vrijdag 11 januari 2013

Hitflits: David Bowie na 24 jaar terug in de top 10

Tot veler verrassing werd afgelopen dinsdag, 8 januari, op zijn 66e verjaardag, een nieuwe single van David Bowie gelanceerd. De voorlaatste notering van hem stamt uit 2002, ‘Slow burn’, dat niet verder kwam dan de 69e plaats. ‘Where are we now?’ op #9 is zijn 38e notering en de voorloper van zijn 24e studioalbum ‘The next day’, dat 17 maart verschijnt. De voorlaatste top 10-notering was ‘Tonight’, zijn duet met Tina Turner, #1 in 1988.

De andere verassing deze week is ‘Het kuikentje Piep’ van Pulcino Pio, hoogste eerste weeks op #4. Daarachter schuilt onder andere de Nederlandse zangeres Nathalie Aarts die het Italiaanse liedje in 18 talen heeft ingezongen. We waarschuwen je nu al vast, dit nummer ga je de komende tijd heel vaak horen! Van origine is het een Braziliaans kinderliedje, ‘O Pintinho van Erisvaldo Da Silva. In de Megaman meer hierover.

TOP 3
  1. (1) Will.i.am & Britney Spears: Scream and shout (derde week), aanstaande zondag ook #1 in de Britse hitparade
  2. (4) Wildstylesz feat. Neils Geusebroek: Year of summer
  3. (2) Passenger: Let her go
Nieuw bij de bovenste tien zijn ‘Another love’ van Tom Odell, dat dankzij Megahit (op 3FM) en Alarmschijf (op 538) in de zesde week doorstijgt van 28 naar #6. Ook ‘Cannonball’ van Showtek + Justin Prime, had zes weken nodig om de top 10 te brereiken en stijgt van 12 naar #7.

De andere (18!) eerste weeks noteringen:
#5 P!nk feat. Nate Ruess: Just give me a reason, haar album ‘The truth about love’ schiet in de 17e week van 24 naar #4
#27 Taylor Swift: I knew you were trouble
#31 Lisa Lois: Silhouette [NL]
#35 Jurre Otto: The clown (Voice kids) [NL]
#36 Bon jovi: Because we can
#37 Matt Simons: With you, dankzij een aflevering van GTST
#42 Bruno Mars: When I was your man

En in de onderste helft:
#55 Ben Pierce: What I might do
#64 James Arthur: Impossible, winnaar Britse X factor
#65 Alicia Keys: Brand new me
#69 Koyle: End of June
#70 Rob Ronalds ft DJ Gerrit & Party DJ W: Ons Frans is vrijgezel [NL]
#78 Dennie Christian: Tijd voor wat gezelligheid
#81 Alex: Nooit meer naar huis [NL]
#83 Calvin Harris feat. Tinie Tempah: Drinking from the bottle
#86 Redfoo: Bring out the bottles
#98 CTC feat. Derek Martin: Happy, winnaars van een EBBA award
#99 Emma Loeffen: Cry (Voice kids) [NL]

Een hele rits, dus we hoeven ons niet te vervelen dit weekend!

ALBUMS

TOP 3
  1. (1) Sandra van Nieuwland: And more (derde week)
  2. (3) Mumford & sons: Babel
  3. (5) Passenger: All the little lights
Voor de veiling van 3FM Serious Request had Sandra van Nieuwland haar dubbelplatina single ‘More’ afgestaan, die € 2000,-- heeft opgebracht. Behalve diverse singlesrecords (vijf #1-hits in één hitjaar), boekt ze ook een digitaal record met haar album ‘And more’. Het album was in de eerste week alleen digitaal verkrijgbaar en kwam toch binnen op de eerste plaats.

digitaal record

Opmerkelijk, want er worden nog altijd meer fysieke albums verkocht dan digitale. Sandra bewees echter het tegendeel, geen ander digitaal album had dat tot dan toe weten te presteren. De hoogste notering voor een album, dat eerst alleen kon worden gedownload, was #3, op 13 augustus 2011: ‘Watch the throne’ van Jay Z & Kanye West. De week daarop was het ook fysiek verkrijgbaar en bleef het staan op #3, waarna het zakte.

Met ‘And more’ ging het, nadat het ook fysiek leverbaar was, alleen maar beter. Van een voorsprong van 13%, werd het vorige week 87% en deze week zelfs meer dan 90%. ‘And more’ verkoopt bijna de gezamenlijke top 14 uit.

In tegenstelling tot de aardverschuiving in de Single Top 100, kabbelt de Album Top 100 nog rustig voort. Slechts drie eerste weeks noteringen en geen daarvan maakt, qua notering, veel indruk. Dit zijn ze:
#51 Original soundtrack/ Rodriguez: Searching for sugarman
#65 Dropkick murphys: Signed and sealed in blood
#85 Black veil brides: Wretched and devine – the story of the wild ones

We gaan een mooi muzikaal weekend tegemoet met Noorderslag en de bekendmaking van de Popprijs. Volg het zaterdagavond in Groningen (grote zaal Oosterpoort), op je radio (3FM), tv (Nl.3) of via internet (3 voor 12). Overigens kan het zijn dat je de Megaman dit weekend nog ergens anders tegenkomt ...

zondag 6 januari 2013

Megaman bij week 1 – 5 januari 2013

In de laatste reguliere Megaman van 2012 maakten The voice of Holland en kersthits grotendeels de dienst uit, in de eerste van 2013 zijn het onder andere het anthem van Serious Request, The Voice kids, dance en een nummer dat zijn oorsprong kent in 1884! Alle lijsten waarnaar verwezen wordt, staan op Dutch Charts.

De aangekondigde vergelijking tussen de Single Top 100 van 2012 en de Download Top 100 van 2012, volgt op een later tijdstip.

de Megaman.

Scream & shout: kortste Megahit ooit

Will.i.am & Britney Spears: Scream & shout (1)  *** tweede week op #1 ***

2013 wordt ingeluid met dezelfde #1 die 2012 uitluidde: ‘Scream & shout’ van Will.i.am & Britney Spears. Het anthem van de dj’s van het Glazen Huis in Enschede, blijkt dus sterker te zijn dan gedacht, want van de vier #1-hits dankzij 3FM Serious Request tot nu toe, hield alleen ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette (2010/2011) het langer dan één week vol, in totaal drie weken.

‘Ode to the bouncer’ van Studio killers (anthem 2011) steeg op oudjaar naar #1, maar moest zeven dagen later die plek afstaan aan ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Teló, dat uiteindelijk de hit van het jaar werd. En ‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon (anthem 2008) steeg pas op 17 januari 2009 naar de eerste plaats.

Met uitzondering van ‘Verliefdheid’, hebben alle anthems die #1 kwamen, nog wat gemeen en dat is dat ze telkens de eerste Megahit van het nieuwe jaar worden. Dat is om het gevoel van de Serious Request week (die voor de kerst wordt afgesloten) nog even te kunnen vasthouden. Alleen dit jaar liep het een beetje anders.

Megahit voor 4 dagen

‘Scream & shout’, met 1957 aanvragen de #1 in de Top Serious Request, die werd uitgezonden tot en met oudjaar, werd op 1 januari Megahit, maar was die afgelopen vrijdag, 4 januari, al weer kwijt. Die middag werd rond half 5 alweer een nieuwe Megahit gepresenteerd: ‘Another love’ van Tom Odell. Daarmee is ‘Scream & shout’ de kortste Megahit in de historie.

Nicky Romero wil wereldberoemde sterren aan zich binden

Avicii vs Nicky Romero: I could be the one (20)   *** hoogste eersteweeks ***

Een mooier verjaardagcadeau had Nick Rotteveel (6 januari is hij 24 jaar geworden) alias Nicky Romero, zich niet kunnen wensen. Zijn single samen met de Zweedse Tim Bergling alias Avicii, is de hoogste eersteweeks op #20. Daarmee verbleekt zijn eerste hitnotering uit 2012: ‘Toulouse’ dat in twee runs niet hoger kwam dan #92. Die hoge notering dankt Nicky (rechts op de foto) aan een andere dj/producer, Avicii, die met ‘I could be the one’ al toe is aan de tiende notering.
 Dat wil echter niet zeggen dat Nicky meelift op het succes van een ander. De afgelopen jaren heeft hij al een flinke staat van dienst opgebouwd. Vorig jaar was hij op #17 de hoogste binnenkomer in de jaarlijkse DJ Mag Top 100, die weer wordt aangevoerd door Armin van Buuren. Ook sloot Nicky vorig jaar een contract met David Guetta, die voor hem deuren opent die anders gesloten zouden blijven. Zo schreef Nicky mee aan twee nummers voor ‘Unapologetic’, het nieuwste album van Rihanna, waarmee hij de eerste Nederlander is die met Rihanna werkte. Ook schreef hij nummers voor Will.i.am en Nicole Scherzinger.

Hoewel Nicky graag met anderen samenwerkt, is zijn doel toch anderen aan hem te koppelen. Hij wil graag dat wereldberoemde sterren aan zijn album meewerken in plaats van andersom. Nicky: “Ik zal niet stoppen voordat dat gebeurt. En ik heb nog wat jaren voor de boeg, dus het moet lukken.'”

Justice collective zingt voor nabestaanden voetbalramp

Justice collective: He ain´t heavy, he´s my brother (36)

Elk jaar in december, stijgt de temperatuur in Groot-Brittannië. Niet omdat het dan ineens  warmer wordt, maar vanwege de kersthit. Jaarlijks draait er een heel circus rond de Christmas #1: welk nummer staat rond de kerstdagen op de eerste plaats van de Britse hitparade, kompleet met weddingschappen.

Afgelopen jaar was het niet zo moeilijk te raden wat de kerst #1 zou worden. Niet ‘Impossible’ van James Arthur, winnaar van X factor, dat een week eerder werd uitgebracht, maar ‘He ain’t heavy, he’s my brother’ van Justice collective. Niet zonder reden, want het nummer is niet alleen opgenomen door een keur van Britse artiesten (waarover zo dadelijk meer), maar omdat de opbrengst van het nummer gaat naar de nabestaanden van de ramp op 15 april 1999 in het Hillsborough stadion, waarbij uiteindelijk 96 fans van Liverpool om het leven kwamen.

achter gehouden

Lange tijd  meenden, vooral politici, dat de fans van Liverpool zelf oorzaak waren van de ramp. De officiële onderzoeken werden door de diverse regeringen achtergehouden. Maar dat veranderde op slag, toen op 12 september 2012 een rapport aangaf dat vooral het gebrek aan politie de oorzaak was van de ramp. Daarnaast bleek dat 41 mensen helemaal niet hadden hoeven te overlijden. Daarop vroeg Steve Philip Rotheram van de labourpartij in Liverpool, die jaren strijdt voor openbaarmaking van documenten, excuses van de Britse premier David Cameron, die dat openlijk deed.

gerechtskosten

Rotheram wilde ook wat doen voor de nabestaanden van de ramp, die jaren lang hadden geprocedeerd om hun gelijk te krijgen. Hij kwam met het idee om een single uit te brengen waarvan de opbrengst naar de getroffen families zouden gaan. In eerste instantie werd gedacht aan ‘The fields of Anfield road’, het nummer van Liverpool supporters, in 2009 uitgevoerd door The Liverpool collective feat. The Kop choir.
Volgens Peter Hooton, van de groep the Farm uit Liverpool, zou dat nummer echter weinig opleveren. Op 17 september vond in Goodison park, het voetbalstadion van Everton FC, een eerbetoon plaats aan de slachtoffers van Hillsborough, waarbij het nummer ‘He ain’t heavy, he’s my brother’ van the Hollies werd gedraaid. Daarop werd besloten om dat nummer te nemen.

96 singles

Keith Mullen (ook van the Farm), schakelde Guy Chambers (tekstschrijver Robbie Williams) in om de nieuwe versie te produceren. Op 25 oktober 2012 maakten , Kenny Dalglish (Schotse voetballer en voormalig manager van Liverpool), Rotheram en Chambers bekend dat er een single zou komen voor de getroffen families. Alle artiesten en andere bekenden hadden belangeloos hun medewerking toegezegd en de opnamen zouden in oktober en november plaats vinden.
Chambers, zelf in Liverpool geboren, ging er van uit dat het nummer zeker £1 miljoen pond zou moeten opleveren, als het maar met kerst #1 zou komen en dat is gelukt. Verscheidene mensen kochten meer dan één exemplaar. Er was zelfs een man uit Liverpool die 96 singles kocht, eentje voor elke supporter die overleed tijdens of na de ramp.

Op ‘He ain’t heavy, he’s my brother’ van Justice collective zingen de volgende mensen mee, met tussen haakjes waar ze van zijn:
Andy Brown (Lawson)
Gerry Marsden (Gerry and the Pacemakers)
Paul Heaton (the Beautiful South)
Glenn Tilbrook (Squeeze)
John Power (Cast, the La's)
Robbie Williams
Melanie C
Rebecca Ferguson
Holly Johnson (Frankie Goes to Hollywood)
Beverley Knight
Paloma Faith
Eliza Doolittle
Dave McCabe (the Zutons)
Peter Hooton (the Farm)
Ren Harvieu (zangeres)
Jon McClure (Reverend and The Makers)
Paul McCartney
Shane MacGowan (the Pogues)
Bobby Elliott (the Hollies)
Tony Hicks (the Hollies)
Hollie Cook (the Slits)
Ian Prowse (Amsterdam)
Alan Hansen (voormalig Schots voetballer)
Kenny Dalglish (Schotse voetballer en voormalig manager van Liverpool)
John Bishop (comedian)
Steve Rotheram (Labour party)
Peter Reid (voetbal manager)
Neil Fitzmaurice (acteur/comedian)
Colin Bell (voormalig voetballer)
LIPA Gospel Choir (koor van kunstopleiding)
Ze werden daarbij begeleid door:
Chris Sharrock (Beady Eye) – drums
David Catlin-Birch (World party) – bas
Paul McCartney – lead gitaar
Mick Jones (the Clash) – elektrische gitaar
Andrew ‘Davo’ Davitt – akoestische gitaar
Guy Chambers – piano
Will Pound – harmonica
Liverpool Philharmonic Orchestra – violen
Richard Blake – trompet, flügelhorrn
Matthew Lewis – trombone, tenortuba
Meredith Moore – Franse hoorn
Will Roberts – tuba

origineel

Zoals gezegd, is ‘He ain’t heavy, he’s my brother’ van Justice collective een cover, maar ligt de oorsprong van het nummer veel verder terug dan de versie die the Hollies in september 1969 opnamen, met Elton John op piano. Zij hadden het van Kelly Gordon, die het op 18 januari 1969 had ingezongen en in mei had uitgebracht. Gordon is echter niet de schrijver, dat zijn jazzmuzikant Bobby Scott en liedjesschrijver Sidney Keith Russell (Bob Russell), beide Amerikanen. Voor Russell was het zijn laatste liedje dat hij schreef, want in februari 1970 overleed hij aan lymfe kanker.

column

De titel ‘He ain’t heavy, he’s my brother’ ontleende Russel aan een column in het Kiwanis magazine uit september 1924, van de gelijknamige vrijwilligersclub die zich inzet voor kinderen over de hele wereld. In de column met deze titel schrijft redacteur Roe Fulkerson over een meisje dat haar gehandicapte broertje op haar rug draagt en hem dagelijks naar school brengt. Waarop een voorbijganger vraagt of dat niet zwaar is? Daarop reageert het meisje verrast met: “Hij is niet zwaar, hij is mijn broertje.”

Waarschijnlijk citeerde Fulkerson ergens uit, want al in 1884 verscheen het boek ‘The parables of Jesus’ van de schrijver James Wells, waarin het verhaal staat beschreven.

jongenstehuis

Van het gegeven (meisje/jongen draagt broertje) zijn ook tekeningen verschenen, die in de jaren ’40 werden opgepakt door pater Edward J. Flanagan. Hij begon daarop een jongenstehuis en noemde het Boys town. Flanagan vroeg toestemming voor het gebruik van de beeltenis, dat je dan ook overal tegenkomt in Amerika als het thema van Boys town.

Rocky Vosse scoort beter dan Vlaamse zanger

Rocky Vosse: Hemelsblauw (55)

Bijna twee jaar geleden maakte Rocky Vosse (Uitgeest, 29 oktober 1984) zijn debuut met het aloude ‘Is everybody happy’ van Jackpot, waarvoor Vosse zelf de Nederlandse tekst schreef. Hij kwam er mee tot #64. Dit keer komt de zingende vrachtwagenchauffeur met  ‘Hemelsblauw’, een nummer uit 1994 van Arthur Achiel Albert Blanckaert, oftewel de Vlaamse zanger Will Tura, maar bij ons pas een hit in 1997. De tijden veranderen, kwam Tura  bij ons niet verder dan #100, Vosse scoort gelijk op #55. Maar zo hoog als in Vlaanderen (#5 in 1994), zal Vosse niet komen.

The Voice kids editie 2 - the blind auditions (2)

Sinds 21 december 2012 loopt de tweede editie van The voice kids, met dezelfde coaches: Angela Groothuizen, Nick & Simon en Marco Borsato. De eerste editie leverde vorig jaar als winnares de 13-jarige Fabiënne Bergmans op, die twee hits scoorde: ‘A team’ (#13) en ‘What you’re made of’ (#5).
 Voor de finale op 15 februari, zijn er vijf blind auditions en drie battles. In navolging van The voice of Holland, kunnen ook in The voice kids een aantal liedjes uit de blind audition direct worden gedownload. Van de vijf liedjes die beschikbaar kwamen tijdens de eerste uitzending,  haalden drie vorige week een notering:
- Anne Keizer: People help the people (#79), gezakt naar #86
- Lyonne de Wit: Out here on my own (#78)
- Jesse Pardon: Bohemian rhapsody (#58), gezakt naar #92

Na de tweede blind audition konden vier nummers gedownload worden, waarvan drie de Single Top 100 hebben gehaald. Hier komen ze.

Joep wil meer dan musicals

Joep Reijnen: Breakeven (59)

Toen Joep in de zomer van 2012 mee deed aan de blind auditions, was hij nog 13, maar inmiddels heeft hij de leeftijd van 14 jaar bereikt. Joep Reijnen (Neer, Limburg, 7 juli 1998), deed op 4 oktober 2008 auditie voor de musical ‘Ciske de Rat’ en dat ging hem goed af, want hij mocht daarin meespelen. Daarna volgden de musicals ‘Joseph’ en ‘Kruimeltje’. Vorig jaar nam hij wat gas terug om zich voor te bereiden op The voice kids, waarvoor hij zich in het voorjaar opgaf. ‘Breakeven’ dat Joep zong tijdens de blind audition, werd tijdens The voice of Holland ook al gezongen door Ivar Oosterloo, die er mee tot #65 kwam. Maar beide deelnemers blijven onder het origineel van the Script (#48 in 2009). Alle coaches draaiden hun stoel, waarna Joep koos voor Nick & Simon.

Piet krijgt steun van Doutzen Kroes

Piet Kroes: You raise me up (77)

In december haalde Johannes Rijpma de tweede plaats tijdens de derde editie van The voice of Holland. Johannes is net als Piet Kroes (14) geboren in Oudega in Friesland en dus stijgt de koorts daar nu hij door de blind auditions is. Inmiddels mag hij Doutzen Kroes tot zijn fans rekenen. Overigens wist Piet al voordat Johannes de finale haalde dat hij de blind auditions zou overleven, want die zijn opgenomen in mei (3 en 4) en in juli (4,5 en 6). The battles op 15 en 16 oktober.

Op 16 april 2011 werd Piet in Koornbeurs in Franeker, tweede tijdens Sjong, het Friestalige songfestival voor jongeren. Hij zong daar ‘Mei wat help fan in freon’, de Friestalige versie van ‘With a little help from my friends’ van the Beatles. ‘Een kleine man met een grote stem’, oordeelde de jury destijds.

Piet zijn grootste wens is, op een groot podium staan en liedjes zingen. Naast zingen, speelt hij ook piano. Tijdens de audities zong hij ‘You raise me up’, waarna alle coaches hun stoel keerden. Uit alles coaches koos hij voor Marco Borsato.

'You raise me up' was drie keer eerder een hit. Westlife (#47 in 2005), Wesley Klein (#1, winnaar van Popstars in 2010) en vorig jaar in het Nederlands door de Vlaamse zanger Gabriello met ‘Ik had je lief’ (#51). Josh Groban was in 2003 de eerste die met 'You raise me up' internationaal succes had, behalve bij ons. Kijk voor het volledige verhaal hier. Piet koos u.

Chloë wil nooit ziek zijn

Chloë Groen: I don´t believe (84)

Uit Den Haag komt de 14-jarige Chloë Groen. Ze zingt al zo’n beetje haar hele leven en als ze niet zingt is ze – volgens haarzelf – ziek. Chloë heeft vier jaar zangles achter de rug en heeft opgetreden op de muziekschool en daarbuiten. Ze schrijft ook eigen nummers. Tijdens de auditie zong ze ‘I don’t believe’ van P!nk (#70 in 2010). Alle coaches draaiden hun stoelen, waarvan Nick & Simon het laatste en voor hen koos ze.

Gezocht: twee of meer coaches

Tot slot nog even over de grote broer van The voice kids, The voice of Holland. Naast een aantal inhoudelijke wijzigingen die ingaan in het najaar tijdens de vierde editie, zullen de nieuwe talenten nog maar met twee van de oude coaches te maken krijgen. Na Nick & Simon, heeft Roel van Velzen ook besloten te stoppen, waarmee de smaakmakers wegvallen. Blijven over Marco Borsato (voor de derde keer) en Trijntje Oosterhuis (tweede keer).

sommige zangers willen niet

Inmiddels is men druk bezig nieuwe coaches voor één of meerdere seizoenen te strikken. Zowel Paskal Jakobsen (Bløf) als Guus Meeuwis zouden zijn gepolst. Paskal heeft laten weten daar niets voor te voelen. Paskal: “Ik vind het bijzonder vleiend dat Nick & Simon mij een ijzersterk communicator en een ervaringsdeskundige in de Nederlandse muziekbusiness noemen met ook nog eens een goed gevoel voor humor. Maar met die complimentjes trekken ze me niet over de streep. Ik wil zoiets absoluut niet. Ik ben al snel tot de conclusie gekomen  dat ik het heel lastig vind om als artiest met een eigen, authentieke stijl in de huid van docent te kruipen.”

Maar ook Guus Meeuwis ziet zichzelf niet als coach. Guus: “Ik aarzel zelf nog zo vaak over hoe ik iets in de muziek moet aanpakken. Wie ben ik dan om anderen te gaan coachen? Het programma is gewoon niks voor mij.”

Of Anouk er ook zo overdenkt, is niet bekend. Ze is al eens gevraagd, maar bedankte er toen voor. Voorlopig zal zij zich richten op een nieuw album en het Eurovisie Songfestival, beide in mei.

en anderen heel graag

Er zijn natuurlijk altijd mensen die juist heel graag coach willen worden. Daaronder Gerard Joling en Xander de Buisonjé. Joling zou het heel graag doen als zijn optredenschema het toelaat, want het kost wel 45 opnamedagen. Gerard: “Het lijkt me fantastisch om jonge talenten te beoordelen op hun kwaliteiten. Begeleiden ligt me van nature opvallend goed en een programma als The Voice zou me als een jas passen.” Voorlopig kunnen beide heren er alleen maar van dromen, want geen van de twee is nog gevraagd!

Drake lift weer mee op een bekende zangeres

Nicki Minaj feat. Drake: Moment 4 life (76)

We kunnen wel stellen dat 2012 een zeer goed jaar was voor Onika Tanya Maraj, beter bekend als Nicki Minaj. Ze scoorde maar liefst zes hits, solo of met anderen. De grootste waren: ‘Give me all your luvin’’, van Madonna met M.I.A. (#2 in februari) en ‘Starships’ (#5 in juli) en ‘Girl on fire’ van Alicia Keys (#5 in september). ‘Moment 4 life’, dat Nicki Minaj opnam met Drake, is haar tiende notering.

Drake, echte naam Aubrey Drake Graham (Toronto, 24 oktober 1986), stond al twee keer genoteerd, beide in 2010: ‘Find your love’ (#85) en ‘What’s my name?’ van Rihanna (#20), maar door hem geschreven. Niet echt resultaten om over naar huis te schrijven. Hoewel, thuis doet hij het wel stukken beter, en dan vooral als componist van liedjes voor onder andere Rita Ora, Rihanna dus en Alicia Keys.

Moment 4 life’ schreef Drake al in 2010 samen met Nicki Minaj, dat terecht kwam op haar album ‘Pink Friday’ uit datzelfde jaar. In het nummer zit een sample van ‘Confession’ a feeling’ van de rhythm en blues band Sly, Slick & Wicked uit 1972. De versie die Minaj en Drake er van maakten behaalde in Amerika de platina status, goed voor meer dan 500.000 downloads.

Na ‘Pink Friday’ (in 2010) en ‘Pink Friday: roman reloaded’ (in 2012), komt Nicki Minaj in mei van dit jaar met deel 3: ‘Pink Friday: the pinkprint’. Voor die tijd komt ‘Pinkprint’ uit op single.

Within temptation is fan van Imagine dragons

Imagine dragons: Radioactive (99)

Sommige nummers hebben een lange aanloop. ‘Radioactive’ van Imagine dragons stamt al uit maart 2012 en werd als promotiesingle naar de radiostations gestuurd. Daarna belandde het nummer in een spel (‘Asassain’s creed’), trailer van een film (‘The host’) en diverse commercials. Maar de doorbraak van het nummer zou wel eens te danken zijn aan onze eigen Within temptation, die het nummer tijdens hun 15-jarig jubileum brachten.

Imagine dragons komt uit Las Vegas, Nevada. De band bestaat sinds 2008, maar alleen Dan Reynolds (drums en zang) is er vanaf het begin bij geweest. Twee leden, Ben McKee (bas) en Wayne Sermon (gitaar), kwamen er in 2009 bij. Dan Platzman (drums) voegde zich in 2012 bij het andere drietal. Net op tijd om mee te spelen op het debuutalbum ‘Night visions’, dat in september verscheen.

Een dozijn hits voor Maroon 5

Maroon 5: Daylight (100)

Tot nu toe scoorde Maroon 5 twaalf hits, waaronder drie top 10-noteringen. In 2004: ‘This love’ (#5), 2007: ‘Make me wonder’ (#8) en in 2011: ‘Moves like Jagger’ feat Christina Aguilera (#2). ‘Daylight’, binnen op #100, zal daar niet zoveel verandering in aanbrengen, want het is al hun vierde hitsingle van het album ‘Overexposed’.