zondag 6 maart 2016

Megaman bij week 10 – 5 maart 2016

‘Work’ blijft nog wel even #1

En verder in deze Megaman:
-          Marco Borsato & Matt Simons maken van solonummers           een duet
-          Fifth Harmony paste titel aan vanwege ‘Work’ van Rihanna
-          DJ Snake kan nu gebruik maken van zijn populariteit
-          Jairzinho speelde jeugdtheater
-          Troye Sivan is nog niet volwassen
-          Wil (de echte) Boef zich melden?

In de albumlijst houdt Lil’ Kleine, Daniel Lohues af van zijn tweede #1-album. Je leest er alles over in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM. Overigens raakt Kleine zijn #1-positie volgende week wél kwijt, maar dan aan Anouk. Haar tiende studioalbum, Queen For A Day, ligt sinds vrijdag in de (digitale) schappen.

goud

Dat zal Kleine waarschijnlijk een zorg zijn, want al na drie weken heeft WOP! de goudstatus bereikt, en dan bedoelen we niet de track ‘Goud’! Van het album zijn meer dan 20.000 stuks verkocht, waarvan het merendeel streams. Alle elf tracks samen meer dan 20 miljoen, dus 1000 streams tellen voor 1 download. Ook staatssecretaris Martin van Rijn, die te horen is in het nummer ‘[Skit] Drank & Drugs In De Tweede Kamer’, ontving, uit handen van Kleine, een gouden exemplaar van WOP!

én platina

Van ‘Niet Omdat Het Moet’, de eerste officiële single van WOP! en voormalige #1-hit, zijn zelfs meer dan 30.000 stuks verkocht, goed voor platina dus. Ook voornamelijk streams, meer dan 3 miljoen, dus bij de singles staan 100 streams gelijk aan 1 download. Afgelopen donderdag kreeg Lil’ Kleine het eremetaal uitgereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten