zondag 5 juli 2015

Lil’ Kleine kan het ook af zonder Ronnie Flex

#98 Lil’ Kleine, Bokoesam & Cartiez: Dom Dom Dom

‘Wat Dom’ zong Drukwerk in 1982 en bereikte de derde plaats. Vijftien jaar later, had Rowwen Hèze het over ‘En Dan Is ’t Mar Dom’ (#64 in 1997). En nog eens tien jaar later scoorden the Opposites feat. Dio & Willie Wartaal met ‘Dom, Lomp En Famous (#23 in 2007). Ondanks het gebruik van het woordje dom in een titel is dat nog helemaal niet zo dom dus. We zijn dan ook benieuwd hoe ver ‘Dom Dom Dom’ van Lil’ Kleine, Bokoesam & Cartiez komt.

‘Dom Dom Dom’ van Lil’ Kleine, Bokoesam & Cartiez is inmiddels de tiende track van het album New Wave dat een notering krijgt in de Single Top 100. New Wave is een collectief rappers en hiphoppers, dat in februari een week verbleef op Schiermonnikoog en daar de nummers schreef voor het album.
Aan negen van de achttien tracks werkte Ronnie Flex mee. Daaronder ‘Drank & Drugs’, de huidige #1 met Lil’ Kleine. Kleine (= Jorik Scholten) doet het op ‘Dom Dom Dom’ zonder Flex, maar met Bokoesam (=Samuel Sekyere uit IJburg, Amsterdam) en Cartiez (=Jean-Marc Koorndijk).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten