten, want deze week komt Liefde Is Leven, zijn vijfde album, binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Hij dankt dat aan zes instores, waarvan twee vorige week zaterdag, tevens de dag van de albumpresentatie, vorige week zaterdag in De Ster in Nieuwkuik, waar zo’n 1500 fans aanwezig waren.

ALBUM TOP 5

1. EW  Henk Bernard: Liefde Is Leven
2. (1)   Maaike Ouboter: En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt
3. (6)   Mumford & Sons: Wilder Mind, stijging mede te danken aan het concert in het Goffertpark, afgelopen zaterdag, met Bear’s Den in het voorprogramma. Hun album Islands (#36 in 2014), plukt daar de vruchten van, want het gaat op herhaling op #71
4. (2)   Muse: Drones
5. (4)   Kensington: Rivals

Het is een goede week voor Nederlandstalige muziek, want naast de binnenkomst van het album van Henk Bernard komen er nog drie andere Nederlandstalige albums binnen. Dat zijn:
#10 Roy Donders: Ik Wil Jou, debuutalbum van ‘de stylist uit het zuiden’
#34 André Hazes: Live In Het Concertgebouw Amsterdam 1982, heruitgave uit 1983 (#11), nu met vijf extra nummers
#65 Sander Kwarten: Dromen, 23-jarige zanger uit Breda

Tegenover de vier albums van Nederlandstalige albums, staan twee anderstalige albums: Like It Is: Yes at the Mesa Arts Center van de Britse rockband Yes op #83 en Wildheart van Miguel op #88.

SINGLES TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Drank & Drugs (vierde week)
2. (2)   Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson: Ain’t Nobody (Loves Me Better)
3. (3)   Nicky Jam & Enrique Iglesias: El Perdón
4. (4)   Major Lazer feat. DJ Snake & Mø: Lean On
5. (5)   Kenny B: Parijs

De opvallendste stijger:
#47 (59) Afrojack feat. Mike Taylor: Summerthing!

Vorige week bereikte ‘Happy’ van Pharrell Williams een mijlpaal, door de 100ste week vol te maken. ‘Freedom’, de langverwachte opvolger, is deze week de hoogste eerste weeks op #59. In het kielzog daarvan stijgt ‘Happy’ in de 101e week van de 81e naar de 77e plaats.

Rest de overige zes eerste weeks noteringen van deze week:
#69 B-brave: Verleiden
#85 Lost Frequences feat. Janieck Davy: Reality
#88 Snollebollekes: Lekker Likkie
#96 Silento: Watch Me (Whip / Nae Nae)
#97 John Newman: Come And Get It
#100 Rondé: Run

Tot zover deze Hitflits. De albumsnippers volgen morgen op de nieuwspagina van 3FM, en later dit warme North Sea Jazz-weekend presenteren we je nog een nieuwe Megaman.

zondag 5 juli 2015

Megaman bij week 27 – 4 juli 2015

‘Drank & Drugs’ nog onbedreigd aan kop

En verder in deze Megaman:
-          gaat Afrojack een zomerhit scoren?
-          Selina Gomez wordt volwassen
-          Jon Bellion ging uit frustratie zingen en rappen
-          Lil’ Kleine kan het ook zonder Ronnie Flex af

Voor de tweede week pakt Maaike Ouboter de eerste plaats met haar album En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt. Maar het echte nieuws komt van de festivals. Je leest het in de albumsnippers op de nieuwssite van 3FM.

Daarnaast wijzen we je nog even op de halfjaarflits met de stand van zaken over het eerste halfjaar, sinds woensdag op deze blog.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

‘Drank & Drugs’ nog onbedreigd aan kop

#1 Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Drank & Drugs                                                 *** derde week op #1 ***

Nog steeds voeren Lil’ Kleine & Ronnie Flex met ‘Drank & Drugs’ de Single Top 100 aan, nu voor de derde week. Daar zullen nog wel een paar weken bijkomen, maar heel langzaam komt de nieuwe #1 dichterbij: ‘El perdón’ van Nicky Jam & Enrique Iglesias. De afgelopen weken steeg het nummer via 25,6,4 naar de derde plaats. En laten we wel zijn, ‘El perdón’ klinkt toch veel zomers dan ‘Drank & Drugs’? De tijd zal het leren!

gaat Afrojack een zomerhit scoren?

#59 Afrojack feat. Mike Taylor: Summerthing!                                             *** hoogste eerste weeks ***

Met ‘Hey Mama’ van David Guetta feat. Nicki Minaj, deze week op #10, scoort Afrojack zijn vierde top 10-hit. Daarnaast maakte Nick van de Wall, zoals Afrojack eigenlijk heet, een remix van ‘Nothing Really Matters’ van Mr. Probz. ‘Summerthing!’ nam Afrojack op met Mike Taylor, die hiermee zijn debuut maakt.


Mike Taylor komt uit Philadelphia. Zijn vader was jazzmuzikant, zijn moeder muziekcriticus van hiphop, funk en soul. Mike kreeg de liefde voor muziek dus al vroeg mee. Op zijn twaalfde begon hij met drummen, gevolgd door rappen, dansen en het schrijven van liedjes. Mike zat in verschillende groepen van hiphop tot rock.

In 2007 ging hij solo en vier jaar later bracht hij de mixtape From The Stars uit. Onlangs bracht Mike zijn eigen single ‘Body High’ uit. Behalve voor ‘Summerthing!’ van Afrojack, leende Mike zijn stem ook uit aan ‘Bated Breath’ van de Amerikaanse zangeres Tinashe.

Selina Gomez wordt volwassen

#63 Selina Gomez feat. A$AP Rocky: Good For You

Na drie pophits, waarvan ‘I Want You To Know’ met ZEDD het hoogst kwam: #34 in april en mei van dit jaar, vind de Amerikaanse actrice/zangeres Selina Gomez het tijd voor een ander imago. Hoewel ze een passie heeft voor hiphop, mocht ze vanwege haar imago en de jonge leeftijd van haar fans, geen nummer opnemen met een rapper. Inmiddels is Selena 22 en is de tijd nu wel rijp om te komen met meer volwassen nummers.

‘Good For You’ is daarvan het eerste resultaat, voorloper van haar tweede album later dit jaar. Aanvankelijk zou het gewoon een nummer worden zonder gastbijdragen. Maar toen het nummer, geschreven in 45 minuten, zo’n beetje af was, stuurde Selena het naar rapper A$AP Rocky. Hij ging er mee aan de gang en nam zijn deel de dag daarna op. Selina koos voor hem, omdat ze zijn tweede album At.Long.Last.A$AP (#46 in mei), heel goed vind.

volwassen

Selina over het nummer: “This song represents the confidence that I truly have inside of me, and I think it's the vulnerable side that I've expressed, but it's also the combination of just feeling myself.” Het blijft niet bij dit nummer, want voor de hoes koos Selena een opvallende hoes: zittend op een stoel, slechts gehuld in een T-Shirt in een zeer gewaagde pose.

A$AP Rocky is het pseudoniem van Rakim Mayers, opgegroeid in de wijk Harlem in New York City. Zijn vader ging de bak in vanwege het verkopen van drugs, zijn oudere broer is vermoord. Niet echt een leuke omgeving voor een opgroeiende jongere en het is dan ook niet vreemd dat Rakim (zijn naam komt van het duo Eric B. & Rakim) al op jonge leeftijd aan het rappen sloeg, beïnvloed door onder andere Run DMC en Wu-tang clan. A$AP Rocky bracht twee albums uit: Long.LiveA$sap (#45 in 2013) en At.Long.Last.A$AP (#46 eind mei).

Jon Bellion ging uit frustratie zingen en rappen

#91 ZEDD feat. Jon Bellion: Beautiful Now

Sinds ‘Clarity’ feat. Foxes (#81 in 2013) is de Russisch/Duitse producer ZED (=Anton Zaslavski) een regelmatig bezoeker van de Single Top 100. Zijn grootste hitfeit tot nu toe is ‘Break Free’, dat hij maakte met Ariana Grande (#6 in 2014). Op ‘Beautiful Now’, zijn vijfde notering, zijn de vocalen van Jon Bellion. Het nummer is een track van True Colors, het tweede album van ZEDD.

zingen en rappen

Jonathan 'Jon' Bellion is een kerstkind, geboren op 26 december 1990 in Lake Grove, New York. Al op zijn veertiende begon hij met produceren voor anderen, maar stopte daarmee toen het iedere keer weer op dezelfde nummers aankwam. Zo’n zes jaar geleden stopte hij daarmee en ging uit pure frustratie zelf zingen en rappen.

Inmiddels heeft hij een eigen stijl ontwikkeld en na het maken van enkele mixtapes, werd hij gevraagd door anderen. Hij leverde een couplet aan van ‘The Monster’ van Eminem feat. Rihanna (#3 in 2013). En met Jason Desrouleaux (Jason Derulo) schreef hij het nummer ‘Trumpets’ (#11 in 2014) en produceerde het ook. Zijn grootste inspiratiebron is Kanye West. Momenteel doet Bellion zijn eigen The Definition Tour.

Lil’ Kleine kan het ook af zonder Ronnie Flex

#98 Lil’ Kleine, Bokoesam & Cartiez: Dom Dom Dom

‘Wat Dom’ zong Drukwerk in 1982 en bereikte de derde plaats. Vijftien jaar later, had Rowwen Hèze het over ‘En Dan Is ’t Mar Dom’ (#64 in 1997). En nog eens tien jaar later scoorden the Opposites feat. Dio & Willie Wartaal met ‘Dom, Lomp En Famous (#23 in 2007). Ondanks het gebruik van het woordje dom in een titel is dat nog helemaal niet zo dom dus. We zijn dan ook benieuwd hoe ver ‘Dom Dom Dom’ van Lil’ Kleine, Bokoesam & Cartiez komt.

‘Dom Dom Dom’ van Lil’ Kleine, Bokoesam & Cartiez is inmiddels de tiende track van het album New Wave dat een notering krijgt in de Single Top 100. New Wave is een collectief rappers en hiphoppers, dat in februari een week verbleef op Schiermonnikoog en daar de nummers schreef voor het album.
Aan negen van de achttien tracks werkte Ronnie Flex mee. Daaronder ‘Drank & Drugs’, de huidige #1 met Lil’ Kleine. Kleine (= Jorik Scholten) doet het op ‘Dom Dom Dom’ zonder Flex, maar met Bokoesam (=Samuel Sekyere uit IJburg, Amsterdam) en Cartiez (=Jean-Marc Koorndijk).