vrijdag 11 maart 2016

Hitflits: Mike Posner terug aan kop, dertiende #1-album voor Anouk

Allereerst een mededeling:
De komende twee weken zal er geen uitgebreide Hitflits of Megaman verschijnen, want je Megaman is richting de sneeuw gegaan. Voor de lijsten verwijzen we je graag naar de site van Dutch Charts. Nieuws over de albums staat op de nieuwspagina van 3FM.

Vanuit ons ski-oord volgt nu een korte Hitflits.

Rihanna is haar #1-positie kwijt, maar niet aan Douwe Bob. Douwe moet genoegen nemen met een 49e plaats voor 'Slow Down'. Nee, het is een oude bekende die de eerste plaats pakt: Mike Posner met 'I Took A Pill In Ibiza (Seeb remix)'. Na twee weken #1 in februari, vervolgt hij nu zijn zegetocht. Misschien dat hij daar over twee weken ook nog staat als wij de draad weer oppakken!

Dat zou ook wel eens kunnen opgaan voor de nieuwe #1 in de Album Top 100. Het zal geen verbazing wekken dat het Anouk is geworden met haar tiende studioalbum Queen For A Day. Van alle zeventien noteringen is het haar dertiende #1-album, waarmee ze op de vijfde plaats staat in de lijst van meeste #1-albums. Het hoogste aantal, negentien, staat ook op naam van een Nederlandse act: BZN. Later dit jaar komt Anouk weer een plaatsje dichterbij, want ze brengt nog een album uit!

zondag 6 maart 2016

Megaman bij week 10 – 5 maart 2016

‘Work’ blijft nog wel even #1

En verder in deze Megaman:
-          Marco Borsato & Matt Simons maken van solonummers           een duet
-          Fifth Harmony paste titel aan vanwege ‘Work’ van Rihanna
-          DJ Snake kan nu gebruik maken van zijn populariteit
-          Jairzinho speelde jeugdtheater
-          Troye Sivan is nog niet volwassen
-          Wil (de echte) Boef zich melden?

In de albumlijst houdt Lil’ Kleine, Daniel Lohues af van zijn tweede #1-album. Je leest er alles over in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM. Overigens raakt Kleine zijn #1-positie volgende week wél kwijt, maar dan aan Anouk. Haar tiende studioalbum, Queen For A Day, ligt sinds vrijdag in de (digitale) schappen.

goud

Dat zal Kleine waarschijnlijk een zorg zijn, want al na drie weken heeft WOP! de goudstatus bereikt, en dan bedoelen we niet de track ‘Goud’! Van het album zijn meer dan 20.000 stuks verkocht, waarvan het merendeel streams. Alle elf tracks samen meer dan 20 miljoen, dus 1000 streams tellen voor 1 download. Ook staatssecretaris Martin van Rijn, die te horen is in het nummer ‘[Skit] Drank & Drugs In De Tweede Kamer’, ontving, uit handen van Kleine, een gouden exemplaar van WOP!

én platina

Van ‘Niet Omdat Het Moet’, de eerste officiële single van WOP! en voormalige #1-hit, zijn zelfs meer dan 30.000 stuks verkocht, goed voor platina dus. Ook voornamelijk streams, meer dan 3 miljoen, dus bij de singles staan 100 streams gelijk aan 1 download. Afgelopen donderdag kreeg Lil’ Kleine het eremetaal uitgereikt.

‘Work’ blijft nog wel even #1, zolang Douwe Bob het ‘Slow Down’ doet

#1 Rihanna feat. Drake: Work       *** tweede week ***

Vorige week steeg ‘Work’ van Rihanna feat. Drake naar de eerste plaats van de Single Top 100 en blijft daar zoals verwacht staan. Zes weken lang hield ‘Don’t Stop The Music’, haar eerste #1-notering in 2009 het bovenaan vol, dus ‘Work’ heeft nog even te gaan. De enige bedreiging zou kunnen komen van Mike Posner met ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)’, dat in februari al twee weken op de eerste plaats stond. Of de bedreiging moet van buitenaf komen.

Douwe Bob doet het ‘Slow Down’

Als we afgaan op het aantal downloads, sinds de release afgelopen vrijdag, is ‘Slow Down’ van Douwe Bob komende vrijdag de nieuwe #1 in de Single Top 100. Het zijn echter de streams die dat tegenwoordig bepalen, en dan blijft ‘Slow Down’ nog ver achter bij ‘Work’ en pakt daar nog maar zo’n 16% van. Pas op 10 mei is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, dus Douwe heeft heeft nog alle tijd om te scoren. Het nummer heet niet voor niets ‘Slow Down’, kalm aan Douwe!

Marco Borsato & Matt Simons maken van solonummers een duet

#47 Marco Borsato & Matt Simons: Breng Me Naar Het Water
       *** hoogste eerste weeks ***

Het kan vreemd lopen. Matt Simons schreef het nummer ‘To The Water’, dat als ‘Breng Me NaarHet Water’ op het album Evenwicht van Marco Borsato belandde. Gordon Groothedde en John Ewbank schreven de Nederlandse tekst.
Vervolgens nam Simons de Engelse versie ook op voor de 2016-uitgave van zijn album Catch & Release. En nu zijn beide zangers verenigd op de tweetalige hit ‘Breng Me Naar Het Water’. Die versie is als bonustrack toegevoegd aan Evenwicht, dat deze week terug de top 10 instijgt naar een zevende plaats. Ook het album van Simons krijgt een boost, want het sprint van 69 naar #39.

Deze stijging is niet alleen te danken aan de extra nummers, maar vooral aan de tweede reeks Symphonica in Rosso concerten die Borsato de afgelopen week gaf in de Ziggo Dome. Daar was Simons ook te gast om samen met Borsato ‘Breng Me Naar Het Water’ voor het eerst live te zingen. Een release kon dan ook niet uitblijven.

Fifth Harmony paste titel aan vanwege Rihanna’s ‘Work’

#55 Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign: Work From Home

Precies een half jaar, van mei tot en met oktober 2015, stond ‘Worth It’ van Fifth Harmony feat. Kid Ink genoteerd in de Single Top 100, met een 25e plaats als hoogste notering. Het leverde het gezelschap een 69e plaats op in het jaaroverzicht van 2015. Karla Camila Cabello, één van de vijf zangeressen, scoort momenteel met ‘I Know What You Did Last Summer’ in duet met Shawn Mendes, deze week op #23.
Fifth Harmony is in 2012 ontstaan tijdens het tweede seizoen van American Idol. In juli van dat jaar tekenden Ally Brooke, Normani Kordei, Dinah Jane, Camila Cabello en Lauren Jauregui een contract bij Syco Music, waarvan Simon Cowell eigenaar is.

Op ‘Work From Home’ krijgen de vijf dames hulp van Tyrone William Griffin, Jr. (Los Angeles, 13 april 1985), beter bekend als Ty Dolla $ign. Voor Dinah Jane is hij één van haar favorieten, vooral na zijn nummer ‘Paranoid’. Het was dan ook haar idee om hem te vragen voor ‘Work From Home’.

Tyrone Jr. heeft de liefde voor muziek niet van een vreemde, want zijn vader, Tyrone Griffin, is sinds 1995 lid van de formatie Lakeside. In 1981 scoorde de groep (dus zonder Tyrone senior) een hit met ‘Fantastic Voyage’, dat bij ons tot #17 kwam. De jonge Tyrone leerde zichzelf basgitaar, drums, gitaar, keyboards en de sampler. Na een aantal EP’s en mixtapes, bracht hij in 2015 het album Free TC uit.

Rihanna

‘Work From Home’ heette aanvankelijk ‘Work’. Maar om geen verwarring te scheppen met het gelijknamige nummer van Rihanna feat. Drake (ook deze week #1 in Nederland), werd de titel verlengd tot ‘Work From Home’. Het nummer is de voorloper van het album 7/27 van Fifth Harmony.

DJ Snake kan nu gebruik maken van zijn populariteit

#74 DJ Snake feat. Bipolar Sunshine: Middle

Na de #1-hit ‘Lean On’ met Major Lazer & MØ in 2015, kan niemand meer om de Franse DJ Snake heen. Deuren die voorheen waren gesloten, gaan nu voor hem open. William Sami Etienn Grigahcine, echte naam van DJ Snake, moet alleen nog zorgen daar goed gebruik van te maken!

‘Middle’ schreef DJ Snake met de Britse zanger Adio Joshua Marchant en de Amerikaanse producer Aaron Kleinstub, tevens één van de schrijvers van ‘The Monster’ van Eminem feat. Rihanna (#3 in 2013). Tot september 2012 was Adio Joshua Marchant nog één van de zangers van de band Kid British uit Manchester, waar hijzelf ook vandaan komt. Het jaar daarop bracht Marchant de EP Aesthetics uit onder de naam Bipolar Sunshine. Er volgden nog drie EP’s, een vijftal singles en nu is hij druk met een heel album.

Jairzinho speelde jeugdtheater

#75 Jairzinho feat. Jonna Fraser: Laat Niet Los

‘Laat Niet Los’ is inmiddels de zevende notering voor Jonathan ‘Jonna’ Fraser uit Zaandam Zuid. Sinds zijn twaalfde is hij verslingerd aan hiphop. Net als zijn zes voorgaande hits, is ‘Laat Niet Los’ ook met een ander opgenomen. Dit keer is dat Jairzinho, voor wie het nummer zijn eerste notering is.

Jairzinho heet voluit Jairzinho Winter, geboren in 1990 geboren in Rotterdam. Voordat hij in 2010 samen met zijn broer Luciano de Rotterdam Airlines Music Group (RAMG) oprichtte, was hij actief als acteur bij het jeugdtheater van Rotjong, Rotterdams LEF en het Rotheater.  Sevn Alias was één van de eerste artiesten bij RAMG.

Troye Sivan is nog niet volwassen

#79 Troye Sivan: Youth

De in Zuid-Afrika geboren Troye Sivan Mellet, die sinds zijn tweede ingezetene is van Australië, debuteerde ruim anderhalf jaar geleden met het nummer ‘Happy Little Pill’. Het nummer, dat hij schreef toen een vriend van hem een zware tijd doormaakte, redde het bij ons  tot de 85e plaats. Eind 2015 verscheen zijn album Blue Neighbourhood, waarvan ‘Youth’ afkomstig is. Troye Sivan (5 juni wordt hij 21), acteert in tv-serie en films en heeft meer dan 2 miljoen abonnees op zijn YouTube kanaal.

Wil (de echte) Boef zich melden?

#95 Boef: Sinds Toen

‘Sinds Toen’ is inmiddels de vijfde track van zijn EP Gewoon Boef, deze week op #6 in de Album Top 100. Op de EP staan zeven tracks, dus die andere twee, ‘Als Je Langs Kijkt’ en ‘Waar Ga Je Heen’ zullen vast ook nog wel een notering krijgen, want de nummers van Boef zijn populair op Spotify. Maar wie is Boef? Graag horen we dat van hem.